quote:
Coquilles met paddestoelenrisotto. Ingrediėnten320 gram schone coquilles
100 gram risottorijst
½ ltr. kippenbouillon
1 sjalot
400 gram gemengde paddenstoelen
1 teentje knoflook
zout en peper
Parmezaanse kaas ( geraspt voor door de risotto en krullen om te garneren!!)
goede olijfolie
Verse diverse groene kruiden, fijngesnedenBereidingswijzeVerwarm de kippenbouillon en doe de risottorijst in een droge kookpan. Verwarm de rijst licht tot ze iets warm is. Voeg dan enkele scheppen bouillon toe aan de rijst. Roer deze goed door en houdt deze tegen de kook aan onder een deksel. Als alle bouillon is opgenomen weer iets bouillon toevoegen. Goed blijven roeren tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Terwijl de risotto gaar wordt, de knoflook en sjalot snipperen en de paddenstoelen in grove stukken snijden. Bak dit garnituur voor de risotto in een koekepan met iets olijfolie. Voeg dit aan de risotto toe als deze gaar is. Maak op smaak met zout, peper, geraspte parmezaan en de gehakte groene kruiden. Grill de coquilles tot ze warm zijn, maar nog net niet helemaal gaar. Schik de risotto in een diep bord, leg hierop de coquilles en garneer af met krullen Parmezaan en een scheutje olijfolie.