ja klopt, je betaalt dus zeg maar over een transactie van 1000 euro aan aandelen 6.50 + (1000 * 0.1%) = 7.50 euroquote:Op donderdag 28 april 2011 10:45 schreef Knakker het volgende:
Ik zie bij Binck EUR 6.50 + 0.1%. Is dat per transactie en over de waarde van de belegging? Klopt het dat je verder bewaarloon over de waarde van je portefeuille betaalt?
Wat hierboven staat is niet helemaal waar, die order kost geen 7,50 maar 10 euro (minimum van 10 euro per transactie).quote:Op zondag 28 augustus 2011 21:23 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ja klopt, je betaalt dus zeg maar over een transactie van 1000 euro aan aandelen 6.50 + (1000 * 0.1%) = 7.50 euro
het bewaarloon is 0.2% per jaar over je hele portefeuille, dus heb je bijvoorbeeld een portefeuille van 5000 euro dan is dat 5000*0.2% = 10 euro per jaar. echter wordt dit per kwartaal afgerekend, dus 2.50 euro per kwartaal.
verder heb je bij binck voor gewone aandelen in eurolanden geen extra kosten
Bij Binck is het geen probleem dat je student zonder vast inkomen bent? Kunnen brokers je ooit weigeren omdat je niet genoeg "handelservaring" hebt? Ik ben een beginnende belegger.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 22:31 schreef JimmyJames het volgende:
Het lukt wel redelijk met mijn beperkt vermogen bij Binck. Het grootste probleem vind ik dat je voor opties beperkt bent tot Nederland, Frankrijk en België (en van deze drie is NL nog veruit het meest optiegek, in FR heb je op sommige hoofdfondsen niet eens opties).
Officieel wel voor marginaccounts maar de aanmeldformulieren hoef je natuurlijk niet naar waarheid in te vullen. Brokers kunnen immers niet je handelsgeschiedenis verifieren en die procedures zijn ofwel het gevolg van een bepaalde wetgeving of puur ter voorkoming van allerlei telefonisch gezeik als een of andere tiener zijn account opblaast en snikkend de klantenservice lastig valt. Dan kunnen die paar euro ze gestolen worden en zullen ze het zekere voor het onzekere nemen.quote:Op maandag 29 augustus 2011 16:35 schreef Skazminko het volgende:
Kunnen brokers je ooit weigeren omdat je niet genoeg "handelservaring" hebt?
Belangrijk verschil tussen IB en Lynx is de inactivity fee bij IB. Je betaalt een soort tax wanneer je niet handelt. Niet vergeten dus.quote:Op maandag 29 augustus 2011 16:30 schreef portabel het volgende:
Het zou toch niks uitmaken als ik een account aanmaak bij IB ipv LYNX. Het is hetzelfde platform alleen is IB goedkoper. Ik ben wel beginner.
Wie kan mij adviseren.
Klopt, als je onder de 25 jaar oud bent, moet je minimaal 3 USD per maand aan fees opleveren. Voor oudere beleggers is dat 10 USD per maand.quote:Op maandag 29 augustus 2011 17:00 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Belangrijk verschil tussen IB en Lynx is de inactivity fee bij IB. Je betaalt een soort tax wanneer je niet handelt. Niet vergeten dus.
Nee. Bij aanvraag van je account moet je een vakje aanvinken waardoor je verklaart op de hoogte te zijn van het feit dat Lynx en IB er alles aan doen om een vlotte werking te garanderen maar niet aansprakelijk zijn voor schadevergoedingen indien het misloopt.quote:Op maandag 29 augustus 2011 17:58 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Hoe zit het trouwens in het echt?
Kan je b.v. Lynx in gebreke stellen als hun servers te traag zijn om je orders mee te kunnen plaatsen ?
Iets meer info zou handig zijn.quote:Op dinsdag 30 augustus 2011 22:30 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Hi,
Kan iemand het enorme verschil in broker tarieven uitleggen?
broker 1 bij een denkbeeldig pakket ¤ 1044,50
broker 2 bij hetzelfde denkbeeldige pakket ¤ 4450,00
En dan nog 10 brokers die ertussenin zitten.
Het lijkt me dat niet alleen de prijs doorslaggevend is in de keuze met welke broker je in zee gaat.
Waar zou je op moeten letten om tot een goede relatie te komen?
bvd,
N.I.M.B.Y.
Wat had je dan in gedachten?quote:Op donderdag 1 september 2011 23:48 schreef portabel het volgende:
Lynx belde mij, en de transactiekosten zijn best fors. 6 euro? :s
Hoe groter de transactie hoe minder je in verhouding kwijt bent.quote:Op vrijdag 2 september 2011 00:02 schreef portabel het volgende:
Ik ben geïnteresseerd om aandelen dezelfde dag te verkopen. Dan moet ik lagere transactiekosten hebben
Of een groter vermogen.quote:Op vrijdag 2 september 2011 00:02 schreef portabel het volgende:
Ik ben geïnteresseerd om aandelen dezelfde dag te verkopen. Dan moet ik lagere transactiekosten hebben
Dus is het advies om een Amerikaanse broker te nemen? of is dat niet mogelijk/lastig?quote:
Dat hangt van je omstandigheden af. Een van de problemen die ik daar zelf mee heb is dat het buitenlandse rekeningen zijn en ik daar bij een crash niet snel geld naartoe kan sluizen. Ik kan het kapitaal ook niet daar alvast klaarzetten in de vorm van NL staatsobligaties want die kun je daar niet verhandelen. En grote bedragen aan cash op zo'n rekening vertrouw ik niet. Dus hoewel ik zowel een rekening bij Interactive Brokers als bij Binck heb koop ik bij een crash de aandelen toch via Binck (ondanks bewaarloon - transactiekosten boeien niet).quote:Op vrijdag 2 september 2011 08:56 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
Dus is het advies om een Amerikaanse broker te nemen? of is dat niet mogelijk/lastig?
Idd pas als je ¤ 5.000.000 of meer inzet krijg je redelijke bewaarkosten.quote:
Voor de rest lees ik overal "Geen commissie en geen kosten!"quote:Kosten
Alleen spread
Met Plus500 zijn er geen kosten voor de koop of verkoop van instrumenten. Plus500 kan bestaan van de winst die de spread van het instrument oplevert.
Nachtpremie
Als u geen posities open houdt van 17.00 tot 9.00 EST (Eastern Standard Time) hoeft u geen nachtpremies te betalen.
Als u echter een positie open houdt vanaf 17.00 EST, hebt u deze technisch gezien 's nachts aangehouden. Daarom is een nachtpremie hetzij toegevoegd aan of afgetrokken van uw rekening.
Om de nachtpremie voor een specifiek instrument te bekijken, gaat u naar het lobby-scherm, selecteert u het betreffende instrument en drukt u op 'Details' aan de uiterste rechterkant van de rij.
Bijvoorbeeld, op een bepaalde dag, kan $2,64 per partij voor GBP/USD verschuldigd zijn, en $8,06 per partij voor EUR/USD.
Opmerking: Als een positie op vrijdag wordt geopend en 's nachts wordt aangehouden, bedraagt het bedrag dat wordt bijgeteld of afgetrokken op een rekening meestal drie maal het dagelijkse bedrag ter dekking van de gehele weekendperiode.
Ikzelf heb een aantal brokers getest voor mijn site en uitgebreide reviews hierover lees je hier:quote:Op vrijdag 2 september 2011 09:05 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat hangt van je omstandigheden af. Een van de problemen die ik daar zelf mee heb is dat het buitenlandse rekeningen zijn en ik daar bij een crash niet snel geld naartoe kan sluizen. Ik kan het kapitaal ook niet daar alvast klaarzetten in de vorm van NL staatsobligaties want die kun je daar niet verhandelen. En grote bedragen aan cash op zo'n rekening vertrouw ik niet. Dus hoewel ik zowel een rekening bij Interactive Brokers als bij Binck heb koop ik bij een crash de aandelen toch via Binck (ondanks bewaarloon - transactiekosten boeien niet).
Daarbij vraag ik me af hoezo jij niet snel geld door kan sluizen naar een buitenlandse rekening? De meeste brokers werken inmiddels met iDeal en dan staat de storting binnen een paar seconden op de rekening. Daarnaast kan men ook altijd ervoor kiezen om een "tussenrekening" te gebruiken zoals Moneybookers of Neteller. Dit als voordeel dat brokers niet in contact komen met je privé-rekening (mocht dit voor mensen een probleem zijn) en je geld kan (laten) storten vanaf deze tussenrekeningen.quote:Je geld wordt doorgaans door de broker van je keuze in zogenaamde "trustaccounts" geplaatst bij grote internationale banken, waar de broker niet zelf bij kan zonder een verzoek van jouw kant. Brokers zijn vaak grote internationale partijen die hun brood verdienen met het mogelijk maken van transacties en zullen dus ze zeker uiterst voorzichtig te werk gaan met je geld. Niemand wil immers bij een oneerlijke en onveilige broker handelen.
Wat voor looptijd doe je meestal?quote:Op donderdag 8 september 2011 22:29 schreef tony_clifton- het volgende:
Mijn beginnerstip: koop in schijven van 100 en schrijf héél consequent at the money of net out of the money calls! Hierdoor verlaag je je aankoopprijs met als enige risico dat je winst misloopt.
Het is wel gebleken dat je rendement vaak omhoog gaat als je dit doet. Schrijven = blijven.
Zelf sta ik dit jaar op 7% gerealiseerd rendement, ook al staan mijn aandelen in 't rood. Na aankoop direct geschreven op de strike net boven de aankoopkoers en de premies op zak gestoken. De aandelen staan in 't rood en dat is natuurlijk minder leuk, maar hey, die kan ik desnoods nog lang bijhouden en met opties schrijven wordt 't geen dood geld.
In Engeland is er 1 falliet gegaan, dat was een groot drama en ik heb geen idee wat er met de poen is gebeurd.quote:Op vrijdag 9 september 2011 07:29 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als een broker failliet gaat?
Is dat in Nederland al eens aan de orde geweest?
Effecten zitten in een apart bewaarbedrijf en vallen buiten het faillissement. Eventuele cash kan dacht ik wel onder het faillissement vallen, maar normaliter wordt dat tot een bepaald bedrag verzekerd. Je grootste risico is imo dat er fraude kan zijn gepleegd.quote:Op vrijdag 9 september 2011 07:29 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
Wat gebeurt er eigenlijk allemaal als een broker failliet gaat?
Is dat in Nederland al eens aan de orde geweest?
Cash word bij Binck en Alex tot 100.000 gegarandeert volgens de staat. Dit is terug te vinden in de voorwaarden van beide brokers (ik weet dat Alex onder Binck valt).quote:Op vrijdag 9 september 2011 09:41 schreef SeLang het volgende:
[..]
Effecten zitten in een apart bewaarbedrijf en vallen buiten het faillissement. Eventuele cash kan dacht ik wel onder het faillissement vallen, maar normaliter wordt dat tot een bepaald bedrag verzekerd. Je grootste risico is imo dat er fraude kan zijn gepleegd.
"met als enige risico dat je winst misloopt."quote:Op donderdag 8 september 2011 22:29 schreef tony_clifton- het volgende:
Mijn beginnerstip: koop in schijven van 100 en schrijf héél consequent at the money of net out of the money calls! Hierdoor verlaag je je aankoopprijs met als enige risico dat je winst misloopt.
Binck en Alex zijn ook geen pure brokers maar banken. Zij vallen gewoon onder het Depositogarantiestelsel.quote:Op vrijdag 9 september 2011 09:46 schreef muhahaha het volgende:
[..]
Cash word bij Binck en Alex tot 100.000 gegarandeert volgens de staat. Dit is terug te vinden in de voorwaarden van beide brokers (ik weet dat Alex onder Binck valt).
Hoe dat met buitenlandse brokers zit zoals Lynx weet ik niet. Het geld verspreiden ze over een aantal banken volgens de voorwaarden.
Ik snap je punt maar ik ging er van uit dat de koper sowieso de aandelen ging kopen. Het enige verschil maakt dan 2 euro per aandeel meer of minder verlies. Risicovrij bestaat natuurlijk niet.quote:Op vrijdag 9 september 2011 09:49 schreef SeLang het volgende:
[..]
"met als enige risico dat je winst misloopt."
Dat klopt natuurlijk niet. Als je calls schrijft verlaag je je inkoopprijs maar als het aandeel direct de diepte induikt sta je gewoon dik verlies. Had je 4 jaar geleden ING gekocht op ¤35 en misschien ¤2 gevangen voor een geschreven call dan ben je gewoon bijna al je geld kwijt. Je kunt dan ook niet meer opnieuw schrijven want op dat moment wordt je verlies definitief genomen en is alle kans op herstel weg.
Wat 't meest aantrekkelijk is eigenlijk.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:43 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Wat voor looptijd doe je meestal?
Maar die 2 euro die je krijgt voor de geschreven call komt ook met een prijs, namelijk dat je je potentiële winst verkoopt als het aandeel sterk zou stijgen. Dus je doet op voorhand afstand van potentieel mooie winst terwijl je wel het grootste deel van het neerwaardse risico gewoon houdt. Als je zegt dat je de aandelen toch wilt hebben dan is het schrijven van calls onlogisch want dan verkoop je je goede beslissingen te goedkoop en je blijft zitten met je fouten.quote:Op vrijdag 9 september 2011 14:47 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ik snap je punt maar ik ging er van uit dat de koper sowieso de aandelen ging kopen. Het enige verschil maakt dan 2 euro per aandeel meer of minder verlies. Risicovrij bestaat natuurlijk niet.
Jaarverslagenquote:Op vrijdag 9 september 2011 16:31 schreef portabel het volgende:
Welke achtergrond info gebruiken jullie als je aandelen koopt. Ik gebruik finviz.com
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |