abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_81025654
Hai

Ik geef een etentje voor mn schoonouders en zij eten als we uit eten gaan altijd graag gerookte zalm als voorgerecht. Het leek me dus gegarandeerd scoren en lekker makkelijk om dat nu ook als voorgerecht te doen. Maar in restaurants serveren ze dat meestal met wat sla en een wit sausje zo een beetje er omheen gedruppelt weet je wel?

Ik eet het liever zonder sausjes dus ik heb geen idee wat voor sausje dat is, maar ik zou het graag maken voor bij het etentje omdat zij het dus wel erg lekker vinden bij hun zalm. Heeft iemand enig idee wat voor saus dat is? Het is spierwit, ondoorzichtig en vrij dun, bijna dressing-dun. Mn moeder heeft het over mayonaise maar het is veel dunner dan dat. Uit mn herinnering van het proeven had het een redelijk neutrale smaak (volgens mij was het geen dillesaus oid).

Nee, ook geen sperma nee.
pi_81025672
vissaus
  dinsdag 4 mei 2010 @ 21:12:10 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_81026221
mayo
pi_81026423
creme fraisch
pi_81026886
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:15 schreef sammyd118 het volgende:
creme fraisch
Zou het? Alleen maar creme fraiche?
pi_81028342
met zout en peper en evt wat bieslook,is heel klassiek! je kan ook half mayo half creme fraisch en een beetje citroensap doen,ok lekker!
  dinsdag 4 mei 2010 @ 21:50:55 #7
271872 Drassss
Oklahoma!
pi_81028361
warme basilicum saus
  dinsdag 4 mei 2010 @ 22:40:55 #8
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_81030948
hollandaise saus?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_81031172
Mijn ouders eten het weleens met wasabi, maar geen idee of dat is wat jij bedoelt.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_81031482
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:45 schreef Mini_rulez het volgende:
Mijn ouders eten het weleens met wasabi, maar geen idee of dat is wat jij bedoelt.
Wasabi is groen
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_81031586
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:51 schreef dreamzk het volgende:

[..]

Wasabi is groen
Hm, misschien was het dan mierikswortel.
Are you pondering what I'm pondering?
  dinsdag 4 mei 2010 @ 22:57:49 #12
128548 pavv
The computer says NO
pi_81031843
is het misschien deze?



ik ben niet zo'n sausjesfan bij de vis.


Morgen gaat bij mij weer een stukje zalm op een cedarhouten plankje op de weber bbq

daar vraat je je vingers bij op!

  dinsdag 4 mei 2010 @ 22:59:04 #13
1062 Tinkepink
Niet zeuren maar poetsen
pi_81031918
Hollandaise saus denk ik. Al is een honing-mosterd-citroensausje ook best lekker vind ik. Of een gewone witte roomsaus.
Geen zorgen voor de dag van morgen.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 23:01:27 #14
146393 Sometimes
Panta Rhei
pi_81032055
Hollandaisesaus of ravigottesaus (al zit die laatste verder bij je beschrijving vandaan).
I removed all the bad food from my house.
It was delicious.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 23:01:39 #15
67141 sammyd118
supersammy
pi_81032064
hollandaise saus is geel en dik (eidooiers en boter),niet spierwit en dun
  dinsdag 4 mei 2010 @ 23:03:28 #16
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_81032162
Nee is meestal gewoon half creme fraiche, half room, zout, peper en dille. De dille is wat je zoekt!
pi_81034113
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:52 schreef Mini_rulez het volgende:
Hm, misschien was het dan mierikswortel.
Volgens mij is mierikswortel niet echt neutraal van smaak

Die met creme fraiche klinkt goed, ik denk dat ik daar wat mee ga proberen. Dankjulliewel en als iemand nog een ander idee heeft hoor ik het graag!!
  woensdag 5 mei 2010 @ 00:08:10 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_81035531
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 23:03 schreef Luuksor het volgende:
Nee is meestal gewoon half creme fraiche, half room, zout, peper en dille. De dille is wat je zoekt!
Dat is hem inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 mei 2010 @ 00:19:55 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_81036067
Dille heeft helemaal geen neutrale smaak.
pi_81040397
beurre blanc of course!
  woensdag 5 mei 2010 @ 08:49:11 #21
67141 sammyd118
supersammy
pi_81040795
enne dille is ook groen
pi_81042030
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 00:19 schreef RobinOok het volgende:
Dille heeft helemaal geen neutrale smaak.
Nee klopt, en dat zou ik ook wel herkend hebben toen ik het proefte. Misschien is het gewoon creme fraiche met room gemengd? Zout lijkt me ook nogal onnodig, op gerookte zalm?
pi_81042240
neee, het is een beurre blanc... lezen!
pi_81042310
Maar mieriksworteldressing is wel klassiek bij zalm. Bovendien spierwit en dun... En Errug lekker bovendien. Ik zou daarvoor gaan.... (is trouwens mierikswortel in witte wijn, slagroom en cotroensap, beetje zout).

Overigens vind ik geen van alle bovengenoemde zaken neutraal van smaak, maar dat zal dan wel an mij liggen
Whatever...
pi_81042616
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:32 schreef Spanky78 het volgende:
Maar mieriksworteldressing is wel klassiek bij zalm. Bovendien spierwit en dun... En Errug lekker bovendien. Ik zou daarvoor gaan.... (is trouwens mierikswortel in witte wijn, slagroom en cotroensap, beetje zout).

Overigens vind ik geen van alle bovengenoemde zaken neutraal van smaak, maar dat zal dan wel an mij liggen
Ik zag in mn active topics dat ene Spanky gereageerd had in mn witte saus topic dus ik kwam aanstormen om NEEHEE ECHT GEEN SPERMA te roepen

Ik denk niet dat ik mierikswortel aandurf, stel dat ze dat dan niet lusten
pi_81043804
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:47 schreef Dipkip het volgende:

[..]

Ik zag in mn active topics dat ene Spanky gereageerd had in mn witte saus topic dus ik kwam aanstormen om NEEHEE ECHT GEEN SPERMA te roepen

Ik denk niet dat ik mierikswortel aandurf, stel dat ze dat dan niet lusten
Mwahaha, nou, ken je de rascals?? Daar komt die nick vandaan eh... Maargoed, ik vind zelf mierikswortel echt superlekker bij zalm, zeker gerookt. Als je hem goed maakt is hij niet te sterk..Op zich is hij dan errug lekker, beetj duits/scandinavisch om het zo te eten...

Wat je natuurlijk ook altijd kunt doen is 2 sausjes maken en ze zelf laten kiezen... Misschien niet restaurant-like, maar wel veilig. Zo moeilijk zijn de sausjes niet te maken
Whatever...
pi_81049687
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:47 schreef Dipkip het volgende:

[..]
Ik denk niet dat ik mierikswortel aandurf, stel dat ze dat dan niet lusten
Dan word je uit de familie getrapt, lijkt me duidelijk...
pi_81049819
Ravignottesaus.
pi_81054133
Zou het trouwens niet gewoon sour cream kunnen zijn? Ik kocht het net voor in het dessert en ik had ineens zoiets van hmmmmmmmmm.
pi_81054218
Het is wel dillesaus.
  woensdag 5 mei 2010 @ 17:35:59 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_81054762
@TS een witte wijn saus misschien?
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 22:57 schreef pavv het volgende:
Morgen gaat bij mij weer een stukje zalm op een cedarhouten plankje op de weber bbq

daar vraat je je vingers bij op!

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit hoe maak je die zo?

Dit mag je ook vertellen in BBQ TOPIC 2010 DEEL 1
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_81055029
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 17:13 schreef Rejected het volgende:
Het is wel dillesaus.
Ik heb dille gekocht dus ik denk dat ik gewoon maar wat ga proberen en het door mn vriend laat proeven. Die kan beter inschatten of zn ouders het lekker zullen vinden. En als de dille niet door de keuring komt maak ik een hele neutrale met wat room en citroensap enzo.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')