abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 23 april 2010 @ 17:01:12 #26
251529 drijfhout
harder dan hard genoeg
pi_80638857
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 16:56 schreef Piles het volgende:

[..]

Jij leest ook niet goed
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 16:57 schreef Windigo het volgende:

[..]

Oh op zo'n manier. Ik dacht dat TS het had over maken, eten, opwarmen, en dan nóg een keer opwarmen wat er al eerder opgewarmd was. Dát is vies.
Oooh, ik lees inderdaad toch niet goed.

Ik denk dat het gewoon wel mag/kan, maar dat hjet er niet bepaald lekkerder op wordt.

Trouwens, mijn vader maakt altijd in het weekend vlees klaar in een braadpan.
De volledige braadpan warmt hij elke dag op de hele week, dus zijn laatste stukjes vlees aan het eind van de week zijn zeker 5 a 6 keer opgewarmd. Dan zijn het harde donkere klompjes.

Maar mijn vader leeft nog, hij doet het al decennia zo.
Kun je nagaan wat een culinaire rotjeugd ik gehad heb.
Ik pak mijn brommer en ik ga.
pi_80639245
doet iedereen toch met restjes?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 23 april 2010 @ 17:17:29 #28
195858 Krambo
Ik doe mee!
pi_80639407
Mag best volgens mij, 2 keer opwarmen, maar of het de smaak ten goede komt?
Ik doe het in ieder geval nooit. Als ik bv pastasaus maak voor 3 porties, gaan er 2 porties meteen de vriezer in (eet je ook niet 3 dagen achterelkaar hetzelfde)
Jij ook?
pi_80639530
Warm (lauw, afkoelend) eten is een goede voedingsbodem voor een snelle groei aan bacteriën. Eten dat opgewarmd, afgekoeld, opgewarmd, afgekoeld enz. is zal meer bacteriën bevatten dan eten dat opgewarmd en een paar dagen gekoeld bewaard is. In het algemeen word je daar niet meteen ziek van, maar je loopt er wel een groter risico op, helemaal bij voedsel dat vaak echt schadelijke bacteriën bij zich draagt (kip, eieren, salmonella, listeria).
Een gezond iemand tussen de 9-50 jaar vangt zo'n infectie wel op. Kleine kinderen en ouderen soms niet. Zwangere vrouwen kunnen van een listeriose een miskraam krijgen, zelfs hele late omdat het kind eraan kan overlijden in de baarmoeder.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_80644943
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 17:21 schreef Mwanatabu het volgende:
Warm (lauw, afkoelend) eten is een goede voedingsbodem voor een snelle groei aan bacteriën. Eten dat opgewarmd, afgekoeld, opgewarmd, afgekoeld enz. is zal meer bacteriën bevatten dan eten dat opgewarmd en een paar dagen gekoeld bewaard is. In het algemeen word je daar niet meteen ziek van, maar je loopt er wel een groter risico op, helemaal bij voedsel dat vaak echt schadelijke bacteriën bij zich draagt (kip, eieren, salmonella, listeria).
Een gezond iemand tussen de 9-50 jaar vangt zo'n infectie wel op. Kleine kinderen en ouderen soms niet. Zwangere vrouwen kunnen van een listeriose een miskraam krijgen, zelfs hele late omdat het kind eraan kan overlijden in de baarmoeder.
Dit is inderdaad de reden. En tijdens het opneiuw verwarmen dood je als je het goed doet de bacterien nog wel. Maar de gifstoffen die schimmels bijvoorbeeld aanmaken niet. Je proeft het niet, maar het eten is er een stuk ongezonder op geworden. Denk aan lage hoeveelheden van allerlei gifstofjes zoals aflatoxinen/patulinen, kankerverwekkend en ongezond. Geldt ook voor verschillende stoffen die bij eht verwarmen kunnen ontstaan.
Whatever...
pi_80648366
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 16:26 schreef Stefan het volgende:
je hebt wat gekookt, warmt het later op of je koopt iets in een toko
waar eten al is gemaakt en wordt opgeward, waarom mag je het
dan niet een tweede keer opwarmen als je wat overhoudt?

Ik bedoel: koken, afkoelen, opwarmen, afkoelen en tweede
keer opwarmen.
Hier heb je wat tips hoe te handelen als het voedsel betreft.

- Voedsel dat je wilt bewaren na bereiding meteen laten afkoelen
(zet het in een bak met koud water), hierna meteen in de koeling zetten.

- Bewaar overgebleven eten in de koeling, maar niet langer dan 3 dagen.

- Zorg ervoor dat je bij het opwarmen van etensresten het goed laat doorkoken
75 topics = FIN
pi_80648486
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 16:41 schreef Stefan het volgende:

[..]

Dat is de vraag, ik heb altijd geleerd: je mag het niet een tweede keer opwarmen. Dus koken, daarna opwarmen en wat over is weggooien
Hoezo warm je het op na het koken? Dan is het toch al warm
pi_80649064
ok aan alle mensen die zeggen dat het zwaar ongezond is ivm schimmelafscheidstoffen enzo; linkjes naar wetenschappelijk onderzoek en rap wat echt he.
  vrijdag 23 april 2010 @ 21:41:46 #34
248844 Bowlingbal
Leuk je weer te zien :)
pi_80649790
Volgens mij is t met eten als nasi niet aan te raden. Ik weet niet precies waarom.
In these days of moral hypocrisy certain valuable commodities can be hard to import.
- Donald Love
pi_80650652
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:41 schreef Bowlingbal het volgende:
Volgens mij is t met eten als nasi niet aan te raden. Ik weet niet precies waarom.
it's the urban myth that will come and catch you if you do
  vrijdag 23 april 2010 @ 22:37:39 #36
176873 marcel-o
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_80652442
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 16:31 schreef iamredleader het volgende:
Met name bij kleine kinderen wordt dit afgeraden, vanwege de verhoogde concentratie nitriet. Of zo
kleine kinderen opwarmen? nitriet?
| Wordfeud: marcel-o |plug.dj/uptempo |<-- draai zelf je platen
  vrijdag 23 april 2010 @ 22:49:03 #37
238961 Stefan
Leuker wordt het niet
pi_80652954
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 21:14 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

Hoezo warm je het op na het koken? Dan is het toch al warm


Sommige mensen koken al smiddags ofzo, of als je eten bij de toko of de slager koopt, verse maaltijden die je zelf moety opwarmen. De vraag is, kan je het na die ene keer opwarmen nog een keer opwarmen
Combineer je intelligentie met je humor...NU!!
Geheime strandvideo's met topless meiden, zomer 2010
pi_80676498
Een bron, in oa refrigerated food:
http://agris.fao.org/agri(...)938859.xml;US7938859

Een voorbeeld van dat toxines bij kamertemperatuur veel sneller worden geproduceerd. Juist voedsel met hoge wwateractiviteit (zegmaar je avondeten) is gevoelig, denk an gekookte rijst, aardappels etc.
http://aem.asm.org/cgi/content/abstract/47/5/1113

Er zijn heel veel soorten schimmels en mycotoxinen, veel is onbekend, maar ongezond zijn er veel.
http://www.springerlink.com/content/g608564h18602456/

Er is niet heel veel bekend over exacte hoeveelheden die consumenten binnen krijgen. Maar het bewaren en opwarmen (meerdere keren) geeft schimmels de kans om snel te groeien en op die manier krijg je meer binnen dan normaal. Die schimmels zijn een van de redenen dat er conserveringsmiddelen worden gebruikt. Dat zijn al die e-nummers waar veel mensen bang voor zijn. De waarheid is dat het veel gevaarlijker is om voedingsmiddelen die slecht of niet geconserveerd zijn te bewaren en op te warmen.

Dit is de reden dat bijvoorbeeld chinees of zelfgemaakt eten gevaarlijker is dan het emeste kant-en-klare eten.

[ Bericht 28% gewijzigd door Spanky78 op 24-04-2010 20:58:04 ]
Whatever...
pi_80676696
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 20:53 schreef Spanky78 het volgende:
Een bron, in oa refrigerated food:
http://agris.fao.org/agri(...)938859.xml;US7938859

Een voorbeeld van dat toxines bij kamertemperatuur veel sneller worden geproduceerd. Juist voedsel met hoge wwateractiviteit (zegmaar je avondeten) is gevoelig, denk an gekookte rijst, aardappels etc.
http://aem.asm.org/cgi/content/abstract/47/5/1113

Er zijn heel veel soorten schimmels en mycotoxinen, veel is onbekend, maar ongezond zijn er veel.
http://www.springerlink.com/content/g608564h18602456/
Ja goed, maar zoals je laatste artikel zelf al stelt merken mensen er in het overgrote deel van de gevallen helemaal niks van. Dus zo ongezond zal het allemaal wel niet zijn.

In het tweede artikel gaat het dan weer om voedsel dat buiten de koelkast wordt bewaard (temperaturen van 15 graden Celsius en hoger, ja dat weet het kleinste kind dat je dan sneller schimmel krijgt).
pi_80676898
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:01 schreef Krantenman het volgende:

[..]

Ja goed, maar zoals je laatste artikel zelf al stelt merken mensen er in het overgrote deel van de gevallen helemaal niks van. Dus zo ongezond zal het allemaal wel niet zijn.

In het tweede artikel gaat het dan weer om voedsel dat buiten de koelkast wordt bewaard (temperaturen van 15 graden Celsius en hoger, ja dat weet het kleinste kind dat je dan sneller schimmel krijgt).
EN waar ging het over? Over opwarmen, laten afkoelen, weer opwarmen, laten afkoelen. En ja, dan wordt het risico op dit soort toxinen veel groter.

Overigens is er weingi bekend, maar wel dat ze ongezond zijn. Het nare is dat je er niet direct ziek van wordt, maar dat deze stoffen kankerverwekkend zijn.

Je kunt pinda's met aflatoxine eten en er weinig van merken. Om daarna enorm ziek te worden.Alleen worden pinda's heel goed gecontroleerd, en jouw koelkast?
Whatever...
pi_80677281
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

EN waar ging het over? Over opwarmen, laten afkoelen, weer opwarmen, laten afkoelen. En ja, dan wordt het risico op dit soort toxinen veel groter.

Misschien heb ik je verkeerd begrepen. Je stelt dat die stoffen geproduceerd worden tijdens het opwarmen zelf, niet tijdens het bewaren bij een te hoge temperatuur? Want dat maakte ik er uit op.

Overigens vind ik dat je gelijk hebt met wat je zegt over de conserveringsmiddelen. Sommige mensen zijn echt als de dood daarvoor, wat eigenlijk heel dom is. Het zijn juist hele goede uitvindingen.
  zaterdag 24 april 2010 @ 21:21:52 #42
127809 SuperrrTuxxx
Zwerver met een wekker
pi_80677324
Ik leef nog.
Heddegijdagezeedgehadjamindedawerkelukwoarhoedoedegijdahoedoedegijdahoeheddegijdagedoan.
Don't you ever get stuck in the sky when you're high?
pi_80677457
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:20 schreef Krantenman het volgende:

[..]

Misschien heb ik je verkeerd begrepen. Je stelt dat die stoffen geproduceerd worden tijdens het opwarmen zelf, niet tijdens het bewaren bij een te hoge temperatuur? Want dat maakte ik er uit op.

Overigens vind ik dat je gelijk hebt met wat je zegt over de conserveringsmiddelen. Sommige mensen zijn echt als de dood daarvoor, wat eigenlijk heel dom is. Het zijn juist hele goede uitvindingen.
Nee, kijk. Je maakt iets waar vrijwel niets ongezonds in zit. Maar je eet ervan en het staat op tafel. De schimmels vliegen erin (sporen) en beginnen te groeien en gif aan te maken. Dan gaat het in de koelkast, waar de schimmels langzamer groeien. Dan haal je het eruit en je warmt het op. Als je dat goed doet gaan de schimmels dood, maar de gifstoffen blijven. Het kan ook zijn dat je het niet goed opwarmt en dat de schimmels nog makkelijker groeien. Nouja. Je eet ervan en het eten koelt weer wat af en schimmels groeien en gifstoffen ontstaan. Hoe vaker je opwarmt, hoe meer er ontstaat, zelfs als je het eten goed verwarmt.

Naast die mycotoxinen ontstaan er bij sommige voedselsoorten chemisch ook ongezonde stoffen, maar die laat ik maar even buiten beschouwing, want da's heel afhankelijk van het voedseltype. DIe schimmels kunnen in de meeste gewone maaltijden leven, welke smaak dan ook.

Alleen gedroogde, heel zure of gzoute voedingsmiddelen hebben er minder last van.... Vandaar dat die pot augurken weken goed blijft, terwijl de nasi echt binnen 3 dagen niet goed meer is (niet alleen vanwege schimmels trouwens).
Whatever...
pi_80677592
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:08 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

EN waar ging het over? Over opwarmen, laten afkoelen, weer opwarmen, laten afkoelen. En ja, dan wordt het risico op dit soort toxinen veel groter.

Overigens is er weingi bekend, maar wel dat ze ongezond zijn. Het nare is dat je er niet direct ziek van wordt, maar dat deze stoffen kankerverwekkend zijn.

Je kunt pinda's met aflatoxine eten en er weinig van merken. Om daarna enorm ziek te worden.Alleen worden pinda's heel goed gecontroleerd, en jouw koelkast?
no way dat jij een pinda zult eten met teveel afla
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80677660
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:30 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

no way dat jij een pinda zult eten met teveel afla
Geen idee, heb er nog nooit een gezien dat ik weet.
Whatever...
pi_80677722
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:32 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Geen idee, heb er nog nooit een gezien dat ik weet.
dat kun je ook niet zien
maar word zo ontzettend goed op gecontroleerd binnen de EU. Een hele partij met te hoge afla komt niet binnen.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_80677781
quote:
Op vrijdag 23 april 2010 16:29 schreef bakayarou het volgende:
Bacteries!
Volgens mij geldt dit vooral voor invriezen. Bij het invriezen vormen de bacteriën sporen, die bij het opwarmen weer in een hele hoop nieuwe bacteriën resulteren. Als je het dan weer invriest, vormt de nieuwe generatie bacteriën weer sporen die bij het opwarmen in nòg meer bacteriën resulteren.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_80677968
quote:
Op zaterdag 24 april 2010 21:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

dat kun je ook niet zien
maar word zo ontzettend goed op gecontroleerd binnen de EU. Een hele partij met te hoge afla komt niet binnen.
In de industrie wel ja, ik weet het en gelukkig maar. Moet niet denken aan brood gebakken van graan met moederkoorn. Maar wat er in jouw keuken gebeurt niet
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')