quote:Op zaterdag 1 mei 2010 01:29 schreef stefan_s het volgende:
idd als ING niet teveel wegzakt maandag / dinsdag mooi kopen
Als financials (waar dan ook) er vol van langs krijgen is dat geen underperformance hoor? Het enige wat je probeert te exploiteren is de volatiliteit in de financiele aandelen.quote:Op zaterdag 1 mei 2010 02:56 schreef stefan_s het volgende:
zat er kort in toen ze 6% in de min stonden, vlak voor de close stonden ze 1,5% in de plus :p,
& het feit dat ze vol in griekenland zitten maakt niet uit hoor, ik denk dat dit meer ten koste gaat voor de lange termijn en niet mijn beleggingshorizon ( minder dan een maand) ik koop gewoon alles wat los en vast zit als de aandelen underpreformen
![]()
Er loopt nu een rechtzaak tegen GS door de SEC. Als er nog meer financials zijn die hun CDO's hebben gekocht dan zitten die al lang en breed in het rapport verwerkt.quote:Op zaterdag 1 mei 2010 10:26 schreef Xenorium het volgende:
je weet nooit hoe groot de beerput is en welke andere financials nog schade gaan lopen of meegedaan hebben met GS.
Ja, of ze verdienen grof geld aan CDS. Alhoewel Griekenland op junk staat had een ieder die de mogelijkheid had de afgelopen dagen goed geld kunnen verdienen aan de koersen op de bonds met het zicht op een komende bailout. Wat dat betreft kunnen financials zulke situaties vele malen beter inschatten dan een particulier.quote:Daarbij hebben veel banken exposure in landen als Griekenland, Portugal, Spanje etc. Als hun investeringen / pakketjes die ze hebben uitstaan in die landen straks gedegradeerd worden naar junkstatus dan is het hek van de dam.
Sell in may is een leuke strategie. Het ziet er naar uit dat ook dit jaar (pas met zekerheid te zeggen op 31 mei)deze strategie gaat werken. Indien je vanaf de start van de AEX (1987) tot nu kijkt dan zou je 83% van de keren goed gezeten hebben met maar 4 slechte jaren (89, 00, 02 en 07) en een rendement van 7.5% per jaar.quote:Sell in may, and go away is dan ook het devies. Deze keer gaat dit devies op mijns inziens.
Misschien niet eens zo'n slechte ontwikkeling, voorkom je veel DSB-achtig leed mee.quote:Op zaterdag 1 mei 2010 13:12 schreef edwinh het volgende:
Lenen taboe voor huiseigenaar door Bart Mos
AMSTERDAM - Tienduizenden huizenbezitters met een hypotheek en een modaal inkomen krijgen binnenkort geen lening meer voor grote aankopen, zoals een auto. Nieuwe regelgeving snijdt de weg naar dergelijk krediet definitief af.
Hiervoor waarschuwt voorzitter Martin Aalders van de VFN, de vereniging van kredietverstrekkers zoals Interbank, Ribank en De Lage Landen. Huiseigenaren die een lening van 10.000 euro willen afsluiten, hebben straks een inkomen nodig dat boven de 40.000 euro ligt, beweren de kredietinstellingen.
De VFN wijst vandaag tijdens haar jaarcongres op de negatieve gevolgen van het door toezichthouder AFM gepresenteerde plan om consumenten te behoeden voor te hoge schulden. Deze plannen worden binnenkort in de wet vastgelegd.
Onderdeel van het AFM-plan is een sterke inperking en soms zelfs een verbod op leningen voor mensen die een hypotheek hebben.
Niks herstel van consumenten, deleveraging baby!
Symptoombestreiden helpt meestal niet dus ze blijven zich toch wel in de schulden steken. Maar dan op een andere manier.quote:Op zaterdag 1 mei 2010 13:22 schreef TeringHenkie het volgende:
[..]
Misschien niet eens zo'n slechte ontwikkeling, voorkom je veel DSB-achtig leed mee.
Ah handig!quote:Op maandag 3 mei 2010 10:14 schreef Dalliance het volgende:
Dit is een goede vind ik zelf: http://www.fd.nl/beleggen/agenda/ en anders deze http://www.adnbeursanalyse.nl/agenda.html
Waarom zouden we op basis van het reddingsplan voor Griekenland omhoog moeten gaan?quote:Op maandag 3 mei 2010 12:35 schreef Rejected het volgende:
[..]
Ah handig!
Het verbaasd me dat er geen stijging is door het reddingsplan voor Griekenland.
Griekenland stelt qua economie geen ruk voor. Je zou als land maar door het groter geheel worden geforceerd om geld in een (eventueel bodemloze) put moeten gooien. Wat gebeurt als 1 van de landen het bail out gebeuren niet door het parlement komt? Is het echt zo erg dat Griekenland naar de haaien gaat?quote:Op maandag 3 mei 2010 13:40 schreef Rejected het volgende:
Daar noem je idd een aantal punten. En misschien was het failissement van alleen Griekenland niet zo desastreus?
Maar onder het mom van containing the contagion(het werkelijke probleem) had ik wel een lichtestijging verwacht.
Maar omdat de beurzen de laatste tijd daalden vanwege de vrees voor een faillissement deden mij denken dat een reddingsplan de beurzen omhoog zouden stuwen. Zeker omdat het helemaal niet zeker was of er een reddingsplan zou komen toch?quote:Op maandag 3 mei 2010 14:10 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Is het echt zo erg dat Griekenland naar de haaien gaat?
Daar ben ik het volledig mee eens.quote:Wie zal dat vooral voelen? De banken die exposure in Griekenland hebben kunnen fluiten naar het geld? Maar hey, hebben die banken niet shitload aan kundig personeel die een goed overzicht moeten kunnen geven over de verhouding risico/return?
Ik denk dat je daar in iets specifieker moet zijn. Wie zijn de belangrijkste spelers in de markt die hem omhoog of naar beneden kunnen stuwen? Financiele instellingen. Wie zijn bang dat ze door hun stupide investeringen geld kwijt raken? Financiele instellingen. Je zag dus vooral winstnemingen en het verschuiven van kapitaal de afgelopen tijd.quote:Op maandag 3 mei 2010 14:18 schreef Rejected het volgende:
[..]
Maar omdat de beurzen de laatste tijd daalden vanwege de vrees voor een faillissement deden mij denken dat een reddingsplan de beurzen omhoog zouden stuwen. Zeker omdat het helemaal niet zeker was of er een reddingsplan zou komen toch?
Scherpquote:Op maandag 3 mei 2010 14:34 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik denk dat je daar in iets specifieker moet zijn. Wie zijn de belangrijkste spelers in de markt die hem omhoog of naar beneden kunnen stuwen? Financiele instellingen. Wie zijn bang dat ze door hun stupide investeringen geld kwijt raken? Financiele instellingen. Je zag dus vooral winstnemingen en het verschuiven van kapitaal de afgelopen tijd.
CRA's neutraal noemen is inderdaad een utopie. Ze worden namelijk betaald door al die instellingen. Beetje een rare opzet, maar een andere wijze is lastig te bedenken. En dat klanten op nummer 2 staan is natuurlijk bekend.quote:Ik geloof ook geen ruk van de neutrale positie van krediet rating agencies in de huidige markt. Ze hebben in dit geval banken gewoon geholpen om een goed excuus te geven om flink te verkopen. Je snapt natuurlijk ook wel dat banken niet als gekken hun geld uit die landen kunnen halen. Dat zorgt voor een implosie die niet wenselijk is. Wat doet een bank dus? Je flink hedgen tegen dit soort risico's. Hoe? Dat kun je denk ik zelf ook wel bedenken. En dat plaatje geeft maar weer eens des te meer aan dat de financiele plaatje van de bank op de 1e plek staat. En de klanten altijd ondergeschikt op nummer 2 staan.
Dat dat zomaar kan.quote:En het grappige is dat Griekse financiele autoriteiten hier ook nog bij hebben meegedragenZij waren degene die het shorten op de griekse beurs hebben verboden
Expliciet verbieden werkt altijd averechts.
en we zitten al bijna op 7quote:
Hoezoquote:
Zover zitten we anders niet van je aankoopprijs af?quote:Op maandag 3 mei 2010 16:23 schreef stefan_s het volgende:
[..]
en we zitten al bijna op 7nog een half uurtje en dan heb ik er weer een werkdag van 12 uur opzitten gelukkig naar huis en lekker slapen
, morgen weer het zelfde liedje
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |