KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 20:16 |
3 KG aardappelpuree voor 69 cent. Goed voor in totaal 16 KG puree. Zo'n aanbieding kon ik als student natuurlijk niet laten schieten! ![]() Maar een hele maand alleen maar andijviestamppot eten is ook weer zo suf, dus bij deze de vraag: Wat kun je allemaal maken van aardappelpuree? En dan het liefst wel een beetje studentengerechten, ik ga geen instant-aardappelpuree maken om vervolgens nog anderhalf uur bezig te zijn om het op te leuken ![]() -edit- ohja, pics: ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door KomtTijd... op 14-04-2010 20:22:09 ] | |
Jordy-B | woensdag 14 april 2010 @ 20:18 |
Dan leuk je het niet op. ![]() Gebakken bladspinazie, aardappelpuree en een stukje vlees. Maaltijd in 8 minuutjes. | |
RenRen- | woensdag 14 april 2010 @ 20:20 |
quote:Neuh, maar voor iets leukers, maak je gewoon zelf puree. Ik zeg ovenschotels. Werkt ook prima met normale aardappelpureezakjes. | |
Surveillance-Fiets | woensdag 14 april 2010 @ 20:22 |
idd, schotels, en je kan ook prima boerenkool maken met puree en zuurkool ook wel ![]() | |
ehqo. | woensdag 14 april 2010 @ 20:22 |
Jammer dat je geen hachee erbij kan maken dan. | |
KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 20:24 |
quote:Puick plan. Aardappel anders eroverheen, lekker makkelijk ![]() | |
Tegan | woensdag 14 april 2010 @ 20:25 |
quote:Wat raar. | |
KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 20:26 |
quote:3 KG poeder + 13 liter water = 16 KG puree. | |
Tezz | woensdag 14 april 2010 @ 20:27 |
Sorry. ik haaaaaaat instant purreepoeder. Het enige wat ik er mee zou maken als ik het in huis zou hebben (en dat is dan wel meteen een goede tip voor jou) is aardappelsoep! Uitje met knof fruiten, bouillon erbij, aardappelpoeder en koken maar tot de gewenste dikte is bereikt. Dan wat garnituur er in: sperzieboontjes, wortelen, paprika. Opleuken met uitgebakken spekjes. Heerlijk! | |
Tegan | woensdag 14 april 2010 @ 20:28 |
Waarom noem je het poeder dan al aardappelpuree? Maarja, ik snap het wel enzo. Aardappelpuree is toch veel lekkerder vers. En verder, denk je echt dat je 16 kg op krijgt voordat de houdbaarheid verstreken is (het pak is wel open enzo). Of maken en invriezen. | |
KomtTijd... | woensdag 14 april 2010 @ 20:30 |
quote:Neuh, maar net alsof er wat bederft aan dat droge poeder. Je moet het alleen droog houden, dus 't gaat in een tupperwarebak ofzo. (en al moet ik 3 kwart wegflikkeren, dan is het nog goedkoop ![]() En ja verse aardappelpuree is lekkerder, maar een echte student gaat natuurlijk ook geen aardappels zitten schillen. | |
Spanky78 | donderdag 15 april 2010 @ 10:12 |
quote:Granulaat kun je best lang bewarne hoor, dus je hoeft het niet in één maand op te maken. Gewoon goed bewaren (luchtdicht als het kan en koel en donker (in een kast). Dan eet je er een jaar van ![]() | |
Panda72 | donderdag 15 april 2010 @ 10:20 |
Stamppot boerenkool Bereiding: breng de op het pak aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Een lege wijnfles blijkt een prima maatbeker. Prik wat gaatjes in de verpakking van de rookworst, stop hem in de magnetron en zet hem op drie minuten vol vermogen. Kieper eerst het zakje boerenkool leeg in het water en vervolgens de inhoud van het zakje aardappelpuree. Tegen de tijd dat je boerenkool-aardappelmix goed doorgeroerd hebt, is de rookworst klaar. Aan tafel! | |
Haaibaaike | donderdag 15 april 2010 @ 10:23 |
Ik maak aardappelpuree lekker vers ![]() | |
lemonlime | donderdag 15 april 2010 @ 10:39 |
Misschien een extra eitje er bij en niet te veel water. Dan balletjes of kroketjes er van draaien en een tijdje in de koelkast op laten stijven. Dan door bloem, ei en paneermeel en frituren of bakken in de koekenpan. Het lijkt me niet de meest lekkere manier om aardappelkroketjes te maken maar je moet toch wat met zo'n zak. (C1000 Delft zeker?) | |
Spanky78 | donderdag 15 april 2010 @ 11:05 |
quote:Prima optie. Je kunt ook nog wat kaas, witte peper en bieslook toevoegen, heb je kaas/aardappelkkroketjes. Ik zou trouwens alleen eigelen toeveogen, niet hele eieren. En voor alle zeikerds: als je 3 kilo van dat peoder hebt, ga je dus niet altijd alles zelf maken. | |
Haaibaaike | donderdag 15 april 2010 @ 11:12 |
quote:Ik ben geen zeikerd ![]() ![]() ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 15 april 2010 @ 12:11 |
Ik zou idd veel ovenschotels maken. Gewoon groente en vlees zoals je normaal eet maar dan in de ovenschaal en een dikke laag aardappelpuree erbovenop. Dit een tijdje doen i.p.v. gekookte/gebakken aardappels + groente eten. Succes met het eten van 16 kg puree ![]() | |
KomtTijd... | donderdag 15 april 2010 @ 12:13 |
quote:Ja dat zal best, maar wat heb ik daar aan? ![]() | |
KomtTijd... | donderdag 15 april 2010 @ 12:14 |
quote:Oew da's wel een goeie optie inderdaad. Een beetje je eigen RAS-patat maken ![]() | |
Spanky78 | donderdag 15 april 2010 @ 15:55 |
quote:Als je ze frituurt moet je wel even oppassen dat ze niet knallen als je er een hap uit neemt.... dus die er voldoende eigeel in....misschien nog een beetje tarwebloem.... | |
lemonlime | donderdag 15 april 2010 @ 16:44 |
Misschien kun je er ook wel een soort van soufflé mee maken, met aardappelpuree ipv een roux. Puree mengen met smaakmakers (kaas, kruiden, ..) en dan door stijfgeklopt eiwit scheppen. Geen idee wat de oventijden/temperatuur moet zijn, heb zelf weinig ervaring met souffle's Verder is puree altijd handig als topping voor een ovenschotel: fishpie, mexicaanse bonen, zuurkool, gehakt/prei/kerrie, etc. | |
#ANONIEM | donderdag 15 april 2010 @ 21:22 |
bij de Cmille Zuidpoort geweest D? ![]() | |
KomtTijd... | donderdag 15 april 2010 @ 21:24 |
quote:Tuurlijk, waar anders V? ![]() Ze hebben wel vaker van die mooie bulkaanbiedingen daar ![]() | |
Spanky78 | donderdag 15 april 2010 @ 21:26 |
Leuk winkel is dat, altijd goed studentenvoer daar. HElaas woon ik nu te ver weg ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 15 april 2010 @ 21:40 |
quote: ![]() ![]() |