quote:
Meer info dan:
Angstplassen: Het gaat meestal om gevoelige honden die naast het plassen ook verschijnselen van angst tonen zoals een extreem lage houding, verstarren en stress signalen. Deze honden zoeken voor en na het plassen niet actief contact met de mens
Blaasontsteking: De hond zal erg vaak proberen te urineren. Er komt altijd slechts een klein beetje (enkele druppels) urine naar buiten. De urine ziet er vaak troebel uit en er kan ook bloed inzitten.
Markeren: Teefjes kunnen dit doen tijdens en vlak voor de loopsheid. Komt echter vaker voor bij reutjes.
Onderdanigheid: Kenmerk van onderdanigheids plassen is dat de hond een lagere houding aanneemt maar wel contact met de andere hond of mens wil houden. De hond kan kwispelen maar mag niet verstarren van angst. Meestal volgt het plassen op het naderen van een mens.
Onzindelijkheid: Komt in twee vormen: Het niet goed trainen (zindelijk maken) van de pup als baas, of het "aangeleerd onzindelijk maken" bij een fokker. Dit laatste is bijvoorbeeld door pups hun behoefte te laten doen op een krant, houten ondervloer of in de stal. De hond blijft die associatie houden.
Opwindingsplasjes: Deze vorm van plassen vindt plaats bij opwinding en de hond heeft geen houdingsverlaging. Het plassen gebeurt tijdens lopen, opspringen of staan. Het zijn vaak jonge honden die bij een volle blaas in combinatie met opwinding niet voldoende controle houden over de sluitspieren. Dit gedrag zal vaak spontaan verdwijnen rond de leeftijd van 8-10 maanden.
Kun je zo beter dingen uitsluiten?