Ik woon inmiddels 3 jaar in een huurwoning zonder inkomenseis, maar ga nu dus verhuizen.quote:Op zondag 4 april 2010 17:05 schreef donald_dick het volgende:
en jij denkt dat Vestada op haar achterhoofd is gevallen
Blijf maar lekker bij je ouders
Indien gewenst kan ik een jaar vooruit betalen. Eventueel is dit ook een optie, maar ik loop niet graag de rente mis over die periode. Zoals gezegd, de huur zelf is geen probleem, het gaat om de inkomenseis.quote:Op zondag 4 april 2010 17:15 schreef bonke het volgende:
ze hebben niet voor niks die eisen natuurlijk
je zegt dat je het nu kan betalen maar hoe is jou situatie over een half jaar ?:)
Idd, dat lijkt me ook het beste. Veel makelaars geven echter expliciet aan dat ze hier niet aan meewerken. Ik ga ze maar eens bellen dinsdag.quote:Op zondag 4 april 2010 17:07 schreef Repeat het volgende:
Zijn vaak achterlijke inkomenseisen. Wil je iets huren van 700 euro, moet je 2500 euro netto verdienen ofzoWie gaat er dan nog in zo'n gare huurwoning zitten.
Dus ouders vragen garant te staan.
Je studentenkamer een huurhuis noemenquote:Op zondag 4 april 2010 17:18 schreef jeanmariepfaff het volgende:
[..]
Ik woon inmiddels 3 jaar in een huurwoning zonder inkomenseis, maar ga nu dus verhuizen.
3150 bruto iddquote:Op zondag 4 april 2010 17:07 schreef Repeat het volgende:
Zijn vaak achterlijke inkomenseisen. Wil je iets huren van 700 euro, moet je 2500 euro netto verdienen ofzoWie gaat er dan nog in zo'n gare huurwoning zitten.
Dus ouders vragen garant te staan.
Oftewel: heeft u spaargeld of andere goederen die garant kunnen staan"quote:Op zondag 4 april 2010 17:23 schreef jeanmariepfaff het volgende:
Gelukkig hebben ze wel dit in de voorwaarden staan : "bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven over andere beschikbare financiële middelen waarmee de huur kan worden voldaan. Wij verzoeken u dit kenbaar te maken."
Het lijkt dus niet zo stringent te zijn.
zeggen dat je best wel een aparte bankrekening wil openen daarvoor. Zo kan je alsnog een beetje rente trekken en kunnen zij ten alle tijden erbij mocht je het toch verneukenquote:Op zondag 4 april 2010 17:29 schreef jeanmariepfaff het volgende:
^ Inderdaad. Dit is in mijn geval geen probleem, dus hoef ik niet tot de scenarios uit de OP over te gaan. Ik bel ze dinsdag wel even op om het te verifieren.
En na 2 maanden zie je een leuk koophuis/appartement en heb je een jaar huur betaald dat je anders in de aankoop kon steken...quote:Op zondag 4 april 2010 17:19 schreef jeanmariepfaff het volgende:
[..]
Indien gewenst kan ik een jaar vooruit betalen. Eventueel is dit ook een optie, maar ik loop niet graag de rente mis over die periode. Zoals gezegd, de huur zelf is geen probleem, het gaat om de inkomenseis.
Dat vind ik persoonlijk wel een heel stomme manier om aan een huis te komen. Sociale huur is niet bedoeld voor mensen die met gemak een duurder huis kunnen huren of kopen.quote:Op zondag 4 april 2010 20:28 schreef sjorsie1982 het volgende:
Deze regels zijn er dus niet voor niks. Pech gehad. Ik heb in hetzelfde schuitje gezeten en ik heb maar gewoon mijn baan opgezegd (startende wo-er en nergens iets mocht huren) en ben toen maar naar het oosten van het land gegaan omdat daar de sociale huurwoningen voor het oprapen liggen. Binnen 3 maanden 1 gevonden en 9 eerst afgewezen omdat ze met niet bevielen.
Dat ligt er maar net aan hoe stringent ze hen regels naleven, en of ze hierin flexibel zijn. Zo heb ik een jaar een huis gehuurd van een makelaar met een soortgelijke regel, waar ik 2x een half jaar vooruitbetaald heb, met een aanzienlijke borg bij aanvang van het contract (2x huur). Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor indruk je maakt op een makelaar en of je ze bepaalde cijfers voor kunt leggen waaruit blijkt dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Mijn ervaring is dat ze dat soort regels dan wel terzijde kunnen schuiven. In dit geval lijkt dat ook wel te gaan lukken, als ik dat stuk lees over 'indien geen toereikend inkomen, kan het eea nader toegelicht worden vwb financiering'quote:Op zondag 4 april 2010 20:53 schreef sjorsie1982 het volgende:
Wat jij vindt maakt niks uit. Het huis is niet van jou en het is niet jouw beslissing.
Klinkt hard, maar zo is het gewoon. Leef ermee, je kan er niks aan doen.
We hadden 2 inkomens, we hadden meer dan 1.5x modaal samen, maar van de makelaars in de stad waar ik zocht mocht je maar 1 inkomen meenemen. Regels, waar je geen reet aan kunt doen.
Zoals ik al schreef, de ene makelaar is de andere niet. Ik heb goede hoop dat ik er wel uitkom met ze, anders zoek ik wel een andere makelaar welke wel wat flexibeler is.quote:Er is krapte op de huizenmarkt dus kunnen ze idiote eisen stellen. Die krapte wordt veroorzaakt door de dikke vinger van de overheid. Let op verkiezingsprogramma's, wellicht zijn er partijen die zich geheel uit de woningmarkt willen trekken en gewoon de markt zijn werk laten doen. 2% leegstand is ideaal en gezond (zie duitsland), maar dat zie ik in NL nog niet gebeuren.
Dit is het nadeel van de constante bescherming van armere mensen. Succesvolle jonge mensen, die iets willen maken van hun leven wordt hierdoor gewoon moeilijk. Maar troost je over 5 jaar verdien je genoeg en dan mag je wel huren. Wellicht is een kamer een optie voor je?
Zwart bedoel je?quote:Op zondag 4 april 2010 17:23 schreef jeanmariepfaff het volgende:
Gelukkig hebben ze wel dit in de voorwaarden staan : "bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven over andere beschikbare financiële middelen waarmee de huur kan worden voldaan. Wij verzoeken u dit kenbaar te maken."
Het lijkt dus niet zo stringent te zijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |