Weet je al wat je wil maken?quote:Op donderdag 1 april 2010 19:39 schreef de_nachtwacht het volgende:
Ik heb een vraag. Over een paar weken heb ik een etentje met familie en ik heb gezegd dat ik ga koken. Op zich is dat niet echt handig, want ik ben geen keukenprins. Maar we doen dit wel vaker en iedereen kookt een keer, dus dan heb ik dat maar weer gehad. Nu begonnen ze meteen al met: "nou het hoeft niks bijzonders te zijn hoor" en "je mag het wel simpel houden" etc. Dus ik weet wel zeker dat ze denken dat ik met een of andere pakjesmeuk aan kom zetten. En dat wil ik dus juist niet. Dus ik vroeg me af of jullie nog een lekker recept weten dat niet al te moeilijk te maken is, maar waarmee ik toch indruk kan maken. Dat ze achteraf zeggen van: "goh, die nachtwacht, die kan er wat van", zoiets.
dat ja: in welke richting?quote:
quote:Op donderdag 1 april 2010 19:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij halen dan gewoon chinees, dat vind iedereen lekker
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=87804&rq=lasagne&proteinSource=vegetarischquote:Op donderdag 1 april 2010 20:07 schreef de_nachtwacht het volgende:
Dat van uniekhoorn is vis dus niet echt geschikt denk ik. De lasagne van Nynke en de pasta van Kwak wel en klinken beide lekker. Dus laat ik dat gewoon eens gaan maken de komende week… Hebben jullie ook iets meer gedetailleerde recepten? Met hoeveelheden (voor de spinazie en pasta etc.)?
Zeg nachtwacht, ricotta is dat witte spul in mijn lasagne die jij zo lekker vindt!quote:Op donderdag 1 april 2010 20:07 schreef de_nachtwacht het volgende:
Dat van uniekhoorn is vis dus niet echt geschikt denk ik. De lasagne van Nynke en de pasta van Kwak wel en klinken beide lekker. Dus laat ik dat gewoon eens gaan maken de komende week… Hebben jullie ook iets meer gedetailleerde recepten? Met hoeveelheden (voor de spinazie en pasta etc.)?
Bedankt!quote:Op donderdag 1 april 2010 20:12 schreef AKnynke het volgende:
[..]
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=87804&rq=lasagne&proteinSource=vegetarisch
Een van de enige lekkere ah recepten.
kipfilet: ca. 125-150 gram per persoon (ik heb ook weleens een pond voor drie personen), bestrooien met peper, rollen in 1 plakje rauwe ham per portie. rustig bakken in beetje bak en braad product.quote:Op donderdag 1 april 2010 20:07 schreef de_nachtwacht het volgende:
Dat van uniekhoorn is vis dus niet echt geschikt denk ik. De lasagne van Nynke en de pasta van Kwak wel en klinken beide lekker. Dus laat ik dat gewoon eens gaan maken de komende week… Hebben jullie ook iets meer gedetailleerde recepten? Met hoeveelheden (voor de spinazie en pasta etc.)?
Twee eetlepels maar. Dat is niks in vergelijking met wat jij er altijd door gooit.quote:Op donderdag 1 april 2010 20:14 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Zeg nachtwacht, ricotta is dat witte spul in mijn lasagne die jij zo lekker vindt!
Ik eet graag mee deze week.
Laatst veel succes geoogst met een bijnabladerdeegachtige bodem, daarop een forse laag geraspte pure chocolade, daarop peer en dan eroverheen room. De chocola is dan ook een verrassing en met de peer is het lekker frisquote:Op donderdag 1 april 2010 20:12 schreef AKnynke het volgende:
[..]
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=87804&rq=lasagne&proteinSource=vegetarisch
Een van de enige lekkere ah recepten.
Oh, als het toch om receptenverzoekjes gaat: ik moet voor zaterdag een taart bakken, en wil wat leuks en creatiefs bakken.. maar zonder chocola denk ik, want ik bak altijd met chocola. Als iemand een leuk recept heeft hoor ik het graag (als het een hele speciale taart is met chocola, dan mag het! Ik zat bijvoorbeeld aan dit te denken: http://smittenkitchen.com/2007/08/alexs-choice/)
momofuku crackpie! mensen betalen 45 dollar voor een taart! maar zelf maken is niet zo duur hoor!quote:Op donderdag 1 april 2010 20:12 schreef AKnynke het volgende:
[..]
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=87804&rq=lasagne&proteinSource=vegetarisch
Een van de enige lekkere ah recepten.
Oh, als het toch om receptenverzoekjes gaat: ik moet voor zaterdag een taart bakken, en wil wat leuks en creatiefs bakken.. maar zonder chocola denk ik, want ik bak altijd met chocola. Als iemand een leuk recept heeft hoor ik het graag (als het een hele speciale taart is met chocola, dan mag het! Ik zat bijvoorbeeld aan dit te denken: http://smittenkitchen.com/2007/08/alexs-choice/)
Super. Dank je!quote:Op donderdag 1 april 2010 20:15 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
kipfilet: ca. 125-150 gram per persoon (ik heb ook weleens een pond voor drie personen), bestrooien met peper, rollen in 1 plakje rauwe ham per portie. rustig bakken in beetje bak en braad product.
sla: gewoon groene sla/gemengde bladsla met een simpele dresisng, komkommer erdoor, of zonder dressing, wat je wilt.
pasta: kook pasta (rauw 100-125 gram per persoon). verwarm olijfolie in een pannetje, als het heet is stukjes knoflook erin en een fijngesneden rood pepertje, als de knoflook begint te bruinen van het vuur halen, pasta en olijfoliemengsel door elkaar doen. peterselie erover. klaar.
recept van de pasta staat hier
http://www.ah.nl/recepten/recept?id=560876&rq=pasta+olijfolie+knoflook
ik had laatst 350 gram pasta en toen was 100 ml olijfolie wel een beetje aan de krappe kant. je kan beter meer maken en dan voorzichtig mengen (niet alles in 1 keer) totdat de pasta niet aan elkaar plakt. het is wel het lekkerste met spaghetti of liever nog met die platte slierten.
thanks! Ik vind het altijd zo heerlijk om door recepten te bladeren!quote:Op donderdag 1 april 2010 20:24 schreef kwakz0r het volgende:
orange crepes met chocolade ganache erin
http://sandrakavital.blog(...)olat-lorange-de.html
lemon pudding cake
http://www.thenaptimechef(...)dad-webisode-15.html
chocolate marquise (mousse in een cake, wel chocolade)
http://www.citrusandcandy.com/2010/03/chocolate-marquise.html
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |