abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_79542701
Ik ben tiramisu aan het maken, maar mn mengsel van mascarpone, en ei enzo is wat dunnig (yoghurt achtig). Hoort dit zo dun?

Zo nee, hoe krijg ik het dikker? Ik ben nog in bezit van 1 scheidbaar ei. Alvast dank!
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_79542756
Beetje eigeel bij doen.
Derevaun Seraun.
pi_79542999
eiwit stijf kloppen en dat er voorzichtig door spatelen. Ik weet alleen niet of je aan 1 ei dan nog voldoende hebt.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_79543063
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 19:51 schreef miss_sly het volgende:
eiwit stijf kloppen en dat er voorzichtig door spatelen. Ik weet alleen niet of je aan 1 ei dan nog voldoende hebt.
Zou ik juist niet doen.
Derevaun Seraun.
pi_79543384
Ei wit is wat google ook vooral zei. Nu gedaan, iets dikker, maar neit veel verschil. Stijft het in de koelkast nog op?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_79543524
Het stijf wel wat op, maar het eiwit is eigenlijk wel de clue voor een stevigere massa.
Ik klop altijd alles door de mascarpone, klop dan het eiwit stijf (echt goed, dat je de kom ondersteboven kunt houden) en dan spatel ik dat er voorzichtig doorheen. Het voorzichtig spatelen is om het stijve eiwit niet kapot te maken.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_79543868
Hm, heb het maar bij elkaar geflikkerd en hoop dat het een eetbaar mengsel wordt. Lijkt in elk geval in de verste verte niet op tiramisu.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_79544282
Voor de smaak maakt het op zich niet uit, als het goed is.
Indien inet gelukt, heb ik nog wel een goed recept voor je. Is hiet altijd een succes; er wordt gevochten wie de schaap mag uitlikken enzo....door volwassenen
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_79544439
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 20:17 schreef miss_sly het volgende:
er wordt gevochten wie de schaap mag uitlikken enzo\
Freudiaans? Jij viezerik.
Derevaun Seraun.
  Moderator woensdag 24 maart 2010 @ 20:22:21 #10
5428 crew  miss_sly
pi_79544541
hahaha, waar het hart van vol is enzo
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_79545145
Welk recept heb je gebruikt? Ik had de laatste paar keer ook dat het veel te dun was, terwijl ik hetzelfde recept gebruikte als daarvoor. Heb nog steeds niet kunnen achterhalen waar het door kwam.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_79546052
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 20:34 schreef mjan het volgende:
Welk recept heb je gebruikt? Ik had de laatste paar keer ook dat het veel te dun was, terwijl ik hetzelfde recept gebruikte als daarvoor. Heb nog steeds niet kunnen achterhalen waar het door kwam.
Combi van http://www.kookjij.nl/recept-tiramisu-met-amaretto en http://www.tastyweb.nl/recept/tiramisu
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 24 maart 2010 @ 21:21:24 #13
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_79547448
ik hoop dat je gepasteuriseert ei gebruikt
  woensdag 24 maart 2010 @ 21:56:11 #14
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79549114
het mascarponemengsel stijft nog aanzienlijk op. Het beste is ie na een nachtje staan dus je hoeft nog niet te vrezen denk ik
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 24 maart 2010 @ 22:01:18 #15
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79549405
stijfgeklopt eiwit is inderdaad essentieel. Vergeet trouwens de tips van zout bij het wit voegen voor het kloppen want zout destabiliseert het eiwit juist. Beter kan je er een schepje suiker bij doen voor het kloppen, daar wordt het weer stabieler van.

En slagroom in de tiramisu, ik snap het niet. Met mascarpone wordt het al zwaar genoeg.

Verder vind ik de verhoudingen in de recepten ook wat vreemd. Zelf gebruik ik 250 g mascarpone op 4 eieren.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 24 maart 2010 @ 22:06:38 #16
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_79549702
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 21:21 schreef Buschetta het volgende:
ik hoop dat je gepasteuriseert ei gebruikt
Nah, kans op salmonella is niet zo heel groot hoor. Ik heb echt al tig keer tiramisu ( en chocolademousse) gemaakt en dan gebruik ik gewoon rauwe eitjes.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_79553538
quote:
Op woensdag 24 maart 2010 22:01 schreef -Mellow- het volgende:
stijfgeklopt eiwit is inderdaad essentieel. Vergeet trouwens de tips van zout bij het wit voegen voor het kloppen want zout destabiliseert het eiwit juist. Beter kan je er een schepje suiker bij doen voor het kloppen, daar wordt het weer stabieler van.

En slagroom in de tiramisu, ik snap het niet. Met mascarpone wordt het al zwaar genoeg.

Verder vind ik de verhoudingen in de recepten ook wat vreemd. Zelf gebruik ik 250 g mascarpone op 4 eieren.
Dat is ook ongeveer wat ik gedaan heb. Ik gok dat ik mascarpone aan mn vingers heb gehad, en er vet bij het eiwit is gekomen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_79558616
was 'ie nog wel lekker geworden?
pi_79558770
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 09:07 schreef Perruche het volgende:
was 'ie nog wel lekker geworden?
De tiramisoep was heerlijk! Mocht je willen proeven, we hebben nog redelijk wat liggen
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 25 maart 2010 @ 09:49:26 #20
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_79559778
Is het alsnog niet echt dikker geworden?
Heb het ook wel eens gehad maar juist die mascarpone deed dan zijn werk tijdens het koelen goed zeg maar.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_79559966
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 09:49 schreef MissHobje het volgende:
Is het alsnog niet echt dikker geworden?
Heb het ook wel eens gehad maar juist die mascarpone deed dan zijn werk tijdens het koelen goed zeg maar.
Her en der een klont, yoghurt met kwark er in, zeg maar.
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 25 maart 2010 @ 09:57:25 #22
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_79560110
quote:
Op donderdag 25 maart 2010 09:53 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Her en der een klont, yoghurt met kwark er in, zeg maar.
Hmm nee dat klinkt niet echt goed !
Ochja tiramisu vla is ook best binnen te houden toch
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_79560360
Ja hoor. Was zelfs erg lekker
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_79562638
Als je eiwit niet goed stijf wordt bij het kloppen is je kom meestal niet 100% vetvrij. "Vet" verhindert het écht stijf worden van de eiwitten. Is me ooit verteld.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_79562994
Ja, dat denk ik zelf ook. Mascarpone vingers in het eiwit, ofzo. Het was nu een soort grote klodder sperma geworden.
La derecha oprime, la izquierda libera
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')