als spalken een optie is, dat dus. in de meeste andere gevallen; second opinion.quote:Op zondag 21 maart 2010 11:15 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Als een kat een poot gebroken heeft, zou jij de kat dan laten opereren? een botbreuk geneest immers ook wel zonder operatie. Het enige is dat de kat dan wellicht een scheef pootje houdt. Ik begreep dat het opereren van een gebroken poot minstens 1000 euro kost. Ik vind dit ridicuul voor een kat. De kat lijkt er geen pijn van te hebben en kan volgens mij prima oud worden met een scheef pootje. Ik heb veel over voor mn huisdieren, maar het blijven wel beesten. In de vrije natuur word er ook geen schroeven in een gebroken pootje gezet. Wat vinden jullie van dit dilemma, of laten jullie de kat alle mogelijke behandelingen ondergaan. Waar ligt die grens????
ik ben de laatste keer trouwens bij een dierenarts in de buurt van den haag geweest (in een dorpje - dierenarts doet ook groot vee). inenten kostte de helft van hier in de buurt. kwam zeer goed over, kundig en geen bullshit. misschien moet je eens kijken naar zo'n soort dierenarts. de prijzen zijn in de stad absurd hoog.quote:Op zondag 21 maart 2010 11:29 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
als spalken een optie is, dat dus. in de meeste andere gevallen; second opinion.
Je kan niet alles zomaar spalken of gipsen, dat is lang bij elke breuk niet mogelijk. Bij onze kat zat de breuk in het bovenbeen en kon dat alleen verholpen worden met een operatie (metalen pin door het bot). Tevens moet je in gedachten houden dat niet alle katten zomaar een x aantal weken met een dikke gipsen poot rond kunnen slepen. En onze kat had aan haar gebroken poot dus echt wel veel pijn, ookal zag je dat niet direct als ze stil lag. Poezen spinnen bv niet alleen als ze zich fijn voelen maar ook als ze vergaan van de pijn. Het beest kan dus wel opgekruld in zijn mandje liggen te knorren maar ondertussen heel veel pijn hebben.quote:Op zondag 21 maart 2010 11:23 schreef -_Tommy_- het volgende:
Je kunt een gebroken poot dan ook gewoon laten spalken of gipsen. Hoe veel je er voor over hebt? Ik had een hond met een baarmoederontsteking en die is er toen aan geopereerd. Dat kostte ongeveer 600¤, maar ze heeft nog wel bijna 8 jaar daarna geleefd. Het was ook een stamboom hond en die kostte destijds al flink bij aanschaf. Dus toen vond ik het wel waard. Ik ga het niet doen als een beest op z'n einde loopt om hem dan in leven te houden, maar als er nog een tijd van genoten kan worden dan wel.
1000 euro voor een gebroken pootje klinkt wel een beetje belachelijk... zoals ik zei, vraag eens wat advies bij een dierenarts die ook groot vee doet.quote:Op zondag 21 maart 2010 11:38 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Je kan niet alles zomaar spalken of gipsen, dat is lang bij elke breuk niet mogelijk. Bij onze kat zat de breuk in het bovenbeen en kon dat alleen verholpen worden met een operatie (metalen pin door het bot). Tevens moet je in gedachten houden dat niet alle katten zomaar een x aantal weken met een dikke gipsen poot rond kunnen slepen. En onze kat had aan haar gebroken poot dus echt wel veel pijn, ookal zag je dat niet direct als ze stil lag. Poezen spinnen bv niet alleen als ze zich fijn voelen maar ook als ze vergaan van de pijn. Het beest kan dus wel opgekruld in zijn mandje liggen te knorren maar ondertussen heel veel pijn hebben.
Ik zou zeker weten doen wat de DA aanraad. Een second opinion kan, maar het is imo een slechte zaak om maar gewoon langs alle DA's te leuren met een gewonde kat totdat je eindelijk een antwoord krijgt dat zo min mogelijk geld kostJe kiest voor een dier, en als je het enigszins kan opbrengen moet je gewoon dokken als er iets met het dier aan de hand is. Hoe kun je ook van je vakantie/snelle internet/filmkanalen/luxe etentje/nieuwe auto/etc genieten als je weet dat je kat pijn lijdt? Dan maar een weekje soep met brood en een weekendje weg in eigen land maar een gezonde kat!
hij weet nog niet eens wat de alternatieven zijn.quote:Op zondag 21 maart 2010 12:12 schreef ry4life het volgende:
Ik vind dat als je een huisdier neemt, je er ook alles voor over moet hebben.
Toen mijn konijn 8 was en geopereerd moest worden terwijl er een grote kans was dat hij niet meer uit de narcose zou komen gingen we toch voor de operatie. Gelukkig werd hij wakker en is inmiddels bijna 10 jaar.
Maar als in dit geval de kat er echt geen hinder van zal hebben en er geen pijn van heeft. Zal ik goed begrijpen dat je geen operatie zal laten uitvoeren, een operatie is ook niet zomaar wat voor een kat...
Fijn om te weten dat je niet trollt, minder fijn om te denken dat je dus nu met een gewonde kat zit die (nog) niet geholpen wordt?quote:Op zondag 21 maart 2010 11:55 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
geen trolltopic, ik verwachteen serieuze discussie hierover. Gelukkig heb ik al wel wat zinvolle bijdrages voorbij zien komen. Ik vind ook dat je een beest geen pijn moet laten lijden, dat staat voor mij voorop! . Maar als een beest geen pijn heeft en gewoon met een lichte handicap verder kan leven vind ik acceptabel.
Tja, ik zie zo snel nogal wat posts over zijn kat, maar niet echt iets waarvan ik denk dat het niet (deels) waar kan zijn... Waar moet ik op letten? Ik hoop maar dat dit verzonnen is trouwens, ik heb nu al medelijden met zijn katquote:Op zondag 21 maart 2010 12:39 schreef Poeke het volgende:
Waarom krijgt BHFH geen ban voor F&F?
de fantast...
Het loont de moeite om even zijn postgeschiedenis door te kijken, dan begrijp je wel wat ik bedoel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |