Ik denk niet dat je er nog wat mee kan. Je hebt gewoon loon in natura gekregen in de vorm van een cursus, en hebt dus niet zelf geld betaald daarvoor (een voorwaarde voor aftrek). Dat dat loon vrijgesteld is voor de loonbelasting doet daar niets aan af.quote:
Je zou nog kunnen beargumenteren dat het wel echt op hem heeft gedrukt, maar dat het slechts is uitgekeerd via een andere rekening (z'n baas), maar of je nou zin hebt in dat gesteggel met de Inspecteur.quote:Op donderdag 18 maart 2010 20:21 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik denk niet dat je er nog wat mee kan. Je hebt gewoon loon in natura gekregen in de vorm van een cursus, en hebt dus niet zelf geld betaald daarvoor (een voorwaarde voor aftrek). Dat dat loon vrijgesteld is voor de loonbelasting doet daar niets aan af.
Vul dan geen onttrekking privé gebruik in of verwerk dit via de resultatenrekening van de onderneming.quote:Op donderdag 18 maart 2010 22:10 schreef Xcalibur het volgende:
Ik heb een praktisch probleempje![]()
Ik vul de Aangifte inkomstenbelasting voor Ondernemers 2009 in, en ik heb onder privé-onttrekkingen zitten kijken bij 'Ontrekking privegebruik auto van de onderneming'. In dat scherm zitten 2 of meer invulvelden voor auto's waarmee je privé hebt gereden.
Achter ieder veld staat een ja/nee veld of je minder dan 500km privé hebt gereden. Ik heb zo'n veld aangeklikt.
Als je de hele pagina leeglaat, blijft dit veld aan en gaat hij zeuren dat ik wat moet invullen.![]()
Maar ik wil niks invullen!
Nul bedragen invullen accepteert ie ook niet. Hoe krijg ik dit weg?
Nee, dat klopt niet (als het waar is wat je zegt). Persoonsgebonden aftrek wordt eerst verrekend met box 1, daarna box 3 (en daarna box 2, ik ga er vanuit dat je dat niet hebt). Dus, je kon de aftrek niet gebruiken in box 1, en daarna niet in box 3, dus zou je nog een restant persoonsgebonden aftrek moeten hebben, en die kan je gebruiken in 2009.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 15:46 schreef mrbombastic het volgende:
Ik heb twee vragen.
1. Hoe zit dat nu precies met restant persoonsgebonden aftrek vorige jaren?
Van 2004 t/m 2008 heb ik steeds studiekosten opgevoerd. Deze zijn van de heffing van mijn inkomen uit box 3 afgehaald.
Maar de heffing over dit inkomen uit box 3 was altijd lager dan de algemene heffingskorting, dus hier schoot ik niets mee op.
Klopt het dat ik deze studiekosten in mijn aangifte voor 2009 NIET mee kan nemen als restant persoonsgebonden aftrek vorige jaren, omdat ze al "verrekend zijn"?
Heffingskorting? We hadden het toch over een (restant) persoonsgebonden aftrek? Een heffingskorting gaat van het totaal te betalen bedrag af, met de persoonsgebonden aftrek wordt het inkomen verlaagd waarover belasting wordt berekend.quote:2. In 2009 ben ik begonnen met werken. Omdat ik hiervoor geen inkomen uit box 1 had, kan ik een verzoek tot middeling indienen. Stel ik verdien in 2009 x, dan verdeel ik dit als volgt: 2007 x/3, 2008 x/3, 2009 x/3.
Houdt de Belastingdienst er dan rekening mee dat ik mijn heffingskorting in 2007 en 2008 nog niet
helemaal verbruikt had?
Het zit zeg maar zo: studiekosten < heffing over box 3 < algemene heffingskortingquote:Op vrijdag 19 maart 2010 15:55 schreef DonJames het volgende:
[..]
Nee, dat klopt niet (als het waar is wat je zegt). Persoonsgebonden aftrek wordt eerst verrekend met box 1, daarna box 3 (en daarna box 2, ik ga er vanuit dat je dat niet hebt). Dus, je kon de aftrek niet gebruiken in box 1, en daarna niet in box 3, dus zou je nog een restant persoonsgebonden aftrek moeten hebben, en die kan je gebruiken in 2009.
Ah, op die manier. Inderdaad, dan heb je per saldo niks aan de aftrekpost studiekosten gehad.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 16:08 schreef mrbombastic het volgende:
[..]
Het zit zeg maar zo: studiekosten < heffing over box 3 < algemene heffingskorting
Dus wat ze gedaan hebben is:
Heffing box 3
Studiekosten -
----------------
= Heffing
Heffing < Algemene heffingskorting, dus ik hoefde in 2007 niets te betalen.
MAAR als ik die studiekosten niet had opgevoerd dan gold nog steeds:
Heffing box 3 < Algemene heffingskorting, dus nog steeds niet betalen
Met andere woorden, ik heb helemaal niets aan die studiekosten in 2007?
Ik heb de ondernemersaangifte nog niet gedownload maar ik het was altijd zo dat je op het kruisje kon klikken en daarmee het venster afsluit. Vul ander gewoon iets in, sluit het venster en kies daarna alsnog voor nee. Voor zover ik het heb meegemaakt, kun je een 'fout' altijd herstellen.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 12:32 schreef Xcalibur het volgende:
Ik wil hem ook niet invullen, maar dat is nu 'verplicht' doordat ik dat ja/nee ding heb aangeklikt.
Die kan ik niet 'uit' zetten, waardoor ik de rest in moet vullen....
Maar het feit blijft dat je de studiekosten eerst in het jaar in aftrek moet brengen voor zover mogelijk. Pas als dat niet kan, blijft er een restant persoonsgebonden aftrek staan. Je kunt het niet opsparen omdat het toevallig geen hogere teruggave oplever.quote:Op vrijdag 19 maart 2010 16:16 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ah, op die manier. Inderdaad, dan heb je per saldo niks aan de aftrekpost studiekosten gehad.
Wat mag je van je inkomen (box 1) aftrekken bij de berekening middeling inkomen?quote:Op vrijdag 19 maart 2010 15:55 schreef DonJames het volgende:
Evengoed, middeling wordt gedaan met de definitieve aanslagen, ze gaan dus niet het restant persoonsgebonden aftrek verdelen over de jaren waarin je het (na middeling) wel zou hebben kunnen gebruikt.
Dit gaat specifiek over de situatie waarin er is gemiddeld, maar waarin daarna pas is vastgesteld dat er een fout in één van de jaren is gemaakt.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 13:23 schreef mrbombastic het volgende:
[..]
Wat mag je van je inkomen (box 1) aftrekken bij de berekening middeling inkomen?
Op de onderstaande site staat een voorbeeld waarbij de buitengewone uitgaven van het inkomen afgetrokken worden. Zijn er nog andere posten die ervan afgehaald mogen worden?
http://www.belastingdiens(...)nde_inkomens-12.html
Dat vul je alleen in als je een voorlopige aanslag (ook een voorlopige teruggaaf) hebt gehad. De bedragen die zijn ingehouden op je loon zijn geen (voorlopige) aanslagen.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:13 schreef hamzter9 het volgende:
een vraagje:
Ik heb in 2009 alleen gewerkt, dus geen school..
op mijn jaaropgaaf staat o.a. Ingehouden premie volksverzekering + Ingehouden bijdrage zorgverzekeringswet,
moet ik nou bij Te Verrekenen Bedragen de laatste twee regels aanvinken (en de twee bedragen op mijn jaaropgaaf invullen) of niet? (dat gedeelte van de zin voorlopige aanslag doet mij twijfelen
[ afbeelding ]
oh ok ik heb niets ontvangen, dus dan kan ik die laatste 2 afvinken en overslaan..quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:15 schreef DonJames het volgende:
[..]
Dat vul je alleen in als je een voorlopige aanslag (ook een voorlopige teruggaaf) hebt gehad. De bedragen die zijn ingehouden op je loon zijn geen (voorlopige) aanslagen.
Ja, dat is normaal (want met die andere inhoudingen kan je niks).quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:19 schreef hamzter9 het volgende:
[..]
oh ok ik heb niets ontvangen, dus dan kan ik die laatste 2 afvinken en overslaan..
thanks..![]()
maar is het normaal dat je dan nergens hoeft in te vullen: Ingehouden premie volksverzekering + Ingehouden bijdrage zorgverzekeringswet..
het enigste wat ik heb ingevuld (vooringevuld met DigiD): Loon, loonheffing en arbeidskorting..
Wat ik wil vragen:quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:13 schreef DonJames het volgende:
[..]
Dit gaat specifiek over de situatie waarin er is gemiddeld, maar waarin daarna pas is vastgesteld dat er een fout in één van de jaren is gemaakt.
Het is dus niet zo dat je ineens door middeling hele andere aftrekposten hebt ofzo.
thanks Don James..quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:21 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ja, dat is normaal (want met die andere inhoudingen kan je niks).
Bij middeling pak je de aanslagen van de betreffende jaren erbij en dan haal je daar het belastbaar inkomen uit. Met dat bedrag moet je gaan rekenen. Je moet niet nog een keer alle aangiften op gaan stellen. Dat heeft a. geen zin en b. maak je het alleen maar moeilijker dan het is.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:22 schreef mrbombastic het volgende:
[..]
Wat ik wil vragen:
Wat moet ik bij inkomen invullen? Zie bijv deze site:
http://www.berekenhet.nl/(...)ng-inkomen-box1.html
Blijkbaar mag je dus van je fiscaal loon je buitengewone uitgaven aftrekken. Zijn er nog andere posten die je mag aftrekken?
Als je geen aftrekposten hebt of een belastbaar box 3 vermogen, ben je met alleen die gegevens inderdaad snel klaar.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 14:24 schreef hamzter9 het volgende:
[..]
thanks Don James..![]()
nou kan ik mijn elektronische aangifte verzenden..![]()
ik moest alleen gegevens zoals loon, loonheffing en arbeidskorting controleren, de rest niet van toepassing..![]()
Dan kun je volgens mij gewoon die heffingskorting terugkrijgen. En meestal krijg je wel wat terug als je meerdere werkgevers hebt, tenzij het salaris evenveel wasquote:Op zaterdag 20 maart 2010 19:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Maakt het uit als je meerdere werkgevers hebt? Mijn vriend had er vorig jaar drie, nu las ik iets over heffingskorting en terugbetalen. Het is niet drie tegelijk, een werkgever, maar dan wel drie verspreid over het jaar.
Vul gewoon je aangifte in, dan zie je het welquote:Op zaterdag 20 maart 2010 19:39 schreef HeaRt_woRm het volgende:
Maakt het uit als je meerdere werkgevers hebt? Mijn vriend had er vorig jaar drie, nu las ik iets over heffingskorting en terugbetalen. Het is niet drie tegelijk, een werkgever, maar dan wel drie verspreid over het jaar.
Een korting terugkrijgen?quote:Op zaterdag 20 maart 2010 19:42 schreef Sport_Life het volgende:
[..]
Dan kun je volgens mij gewoon die heffingskorting terugkrijgen. En meestal krijg je wel wat terug als je meerdere werkgevers hebt, tenzij het salaris evenveel wasMaar je moet de experts hier maar vragen
![]()
.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |