Volgens mij had wel overlap, het lijkt ook op biomedisch en dat staat ook wel laag, maargoed het duurt nog zeker 5 jaar voordat ik m'n master gehaald kan hebben dus tegen die tijd is het ook wel weer enigzins veranderd denk ik zo.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 00:54 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Dat zijn 2 verschillende studies die zich voor zover ik weet ook op andere banen richten ...
Ja klopt. Maar niet iedereen daarvan(zelfs een groot deel) krijgt geen baan waarvoor die is opgeleid. En veel mensen die na het afstuderen direct een baan vinden met goede arbeidsvoorwaarden hebben op latere leeftijd geen baan meer. Dat lijkt een chronisch probleem bij het ingenieurs-beroep.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 11:06 schreef Maverick_tfd het volgende:
Ik las laatst in de Intermediair dat eigenlijk iedere TU technicus binnen 3 maanden een baan kan vinden, mits hij/zij niet te kieskeurig is wat locatie betreft (wel in Nederland). Dus om nou te zeggen dat het zo erg is?
Ik ben niet echt overtuigd, de eerste twee bronnen gaan over Vlaanderen, de derde en vierde over electrical engineers in de VS (ook heel specifiek dus). Alle mensen van mijn HTS opleiding waarmee ik af en toe contact heb, hebben een baan op niveau en in de technische sector. Over het algemeen zijn afgestudeerden van TU studies nog veel populairder, dus ik geloof niet dat die veel problemen zullen ondervinden om een baan te krijgen. Bovendien, mocht er geen werk zijn in de technische sector, kun je met een beetje TU opleiding ook zo in een andere sector aan de slag.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 15:12 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Ja klopt. Maar niet iedereen daarvan(zelfs een groot deel) krijgt geen baan waarvoor die is opgeleid. En veel mensen die na het afstuderen direct een baan vinden met goede arbeidsvoorwaarden hebben op latere leeftijd geen baan meer. Dat lijkt een chronisch probleem bij het ingenieurs-beroep.
Nog wat leesvoer :
bron
bron
bron
bron
Die waren meer om te laten zien dat het niet alleen in Nederland is. Ik las net ergens een opmerking van "dan ga je toch naar het buitenland". Ik was het topic opnieuw aan het doorlezenquote:Op zaterdag 20 maart 2010 15:22 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Ik ben niet echt overtuigd, de eerste twee bronnen gaan over Vlaanderen, de derde en vierde over electrical engineers in de VS (ook heel specifiek dus). Alle mensen van mijn HTS opleiding waarmee ik af en toe contact heb, hebben een baan op niveau en in de technische sector. Over het algemeen zijn afgestudeerden van TU studies nog veel populairder, dus ik geloof niet dat die veel problemen zullen ondervinden om een baan te krijgen. Bovendien, mocht er geen werk zijn in de technische sector, kun je met een beetje TU opleiding ook zo in een andere sector aan de slag.
Industrieel ontwerpen ofzo bedoel je?quote:Op zaterdag 20 maart 2010 17:15 schreef Mendeljev het volgende:
Ik denk dat er ook wel onderscheid gemaakt moet worden tussen betastudenten. Als je kijkt hoe de verdeling is van de studenten op de creatieve gebieden dan kun je niet ontkennen dat dat aandeel significant groot is. Het is echter onmogelijk om alle creatieve betastudenten van een baan te voorzien omdat er simpelweg niet zo veel vraag is naar die expertise.
Onderaan?quote:Op zaterdag 20 maart 2010 00:41 schreef Fingon het volgende:
Farmacie stond onderaan, nu voel ik met toch weer iets gerustgesteld met volgend jaar biofarmaceutische wetenschap.
Het CPB gaat hier wel erg kort door de bocht. De bèta's in een R&D-functie die ik ken vinden hun werk fantastisch. Veel jongens die voor de lol op hun twaalfde alle huishoudelijke apparatuur voor de hele straat repareren gaan na hun TU of HTS bij Philips, de TU of ASML in het lab werken. Voor hun is dit een grote speeltuin. Salaris, leasebakken en bergen overwerk (op papier) interesseren hun helemaal niets.quote:"Als er echt veel te weinig bèta’s zijn, dan verwacht je een lage werkloosheid, talloze vacatures, hoge salarissen en leasebakken als lokkertje, en bérgen overwerk. In de praktijk blijken bèta’s echter op al deze punten beneden het gemiddelde voor de hoger opgeleide beroepsbevolking te scoren".
"Een bèta in een R&D-functie verdient minder dan het gemiddelde van de rest van de beroepsbevolking"
En ook bouwkunde bijvoorbeeld. Beide opleidingen trekken veel studenten maar ik denk dat er meer vraag is naar de wat 'wiskundigere' betastudent om het maar zo te noemen.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 17:31 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Industrieel ontwerpen ofzo bedoel je?
De zachte beta studies dusquote:Op zaterdag 20 maart 2010 17:52 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
En ook bouwkunde bijvoorbeeld. Beide opleidingen trekken veel studenten maar ik denk dat er meer vraag is naar de wat 'wiskundigere' betastudent om het maar zo te noemen.
Onderaan als in minste werkloosheid bij 1 van die links, vandaar dat ik het nog wel enigzins positief inzagquote:Op zaterdag 20 maart 2010 17:41 schreef yosander het volgende:
[..]
Onderaan?
Geldt dat ook voor Farmaceutische Wetenschappen?
Ooh, dat klinkt stukken beterquote:Op zondag 21 maart 2010 00:35 schreef Fingon het volgende:
[..]
Onderaan als in minste werkloosheid bij 1 van die links, vandaar dat ik het nog wel enigzins positief inzag
Maar jij doet dus Farmaceutische Wetenschappen in Leiden? (Volgens mij de enige universiteit in nederland die dat geeft namelijk)
nee hoor, amsterdam, utrecht en groningen ookquote:Op zondag 21 maart 2010 00:35 schreef Fingon het volgende:
[..]
Onderaan als in minste werkloosheid bij 1 van die links, vandaar dat ik het nog wel enigzins positief inzag
Maar jij doet dus Farmaceutische Wetenschappen in Leiden? (Volgens mij de enige universiteit in nederland die dat geeft namelijk)
Ik was het woordje bio vergeten, wat ik dit jaar wil gaan doen is biofarmaceutische wetenschappen.quote:Op zondag 21 maart 2010 22:25 schreef EricT het volgende:
[..]
nee hoor, amsterdam, utrecht en groningen ook
Enigszins.quote:Op zondag 21 maart 2010 22:34 schreef Fingon het volgende:
[..]
Ik was het woordje bio vergeten, wat ik dit jaar wil gaan doen is biofarmaceutische wetenschappen.
Volgens mij is dat in Leiden dus iets meer op onderzoek naar/werking van geneesmiddelen gericht, er staat iig niet bij dat je ook wordt opgeleid tot apotheker wat bv de UU wel heeft staan bij de bachelor Farmacie.
Iemand die dit kan bevestigen/ontkrachten?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |