Wat is tvp? Een soort "bump"?quote:Op dinsdag 16 maart 2010 17:25 schreef muiterij het volgende:
Even een tvp, gezien het feit ik volgend jaar wil starten met technische informatica aan een Tu .Overigens heb ik tot op bepaalde hoogte mijn twijfels bij de bron 'Beter onderwijs' .
Tvp = Terugvindpostquote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:13 schreef LordSjonnie het volgende:
[..]
Wat is tvp? Een soort "bump"?
En tja, je hoeft zijn volledige "rant" niet voor lief te nemen, maar over 1 ding heeft hij wel gelijk; er is totaal geen tekort aan beta afgestudeerden, juist het omgekeerde is waar.
Ik snap niet hoe allerlei instanties hier mee wegkomen, ze roepen dit al sinds het jaar 2000. Terwijl het tekort er nooit geweest is.
Dat is voor mij ook waar, al heb ik het geluk dat ik erg ruim betaald wordt voor het werk wat ik doequote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:49 schreef ReWout het volgende:
"worden hardwerkende wetenschappers niet meer gewaardeerd" helaas zijn al sinds dat we begonnen zijn met het tellen van de jaartallen alleen maar alfa's aan de macht geweest en geen beta's. En zoals gezegd onderschatten veel bedrijven beta's. Gelukkig doen grote bedrijven dat als Philips en Asml niet door oude beta's die hun beste tijd hebben gehad zeg maar door te laten stromen in manager functies. Ook zei iemand in dit topic dat beta's over het algemeen met plezier hun vak uitoefenen en het hun daardoor hun ook niet zo boeit hoeveel ze verdienen, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik me hierin kan terug vinden.
In WGR loopt een topic trouwens over promoveren; Promoveren #3: Voor uw volledige academische loopbaan
Daar snijden ze zichzelf mee in de vingers, want met dat grotere aanbod neemt ook de kwaliteit van de geleverde studenten af. Dit soort bedrijven die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten krijgen daar dus tweederangs werknemers voor terug, die op papier heel wat kunnen, maar in de praktijk toch tegen blijken te vallen. Daar kun je nog een hele tijd mee wegkomen, maar vroeg of laat breekt dat je als bedrijf toch een keer op.quote:Op dinsdag 16 maart 2010 18:43 schreef deenigeechteTS het volgende:
Wanneer mensen spreken over een tekort, betekent dat men vindt dat salarissen in die sector omlaag moeten.
Ze sturen persberichten de wereld in om bijvoorbeeld te zeggen dat er een tekort is. Gevolg teveel aanbod op arbeidsmarkt en salarissen dalen.
Met nagenoeg elke beta studie van een klassieke uni kan dat. Voorbeelden te over. Uiteraard kan je ook biomedische wetenschappen gaan doen.quote:ik vind de studie en de banen wel interessant vind maar ik zou liever de rest van mijn leven als een onderzoeker willen werken in de medische wereld.
Dat zijn 2 verschillende studies die zich voor zover ik weet ook op andere banen richten ...quote:Op zaterdag 20 maart 2010 00:41 schreef Fingon het volgende:
Farmacie stond onderaan, nu voel ik met toch weer iets gerustgesteld met volgend jaar biofarmaceutische wetenschap.
Volgens mij had wel overlap, het lijkt ook op biomedisch en dat staat ook wel laag, maargoed het duurt nog zeker 5 jaar voordat ik m'n master gehaald kan hebben dus tegen die tijd is het ook wel weer enigzins veranderd denk ik zo.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 00:54 schreef Chicolate het volgende:
[..]
Dat zijn 2 verschillende studies die zich voor zover ik weet ook op andere banen richten ...
Ja klopt. Maar niet iedereen daarvan(zelfs een groot deel) krijgt geen baan waarvoor die is opgeleid. En veel mensen die na het afstuderen direct een baan vinden met goede arbeidsvoorwaarden hebben op latere leeftijd geen baan meer. Dat lijkt een chronisch probleem bij het ingenieurs-beroep.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 11:06 schreef Maverick_tfd het volgende:
Ik las laatst in de Intermediair dat eigenlijk iedere TU technicus binnen 3 maanden een baan kan vinden, mits hij/zij niet te kieskeurig is wat locatie betreft (wel in Nederland). Dus om nou te zeggen dat het zo erg is?
Ik ben niet echt overtuigd, de eerste twee bronnen gaan over Vlaanderen, de derde en vierde over electrical engineers in de VS (ook heel specifiek dus). Alle mensen van mijn HTS opleiding waarmee ik af en toe contact heb, hebben een baan op niveau en in de technische sector. Over het algemeen zijn afgestudeerden van TU studies nog veel populairder, dus ik geloof niet dat die veel problemen zullen ondervinden om een baan te krijgen. Bovendien, mocht er geen werk zijn in de technische sector, kun je met een beetje TU opleiding ook zo in een andere sector aan de slag.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 15:12 schreef ikke043 het volgende:
[..]
Ja klopt. Maar niet iedereen daarvan(zelfs een groot deel) krijgt geen baan waarvoor die is opgeleid. En veel mensen die na het afstuderen direct een baan vinden met goede arbeidsvoorwaarden hebben op latere leeftijd geen baan meer. Dat lijkt een chronisch probleem bij het ingenieurs-beroep.
Nog wat leesvoer :
bron
bron
bron
bron
Die waren meer om te laten zien dat het niet alleen in Nederland is. Ik las net ergens een opmerking van "dan ga je toch naar het buitenland". Ik was het topic opnieuw aan het doorlezenquote:Op zaterdag 20 maart 2010 15:22 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Ik ben niet echt overtuigd, de eerste twee bronnen gaan over Vlaanderen, de derde en vierde over electrical engineers in de VS (ook heel specifiek dus). Alle mensen van mijn HTS opleiding waarmee ik af en toe contact heb, hebben een baan op niveau en in de technische sector. Over het algemeen zijn afgestudeerden van TU studies nog veel populairder, dus ik geloof niet dat die veel problemen zullen ondervinden om een baan te krijgen. Bovendien, mocht er geen werk zijn in de technische sector, kun je met een beetje TU opleiding ook zo in een andere sector aan de slag.
Industrieel ontwerpen ofzo bedoel je?quote:Op zaterdag 20 maart 2010 17:15 schreef Mendeljev het volgende:
Ik denk dat er ook wel onderscheid gemaakt moet worden tussen betastudenten. Als je kijkt hoe de verdeling is van de studenten op de creatieve gebieden dan kun je niet ontkennen dat dat aandeel significant groot is. Het is echter onmogelijk om alle creatieve betastudenten van een baan te voorzien omdat er simpelweg niet zo veel vraag is naar die expertise.
Onderaan?quote:Op zaterdag 20 maart 2010 00:41 schreef Fingon het volgende:
Farmacie stond onderaan, nu voel ik met toch weer iets gerustgesteld met volgend jaar biofarmaceutische wetenschap.
Het CPB gaat hier wel erg kort door de bocht. De bèta's in een R&D-functie die ik ken vinden hun werk fantastisch. Veel jongens die voor de lol op hun twaalfde alle huishoudelijke apparatuur voor de hele straat repareren gaan na hun TU of HTS bij Philips, de TU of ASML in het lab werken. Voor hun is dit een grote speeltuin. Salaris, leasebakken en bergen overwerk (op papier) interesseren hun helemaal niets.quote:"Als er echt veel te weinig bèta’s zijn, dan verwacht je een lage werkloosheid, talloze vacatures, hoge salarissen en leasebakken als lokkertje, en bérgen overwerk. In de praktijk blijken bèta’s echter op al deze punten beneden het gemiddelde voor de hoger opgeleide beroepsbevolking te scoren".
"Een bèta in een R&D-functie verdient minder dan het gemiddelde van de rest van de beroepsbevolking"
En ook bouwkunde bijvoorbeeld. Beide opleidingen trekken veel studenten maar ik denk dat er meer vraag is naar de wat 'wiskundigere' betastudent om het maar zo te noemen.quote:Op zaterdag 20 maart 2010 17:31 schreef Maverick_tfd het volgende:
[..]
Industrieel ontwerpen ofzo bedoel je?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |