abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 7 september 2010 @ 22:53:12 #276
24981 Cryothic
nerd... meer niet.
pi_86186020
Iemand hier trouwens ervaring met oAuth en Twitter?

Ik heb (lees: had) op m'n site een lijstje met m'n laatste tweets staan.
Simpelweg door Basic Authentication.

Maar nu, sinds half augustus geloof ik, moet je gebruik maken van oAuth.
En zo'n beetje alles wat ik daar over tegen kom, houd in dat je naar de twitter site wordt gestuurd om in te loggen.
Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik wil gewoon een lijst met mijn laatste 20 tweets ofzo, en die tonen. Meer niet.
Iemand enig idee hoe ik dat nu aan ga pakken? Of waar ik verder kan zoeken?
Link: Fotos
pi_86283068
quote:
Op vrijdag 3 september 2010 19:11 schreef NikkelCobalt het volgende:

[..]

Ja en m.i. zit daar je denkfout. LINQ betekend niet dat je al het werk van de database door je .NET applicatie moet laten oplossen.

Je kunt die 6 niveau diepe join query gewoon in een stored procedure/view/functie stoppen.
....
Bij sommige projecten zul je zelfs wel moeten.

Ik heb DBAdmins meegemaakt waar ik uitsluitend rechten op views en sprocs kon krijgen. (Wat opzich ook goed te verdedigen is)

Op z'on moment maak ik liever mijn eigen class en laat EF links liggen.

En voor mijn eigen classes heb ik een generator gemaakt met myGeneration dus dat is ook maar een paar tellen werk.
pi_86283155
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 22:53 schreef Cryothic het volgende:
Iemand hier trouwens ervaring met oAuth en Twitter?

Ik heb (lees: had) op m'n site een lijstje met m'n laatste tweets staan.
Simpelweg door Basic Authentication.

Maar nu, sinds half augustus geloof ik, moet je gebruik maken van oAuth.
En zo'n beetje alles wat ik daar over tegen kom, houd in dat je naar de twitter site wordt gestuurd om in te loggen.
Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Ik wil gewoon een lijst met mijn laatste 20 tweets ofzo, en die tonen. Meer niet.
Iemand enig idee hoe ik dat nu aan ga pakken? Of waar ik verder kan zoeken?
je moet nu oAuth gebruiken als je de api van twitter wilt gebruiken.

Alternatief, maak de juiste zoekopdracht aan en gebruik de rss hiervan om je tweets op je eigen site te zetten.

RSS lees je heel makklijk in met http://aspnetrsstoolkit.codeplex.com/
pi_86298837
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 16:43 schreef HansvD het volgende:

[..]

Bij sommige projecten zul je zelfs wel moeten.

Ik heb DBAdmins meegemaakt waar ik uitsluitend rechten op views en sprocs kon krijgen. (Wat opzich ook goed te verdedigen is)

Op z'on moment maak ik liever mijn eigen class en laat EF links liggen.

En voor mijn eigen classes heb ik een generator gemaakt met myGeneration dus dat is ook maar een paar tellen werk.
Als ik in teamverband werk, dan geef ik aan een dergelijke werkwijze ook de voorkeur. Iedereen gewoon zijn eigen rol, klaar. Voor kleine projectjes kun je het best permiteren om 'alles' te doen (van front-end tot back-end / database), maar bij grotere projecten met meerdere manusjes van alles te werken, resulteert in een knoeiboel.

Vandaar ook mijn eerdere opmerking; ik ga vanuit applicatie / DAL-niveau graag uit van Stored Procedures e.d. waar ik alleen maar mijn parametertjes naar toe hoef te sturen, en waar alle werk plaats vindt. Werkt doorgaans ook veel sneller en prettiger als je bijvoorbeeld n persoon hebt die de hele database opzet, terwijl een ander de applicatie zelf bouwt en gebruik maakt van de middelen die de databaseontwerper klaar zet. :)
pi_86323252
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 23:16 schreef Tuvai.net het volgende:

[..]

Als ik in teamverband werk, dan geef ik aan een dergelijke werkwijze ook de voorkeur. Iedereen gewoon zijn eigen rol, klaar. Voor kleine projectjes kun je het best permiteren om 'alles' te doen (van front-end tot back-end / database), maar bij grotere projecten met meerdere manusjes van alles te werken, resulteert in een knoeiboel.

Vandaar ook mijn eerdere opmerking; ik ga vanuit applicatie / DAL-niveau graag uit van Stored Procedures e.d. waar ik alleen maar mijn parametertjes naar toe hoef te sturen, en waar alle werk plaats vindt. Werkt doorgaans ook veel sneller en prettiger als je bijvoorbeeld n persoon hebt die de hele database opzet, terwijl een ander de applicatie zelf bouwt en gebruik maakt van de middelen die de databaseontwerper klaar zet. :)
En juist dan is linq heel erg handig. Krijg je mooi je strong typed resultaten terug van je sp's en kun je ze gelijk uitlezen.

Verder heb ik een stukje software genereert dat automatisch unit tests maakt van DBML klasses. Veranderd een parameter / SP output? --> Test gaat op de bek, terwijl testen automatisch gegeneerd worden.

Ideaal *O*
pi_86377291
quote:
Op zaterdag 11 september 2010 20:54 schreef Wijnbo het volgende:

[..]

En juist dan is linq heel erg handig. Krijg je mooi je strong typed resultaten terug van je sp's en kun je ze gelijk uitlezen.

Verder heb ik een stukje software genereert dat automatisch unit tests maakt van DBML klasses. Veranderd een parameter / SP output? --> Test gaat op de bek, terwijl testen automatisch gegeneerd worden.

Ideaal *O*
Heb met myGeneration hetzelfde gemaakt.

Ik ontwerp de tabellen en myGen maakt de sprocs, de classes, de unittests en een kale lijst / detail pagina in weergave en edit mode.

De ene keer gebruik ik dus myGen, de andere keer EF.
pi_86412511
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 16:43 schreef HansvD het volgende:

[..]

Bij sommige projecten zul je zelfs wel moeten.

Ik heb DBAdmins meegemaakt waar ik uitsluitend rechten op views en sprocs kon krijgen. (Wat opzich ook goed te verdedigen is)

Op z'on moment maak ik liever mijn eigen class en laat EF links liggen.

En voor mijn eigen classes heb ik een generator gemaakt met myGeneration dus dat is ook maar een paar tellen werk.
Eerlijk gezegd snap ik niks van je reactie. Je zegt dat je in sommige gevallen met een bepaalde db-user alleen toegang hebt tot views en sp's (snap ik). Maar alsnog gebruik je een ORM (myGeneration in dit geval), alleen laat je de EF ORM links liggen.

Zeg je nu iets te beamen of juist niet? Bepaalde reden om het EF ORM niet te gebruiken?

Overigens ben ik niet bekend met myGeneration.
hula
pi_86414255
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 09:43 schreef NikkelCobalt het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd snap ik niks van je reactie. Je zegt dat je in sommige gevallen met een bepaalde db-user alleen toegang hebt tot views en sp's (snap ik). Maar alsnog gebruik je een ORM (myGeneration in dit geval), alleen laat je de EF ORM links liggen.

Zeg je nu iets te beamen of juist niet? Bepaalde reden om het EF ORM niet te gebruiken?

Overigens ben ik niet bekend met myGeneration.
Ik heb ooit mijn eigen classes en sprocs ontworpen, dat deed ik vroeger met de hand.

myGeneration is een tool waarmee je vrij gemakkelijk aan de hand van je database model je classes en overige veelgebruikte code kunt genereren.

Dus mijn voordeel: mijn eigen ontworpen classes, sprocs, unittests en management pagina's genereer ik nu in 1 seconde, ik zit dus niet vast aan de werking van een ORM maar ik gebruik myGeneration om mijn eigen code te genereren.

Of om uit hun eigen tekst te quoten:

Template Based Code Generator Supporting Four Template Languages - JScript, VBScript, C# and VB.NET
Ability to Create Your Own Embedded User Interface in your Templates

Dat deel gebruik ik dus.


Zie: http://www.mygenerationsoftware.com/
pi_86418468
Ik weet wat MyGeneration is, heb er alleen nog nooit mee gewerkt. Maar heb jij wel in de gaten wat een ORM is? En dat MyGeneration ook een ORM is? En LINQToSQL ook? En Entity Framework ook?

Ik bedoel, wat heb je nodig als je EF 4.0 hebt :+ (EF4 biedt ook de mogelijkheid zelf die code generation templates te maken)

Overigens ben ik zelf altijd een beetje anti 3rd party software. En dan voornamelijk zulke tools (bv. object databases, wat een drama).
hula
pi_86420108
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 13:10 schreef NikkelCobalt het volgende:
Ik weet wat MyGeneration is, heb er alleen nog nooit mee gewerkt. Maar heb jij wel in de gaten wat een ORM is? En dat MyGeneration ook een ORM is? En LINQToSQL ook? En Entity Framework ook?

Ik bedoel, wat heb je nodig als je EF 4.0 hebt :+ (EF4 biedt ook de mogelijkheid zelf die code generation templates te maken)

Overigens ben ik zelf altijd een beetje anti 3rd party software. En dan voornamelijk zulke tools (bv. object databases, wat een drama).
Ik kan vast in EF 4 ook mijn eigen classes e.d. genereren in de stijl zoals ik dat wil.

Ik gebruik myGeneration sinds .net 2 (of 1.1 dat weet ik niet meer) dus die templates had ik al.
En of dat ook ORM is, dat zal dan wel. Ik vind het in EF allemaal minder helder dan mijn eigen classes.

Mijn classes bestaan gewoon uit wat properties en methodes als getItem, save, delete en getitems. In die methodes roep ik mijn sprocs aan, zo doe ik dat sinds .net 1 en op een bepaald moment ben ik myGen gaan gebruiken omdat ik daar mijn classes makkelijk mee kon genereren.

En dat bevalt me vooral bij grote projecten veel beter als EF.

Ieder zijn keuze.
pi_86420234
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 13:54 schreef HansvD het volgende:
Ieder zijn keuze.
Absoluut :)
hula
pi_86792770
Weet iemand een goed boek voor C# (over gestapt van VB nadat ik hier systematisch werd geterroriseerd ;( ) voor redelijke beginners? :)
Die van O'Reilly bevalt me wel maar ben uiteraard benieuwd naar jullie ervaringen…

Wat is trouwens het nut van de curly braces t.o.v. bijv. VB? :@
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_86793406
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 15:54 schreef Ker_Plunk het volgende:
Weet iemand een goed boek voor C# (over gestapt van VB nadat ik hier systematisch werd geterroriseerd ;( ) voor redelijke beginners? :)
Die van O'Reilly bevalt me wel maar ben uiteraard benieuwd naar jullie ervaringen…

Wat is trouwens het nut van de curly braces t.o.v. bijv. VB? :@
Als je VB.Net al kent zou ik geen boek kopen om C# te leren. Zoveel verschil zit er niet tussen.

Het principe van .net daar gaat het om , niet om een ; of een {

En online kun je met converters je vb ook nog omzetten. bv via: http://www.developerfusion.com/tools/convert/vb-to-csharp/

Wij kunnen het hier gelukkig zelf bepalen en zo doet de 1 vb.net en de ander c#
pi_86793923
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 16:13 schreef HansvD het volgende:

[..]

Als je VB.Net al kent zou ik geen boek kopen om C# te leren. Zoveel verschil zit er niet tussen.

Het principe van .net daar gaat het om , niet om een ; of een {

En online kun je met converters je vb ook nog omzetten. bv via: http://www.developerfusion.com/tools/convert/vb-to-csharp/

Wij kunnen het hier gelukkig zelf bepalen en zo doet de 1 vb.net en de ander c#
Ben een beginnend programmeur/back-end devver dus wil wel een boek, gaat toch via de zaak :) Die converter gebruik ik ook regelmatig.
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  vrijdag 24 september 2010 @ 22:15:00 #290
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_86809163
grappig eigenlijk. Ik moet hier VB.NET doen gezien management denkt dat iedereen die VBA in excel heeft gebruikt kan VBen en dat er dus een grotere knowhow van VB is waardoor we daarin moeten ontwikkelen.

Maargoed, ga maar eens een paar vanuit PLC doorgegroeide figuren uitleggen dat VBA en VB.NET niet echt veel met elkaar te maken hebben en dat c# niet eng is. Overigens ook zoals HansvD aangeeft, het gaat om het zinnig gebruiken van het framework. Of dat tussen if then endif of if() {} staat maakt daarin niets uit. Is een weekje wennen aan syntax en heel af en toe eens googlen hoe die vb syntax nou naar c# moest.
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
pi_86809754
Er zitten minieme verschillen tussen C# en VB.NET. In het ergste geval is het een kwestie van een paar dagen je werkwijze aanpassen, als je van VB naar C# (of andersom) gaat. Een boek puur voor die overstap lijkt me vrij overbodig. :)

Ikzelf heb een enorme hekel aan VB.NET, het wilt naar mijn mening een beetje lijken op een letterlijke taal, al dan niet met een splaakgeblek. :P Ik vind C# gewoon veel overzichtelijker, juist vanwege de accolades. Echt het enige dat ik in C# mis dat VB wl heeft, is de 'With' operator. Handig als je van n object een hele rits aan properties wilt instellen.
pi_86905968
Het sluiten van je database, is dat alleen nuttig vanwege het dataverkeer en voor databases zoals access die moeite heeft met meerdere connectie's?
Ik gebruik het namelijk nooit…
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  maandag 27 september 2010 @ 19:17:47 #293
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_86912197
quote:
Op maandag 27 september 2010 16:49 schreef Ker_Plunk het volgende:
Het sluiten van je database, is dat alleen nuttig vanwege het dataverkeer en voor databases zoals access die moeite heeft met meerdere connectie's?
Ik gebruik het namelijk nooit…
Vind je dat dan niet reden genoeg?

Ik zit nu ook weer bij een bedrijf waar ze de Close method niet kennen,laat staan try/catch/finally, laat staan using. En zo staat regelmatig systeembeheer weer te klagen dat de database het niet trekt.
pi_86914360
quote:
Op maandag 27 september 2010 19:17 schreef OEM het volgende:

[..]

Vind je dat dan niet reden genoeg?

Ik zit nu ook weer bij een bedrijf waar ze de Close method niet kennen,laat staan try/catch/finally, laat staan using. En zo staat regelmatig systeembeheer weer te klagen dat de database het niet trekt.
Nog irritanter is wanneer men met bestanden / IO gaat werken en de streams niet doet sluiten. :') Zit je wat te etteren met een bestand dat steeds 'in gebruik' is. :')
pi_86930609
quote:
Op maandag 27 september 2010 16:49 schreef Ker_Plunk het volgende:
Het sluiten van je database, is dat alleen nuttig vanwege het dataverkeer en voor databases zoals access die moeite heeft met meerdere connectie's?
Ik gebruik het namelijk nooit…
Jah tof man. En dan heb je een keer iets in een loopje staan, en heb je 5K open connecties. Woehoe.
pi_86931437
quote:
Op dinsdag 28 september 2010 08:02 schreef Wijnbo het volgende:

[..]

Jah tof man. En dan heb je een keer iets in een loopje staan, en heb je 5K open connecties. Woehoe.
Easy ;)
Jullie vergeten af en toe dat ik nog een 'beginner' ben, dus daarom vraag ik dit soort dingen ;)
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
  dinsdag 28 september 2010 @ 10:03:49 #297
44920 TallMan
Permanent brain failure
pi_86932753
Nou 'beginner' ;). Alles dat een beperkte resource is (file I/O, db connecties etc.) altijd met respect en mate behandelen.

DB connecties niet meer openen dan je nodig hebt, overweeg of die connectie open moet blijven gedurende de lifetime van je programma of maakt het niet uit dat je opnieuw connect als je de db nodig hebt. Die afwegingen zijn allemaal afhankelijk van je probleem.
geheelonthouder met geheugenverlies
Mensen die zeggen dat domme vragen niet bestaan stellen ze zelf.
pi_87025283
Ik heb een database connectie en de bijbehorende sql in de code-behind van een overzichtspagina (met gridview) gezet. Dit deed ik normaal op de pagina zelf.
Nu wil de gridview een DataSourceID hebben… ik heb de gedefineerde connectie string gebruikt maar krijg de foutmelding 'The DataSourceID of 'grdView' must be the ID of a control of type IDataSource. A control with ID 'conWebsite' could not be found.'
α & Ω
Yaaaaaamaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa
pi_87025922
Dan moet je een datasource toevoegen (die gebruik maakt van de connectionstring en de query), of je kent via de code-behind de eigenschap Datasource toe met een collectie van items.
hula
pi_87402875
Allereerst: cool topic. Ik ben student en leer op school eigenlijk alleen Java, de stap naar C# is echter zo gemaakt. Vandaar ook even deze twee tips voor iedereen:

Allereerst the yellow-book van Rob Miles, een supergave hoogleraarnerd uit Hull die probeert zoveel mogelijk java-studenten over te halen het .NET framework (ook) te adopteren d.m.v. o.a. dit boek. Gratis te downloaden via: http://www.robmiles.com/c-yellow-book/ heb ik zelf heel veel aan gehad en natuurlijk bruikbaar voor iedereen.

En ben bovendien met gratis ontwikkelsoftware (legaal) in aanraking gekomen via deze facebookpage:

http://www.facebook.com/microsoftnlstudents je moet wel even "Liken" geloof ik, maar dan krijg je een link naar een bepaald microsoft programma waar je o.a. allerlei developmentproducten gratis kunt downloaden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')