FOK!forum / Culinesse à gogo / Mais uit blik hoe te gebruiken?
Dr.Mikeymaandag 8 maart 2010 @ 22:32
Mais uit blik was dus in de aanbieding en ik moest nog boodschappen geld opmaken.
Dus ik dacht vorige week oke mee nemen. Maar wat maak je daar in hemelsnaam mee ?
Het is van de mais wat met vocht in een blikje zit. Kan je dat opbakken met bijvoorbeeld kip ?
Is dat te roerbakken ?
BrandXmaandag 8 maart 2010 @ 22:34
Ik doe het altijd in een salade.
Rucola, mais, tonijn, croutons, jummie
Bluesmaandag 8 maart 2010 @ 22:36
Ovenschoteltje?

Bedek de bodem van een beboterde vuurvaste schotel met de uitgelekte mais. Strooi er wat zout en peper over en uitgebakken verkruimelde bacon.
Bedek alles met in plakjes gesneden tomaten en strooi er flink dik geraspte kaas over.
Leg hier en daar een klontje boter en laat in 30 minuten in een vrij hete oven er een bruin korstje op komen.
PluisigNijntjemaandag 8 maart 2010 @ 22:37
Op een pizza, in een burrito, in een salade/rauwkost.
In een burrito doe ik bijvoorbeeld:
kidneybonen, mais, kip, rode ui, paprika en een rode saus/dip.
Daarbij doe je bijvoorbeeld nog kaas en/of creme fraiche.
Doe eens gek
Dr.Mikeymaandag 8 maart 2010 @ 22:38
Hmmn dat kan inderdaad ook nog .
Maar ik heb toen ook roerbak saus gehaald.
Ik dacht aan een roerbak met Kip mais en dan nog wat andere dingen iemand suggesties ?
En kan dat soort mais in de roerbak ?
boem-dikkiemaandag 8 maart 2010 @ 22:41
quote:
Op maandag 8 maart 2010 22:34 schreef BrandX het volgende:
Ik doe het altijd in een salade.
Rucola, mais, tonijn, croutons, jummie
Lekker inderdaad.
PluisigNijntjemaandag 8 maart 2010 @ 22:42
quote:
Op maandag 8 maart 2010 22:38 schreef Dr.Mikey het volgende:
Hmmn dat kan inderdaad ook nog .
Maar ik heb toen ook roerbak saus gehaald.
Ik dacht aan een roerbak met Kip mais en dan nog wat andere dingen iemand suggesties ?
En kan dat soort mais in de roerbak ?
Daar kun je precies dezelfde dingen gooien, ligt er een beetje aan wat voor saus het is.
Met mais uit blik kun je alles doen omdat je het alleen maar hoeft op te warmen.
Zokunenmaandag 8 maart 2010 @ 22:42
Ik houd niet van mais, maar je kan er ook prima mee vissen
MariaEtceteramaandag 8 maart 2010 @ 22:45
Easy peasy salade: mais met tomaat en wat kruiden

Chileense maispastei: eieren koken, gesnipperd uitje bakken, gehakt bij ui rul bakken, zout, peper, komijn, dan wat rozijnen erdoor. In ingevette ovenschaal laag mais - laag gehaktmengsel - plakjes gekookt ei - laag mais, sprenkel hier wat suiker over. Dat gaat in de oven voor ongeveer 30 minuten (ik kijk meestal gewoon af en toe even dus precies weet ik het niet).

Tortillawraps met gehakt, kruiden, avocado-met-ui-mengsel, en mais.

Zo zijn er nog wel tig andere dingen!
PluisigNijntjemaandag 8 maart 2010 @ 22:46
Sinds je niks weet van die mais zal ik nog even zeggen: Je moet het blikje natuurlijk wel even laten uitlekken, dus niet die mais met vocht en al in de pan flatsen.
Tazar_Yootmaandag 8 maart 2010 @ 22:46
Impulsaankoop, en vervolgens niet weten wat je ermee moet doen
tarantismmaandag 8 maart 2010 @ 22:47
neh

[ Bericht 99% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2010 16:55:32 ]
MariaEtceteramaandag 8 maart 2010 @ 22:51
quote:
Op maandag 8 maart 2010 22:46 schreef Tazar_Yoot het volgende:
Impulsaankoop, en vervolgens niet weten wat je ermee moet doen
Het is wel supercheap, daar is vast ook wat voor te zeggen

Dit leek me ook wel wat trouwens:
http://randomanderson.wor(...)ni-corn-quesadillas/

En je kan ook heel lekkere maissoepen maken!
Martijn_77dinsdag 9 maart 2010 @ 20:26
Zo uit blik eten?

Of door een salade of door de taco vulling
Resistordinsdag 9 maart 2010 @ 20:27
Je kan er goed mee vissen.
Leintjeuhdinsdag 9 maart 2010 @ 20:39
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 20:26 schreef Martijn_77 het volgende:
Zo uit blik eten?

Of door een salade of door de taco vulling
Ik dacht dat ik de enige was
Martijn_77dinsdag 9 maart 2010 @ 20:45
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 20:39 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Ik dacht dat ik de enige was
Nee, hoor ik eet graag zo mais
Rewimodinsdag 9 maart 2010 @ 20:46
Afgieten, opwarmen, beetje boter erdoor
Pietverdrietdinsdag 9 maart 2010 @ 21:17
Mais uit blik?
Wegflikkeren of aan de kippen voeren.
Ou-Tannudinsdag 9 maart 2010 @ 22:53
gewoon zo opvreten
GizartFRLdinsdag 9 maart 2010 @ 22:54
Tacovulling.
Bij de bruine boontjes.
mevrouwdebokwoensdag 10 maart 2010 @ 01:29
soep van maken ! als de donder !
lemonlimewoensdag 10 maart 2010 @ 08:55
Cornfritters! Hartige maispannenkoekjes, lekker hoor
Erosjuhhhwoensdag 10 maart 2010 @ 09:29
Blik openmaken en inhoud weggooien, papier van het blik halen.
Nog een blik mais kopen, ook de inhoud weggooien, papier v/h blik halen en beide blikken wassen

Maar in beide blikken een gaatje.
Haal er een groot touw doorheen en knoop de beide einden zodat ze niet uit het blik vallen.

Gooi je mobiele telefoon uit het raam en zeg je abbo op
WANT JE HEBT EEN EIGEN TELEFOON GEMAAKT.
Windigowoensdag 10 maart 2010 @ 09:38
Opwarmen en dan in een bakje met een lepel crème fraiche erover,
cybermanswoensdag 10 maart 2010 @ 11:32
mais, ui en tonijn (uit blik). paar drupjes extra vergine eroverheen en we hebben lekkere salade
Dr.Mikeywoensdag 10 maart 2010 @ 11:39
Ik heb het eerste blik roerbakt. Eerst uiteraard het vocht er uit laten lopen.
Vervolgens kip en sate roerbak eroverheen.
PluisigNijntjewoensdag 10 maart 2010 @ 21:06
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 11:39 schreef Dr.Mikey het volgende:
Ik heb het eerste blik roerbakt. Eerst uiteraard het vocht er uit laten lopen.
Vervolgens kip en sate roerbak eroverheen.
Studentenvoer. Als jij er van hebt genoten, is het toch prima.
Maar misschien kun je een keer wat simpele receptjes zoeken op internet met zulke eenvoudige dingen als maïs, als je het leuk vindt om voor jezelf te koken.
Spanky78vrijdag 12 maart 2010 @ 21:24
Lekker in alles wat mexicaans meot zijn.

Verder is het zo uit blik ook lekker. Ik vind maissoep ook echt erg lekker.
Pino112vrijdag 12 maart 2010 @ 21:26
Of door de worteltjes en doppertjes, ook lekker