FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe lang zijn eieren houdbaar?
Surveillance-Fietsdonderdag 25 februari 2010 @ 22:24
Zie TT, kan je ze nog na de 'ten minste houdbaar tot' gebruiken?

Ik heb namelijk 6 eieren op vanavond waarvan op de verpakking stond: Ten minste houdbaar tot: 12-01

Ze zagen er niet groen uit of zo...

dus, overleef ik het?
onderjasdonderdag 25 februari 2010 @ 22:25
Denk het wel, dat ruik je echt wel iig.
lekzzzdonderdag 25 februari 2010 @ 22:25
r.i.p.
Oledonderdag 25 februari 2010 @ 22:26
Had je ze in de koelkast bewaard?
Oledonderdag 25 februari 2010 @ 22:26
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:25 schreef lekzzz het volgende:
r.i.p.
aan de nabestaanden
pfefferkatzedonderdag 25 februari 2010 @ 22:26
6 eieren? Varken!
Surveillance-Fietsdonderdag 25 februari 2010 @ 22:26
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:26 schreef Ole het volgende:
Had je ze in de koelkast bewaard?
ja

er stonden twee dozen die tot eind december goed waren... maar die heb ik gelijk maar weggegooid
Oledonderdag 25 februari 2010 @ 22:28
Als je ze goed doorbakken hebt zal het wel meevallen denk ik.
Verse eieren zijn gewoon lekkerder

En anders merk je het vanzelf
Surveillance-Fietsdonderdag 25 februari 2010 @ 22:29
Er begint namelijk wat te borrelen in m'n buik

mja, soort uitsmijters waren het
onderjasdonderdag 25 februari 2010 @ 22:29
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:28 schreef Ole het volgende:
Als je ze goed doorbakken hebt zal het wel meevallen denk ik.
Verse eieren zijn gewoon lekkerder

En anders merk je het vanzelf
Héle verse vind ik niet echt lekkerder hoor.
lekzzzdonderdag 25 februari 2010 @ 22:29
Als je ze lang genoeg gebakken hebt weet je nog steeds niet of Sam en Onella al weg zijn he. Gebakken ei of spiegel?
willempjeweverdonderdag 25 februari 2010 @ 22:29
http://koken.blog.nl/tips/2008/03/19/is-mijn-ei-nog-vers

ik heb een salmonella vergiftiging gehad (bedankt chinees), daar word je op zijn zachts gezegd niet blij van...
Surveillance-Fietsdonderdag 25 februari 2010 @ 22:30
quote:
even testen

er zijn er nog genoeg over van deze serie
PietjePuk007donderdag 25 februari 2010 @ 22:30
Je was een fijne collega fiets !
Iblisdonderdag 25 februari 2010 @ 22:31
Als een ei rot is, dan ruik je het wel. Je kunt het ook in een glas water doen, drijft het, dan is het echt oud (maar niet per se oneetbaar).
Qsblrdonderdag 25 februari 2010 @ 22:31
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:24 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Ik heb namelijk 6 eieren op vanavond waarvan op de verpakking stond: Ten minste houdbaar tot: 12-01
quote:
Eieren krijgen altijd een THT-datum van 28 dagen mee. U kunt dus terugrekenen naar de datum waarop het ei gelegd is.
http://www.voedingscentru(...)oe-bewaar-je-ze.aspx

Dit betekent dus dat je eieren hebt gegeten die een maand en dertien dagen (± 43 dagen) over de THT-datum waren.
willempjeweverdonderdag 25 februari 2010 @ 22:32
quote:
Wat gebeurt er met het ei dat lang bewaard wordt? In feite niets. Het droogt uit dat is het merkbare daaraan. De kopruimte bovenin het ei wordt groter. In de koelkast gaat het uitdroogproces een stuk sneller maar eventueel het bacteriologisch proces een stuk langzamer. Verder vreten de natuurlijke enzymen die in het ei bevinden de albumine eiwitten een beetje op die ervoor zorgen dat de membranen van het eiwit oplossen. Verder zal de eidooer naar beneden zakken en uiteindelijk zal de dooier kapot gaan in het ei. Het is dan geen gezicht wanneer u zo’n ei openbreekt, het komt als een omelet uit de schaal. Zolang de inhoud niet stinkt naar ‘rotte eieren’ is er vrij weinig aan de hand. Deze geur is erg kenmerkend en wordt veroorzaakt door vluchtige zwavelwaterstof verbindingen zoals H2S die tijdens het bakproces aan de inhoud ontsnappen en hierdoor onze neus aardig kunnen kwellen.
Surveillance-Fietsdonderdag 25 februari 2010 @ 22:34
Ze bleven drijven
willempjeweverdonderdag 25 februari 2010 @ 22:35
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:34 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Ze bleven drijven
helemaal bovenaan?

als ze in het midden zweven eet ik ze nog wel hoor
Iblisdonderdag 25 februari 2010 @ 22:36
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:34 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Ze bleven drijven
Kraak ze apart in een kopje, en ruik eraan. Ruikt het goed (niet naar zwavel), giet het dan over. Zo verpruts je niet je hele gerecht. En bak ze misschien wat langer.
Surveillance-Fietsdonderdag 25 februari 2010 @ 22:36
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:35 schreef willempjewever het volgende:

[..]

helemaal bovenaan?

als ze in het midden zweven eet ik ze nog wel hoor
like, zo hoog als het maar kan
onderjasdonderdag 25 februari 2010 @ 22:37
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

like, zo hoog als het maar kan
Zat er helium in?
willempjeweverdonderdag 25 februari 2010 @ 22:37
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Iblis het volgende:

[..]

Kraak ze apart in een kopje, en ruik eraan. Ruikt het goed (niet naar zwavel), giet het dan over. Zo verpruts je niet je hele gerecht. En bak ze misschien wat langer.
hij heeft ze volgens mij al op
ssebassdonderdag 25 februari 2010 @ 22:38
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:29 schreef willempjewever het volgende:
http://koken.blog.nl/tips/2008/03/19/is-mijn-ei-nog-vers

ik heb een salmonella vergiftiging gehad (bedankt chinees), daar word je op zijn zachts gezegd niet blij van...
Goede tip heb nog wat eieren staan maar ben wat voorzichtig. Heb de verpakking niet meer en geen idee hoe oud ze zijn.
ChipsZak.donderdag 25 februari 2010 @ 22:43
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

like, zo hoog als het maar kan
Haha.
robertoodonderdag 25 februari 2010 @ 22:49
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:38 schreef ssebass het volgende:

[..]

Goede tip heb nog wat eieren staan maar ben wat voorzichtig. Heb de verpakking niet meer en geen idee hoe oud ze zijn.
Op ieder ei zit een stempel met data, waar hij gelegd is (boerderij code, scharrel etc)
lekzzzvrijdag 26 februari 2010 @ 09:38
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Surveillance-Fiets het volgende:

[..]

like, zo hoog als het maar kan
kwamen ze het glas nog niet uit
Olevrijdag 26 februari 2010 @ 09:40
Leef je nog Fiets?
#ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 10:03
ik ben ook benieuwd bij ons leggen de kuikens, die allang geen kuikens meer zijn voor het eerst eitjes We waren bang dat ze het op het dak van het kippenhok zouden doen aangezien die trutjes daar op stok gaan en we dus kapotte eitjes zouden hebben, maar ze doen het netjes in één vd borders tussen de lavendel
#ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 10:04
volgens mij brengt fiets zijn tijd nu door op de wc
Surveillance-Fietsvrijdag 26 februari 2010 @ 10:10
Ik leef nog
Maar
Ik voel me wel dood
#ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 10:16
arme jij nou ja je hebt het overleefd zullen we maar zeggen
Olevrijdag 26 februari 2010 @ 10:20
Arme Fiets
doe maar snel beter worden
#ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 10:31
blijft altijd wel vermakelijk dit soort topics
Surveillance-Fietsvrijdag 26 februari 2010 @ 10:41
hihi thnx
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 10:31 schreef SeaOfLove het volgende:
blijft altijd wel vermakelijk dit soort topics
Ja lach maar
Olevrijdag 26 februari 2010 @ 10:44
Je bent ook niet de eerste
http://www.google.nl/search?as_q=eieren+houdbaar+fok&hl=nl&rls=com.microsoft%3A*%3AIE-SearchBox&rlz=1I7ADBF&num=10&btnG=Google+zoeken&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=fok.nl&as_rights=&safe=images
kabouter.mutsvrijdag 26 februari 2010 @ 11:31
Ze zijn goed tot ze drijven.
#ANONIEMvrijdag 26 februari 2010 @ 11:35
Volgende keer bij twijfel dus eerst vragen/checken voordat je zomaar iets in je mond stopt.