aan de nabestaandenquote:
jaquote:
Héle verse vind ik niet echt lekkerder hoor.quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:28 schreef Ole het volgende:
Als je ze goed doorbakken hebt zal het wel meevallen denk ik.
Verse eieren zijn gewoon lekkerder
En anders merk je het vanzelf
even testenquote:Op donderdag 25 februari 2010 22:29 schreef willempjewever het volgende:
http://koken.blog.nl/tips/2008/03/19/is-mijn-ei-nog-vers
quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:24 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
Ik heb namelijk 6 eieren op vanavond waarvan op de verpakking stond: Ten minste houdbaar tot: 12-01![]()
http://www.voedingscentru(...)oe-bewaar-je-ze.aspxquote:Eieren krijgen altijd een THT-datum van 28 dagen mee. U kunt dus terugrekenen naar de datum waarop het ei gelegd is.
quote:Wat gebeurt er met het ei dat lang bewaard wordt? In feite niets. Het droogt uit dat is het merkbare daaraan. De kopruimte bovenin het ei wordt groter. In de koelkast gaat het uitdroogproces een stuk sneller maar eventueel het bacteriologisch proces een stuk langzamer. Verder vreten de natuurlijke enzymen die in het ei bevinden de albumine eiwitten een beetje op die ervoor zorgen dat de membranen van het eiwit oplossen. Verder zal de eidooer naar beneden zakken en uiteindelijk zal de dooier kapot gaan in het ei. Het is dan geen gezicht wanneer u zo’n ei openbreekt, het komt als een omelet uit de schaal. Zolang de inhoud niet stinkt naar ‘rotte eieren’ is er vrij weinig aan de hand. Deze geur is erg kenmerkend en wordt veroorzaakt door vluchtige zwavelwaterstof verbindingen zoals H2S die tijdens het bakproces aan de inhoud ontsnappen en hierdoor onze neus aardig kunnen kwellen.
Kraak ze apart in een kopje, en ruik eraan. Ruikt het goed (niet naar zwavel), giet het dan over. Zo verpruts je niet je hele gerecht. En bak ze misschien wat langer.quote:
like, zo hoog als het maar kanquote:Op donderdag 25 februari 2010 22:35 schreef willempjewever het volgende:
[..]
helemaal bovenaan?
als ze in het midden zweven eet ik ze nog wel hoor
Zat er helium in?quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
[..]
like, zo hoog als het maar kan
hij heeft ze volgens mij al opquote:Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Iblis het volgende:
[..]
Kraak ze apart in een kopje, en ruik eraan. Ruikt het goed (niet naar zwavel), giet het dan over. Zo verpruts je niet je hele gerecht. En bak ze misschien wat langer.
Goede tip heb nog wat eieren staan maar ben wat voorzichtig. Heb de verpakking niet meer en geen idee hoe oud ze zijn.quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:29 schreef willempjewever het volgende:
http://koken.blog.nl/tips/2008/03/19/is-mijn-ei-nog-vers
ik heb een salmonella vergiftiging gehad (bedankt chinees), daar word je op zijn zachts gezegd niet blij van...
Haha.quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
[..]
like, zo hoog als het maar kan
Op ieder ei zit een stempel met data, waar hij gelegd is (boerderij code, scharrel etc)quote:Op donderdag 25 februari 2010 22:38 schreef ssebass het volgende:
[..]
Goede tip heb nog wat eieren staan maar ben wat voorzichtig. Heb de verpakking niet meer en geen idee hoe oud ze zijn.
kwamen ze het glas nog niet uitquote:Op donderdag 25 februari 2010 22:36 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
[..]
like, zo hoog als het maar kan
Ja lach maarquote:Op vrijdag 26 februari 2010 10:31 schreef SeaOfLove het volgende:
blijft altijd wel vermakelijk dit soort topics
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |