Trusten | donderdag 25 februari 2010 @ 13:53 |
Bijna iedereen heeft wel zo'n recept die gemiddeld vaker dan normaal op het menu staat en regelmatig terugkeert, waarvan vrienden en familie allemaal het recept willen hebben oftewel een succesrecept. Ik krijg regelmatig mensen te eten en vind het soms wat link om zomaar iets van internet te plukken in de hoop dat het lekker is. Dus ik hoop op gemaakte en in de smaak gevallen recepten Wat is jullie succesrecept? ![]() | |
Raissa | donderdag 25 februari 2010 @ 13:54 |
Dit vind ik wel een leuk topic, dus ik doe even een tvp. En echte succesrecepten heb ik niet ![]() | |
Torrio | donderdag 25 februari 2010 @ 13:58 |
Uitsmijter, serieus ![]() Als iedereen mijn speciale eitje proeft, willen niemand ooit nog wat anders! | |
Socios | donderdag 25 februari 2010 @ 13:59 |
Aardappelen met groenten. Yoghurt na. Verder niets nodig. | |
ukga | donderdag 25 februari 2010 @ 14:00 |
domino's pizza (shoarma) | |
bioloogje | donderdag 25 februari 2010 @ 14:00 |
TS begint?? | |
Nembrionic | donderdag 25 februari 2010 @ 14:02 |
quote: Dus jouw familie en vrienden vragen je regelmatig het recept van aardappels met groenten? ![]() | |
Trusten | donderdag 25 februari 2010 @ 14:03 |
quote:Ja die verwachtte ik al ![]() ![]() quote:Lekker met een bolletje AH kaneelijs als dessert ![]() ![]() | |
nutoj | donderdag 25 februari 2010 @ 14:05 |
ik zou bij de topicnaam een snufje 'w' doen, vlak achter de 'jou'... dan maar een grammarnazi, die gaat te vaak fout overal... | |
Socios | donderdag 25 februari 2010 @ 14:05 |
quote:Ja, heel simpel: Grote pan met water op het vuur zetten. Dan de aardappelen schillen, deze vervolgens in de pan met inmiddels kokend water plempen. Zeventien minuten wachten. Vijf à tien minuten voor tijd (hangt van soort groente af) de groente in dezelfde pan erbij gooien. | |
HugoBaas | donderdag 25 februari 2010 @ 14:12 |
Taco's ![]() | |
covie | donderdag 25 februari 2010 @ 14:14 |
Ik schijn beter dan andere aardappels te kunnen bakken ![]() Tenminste als iemand bij ons eet, dan zeggen ze altijd: "Hmm deze zijn veel lekkerder dan mijn moeder/vriend/vriendin ze maakt." Daarnaast ben ik een goede soepmaker. Mijn geheime ingrediënt is zelfgerookt spek in de bouillon. heb een x bijna 10 liter bonensoep gemaakt voor 11 jagers en t was allemaal op. Terwijl er ook nog broodjes e.d. bij zaten. Ik heb geen recept want ik meet nooit wat af.. alles gaat op gevoel. | |
Trusten | donderdag 25 februari 2010 @ 14:16 |
quote: quote:Hoe maak je ze dan? ![]() | |
Nembrionic | donderdag 25 februari 2010 @ 14:17 |
Sowieso met goede boter ![]() | |
HugoBaas | donderdag 25 februari 2010 @ 14:26 |
quote:Benodigdheden: Tacoschelpen 300gr. ijsbergsla 3 tomaten 300gr. maïs 100gr. geraspte kaas 300gr. gehakt Taco kruiden (gehaktkruiden) Taco saus Oven voorverwarmen op 180 graden. Gehakt in de pan. Ondertussen tomaten in stukjes snijden en de sla mengen met de gesneden tomaat, maïs en geraspte kaas. Taco schelpen in de oven doen. Als het gehakt bijna gaar is 100ml water toevoegen en doorroeren. Vervolgens de taco kruiden erdoorheen en blijven roeren totdat het gehakt helemaal gaar is. Gehakt in een kom doen en mengen met de gemaakte salade. Taco schelpen uit de oven halen en vullen met het zojuist gemaakte. Taco schelpen op het bord, sausje in een schaal en eten maar. ![]() | |
ukga | donderdag 25 februari 2010 @ 18:29 |
quote:vind je dochter dat ook lekker? | |
PiperMaru | vrijdag 26 februari 2010 @ 13:05 |
Ik maak regelmatig deze ovenschotel voor gasten en die is, ondanks dat hij zo simpel is, altijd een succes. Kip uit de oven met rode pestosaus (voor 4 personen) 2 flinke kipfilets in stukken 200ml crème fraiche 1/2 potje rode pesto pot geroosterde paprika's Geroosterde paprika's op de bod [ Bericht 20% gewijzigd door PiperMaru op 26-02-2010 23:19:17 ] | |
Arizona | vrijdag 26 februari 2010 @ 21:39 |
Mijn broertje, die kok is, is verzot op mijn rode kool ovenschotel ![]() Rode kool ovenschotel 400 gram rundergehakt 1 grote of 2 kleine uien 3 eetlepels hacheekruiden 1 grote pot rode kool aardappelpuree (zelf maken, bij weinig tijd, een zakje ![]() Aardappelpuree maken (aardappels 20 min. koken, stampen met melk, roomboter en een beetje zout, peper en nootmuskaat toevoegen) Rundergehakt rul bakken, gesnipperde ui toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn, hacheekruiden toevoegen. Rode kool laten uitlekken. In de ovenschotel eerst het gehakt/ui mengsel, daar bovenop de rode kool, daar bovenop de aardappelpuree. Ongeveer 35 minuten in de oven. Lekker met appelmoes ![]() Gehaktballetjes in tomatensaus 100 cc azijn 200 gram ketchup 1 grote ui of 2 kleine uitjes 1 paprika 200 gram bruine basterdsuiker snufje chilipoeder 500 gram gehakt naar keuze (ik kies voor half om half gehakt voor gehaktballetjes) Gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal (maken zoals je ze lekker vindt, mijne zijn simpel met zout, peper, ketjap, eitje, beschuitkruim). Gehaktballetjes bakken. Ui snipperen en fruiten, paprika in kleine blokjes en meebakken. Azijn, ketchup en basterdsuiker mengen en opwarmen. Uitjes en paprika toevoegen, snufje chilipoeder toevoegen. Eventueel een blikje perziken met de helft van het sap toevoegen. Saus over de gehaktballetjes en smullen maar ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Arizona op 26-02-2010 21:48:03 ] | |
bioloogje | zaterdag 27 februari 2010 @ 11:59 |
quote:Grappig die van mij is ook altijd een succes... Gehakt bakken met wat sambal erdoor om op smaak te brengen. Dan rode kool erover heen. vervolgens de aardappelpuree en als finishing touch wat peertjes (uit blik ![]() Dit vervolgens even in de oven. Altijd lekker. ![]() |