FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat is jouw succesrecept?
Trustendonderdag 25 februari 2010 @ 13:53
Bijna iedereen heeft wel zo'n recept die gemiddeld vaker dan normaal op het menu staat en regelmatig terugkeert, waarvan vrienden en familie allemaal het recept willen hebben oftewel een succesrecept. Ik krijg regelmatig mensen te eten en vind het soms wat link om zomaar iets van internet te plukken in de hoop dat het lekker is. Dus ik hoop op gemaakte en in de smaak gevallen recepten

Wat is jullie succesrecept?
Raissadonderdag 25 februari 2010 @ 13:54
Dit vind ik wel een leuk topic, dus ik doe even een tvp.

En echte succesrecepten heb ik niet
Torriodonderdag 25 februari 2010 @ 13:58
Uitsmijter, serieus

Als iedereen mijn speciale eitje proeft, willen niemand ooit nog wat anders!
Sociosdonderdag 25 februari 2010 @ 13:59
Aardappelen met groenten. Yoghurt na. Verder niets nodig.
ukgadonderdag 25 februari 2010 @ 14:00
domino's pizza (shoarma)
bioloogjedonderdag 25 februari 2010 @ 14:00
TS begint??
Nembrionicdonderdag 25 februari 2010 @ 14:02
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 13:59 schreef Socios het volgende:
Aardappelen met groenten. Yoghurt na. Verder niets nodig.

Dus jouw familie en vrienden vragen je regelmatig het recept van aardappels met groenten?
Trustendonderdag 25 februari 2010 @ 14:03
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:00 schreef bioloogje het volgende:
TS begint??
Ja die verwachtte ik al ik ben waarschijnlijk een van die weinige die er qua diner niet echt een heeft . Maar 'mijn' appeltaart valt wel altijd zeer in de smaak:
quote:
DEEG: 250 gram zelfrijzend bakmeel * 250 gram witte basterdsuiker * 100 gram boter * 1 ei * 1 zakje vanillesuiker * snufje zout *
VULLING: 4 appels * 100 gram rozijnen * kaneel * vanillesuiker *
BANKETBAKKERSROOM: 2 eierdooiers * 2 zakjes vanillesuiker * 40 gram kristalsuiker * 25 gram bloem * 1/4 liter melk.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi de vanillesuiker en kaneel erover. Laat dit even staan. Meng voor de room de 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, kristalsuiker en bloem met een klein scheutje melk. Roer dit goed door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer dit goed en breng het weer aan de kook. Zorg dat het niet gaat klonteren. Laat het afkoelen. Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter (in de beslagkom) met 2 messen in kleine stukjes, net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brokjes meel ontstaan. Vet een taartvorm in met boter. Verdeel 2/3 van het deeg over de taartvorm. Verdeel het goed over de bodem en zorg dat er ook een randje ontstaat. Giet de room over het deeg. Strooi de appelvulling erover. Strooi als laatste het resterende deeg erover. Bak de taart in 1 uur gaar op stand 4-5, 200 graden, tot de taart bruin is.
Lekker met een bolletje AH kaneelijs als dessert . Het is trouwens wel de bedoeling dat het recept erbij komt natuurlijk
nutojdonderdag 25 februari 2010 @ 14:05
ik zou bij de topicnaam een snufje 'w' doen, vlak achter de 'jou'...
dan maar een grammarnazi, die gaat te vaak fout overal...
Sociosdonderdag 25 februari 2010 @ 14:05
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:02 schreef Nembrionic het volgende:
Dus jouw familie en vrienden vragen je regelmatig het recept van aardappels met groenten?
Ja, heel simpel:

Grote pan met water op het vuur zetten. Dan de aardappelen schillen, deze vervolgens in de pan met inmiddels kokend water plempen. Zeventien minuten wachten. Vijf à tien minuten voor tijd (hangt van soort groente af) de groente in dezelfde pan erbij gooien.
HugoBaasdonderdag 25 februari 2010 @ 14:12
Taco's
coviedonderdag 25 februari 2010 @ 14:14
Ik schijn beter dan andere aardappels te kunnen bakken

Tenminste als iemand bij ons eet, dan zeggen ze altijd: "Hmm deze zijn veel lekkerder dan mijn moeder/vriend/vriendin ze maakt."

Daarnaast ben ik een goede soepmaker.

Mijn geheime ingrediënt is zelfgerookt spek in de bouillon.
heb een x bijna 10 liter bonensoep gemaakt voor 11 jagers en t was allemaal op.
Terwijl er ook nog broodjes e.d. bij zaten.

Ik heb geen recept want ik meet nooit wat af.. alles gaat op gevoel.
Trustendonderdag 25 februari 2010 @ 14:16
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:12 schreef HugoBaas het volgende:
Taco's
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:14 schreef covie het volgende:
Ik schijn beter dan andere aardappels te kunnen bakken
Hoe maak je ze dan?
Nembrionicdonderdag 25 februari 2010 @ 14:17
Sowieso met goede boter
HugoBaasdonderdag 25 februari 2010 @ 14:26
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:16 schreef Trusten het volgende:

[..]


[..]

Hoe maak je ze dan?
Benodigdheden:
Tacoschelpen
300gr. ijsbergsla
3 tomaten
300gr. maïs
100gr. geraspte kaas
300gr. gehakt
Taco kruiden (gehaktkruiden)
Taco saus

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Gehakt in de pan.
Ondertussen tomaten in stukjes snijden en de sla mengen met de gesneden tomaat, maïs en geraspte kaas.
Taco schelpen in de oven doen.
Als het gehakt bijna gaar is 100ml water toevoegen en doorroeren.
Vervolgens de taco kruiden erdoorheen en blijven roeren totdat het gehakt helemaal gaar is.
Gehakt in een kom doen en mengen met de gemaakte salade.
Taco schelpen uit de oven halen en vullen met het zojuist gemaakte.
Taco schelpen op het bord, sausje in een schaal en eten maar.

ukgadonderdag 25 februari 2010 @ 18:29
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:26 schreef HugoBaas het volgende:

[..]

Benodigdheden:
Tacoschelpen
300gr. ijsbergsla
3 tomaten
300gr. maïs
100gr. geraspte kaas
300gr. gehakt
Taco kruiden (gehaktkruiden)
Taco saus

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Gehakt in de pan.
Ondertussen tomaten in stukjes snijden en de sla mengen met de gesneden tomaat, maïs en geraspte kaas.
Taco schelpen in de oven doen.
Als het gehakt bijna gaar is 100ml water toevoegen en doorroeren.
Vervolgens de taco kruiden erdoorheen en blijven roeren totdat het gehakt helemaal gaar is.
Gehakt in een kom doen en mengen met de gemaakte salade.
Taco schelpen uit de oven halen en vullen met het zojuist gemaakte.
Taco schelpen op het bord, sausje in een schaal en eten maar.


vind je dochter dat ook lekker?
PiperMaruvrijdag 26 februari 2010 @ 13:05
Ik maak regelmatig deze ovenschotel voor gasten en die is, ondanks dat hij zo simpel is, altijd een succes.

Kip uit de oven met rode pestosaus
(voor 4 personen)

2 flinke kipfilets in stukken
200ml crème fraiche
1/2 potje rode pesto
pot geroosterde paprika's

Geroosterde paprika's op de bod

[ Bericht 20% gewijzigd door PiperMaru op 26-02-2010 23:19:17 ]
Arizonavrijdag 26 februari 2010 @ 21:39
Mijn broertje, die kok is, is verzot op mijn rode kool ovenschotel . Daarnaast zijn de gehaktballetjes in saus altijd een succes. Beide gerechten zijn doodsimpel.

Rode kool ovenschotel

400 gram rundergehakt
1 grote of 2 kleine uien
3 eetlepels hacheekruiden
1 grote pot rode kool
aardappelpuree (zelf maken, bij weinig tijd, een zakje )

Aardappelpuree maken (aardappels 20 min. koken, stampen met melk, roomboter en een beetje zout, peper en nootmuskaat toevoegen)
Rundergehakt rul bakken, gesnipperde ui toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn, hacheekruiden toevoegen.
Rode kool laten uitlekken.
In de ovenschotel eerst het gehakt/ui mengsel, daar bovenop de rode kool, daar bovenop de aardappelpuree.
Ongeveer 35 minuten in de oven. Lekker met appelmoes

Gehaktballetjes in tomatensaus

100 cc azijn
200 gram ketchup
1 grote ui of 2 kleine uitjes
1 paprika
200 gram bruine basterdsuiker
snufje chilipoeder
500 gram gehakt naar keuze (ik kies voor half om half gehakt voor gehaktballetjes)

Gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal (maken zoals je ze lekker vindt, mijne zijn simpel met zout, peper, ketjap, eitje, beschuitkruim).

Gehaktballetjes bakken.

Ui snipperen en fruiten, paprika in kleine blokjes en meebakken.
Azijn, ketchup en basterdsuiker mengen en opwarmen.
Uitjes en paprika toevoegen, snufje chilipoeder toevoegen.
Eventueel een blikje perziken met de helft van het sap toevoegen.

Saus over de gehaktballetjes en smullen maar

[ Bericht 1% gewijzigd door Arizona op 26-02-2010 21:48:03 ]
bioloogjezaterdag 27 februari 2010 @ 11:59
quote:
Op vrijdag 26 februari 2010 21:39 schreef MaLo het volgende:
Mijn broertje, die kok is, is verzot op mijn rode kool ovenschotel . Daarnaast zijn de gehaktballetjes in saus altijd een succes. Beide gerechten zijn doodsimpel.

Rode kool ovenschotel

400 gram rundergehakt
1 grote of 2 kleine uien
3 eetlepels hacheekruiden
1 grote pot rode kool
aardappelpuree (zelf maken, bij weinig tijd, een zakje )

Aardappelpuree maken (aardappels 20 min. koken, stampen met melk, roomboter en een beetje zout, peper en nootmuskaat toevoegen)
Rundergehakt rul bakken, gesnipperde ui toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn, hacheekruiden toevoegen.
Rode kool laten uitlekken.
In de ovenschotel eerst het gehakt/ui mengsel, daar bovenop de rode kool, daar bovenop de aardappelpuree.
Ongeveer 35 minuten in de oven. Lekker met appelmoes
Grappig die van mij is ook altijd een succes...

Gehakt bakken met wat sambal erdoor om op smaak te brengen.
Dan rode kool erover heen.
vervolgens de aardappelpuree
en als finishing touch wat peertjes (uit blik ) erop
Dit vervolgens even in de oven.

Altijd lekker.