abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 15 februari 2010 @ 12:34:30 #1
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_78014686
Hier verder.

Even wat foto's van al dat lekkers
Schranseman:
Paling




Puckzzz:
Dronken fricandeau


Red Snapper


Kipfilet:


RobinOok:


DirkH:
Zalm:


Vorige topic

Smoke on!

Bij mij ligt er momenteel weer een Dronken Fricandeau in.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 15 februari 2010 @ 12:34:52 #2
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_78014696
Zo'n kastje
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_78014781
Hier word ik zo jaloers van!
  maandag 15 februari 2010 @ 12:45:08 #4
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_78014964
quote:
Op maandag 15 februari 2010 12:37 schreef kletsbets het volgende:
Hier word ik zo jaloers van!
Waarom dan?
Woon je niet geschikt om te roken?
Mijn staat gewoon achter in de tuin. Wel een beetje strategisch zodat de overlast minimaal is, maar ik woon gewoon in een rijtjeshuis hoor.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 15 februari 2010 @ 13:16:46 #5
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_78015931
De mijn staat ook in de achtertuin (rijtjeshuis) en dat gaat prima. Als ik ga roken kijk ik wel even of er geen dekbedden uit de ramen hangen....
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 15 februari 2010 @ 13:20:32 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_78016050
quote:
Op maandag 15 februari 2010 13:16 schreef Schranseman het volgende:
Als ik ga roken kijk ik wel even of er geen dekbedden uit de ramen hangen....
pi_78018472
Hebben jullie al eens geprobeerd knoflook te roken?
De bedoeling is om de knoflook langer houdbaar te maken. http://www.smokey-al.nl/SAG/Home.html
  maandag 15 februari 2010 @ 14:48:40 #8
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_78018973
De knoflook van Smokey-Al wordt 2 weken (!!) gerookt. Dat vind ik een beetje lang... Ik heb toevallig een strengetje liggen en die is erg lekker.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 15 februari 2010 @ 15:02:45 #9
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_78019430
Ik heb wel eens knoflook gepoft op de BBQ (ook erg lekker, de teen wordt helemaal zacht, kan je gewoon puur eten of knoflookboter of puree van maken) Nu het oventje toch staat te roken, ga ik het eens proberen. Ik heb nog van die enorme dikke bollen die eigenlijk 1 grote teen zijn. Volgens mij noemen ze die olifanten tenen?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_78020088
Ik heb na de zomer als het goed een grote lading (70 bollen) knoflook. En om die nou in een keer op te eten.........
  maandag 15 februari 2010 @ 19:21:19 #11
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_78027196
quote:
Op maandag 15 februari 2010 15:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb na de zomer als het goed een grote lading (70 bollen) knoflook. En om die nou in een keer op te eten.........
Is inderdaad erg veel maar als ik die site zo lees is niet alle knoflook geschikt om te roken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 16 februari 2010 @ 10:23:05 #12
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_78048834
Het roken van de knoflook is niet gelukt. Ze werden meteen zacht net als bij het poffen. Wel ruiken ze verrukkelijk (gepoft met een rooksmaakje) dus heb ik de nodige moeite gedaan en ze gezeefd tot een fijne puree.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_78049103
quote:
Op maandag 15 februari 2010 12:45 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Waarom dan?
Woon je niet geschikt om te roken?
Mijn staat gewoon achter in de tuin. Wel een beetje strategisch zodat de overlast minimaal is, maar ik woon gewoon in een rijtjeshuis hoor.
Jawel hoor, en ik heb zelfs ook een rookoventje, maar daarmee rook ik alleen warm, terwijl ik juist zo dol ben op gerookte zalm en zo. En ik moet zeggen dat ik de techniek niet heel goed beheers, dus ik moet eigenlijk meer oefenen.
Ik heb wel het boekje "gerookte lekkernijen", maar daar word ik nou niet heel blij van. Eigenlijk wil ik dus koud kunnen roken.
Ik sta open voor alle tips en trics.
pi_78049292
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 10:23 schreef Puckzzz het volgende:
Het roken van de knoflook is niet gelukt. Ze werden meteen zacht net als bij het poffen. Wel ruiken ze verrukkelijk (gepoft met een rooksmaakje) dus heb ik de nodige moeite gedaan en ze gezeefd tot een fijne puree.
Dank je wel voor het proberen.
pi_78074867
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 10:33 schreef kletsbets het volgende:

[..]

Jawel hoor, en ik heb zelfs ook een rookoventje, maar daarmee rook ik alleen warm, terwijl ik juist zo dol ben op gerookte zalm en zo. En ik moet zeggen dat ik de techniek niet heel goed beheers, dus ik moet eigenlijk meer oefenen.
Ik heb wel het boekje "gerookte lekkernijen", maar daar word ik nou niet heel blij van. Eigenlijk wil ik dus koud kunnen roken.
Ik sta open voor alle tips en trics.
Je kan gewoon een paar briketten gebruiken, een of twee zorgen voor voldoende smeulend mot.
Ook kan je gewoon een vuurkorf aanzetten en zo nu en dan een stukje smeulend hout op het mot leggen. Gewoon de temperatuur een beetje in de gaten houden. Het koud roken is makkelijker te beheersen dan warm roken. Bij warm roken kan je niet meer terug. Te koud roken bestaat niet, het duurt alleen langer.
pi_78096599
Zou het zo simpel kunnen zijn? Dan ga ik van de week eens aan de slag.
Briket leg ik dan dus in het oventje, samen met de rookmot? En geen brandertje eronder?
Zalm eerst pekelen en drogen?

Ik vind het nu al spannend....
  woensdag 17 februari 2010 @ 13:28:11 #17
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_78096695
Ik denk dat daar ook mijn grootste fout zit. Ik gebruik teveel briketten.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 17 februari 2010 @ 16:45:29 #18
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_78104945
Als je koud wil roken, maar je weet niet helemaal hoe is de Cold Smoke Generator misschien wel wat voor je. Je kan ze hier bestellen. Op het BBQforum zijn er al een aantal gasten die hem gebruiken en volgens mij bevalt hij erg goed. Je kan hem in een BBQ gebruiken, maar volgens mij ook in een rookkast oid.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_78117030
Wat een handig ding zeg, daar wil ik wel eens mee aan de slag, erg leuk lijkt me dat. Dank je wel voor de link, ik houd het in gedachten.
pi_78117149
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 13:25 schreef kletsbets het volgende:
Zou het zo simpel kunnen zijn? Dan ga ik van de week eens aan de slag.
Briket leg ik dan dus in het oventje, samen met de rookmot? En geen brandertje eronder?
Zalm eerst pekelen en drogen?

Ik vind het nu al spannend....
Nee, de brikket houdt het mot smeulende, dat is genoeg.Zo nu en dan even controleren. Koud roken duurt wel langer, dus je moet wel rekening houden met wat meer tijd.
pi_78142383
Ok, dank je wel voor de info.
pi_80411334
Verleden week mijn nieuwe rookkast/bbq binnen gekregen, ik had al een hoge die werkte met een waterbak, deze vond ik niet al te fijn.
Gisteren heb ik de spareribs in de marinade gezet, vandaag rond een uur of 12 zal ik ze opzetten

pi_80411877
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 07:40 schreef Xlarge het volgende:
Verleden week mijn nieuwe rookkast/bbq binnen gekregen, ik had al een hoge die werkte met een waterbak, deze vond ik niet al te fijn.
Gisteren heb ik de spareribs in de marinade gezet, vandaag rond een uur of 12 zal ik ze opzetten

[ afbeelding ]
Wow, die is mooi
  zaterdag 17 april 2010 @ 09:13:35 #24
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_80411921
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 07:40 schreef Xlarge het volgende:
Verleden week mijn nieuwe rookkast/bbq binnen gekregen, ik had al een hoge die werkte met een waterbak, deze vond ik niet al te fijn.
Gisteren heb ik de spareribs in de marinade gezet, vandaag rond een uur of 12 zal ik ze opzetten

[ afbeelding ]
Zo eentje hebben wij ook gehad! Mooi ding hoor maar roken lukte me niet zo goed erin.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_80412993
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 09:10 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Wow, die is mooi
dank je Dirk, jij hebt me geinspireerd met het eerste topic.
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 09:13 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Zo eentje hebben wij ook gehad! Mooi ding hoor maar roken lukte me niet zo goed erin.
ik zal het vandaag ondervinden, nu worden de spareribs warm gerookt en niet koud, ik hoop dat het een beetje lukt, normaal kook ik ze eerst uit, nu wil ik ze echt mals laten worden door garing
pi_80413369
quote:
Op maandag 15 februari 2010 13:16 schreef Schranseman het volgende:
De mijn staat ook in de achtertuin (rijtjeshuis) en dat gaat prima. Als ik ga roken kijk ik wel even of er geen dekbedden uit de ramen hangen....
Hier ook, maar als mijn vader en ik ze wel zien grinniken we even 'die hebben vannacht lekker ruikende dekens'

Hier voorlopig niets te roken, en ik ga alleen de kast niet aansteken als het nog zo fris is buiten.

In de zomer wel denk ik, eens kijken of ik een beenhammetje klaar kan maken (nooit gedaan, tot nu toe alleen maar paling, zalm, tong, makreel en kip)
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_80414308
quote:
Op zaterdag 17 april 2010 10:45 schreef Resistor het volgende:

[..]

Hier ook, maar als mijn vader en ik ze wel zien grinniken we even 'die hebben vannacht lekker ruikende dekens'

Hier voorlopig niets te roken, en ik ga alleen de kast niet aansteken als het nog zo fris is buiten.

In de zomer wel denk ik, eens kijken of ik een beenhammetje klaar kan maken (nooit gedaan, tot nu toe alleen maar paling, zalm, tong, makreel en kip)
Zo'n beenhammetje, dat is echt lekker. Met de kerst heb ik er toen een paar een dag koudgerookt en daarna gebakken.
pi_80438183
Het roken gaat zeker goed, ik moest hem zelfs soms temperen, omdat ik het te rokerig vond.
De volgende keer moet ik alleen de temperatuur bij spareribs omhoog gooien, ik hing de gehele tijd tegen de 100 graden aan , en daar wordt het vlees niet supermals van.

pi_80438253
quote:
Op zondag 18 april 2010 09:31 schreef Xlarge het volgende:
Het roken gaat zeker goed, ik moest hem zelfs soms temperen, omdat ik het te rokerig vond.
De volgende keer moet ik alleen de temperatuur bij spareribs omhoog gooien, ik hing de gehele tijd tegen de 100 graden aan , en daar wordt het vlees niet supermals van.

[ afbeelding ]
Is het dan niet een kwestie van eerst goed roken en daarna garen?
't Ziet er wel uit.
pi_80438742
Vlees lijkt mij een stuk lastiger dan vis. Paling is gewoon droogroken-gaarroken-smaakroken, maar volgens mij moet je bij vlees meteen gaan gaarroken om het sap vast te houden.

Maar aan de andere kant: ik kan alleen maar goed paling en zalm, de rest nog niet zo veel gedaan
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_80438789
quote:
Op zondag 18 april 2010 10:08 schreef Resistor het volgende:
Vlees lijkt mij een stuk lastiger dan vis. Paling is gewoon droogroken-gaarroken-smaakroken, maar volgens mij moet je bij vlees meteen gaan gaarroken om het sap vast te houden.

Maar aan de andere kant: ik kan alleen maar goed paling en zalm, de rest nog niet zo veel gedaan
Met beenham had ik had ik dat niet, gewoon koud roken voor een dag, daarna garen. Het vlees was nog erg sappig.
pi_80439905
Daar zit het hem dus in: koud roken. En dat kunnen wij niet. Wij hebben een zelfde model kast als Schranseman, dus zonder externe vuurkast.

Mijn vader vind dat ik beter kan roken omdat ik meer geduld heb en niet te snel afgeleid ben (constantere temperatuur, ik laat het vuur niet uitgaan en/of te hoog oplaaien), maar een dag lang koud roken heb ik geen geduld voor.

Ik kan het eens proberen met een klein motvuurtje er onder, maar ik ben bang dat ik dan heel snel te heet ga.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
pi_80440025
quote:
Op zondag 18 april 2010 11:09 schreef Resistor het volgende:
Daar zit het hem dus in: koud roken. En dat kunnen wij niet. Wij hebben een zelfde model kast als Schranseman, dus zonder externe vuurkast.

Mijn vader vind dat ik beter kan roken omdat ik meer geduld heb en niet te snel afgeleid ben (constantere temperatuur, ik laat het vuur niet uitgaan en/of te hoog oplaaien), maar een dag lang koud roken heb ik geen geduld voor.

Ik kan het eens proberen met een klein motvuurtje er onder, maar ik ben bang dat ik dan heel snel te heet ga.
Oh maar dan kan je prima in koud roken, ik heb net zo'n kast (vergelijkbaar)
Gewoon klein vuurtje stoken tot het hout smeult, er mot over gooien en kastje dicht, dus geen open vuur. Werkt ook prima door er er een paar losse gloeiende briketten in te leggen.
  maandag 19 april 2010 @ 10:14:46 #34
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_80472144
Vis roken is een stuk lastiger dan (varkens)vlees roken. Aan een ham kun je maar erg weinig fout doen, en een procureur een uurtje of 15 gaat altijd goed.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 4 juni 2010 @ 14:25:18 #35
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82328567
Gaan er nog mensen naar het NK palingroken in Kortenhoef op 4 september? ik heb me net ingeschreven.. wordt de eerste x
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 4 juni 2010 @ 14:38:32 #36
16632 Xlarge
========
pi_82329157
Kan de TT aangepast worden , hij klopt niet meer
Of doorposten natuurlijk
  vrijdag 4 juni 2010 @ 14:39:03 #37
16632 Xlarge
========
pi_82329187
OT, de spareribs liggen te roken, onder een bijna constante temperatuur van 120 graden
pics vanavond

edit, 05-06 vergeten foto's te maken , ze waren wel erg lekker

[ Bericht 14% gewijzigd door Xlarge op 05-06-2010 09:11:56 ]
  woensdag 18 augustus 2010 @ 18:50:44 #38
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85445754
Het Nk komt dichter bij. Gaan er nog mensen 4 september naar Kortehoef?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85448184
Kortenhoef niet, Spakenburg wel.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  donderdag 19 augustus 2010 @ 13:25:03 #40
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85470769
Spakenburg is aanstaande woensdag toch? Ik kom zeker even langs om te kijken. Aanstaande zaterdag weer eens wat paling roken met wat vrienden. Beetje oefening voor 4 september. Wordt de eerste keer dat ik aan zoiets ga meedoen, dus ben benieuwd
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')