Waarom dan?quote:
quote:Op maandag 15 februari 2010 13:16 schreef Schranseman het volgende:
Als ik ga roken kijk ik wel even of er geen dekbedden uit de ramen hangen....
Is inderdaad erg veel maar als ik die site zo lees is niet alle knoflook geschikt om te rokenquote:Op maandag 15 februari 2010 15:22 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb na de zomer als het goed een grote lading (70 bollen) knoflook. En om die nou in een keer op te eten.........
Jawel hoor, en ik heb zelfs ook een rookoventje, maar daarmee rook ik alleen warm, terwijl ik juist zo dol ben op gerookte zalm en zo. En ik moet zeggen dat ik de techniek niet heel goed beheers, dus ik moet eigenlijk meer oefenen.quote:Op maandag 15 februari 2010 12:45 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Waarom dan?
Woon je niet geschikt om te roken?
Mijn staat gewoon achter in de tuin. Wel een beetje strategisch zodat de overlast minimaal is, maar ik woon gewoon in een rijtjeshuis hoor.
Dank je wel voor het proberen.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 10:23 schreef Puckzzz het volgende:
Het roken van de knoflook is niet gelukt. Ze werden meteen zacht net als bij het poffen. Wel ruiken ze verrukkelijk (gepoft met een rooksmaakje) dus heb ik de nodige moeite gedaan en ze gezeefd tot een fijne puree.
Je kan gewoon een paar briketten gebruiken, een of twee zorgen voor voldoende smeulend mot.quote:Op dinsdag 16 februari 2010 10:33 schreef kletsbets het volgende:
[..]
Jawel hoor, en ik heb zelfs ook een rookoventje, maar daarmee rook ik alleen warm, terwijl ik juist zo dol ben op gerookte zalm en zo. En ik moet zeggen dat ik de techniek niet heel goed beheers, dus ik moet eigenlijk meer oefenen.
Ik heb wel het boekje "gerookte lekkernijen", maar daar word ik nou niet heel blij van. Eigenlijk wil ik dus koud kunnen roken.
Ik sta open voor alle tips en trics.
Nee, de brikket houdt het mot smeulende, dat is genoeg.Zo nu en dan even controleren. Koud roken duurt wel langer, dus je moet wel rekening houden met wat meer tijd.quote:Op woensdag 17 februari 2010 13:25 schreef kletsbets het volgende:
Zou het zo simpel kunnen zijn? Dan ga ik van de week eens aan de slag.
Briket leg ik dan dus in het oventje, samen met de rookmot? En geen brandertje eronder?
Zalm eerst pekelen en drogen?
Ik vind het nu al spannend....
quote:Op zaterdag 17 april 2010 07:40 schreef Xlarge het volgende:
Verleden week mijn nieuwe rookkast/bbq binnen gekregen, ik had al een hoge die werkte met een waterbak, deze vond ik niet al te fijn.
Gisteren heb ik de spareribs in de marinade gezet, vandaag rond een uur of 12 zal ik ze opzetten![]()
[ afbeelding ]
Zo eentje hebben wij ook gehad! Mooi ding hoorquote:Op zaterdag 17 april 2010 07:40 schreef Xlarge het volgende:
Verleden week mijn nieuwe rookkast/bbq binnen gekregen, ik had al een hoge die werkte met een waterbak, deze vond ik niet al te fijn.
Gisteren heb ik de spareribs in de marinade gezet, vandaag rond een uur of 12 zal ik ze opzetten![]()
[ afbeelding ]
dank je Dirk, jij hebt me geinspireerd met het eerste topic.quote:
ik zal het vandaag ondervinden, nu worden de spareribs warm gerookt en niet koud, ik hoop dat het een beetje lukt, normaal kook ik ze eerst uit, nu wil ik ze echt mals laten worden door garingquote:Op zaterdag 17 april 2010 09:13 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Zo eentje hebben wij ook gehad! Mooi ding hoormaar roken lukte me niet zo goed erin.
Hier ook, maar als mijn vader en ik ze wel zien grinniken we even 'die hebben vannacht lekker ruikende dekens'quote:Op maandag 15 februari 2010 13:16 schreef Schranseman het volgende:
De mijn staat ook in de achtertuin (rijtjeshuis) en dat gaat prima. Als ik ga roken kijk ik wel even of er geen dekbedden uit de ramen hangen....
Zo'n beenhammetje, dat is echt lekker. Met de kerst heb ik er toen een paar een dag koudgerookt en daarna gebakken.quote:Op zaterdag 17 april 2010 10:45 schreef Resistor het volgende:
[..]
Hier ook, maar als mijn vader en ik ze wel zien grinniken we even 'die hebben vannacht lekker ruikende dekens'
Hier voorlopig niets te roken, en ik ga alleen de kast niet aansteken als het nog zo fris is buiten.
In de zomer wel denk ik, eens kijken of ik een beenhammetje klaar kan maken (nooit gedaan, tot nu toe alleen maar paling, zalm, tong, makreel en kip)
Is het dan niet een kwestie van eerst goed roken en daarna garen?quote:Op zondag 18 april 2010 09:31 schreef Xlarge het volgende:
Het roken gaat zeker goed, ik moest hem zelfs soms temperen, omdat ik het te rokerig vond.
De volgende keer moet ik alleen de temperatuur bij spareribs omhoog gooien, ik hing de gehele tijd tegen de 100 graden aan , en daar wordt het vlees niet supermals van.
[ afbeelding ]
Met beenham had ik had ik dat niet, gewoon koud roken voor een dag, daarna garen. Het vlees was nog erg sappig.quote:Op zondag 18 april 2010 10:08 schreef Resistor het volgende:
Vlees lijkt mij een stuk lastiger dan vis. Paling is gewoon droogroken-gaarroken-smaakroken, maar volgens mij moet je bij vlees meteen gaan gaarroken om het sap vast te houden.
Maar aan de andere kant: ik kan alleen maar goed paling en zalm, de rest nog niet zo veel gedaan
Oh maar dan kan je prima in koud roken, ik heb net zo'n kast (vergelijkbaar)quote:Op zondag 18 april 2010 11:09 schreef Resistor het volgende:
Daar zit het hem dus in: koud roken. En dat kunnen wij niet. Wij hebben een zelfde model kast als Schranseman, dus zonder externe vuurkast.
Mijn vader vind dat ik beter kan roken omdat ik meer geduld heb en niet te snel afgeleid ben (constantere temperatuur, ik laat het vuur niet uitgaan en/of te hoog oplaaien), maar een dag lang koud roken heb ik geen geduld voor.
Ik kan het eens proberen met een klein motvuurtje er onder, maar ik ben bang dat ik dan heel snel te heet ga.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |