FOK!forum / Culinesse à gogo / Hamburgervlees van de Mac Donalds... (wil ik ook)
12-1985donderdag 4 februari 2010 @ 14:03
Even afgezien van de smaak van jullie

Alle hamburgers die ik koop van verschillende merken, hebben een overeenkomstige smaak.
Maar die van de Mac Donalds (puur het vlees), zijn heel anders... En die vind ik nou juist het lekkerst.

Wat voor hamburgers zijn dat? Kan ik die ook kopen?
IBAZdonderdag 4 februari 2010 @ 14:08
Dat zijn gewone hamburgers maar dan strak af met smaakstoffen.
Als je die smaakstoffen in je hamburgervlees doet, heb je die smaak ook. Het lijkt mij overigens niet verstandig.
Remcodonderdag 4 februari 2010 @ 14:18
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:08 schreef IBAZ het volgende:
Dat zijn gewone hamburgers maar dan strak af met smaakstoffen.
Als je die smaakstoffen in je hamburgervlees doet, heb je die smaak ook. Het lijkt mij overigens niet verstandig.
Voor eens en altijd, de hamburgers bij de McDonald's zijn 100% rundvlees. Kijk anders voor de gein de keuringsdienst van waarde over hamburgers maar eens.
Platinadonderdag 4 februari 2010 @ 14:33
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:18 schreef Remzz het volgende:

[..]

Voor eens en altijd, de hamburgers bij de McDonald's zijn 100% rundvlees. Kijk anders voor de gein de keuringsdienst van waarde over hamburgers maar eens.
Daar verbaas ik mij iedere keer weer over. Ze moeten toch iets bij de bereiding erbij doen dan?
en dat ze zn lage prijs kunnen hanteren met 100% rundvlees vind ik ook opmerkelijk.
Prometusdonderdag 4 februari 2010 @ 15:20
Volgens mij worden de burgers gemaakt met grotendeels biefstuk vlees, wat de smaak en structuur beter maakt dan bijvoorbeeld zo een pak burgers die je koopt bij de supermarkt. Dat vlees in de burgers van de supermarkt is om te huilen en meestal van afvalvlees gemaakt of iig vlees dat ik persoonlijk ranzig vind. Echte burgers maak je zelf van biefstuk die je door de gehaktmolen haalt.
nikkydonderdag 4 februari 2010 @ 15:21
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:33 schreef Platina het volgende:

[..]

Daar verbaas ik mij iedere keer weer over. Ze moeten toch iets bij de bereiding erbij doen dan?
en dat ze zn lage prijs kunnen hanteren met 100% rundvlees vind ik ook opmerkelijk.
Volgens de reclame alleen peper en zout.
vaagseldonderdag 4 februari 2010 @ 15:21
100% rundvlees betekent alleen maar dat er geen andere soorten vlees in zitten. Natuurlijk zit het wel bomvol smaakstoffen zoals zout, peper en nog veel meer.
vaagseldonderdag 4 februari 2010 @ 15:22
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 15:20 schreef Prometus het volgende:
Volgens mij worden de burgers gemaakt met grotendeels biefstuk vlees, wat de smaak en structuur beter maakt dan bijvoorbeeld zo een pak burgers die je koopt bij de supermarkt. Dat vlees in de burgers van de supermarkt is om te huilen en meestal van afvalvlees gemaakt of iig vlees dat ik persoonlijk ranzig vind. Echte burgers maak je zelf van biefstuk die je door de gehaktmolen haalt.
Ja, McDonalds burgers worden van biefstuk gemaakt. Denk dat ik voor het eerst deze smiley maar eens ga gebruiken. .
Casosdonderdag 4 februari 2010 @ 15:26
Geldt dat voor de hamburger van de Mac? Ik dacht dat de hamburger (die van een euro) 10% rundvlees is en voor de rest vulling (maar wel kwalitatief goed (wat dat dan moge zijn... )) en de Quarter Pounder 100% puur rundvlees is. Daar adverteren ze ook mee (QP, 100% rundvlees).

Of dit waar is, geen idee, ik vind met Google alleen maar artikelen die bevestigen dat alles vlees 100% rundvlees is, maar dan begrijp ik niet waarom ze dat alleen bij de Quarter Pounder erbij zetten.


Ok, site van Mac zelf geeft aan dat alle rundvleesburgers bestaan uit 100% puur rundvlees. Vroeger stond het iig expliciet vermeld bij de Quarter Pounder (reclamebord in de winkel zelf, kom vandaag voor het eerst op de website van de Mac).
vaagseldonderdag 4 februari 2010 @ 15:30
Elke hamburger heeft vulling. Er is namelijk altijd iets nodig om het spul te binden zodat het niet uit elkaar valt bij het bakken. Bij de McDonalds burgers slaat 100% rundvlees dus alleen maar op het vlees gedeelte van de hamburger, en niet op de totale hamburger. Zolang al het vlees in een hamburger rundvlees is mogen ze het "100% rundvlees" noemen, ook al zou het gedeelte vlees maar (een lukraak voorbeeld) 50% van het totaalgewicht van de hamburger zijn.
Parlaydonderdag 4 februari 2010 @ 15:35
Ik heb ze een tijdje geleden geprobeert na te maken en dat was best goed gelukt. Met mager rundgehakt, alleen peper en zout. Daar hele platte schijven van gemaakt, 1/2 centimeter dik en groter nog dan je hand. Die een uurtje in de koelkast en daarna zonder boter/olie in een anti-aanbakpan soort van gegrilled. Klodder remouladesaus van Kühne erop en het was lekker. Kan natuurlijk ook nog een plak cheddar op maar die had ik niet in huis.

Naar een link van Youtube, alleen die had ze in de vriezer gelegd, schijnen ze bij de Mac ook zo te doen.
djkoelkastdonderdag 4 februari 2010 @ 15:53
Het beste doe je het zo:

Haal rundergehakt wat nog mooi in streepjes zit. Sommige slagers maken er een soort bal van, dan verkloot je het. Albert Heijn heeft hier mooi gehakt voor.
Doe dit zo los mogelijk in een komzodat de streepjes nog streepjes blijven, maak er geen bal van. Doe er peper en zout over, hussel het door elkaar en nu kun je 2 dingen doen:

Dikke hamburgers:

Maak er een balletje van, maar hou het allemaal heel erg los. Doe dit in de pan, geen vet erbij. Laat het aan 1 kant bakken tot het wat bruin is, draai de bal om en plet hem tot hamburgerformaat met een spatel ofzo. Als hij mooi bruin is nog even keren en bakken en klaar!

Dunne hamburgers:

1: gebruik een hamburgermal
als je die niet hebt:
2: pak een snijplank, leg er vershoudfolie op, leg daar wat gehakt op, ook weer vrij losjes een bal maken. Leg hierop nog een laag vershoudfolie. Gebruik nu een vleeshamer (of koekenpan ofzo) om de burger te pletten tot het juiste formaat. Nu bakken en eet smakelijk!

Al die onzin heb je niet nodig, het geheim van de MacDonalds hamburgers is de korrelige structuur en die verkloot je zodra je het gehakt gaat kneden. Peper en zout zijn echt voldoende, eet maar eens een Mac burger zonder broodje en saus enzo: smaakt naar bijna niks. Het broodje en de saus, daar zit de smaak aan.
In tegenstelling tot wat hier boven staat hoef je geen bindmiddelen te gebruiken, het vet van het gehakt (daarom ook geen mager gehakt nemen) zorgt voor de binding. Ook geen uitjes, mosterd, ketchup, eieren en andere bende in je burgers doen, dan verkloot je de smaak van het vlees.
Ohja: biefstukken hakken heeft geen zin, die zijn niet vet genoeg, dus daar kun je nooit lekkere burgers van maken, dan krijg je van dat gortdroge korrelvlees.
FutureFairytaledonderdag 4 februari 2010 @ 16:29
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 14:33 schreef Platina het volgende:

[..]

Daar verbaas ik mij iedere keer weer over. Ze moeten toch iets bij de bereiding erbij doen dan?
en dat ze zn lage prijs kunnen hanteren met 100% rundvlees vind ik ook opmerkelijk.
lage prijs bij de Mc? no way
IBAZdonderdag 4 februari 2010 @ 17:01
Wat versta je onder 100% rundvlees.
De overblijfselen van een rund na de slacht is ook 100% rundvlees.
Het restafval, meestal toch echt geen kwaliteitsproduct is 100% rund.
Erasmodonderdag 4 februari 2010 @ 17:04
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 15:30 schreef vaagsel het volgende:
Elke hamburger heeft vulling. Er is namelijk altijd iets nodig om het spul te binden zodat het niet uit elkaar valt bij het bakken.
Ze worden bevroren op de grill gedaan, daarom vallen ze niet uit elkaar/
Erosjuhhhvrijdag 5 februari 2010 @ 23:27
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 15:53 schreef djkoelkast het volgende:
Het beste doe je het zo:

Haal rundergehakt wat nog mooi in streepjes zit. Sommige slagers maken er een soort bal van, dan verkloot je het. Albert Heijn heeft hier mooi gehakt voor.
Doe dit zo los mogelijk in een komzodat de streepjes nog streepjes blijven, maak er geen bal van. Doe er peper en zout over, hussel het door elkaar en nu kun je 2 dingen doen:

Dikke hamburgers:

Maak er een balletje van, maar hou het allemaal heel erg los. Doe dit in de pan, geen vet erbij. Laat het aan 1 kant bakken tot het wat bruin is, draai de bal om en plet hem tot hamburgerformaat met een spatel ofzo. Als hij mooi bruin is nog even keren en bakken en klaar!

Dunne hamburgers:

1: gebruik een hamburgermal
als je die niet hebt:
2: pak een snijplank, leg er vershoudfolie op, leg daar wat gehakt op, ook weer vrij losjes een bal maken. Leg hierop nog een laag vershoudfolie. Gebruik nu een vleeshamer (of koekenpan ofzo) om de burger te pletten tot het juiste formaat. Nu bakken en eet smakelijk!

Al die onzin heb je niet nodig, het geheim van de MacDonalds hamburgers is de korrelige structuur en die verkloot je zodra je het gehakt gaat kneden. Peper en zout zijn echt voldoende, eet maar eens een Mac burger zonder broodje en saus enzo: smaakt naar bijna niks. Het broodje en de saus, daar zit de smaak aan.
In tegenstelling tot wat hier boven staat hoef je geen bindmiddelen te gebruiken, het vet van het gehakt (daarom ook geen mager gehakt nemen) zorgt voor de binding. Ook geen uitjes, mosterd, ketchup, eieren en andere bende in je burgers doen, dan verkloot je de smaak van het vlees.
Ohja: biefstukken hakken heeft geen zin, die zijn niet vet genoeg, dus daar kun je nooit lekkere burgers van maken, dan krijg je van dat gortdroge korrelvlees.
Voor die burgers van de McDonalds hoef je er niets in te doen misschien.
Maar als ik zelf een lekkere burger maak gooi ik er wel degelijk iets in.
Want je zei het zelf al, alleen het vlees zonder broodje smaakt naar niks, waarom eet je dan vlees
djkoelkastzaterdag 6 februari 2010 @ 00:40
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 23:27 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Voor die burgers van de McDonalds hoef je er niets in te doen misschien.
Maar als ik zelf een lekkere burger maak gooi ik er wel degelijk iets in.
Want je zei het zelf al, alleen het vlees zonder broodje smaakt naar niks, waarom eet je dan vlees
Aan de andere kant heeft goed vlees niet meer dan peper en zout nodig
Fixerszaterdag 6 februari 2010 @ 08:50
quote:
Op donderdag 4 februari 2010 15:20 schreef Prometus het volgende:
Volgens mij worden de burgers gemaakt met grotendeels biefstuk vlees, wat de smaak en structuur beter maakt dan bijvoorbeeld zo een pak burgers die je koopt bij de supermarkt. Dat vlees in de burgers van de supermarkt is om te huilen en meestal van afvalvlees gemaakt of iig vlees dat ik persoonlijk ranzig vind. Echte burgers maak je zelf van biefstuk die je door de gehaktmolen haalt.
De mac burgers worden gemaakt van de voorvoet (schouder, voorpoot, ribben) van de koe. Dat is per definitie geen biefstuk, dat komt van de achterkant of de haas.

Meeste hamburgers, macdonalds incluis, gaat seperatorvlees in, ofwel slachtafval.
theKiDzaterdag 6 februari 2010 @ 09:16
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 08:50 schreef Fixers het volgende:

[..]

De mac burgers worden gemaakt van de voorvoet (schouder, voorpoot, ribben) van de koe. Dat is per definitie geen biefstuk, dat komt van de achterkant of de haas.

Meeste hamburgers, macdonalds incluis, gaat seperatorvlees in, ofwel slachtafval.
Zal ik dan maar zeggen dat dat niet zo is
Ik werk op een runderslachterij. Waarvan de grootste afnemer toevallig nog mcdonalds is ook.. (Frankrijk, dat dan weer wel, maar mcd = mcd)
Het is gewoon rundvlees, geen afval producten. Wel het "goedkopere" vlees, maar zeker geen slecht vlees, en al helemaal geen afvalproduct.
Equiteszaterdag 6 februari 2010 @ 10:57
Smaak aan Mac donalds hamburgers? Welke heb jij gegeten dan?
FkTwkGs2012zaterdag 6 februari 2010 @ 16:51
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 10:57 schreef Equites het volgende:
Smaak aan Mac donalds hamburgers? Welke heb jij gegeten dan?
de patties zijn gewoon rundvlees. zie niet in wat er fout mee is.

dat je thuis voor veel minder veel lekkerder broodjes kan maken ben ik wel weer met je eensch
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 17:12
Goed kan het in ieder geval niet zijn, met hun euroknallers

Ik hoorde eens van een kennis dat de BBC er een keer een docu over had. Er was een gast en die had een cheeseburger oid in zijn zak gestopt omdat ie haast had. Hij was m vervolgens vergeten en na lange tijd vond ie m weer en het vlees was niet beschimmeld. Bleek dat dat kwam omdat de burgers van de Mac voornamelijk uit kunstmatige smaakstoffen bestaan en bacteriën diggen dat niet.

Enfin, ik vond het wel een sterk verhaal, maar ik ben wel echt benieuwd wat de McDonald's in hun burgers gooit. Als je voor 1euro zo'n burger kan verkopen, vraag ik mij serieus af wat voor rotzooi er in zit.

TS, ik denk niet dat je de burgers van de Mac thuis kan maken. Anderszijds, zonder dat ik je wil beledigen, als je serieus deze burgers het lekkerst vind, denk ik dat je smaak nogal verstoord is. En dat is toch wel zonde wat mij betreft. Probeer gewoon eens zelf een lekkere burger te maken met kwaliteitsgehakt van de slager en wat lekkere kruiden.
FkTwkGs2012zaterdag 6 februari 2010 @ 17:15
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 17:12 schreef -Mellow- het volgende:
Goed kan het in ieder geval niet zijn, met hun euroknallers

Ik hoorde eens van een kennis dat de BBC er een keer een docu over had. Er was een gast en die had een cheeseburger oid in zijn zak gestopt omdat ie haast had. Hij was m vervolgens vergeten en na lange tijd vond ie m weer en het vlees was niet beschimmeld. Bleek dat dat kwam omdat de burgers van de Mac voornamelijk uit kunstmatige smaakstoffen bestaan en bacteriën diggen dat niet.

Enfin, ik vond het wel een sterk verhaal, maar ik ben wel echt benieuwd wat de McDonald's in hun burgers gooit. Als je voor 1euro zo'n burger kan verkopen, vraag ik mij serieus af wat voor rotzooi er in zit.

TS, ik denk niet dat je de burgers van de Mac thuis kan maken. Anderszijds, zonder dat ik je wil beledigen, als je serieus deze burgers het lekkerst vind, denk ik dat je smaak nogal verstoord is. En dat is toch wel zonde wat mij betreft. Probeer gewoon eens zelf een lekkere burger te maken met kwaliteitsgehakt van de slager en wat lekkere kruiden.
graag een linkje.... mac donald's hamburger patties zijn 100 % rundvlees bij mijn beste weten... als je bewijs hebt dat het niet zo is, graag onderbouwd
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 17:21
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 17:15 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

graag een linkje.... mac donald's hamburger patties zijn 100 % rundvlees bij mijn beste weten... als je bewijs hebt dat het niet zo is, graag onderbouwd
Zoals gezegd, ik heb het gehoord en ik weet dus niet in hoeverre het waar is.

En zoals ook hierboven genoemd, 100% rundvlees wil zeggen dat het vleesgedeelte alleen van runderen is. Dat betekent dus niet per se dat er niet van alles aan toegevoegd kan worden.
Erasmozaterdag 6 februari 2010 @ 17:22
Bij de KVW zijn ze in die fabriek geweest die de burgers maakt. Rundvlees van de voorpoten, zout&peper, meer niet.

En wie zegt dat ze winst maken op de euroknallers?
VaderVanJezuszaterdag 6 februari 2010 @ 17:26
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 17:22 schreef Erasmo het volgende:
Bij de KVW zijn ze in die fabriek geweest die de burgers maakt. Rundvlees van de voorpoten, zout&peper, meer niet.

En wie zegt dat ze winst maken op de euroknallers?
Ik vraag me dan af hoe ze die dingen zo niet lekker kunnen maken
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 17:29
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 17:22 schreef Erasmo het volgende:
Bij de KVW zijn ze in die fabriek geweest die de burgers maakt. Rundvlees van de voorpoten, zout&peper, meer niet.
Hmm, dat verbaasd me toch echt. Ik vind die burgers namelijk totaal nergens naar smaken.
quote:
En wie zegt dat ze winst maken op de euroknallers?
Waarom zouden ze daar geen winst op maken. Zoveel mogelijk winst is toch immers waar het hele concept op draait.
Ik word er in ieder geval totaal niet enthousiast van als ik ergens een lullig broodje burger voor 1 euro kan kopen. En ik vind het eigenlijk wel jammer dat er bij de meeste mensen bij zo'n bedrag geen belletjes gaan rinkelen.
-Mellow-zaterdag 6 februari 2010 @ 17:32
Bedenk me net dat ik die aflevering van de KVW wel heb gezien, maar het deel van de McD staat me niet meer zo bij... nog eens terugkijken dan
motorbloempjezaterdag 6 februari 2010 @ 18:09
ik vind er echt geen smaak aan zitten lapje karton wat vooral smaak krijgt door de sauzen die erop zitten..

de BK burgers daarentegen vind ik, als ik dan al fastfood haal, nog wel te doen.

Dus het lijkt me dat er niet veel kruiden in zo'n burger van de Mc gaan?
FkTwkGs2012zaterdag 6 februari 2010 @ 18:52
quote:
Op zaterdag 6 februari 2010 18:09 schreef motorbloempje het volgende:
ik vind er echt geen smaak aan zitten lapje karton wat vooral smaak krijgt door de sauzen die erop zitten..

de BK burgers daarentegen vind ik, als ik dan al fastfood haal, nog wel te doen.

Dus het lijkt me dat er niet veel kruiden in zo'n burger van de Mc gaan?
dit heeft meer met de bereiding te maken dan het vlees zelf. Dun vlees iets te lang op de grill en het is al te droog. Quarter pounder patties zijn wat dikker en vink meestal lekkerder (alhoewel de BK mac donald's owned wat smaak vink)
djkoelkastzaterdag 6 februari 2010 @ 18:59
Hier is geen BK, dus mijn BK ervaring is beperkt tot stations A'dam CS, Utrecht CS en Alkmaar. Ik vind die broodjes daar zo droog, grof van structuur en de smaak van de burger weinig spannend. Ik ga liever naar de Mac, al doen we dat hier eens in de 2-3 maanden ofzo, dan blijft het ook lekker, denk dat als je er elke week heen gaat het snel verveelt.