FOK!forum / Culinesse à gogo / Hou jij van pittig eten ja/nee?
Winner_Tacomaandag 1 februari 2010 @ 20:57
Sommige mensen jammeren al als de Babi Bangang gekruid is but not me
Alleen de laatse jaren niet té heet want dan proef je je eten niet meer en schijt je elke dag vuur
Esmerallda17maandag 1 februari 2010 @ 20:58
soms wel , soms niet
BasEnAadmaandag 1 februari 2010 @ 20:59
Ja, het water stroomt me in de mond als ik er aan denk. Het liefst bereid ik al het eten met een vers pepertje en knoflook.
PiRANiAmaandag 1 februari 2010 @ 20:59
quote:
Op maandag 1 februari 2010 20:59 schreef BasEnAad het volgende:
Ja, het water stroomt me in de mond als ik er aan denk. Het liefst bereid ik al het eten met een vers pepertje en knoflook.
Dat!

Hete taco's
MissMSXmaandag 1 februari 2010 @ 21:00
Pittig eten is

Laatst een potje extra hete sambal bij de toko gekocht. Zelfgemaakt, niet van die laffe fabrieksbende. Die is echt vlammenwerpen
vosssmaandag 1 februari 2010 @ 21:00
Ja
laforestmaandag 1 februari 2010 @ 21:01
quote:
Op maandag 1 februari 2010 20:57 schreef Winner_Taco het volgende:
Sommige mensen jammeren al als de Babi Bangang gekruid is but not me
Alleen de laatse jaren niet té heet want dan proef je je eten niet meer en schijt je elke dag vuur
babipangang is heerlijk maar scherp/pittig eten? Nee BAH
vosssmaandag 1 februari 2010 @ 21:01
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:00 schreef MissMSX het volgende:
Laatst een potje extra hete sambal bij de toko gekocht. Zelfgemaakt, niet van die laffe fabrieksbende. Die is echt vlammenwerpen
Flikker maar eens een Bhut Jolokia door je eten
MissMSXmaandag 1 februari 2010 @ 21:16
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:01 schreef vosss het volgende:

[..]

Flikker maar eens een Bhut Jolokia door je eten
Dat wordt de volgende stap
Curiositymaandag 1 februari 2010 @ 21:25
Een pot hete salsa dip en een zak chilli pepper tortillachips
RobinOokmaandag 1 februari 2010 @ 21:31
Het is mij niet snel te heet, al zou je dat soms niet zeggen als je me ziet eten: huilen & snotteren. Maar ja, van hete soep ga ik ook al snotteren, dus dat zegt niks. Maar sommige gerechten horen nu eenmaal pedis te zijn.
Als je daar de pepers uit zou laten blijft er niks van het gerecht over.
Bomenverzamelingmaandag 1 februari 2010 @ 21:43
Eten mag van mij best wel pittig zijn, maar niet te pittig en niet te overheersend. Dat vind ik dan weer niet lekker.
Muckmaandag 1 februari 2010 @ 22:01
Ik ben dol op pittig eten
Jordy-Bmaandag 1 februari 2010 @ 22:03
Ja, bij tijd en wijle moet ik echt iets pittigs eten.

Als de rest van het huis dat niet kan waarderen, stil ik m'n behoefte met een boterham met sambal en pindakaas.
evo87maandag 1 februari 2010 @ 22:27
ja
_Arual_maandag 1 februari 2010 @ 22:35
Ben nu verkouden, dus even niet.

Gewoonlijk wel wasabifan.
RobinOokmaandag 1 februari 2010 @ 22:53
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:35 schreef _Arual_ het volgende:
Ben nu verkouden, dus even niet.
Juist wel!!!!
Nembrionicmaandag 1 februari 2010 @ 22:55
Pittig eten is zo gruwelijk lekker
golfermaandag 1 februari 2010 @ 23:01
Heerlijk, Lekker pedis.
Maar wat voor discussie wil je hier over voeren?
Of is het een enquete ergens voor?
Jordy-Bmaandag 1 februari 2010 @ 23:04
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:35 schreef _Arual_ het volgende:
Ben nu verkouden, dus even niet.

Gewoonlijk wel wasabifan.
Ik heb altijd het gevoel dat wasabi in no-time m'n voorhoofdsholte openbrandt.
ColdFeetdinsdag 2 februari 2010 @ 01:03
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Juist wel!!!!
Ah, jij ook? Ik vind het heerlijk, maar het getuigt wel van een zeker... masochisme

Afijn, hoe dol ik ook ben op heet eten, ik doe het zeker niet elke dag; ik merk dat mijn smaak afvlakt als ik het te vaak doe, en dat ik dan ofwel te pittig kook voor anderen, ofwel voor mezelf op zoek moet naar nog heter.

*heeft nog een fles superhete saus staan; Coqui Fire Komodo Dragon, heat factor 10. Bij factor 5 brandt je tong flink, bij factor 7 zweet je al stevig... Ben benieuwd.

[ Bericht 0% gewijzigd door ColdFeet op 02-02-2010 01:16:55 ]
GimmeGoredinsdag 2 februari 2010 @ 01:14
Ja en nee, ik ben gek op pittig eten, maar het moet niet overheersen.
Ik wil graag alles proeven wat ik eet en niet alleen de pepers
Gertdinsdag 2 februari 2010 @ 01:15
Van die snelle branders, die éven flink heet zijn maar ook snel weer uitdoven en je smaak dus intact laten. Heerlijk masochistisch!
Jalapeno-peperringen over een pizza strooien.
Pittige soep, bij de Thai bijvoorbeeld: heerlijk! Kom je helemaal los van.
RobinOokdinsdag 2 februari 2010 @ 01:48
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 01:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ah, jij ook? Ik vind het heerlijk, maar het getuigt wel van een zeker... masochisme
Ja, maar juist als je verkouden bent heeft pittig eten alleen maar voordelen:
Ten eerste proef je amper iets als je echt verkouden bent en heb je kans als je flink pittig eet tenminste toch nog iets proeft. Ten tweede denk ik het ook gewoon echt gezond is! Je neus begint goed te lopen en dat is alleen maar fijn bij een verstopte neus.

Maar dat je smaak afvlakt, dat is waarschijnlijk wel waar. Ik eet ook niet elke dag zo heet, hooguit 1 of 2 keer per week.
loonytikdinsdag 2 februari 2010 @ 02:03
Pittig eten
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:00 schreef MissMSX het volgende:
Pittig eten is

Laatst een potje extra hete sambal bij de toko gekocht. Zelfgemaakt, niet van die laffe fabrieksbende. Die is echt vlammenwerpen
sambal van de toko valt ook wel mee wel pittiger dan de standaard dat wel
quote:
Op maandag 1 februari 2010 21:01 schreef vosss het volgende:

[..]

Flikker maar eens een Bhut Jolokia door je eten
Al een keer gedaan viel harstikke mee en was nog lekker ook! me familie vondt het alleen wat minder
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 01:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ah, jij ook? Ik vind het heerlijk, maar het getuigt wel van een zeker... masochisme

Afijn, hoe dol ik ook ben op heet eten, ik doe het zeker niet elke dag; ik merk dat mijn smaak afvlakt als ik het te vaak doe, en dat ik dan ofwel te pittig kook voor anderen, ofwel voor mezelf op zoek moet naar nog heter.

*heeft nog een fles superhete saus staan; Coqui Fire Komodo Dragon, heat factor 10. Bij factor 5 brandt je tong flink, bij factor 7 zweet je al stevig... Ben benieuwd.
mjah valt vast mee!
de pittigste saus die ooit heb gehad is deze
http://www.hotsauceworld.com/maddog357hot.html
Het gevolg van die saus is dat niemand meer een van me pittige sauzen durft te pakken een drupje is al genoeg om je mond in de fik te steken voor een kwartier. staats zelfs een hele disclaimer op die fles
Salvad0Rdinsdag 2 februari 2010 @ 02:07
Zeker wel.
Winner_Tacodinsdag 2 februari 2010 @ 08:19
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 02:03 schreef loonytik het volgende:
Pittig eten
[..]

sambal van de toko valt ook wel mee wel pittiger dan de standaard dat wel
[..]

Al een keer gedaan viel harstikke mee en was nog lekker ook! me familie vondt het alleen wat minder
[..]

mjah valt vast mee!
de pittigste saus die ooit heb gehad is deze
http://www.hotsauceworld.com/maddog357hot.html
Het gevolg van die saus is dat niemand meer een van me pittige sauzen durft te pakken een drupje is al genoeg om je mond in de fik te steken voor een kwartier. staats zelfs een hele disclaimer op die fles


Probeer "The source" 7,1 miljoen op de Scoville schaal dus 10 x sterker dan die maddog en tevens heetste saus ter wereld
En anders kun je altijd over gaan op pure Capsaïcine, al is dat geen saus .
The_Hivesdinsdag 2 februari 2010 @ 08:21
Miamdinsdag 2 februari 2010 @ 09:42
yes please
-moppie-dinsdag 2 februari 2010 @ 09:44
Pittig eten, heerlijk.
Gisteren hele pittige gehaktballen gemaakt, veel knoflook, sambal, peperen chilipoeder erdoor
HaverMoutKoekjedinsdag 2 februari 2010 @ 10:06
quote:
Op maandag 1 februari 2010 23:04 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

Ik heb altijd het gevoel dat wasabi in no-time m'n voorhoofdsholte openbrandt.
ik krijg van wasabi altijd een soort explosie in mijn achterhoofd....
loonytikdinsdag 2 februari 2010 @ 11:13
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 08:19 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Probeer "The source" 7,1 miljoen op de Scoville schaal dus 10 x sterker dan die maddog en tevens heetste saus ter wereld
En anders kun je altijd over gaan op pure Capsaïcine, al is dat geen saus .
Ik vind dat al geen saus meer das gewoon peper extract
Ik heb hier wel een flesje liggen van 6.4 miljoen scoville en is ook een stuk goedkoper dan The Source
http://www.scorchio.co.uk(...)ract-30ml-p-692.html
Ook al een keer geprobeerd dat spul maakt iedereen zijn gezicht gewoon instant red
en pure Capsaïcine is al helemaal duur
ColdFeetdinsdag 2 februari 2010 @ 11:15
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 10:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik krijg van wasabi altijd een soort explosie in mijn achterhoofd....
Het geeft mij ook altijd die kick in mijn hoofd Maar wasabi brandt minder in je mond.
flexsterdinsdag 2 februari 2010 @ 11:24
ik eet graag sambal manis zo uit de pot
GimmeGoredinsdag 2 februari 2010 @ 12:05
Ik ken wel ketjap manis...
vosssdinsdag 2 februari 2010 @ 12:08
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 02:03 schreef loonytik het volgende:

Al een keer gedaan viel harstikke mee en was nog lekker ook! me familie vondt het alleen wat minder
Die saus die je aangeeft is "slechts" 750k scoville.
De Bhut Jolikoia is ruim over 1 miljoen, dus wel een stukje pittiger als het goed is
loonytikdinsdag 2 februari 2010 @ 17:18
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 12:08 schreef vosss het volgende:

[..]

Die saus die je aangeeft is "slechts" 750k scoville.
De Bhut Jolikoia is ruim over 1 miljoen, dus wel een stukje pittiger als het goed is
mja maar die saus brandt anders als de bhut jolokia Die saus is gelijk WHAM! tong in de fik. Met een bhut jolokia wordt het geleidelijk steeds pittiger totdat hij op het pittigste punt zit.

Ook nam ik van die saus gelijk een klodder op me tong en zat niet door mijn eten. En die Bhut jolokia wel Dus dat scheelt ook wel.en hij heeft idd een scoville van rond de 1 miljoen.Niet ruim deroverheen maar iets. Dus zoveel pittiger is hij ook weer niet
Schransemandinsdag 2 februari 2010 @ 17:39
Lekker pittig. Zelf gedroogde pepers in de koffiemolen malen. nice
Paarse_Kiwivrijdag 5 februari 2010 @ 23:53
Nee, ik hou totaal niet van pittig. Vind ook heel snel iets pittig, geef mij maar zoet/ketjap
tugozondag 7 februari 2010 @ 13:10
heb heb gisteren ook lekker wat bestel niet zo heel duur, een Vlakte king wok met bief reepjes wel lekker hoorhttp://www.vlakteking.nl/homeking.html
motorbloempjezondag 7 februari 2010 @ 13:16
ik ben aan het opbouwen

vroeger kon ik echt héél weinig hebben, maar inmiddels zegt vriendlief wel eens verbaasd 'vind je het niet pittig??'

Nog steeds zijn er dingen die ik gewoon niet met plezier kan eten als het té pittig is, zoals veel thaise gerechten (uit eten bij de thai is dan ook niet voor mij), maar ik gebruik wel vaak rode pepers, chilivlokken/-poeder en knoflook. Máár, ik hoop ooit te kunnen genieten van een Thaise garnalencurry, waarvan ik ooit na 1 hap al niet meer kon genieten omdat alles wegbrandde, maar de smaak die ik even proefde was heerlijk!
RTBzondag 7 februari 2010 @ 13:33
Pittig, heerlijk.

Ik krijg alleen wel altijd de hik als ik pittig eten eet
droomvrouwtjezondag 7 februari 2010 @ 14:31
pittig hoe heter hoe beter, maar niet in alle gerechten het moet wel bij het gerecht passen anders is het zonde van het eten..
Stuartzondag 7 februari 2010 @ 14:32
Zo af en toe hou ik wel van pittig eten ja
Wooldoorzondag 7 februari 2010 @ 15:37
Altijd lekker pittig en heet eten, alleen die dag erna op de wc is altijd dodelijk. Onder het motto had ik maar een eetlepel sambal minder erin gedaan
Trustenzondag 7 februari 2010 @ 16:46
Dit topic doet me denken aan:
Martijn_77zondag 7 februari 2010 @ 17:03
Lekker pittig eten vind ik erg lekker en goede wasabi bij vis, Sashimi of shushi vind ik ook erg lekker

Ook erg lekker als hapje bij de borrel stukjes worst dippen in sambal
LeeHarveyOswaldmaandag 8 februari 2010 @ 11:00
quote:
Op maandag 1 februari 2010 22:35 schreef _Arual_ het volgende:
Ben nu verkouden, dus even niet.

Gewoonlijk wel wasabifan.
Dan komt het wel goed los
Dunckiemaandag 8 februari 2010 @ 11:39
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 08:19 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Probeer "The source" 7,1 miljoen op de Scoville schaal dus 10 x sterker dan die maddog en tevens heetste saus ter wereld
En anders kun je altijd over gaan op pure Capsaïcine, al is dat geen saus .
Deze lijkt nog meer dan dubbel zo heet te zijn anders: http://www.hotsauceworld.com/hsw1600.html
Kabouter_Batsgraagmaandag 8 februari 2010 @ 13:37
Zekers!!!
Xs2Shannamaandag 8 februari 2010 @ 13:38
Kan bij mij niet heet genoeg zijn!
het_fokschaapmaandag 8 februari 2010 @ 13:43
lekkel !
progjemaandag 8 februari 2010 @ 14:28
Ja
loonytikmaandag 8 februari 2010 @ 16:50
quote:
Op zondag 7 februari 2010 16:46 schreef Trusten het volgende:
Dit topic doet me denken aan:

Die gozer stelt zich zo ontzettend aan Als de peper zijn neus is ingeschoten kan ik het me wel wat voorstellen maar dan nog heel erg overdreven
quote:
Op maandag 8 februari 2010 11:39 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Deze lijkt nog meer dan dubbel zo heet te zijn anders: http://www.hotsauceworld.com/hsw1600.html
[ afbeelding ]
Ja alleen het prijskaartje is heel wat meer als et dubbele
Cobra4maandag 8 februari 2010 @ 17:25
quote:
Op maandag 8 februari 2010 14:28 schreef progje het volgende:
Ja
Winner_Tacodinsdag 9 februari 2010 @ 02:38
quote:
Op maandag 8 februari 2010 11:39 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Deze lijkt nog meer dan dubbel zo heet te zijn anders: http://www.hotsauceworld.com/hsw1600.html
[ afbeelding ]
Omdat hij 16 millions Bair sauce heet ?

Pure Capsaïcine zit tussen de 15.000.000–16.000.000 op de Scovilleschaal. Dus die "saus" zou pure capsaïcine moeten bevatten hetgeen een chemische verbinding is.
Als die waarden al ZOUDEN kloppen zou het dus niet om een saus gaan maar gewoon pure Capsaïcine dat men in een potje gestopt heeft

edit
De waarden kloppen wel en het is dus idd pure Capsaïcine .

En aangezien pure Capsaïcine kristalvormig is vind ik de naam "hottest sauce" niet correct.
fredjanssendinsdag 9 februari 2010 @ 02:50
Ligt eraan
Velma_Dinkleydinsdag 9 februari 2010 @ 02:52
Ik pittig eten.
Morgenrooddinsdag 9 februari 2010 @ 02:52
Pittig ftw. To a certain extend.
kriorodinsdag 9 februari 2010 @ 02:54
Ja. En dan ook echt pittig.
Orbiszaterdag 13 februari 2010 @ 11:41
Pittig eten is heerlijk. Ik was alleen een paar jaar geleden in Berlijn bij een fusion restaurant, de Wimbiss, waar ze vroegen of ik wat zelfgemaakte 'insanity sauce' wilde. Dus ik zeg ja. Ik doe wat op mijn mes, en stop 't in mijn mond. Ik dacht dat ik er in bleef, niet normaal hoe heet. Ik had ook wat op mijn lip gekregen en heb er een soort brandblaar aan overgehouden. Krankzinnig, maar wel een ervaring rijker .
Dunckiezaterdag 13 februari 2010 @ 12:39
quote:
Op dinsdag 9 februari 2010 02:38 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Omdat hij 16 millions Bair sauce heet ?

Pure Capsaïcine zit tussen de 15.000.000–16.000.000 op de Scovilleschaal. Dus die "saus" zou pure capsaïcine moeten bevatten hetgeen een chemische verbinding is.
Als die waarden al ZOUDEN kloppen zou het dus niet om een saus gaan maar gewoon pure Capsaïcine dat men in een potje gestopt heeft

edit
De waarden kloppen wel en het is dus idd pure Capsaïcine .

En aangezien pure Capsaïcine kristalvormig is vind ik de naam "hottest sauce" niet correct.
Ga jij even in een post van 'ik maak je belachelijk' naar 'oei, ik ben zelf belachelijk'.....
Maar goed, flink heet in ieder geval.
FP128zaterdag 13 februari 2010 @ 14:51
Pittig als in bijvoorbeeld ,山葵 bij sushi? (wasabi) of prik nam pla bij Thais eten?

antwoord:
Heikjezondag 14 februari 2010 @ 15:36
Een beetje, ok lekker, maar ik vind het al snel masochisme . Nou vind ik de smaak van zwarte peper ook gewoon vies. Wasabi vind ik dan weer wel lekker (niet teveel ). Die bij de sushi van de AH zit slaat echt nergens op, daar kan je gewoon je hele sushi mee volsmeren en dan begin je iets te proeven .
Drijfsijszondag 14 februari 2010 @ 15:48
Ik heb een adjuma-verslaving

Ik kan zelfs niet meer genieten van een broodje kaas als er geen adjuma op zit.
Karinazondag 14 februari 2010 @ 15:50
Pittig als in sambal, nee, maar wasabi vind ik weer wel erg lekker, dat blijft niet zo lang hangen ook, even heet en dan is het weer weg.

Knoflook vind ik ook heerlijk.
het_fokschaapzondag 14 februari 2010 @ 18:54
net roti gegeten met extra sambal
Winner_Tacozondag 14 februari 2010 @ 23:01
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 12:39 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ga jij even in een post van 'ik maak je belachelijk' naar 'oei, ik ben zelf belachelijk'.....
Maar goed, flink heet in ieder geval.


= geen saus !
loonytikmaandag 15 februari 2010 @ 03:15
quote:
Op zondag 14 februari 2010 15:48 schreef Drijfsijs het volgende:
Ik heb een adjuma-verslaving

Ik kan zelfs niet meer genieten van een broodje kaas als er geen adjuma op zit.
Nienersmaandag 15 februari 2010 @ 07:33
Vaak wel
Zithmaandag 15 februari 2010 @ 07:57
Pittig Zo pittige dat je moet door eten omdat het anders nog meer pijn doet!
8108139dpthsmaandag 15 februari 2010 @ 08:01
Pittig eten!

En dan bedoel ik ook écht pittig.
Den_Haagmaandag 15 februari 2010 @ 11:34
hoe heter hoe beter
FP128maandag 15 februari 2010 @ 14:26
Dan moet je eens langs de lokale Thai gaan en dit gerecht bestellen:
Groene curry met pepers en kipfilet.
Heatseekermaandag 15 februari 2010 @ 14:28
Ik hou wel van pittig eten maar het moet niet overheersen.
Fortune_Cookiemaandag 15 februari 2010 @ 14:30
Ja, flink pittig. Maar liefst ook smaakvol pittig
KomtdiedanHemaandag 15 februari 2010 @ 14:41
quote:
Op maandag 15 februari 2010 14:28 schreef Heatseeker het volgende:
Ik hou wel van pittig eten maar het moet niet overheersen.
Shark.Baitmaandag 15 februari 2010 @ 16:17
quote:
Op maandag 1 februari 2010 20:57 schreef Winner_Taco het volgende:
Sommige mensen jammeren al als de Babi Bangang gekruid is but not me
Alleen de laatse jaren niet té heet want dan proef je je eten niet meer en schijt je elke dag vuur
Kwestie van gewenning. Ik gooi er een halve eetlepel surinaamse sambal op om het lekker te maken. Vlammetjes met gewone sambal is ook erg lekker. Alleen niet die conimex zooi, die is aan de zoute kant.
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 12:05 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ken wel ketjap manis...
"manis" is indonesisch voor "zoet" ketjap manis en sambal manis zijn de versies waar relatief veel suiker in zit.
JMarsdendinsdag 16 februari 2010 @ 12:37
Het is niet 'pittig', maar 'heet'.

Veel Aziatische gerechten smaken gewoon beter als er pepers in diverse vormen worden toegevoegd. Het is wel vervelend als het gaat overheersen, waardoor er van het gerecht niks meer overblijft. Maar goed, een gerecht als ayam pedis moet gewoon heet gegeten worden, het betekent niet voor niks hete kip (dus niet pittige kip).
Winner_Tacodinsdag 16 februari 2010 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 12:37 schreef JMarsden het volgende:
Het is niet 'pittig', maar 'heet'.

Veel Aziatische gerechten smaken gewoon beter als er pepers in diverse vormen worden toegevoegd. Het is wel vervelend als het gaat overheersen, waardoor er van het gerecht niks meer overblijft. Maar goed, een gerecht als ayam pedis moet gewoon heet gegeten worden, het betekent niet voor niks hete kip (dus niet pittige kip).
Heet is toch de temperatuur ? Je kunt een koude peper zo plukken en toch keihard je bek verbranden.
Maargoed gelul in de ruimte
Heb je een interessant recept voor die ayam pedis ?
JMarsdendinsdag 16 februari 2010 @ 13:07
Haha, m'n eigen recept voor ayam pedis verklap ik niet, blijft in de familie

Maar kijk eens op kokkieblanda.nl, staan genoeg hete kip-recepten.
Hikdinsdag 16 februari 2010 @ 13:40
Oh ja, het kan mij niet vaak genoeg pittig zijn.... Vindaloo, jalapeños, gevulde pepers van de markt, wasabi, chipotle, diverse sambals, moles...

Ook een groot fan van deze dips (helaas bij mijn weten niet in NL te krijgen...)

ColdFeetdinsdag 16 februari 2010 @ 13:58
Hik, de Delhaize verkoopt die producten wel... Weet niet of je weleens in België komt?
KonijnFluffydinsdag 16 februari 2010 @ 13:59
ja
Hikdinsdag 16 februari 2010 @ 14:33
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 13:58 schreef ColdFeet het volgende:
Hik, de Delhaize verkoopt die producten wel... Weet niet of je weleens in België komt?
Tof, goed om te weten... Ik haal ze nu meestal als ik voor werk in het buitenland ben, maar had geen idee dat ze zo dichtbij ook te krijgen zijn.
Dickbridedinsdag 16 februari 2010 @ 14:42
Ik kook elke dag pittig! Hoe heter hoe beter . Een paar plaatjes van mijn standaard ingredienten :

hua jiao:



la jiao:



la jiao jiang:



lao gan ma:





krijg honger!
ColdFeetdinsdag 16 februari 2010 @ 14:44
'Onze' Delhaize heeft o.a. marinades, periperi-mayo en een paar chilisausjes. Niet het volledige assortiment.
Vodnikdinsdag 16 februari 2010 @ 15:05
ik vind t wel lekker, maar krijg last van een pijnlijke anus als ik ga schijten.
Vodnikdinsdag 16 februari 2010 @ 15:06
chilisaus met knoflook vind ik trouwens heel erg lekker.
rashudodinsdag 16 februari 2010 @ 15:16
Ik pleur overal sambal in, zelfs op brood gaat nu standaard sambal bij. Was een keer bij de thai serieus teleurgesteld dat het eten niet pittig genoeg was, terwijl ik het heetste gerecht van de kaart had besteld.
vosssdinsdag 16 februari 2010 @ 15:20
quote:
Op maandag 15 februari 2010 11:34 schreef Den_Haag het volgende:
hoe heter hoe beter
En dat is niet alleen met eten zo
Miasandinsdag 16 februari 2010 @ 20:42
Voor mij hoeft het niet per se heet, maar op z'n tijd gaat het er prima in! Vooral bij verkoudheid en midden in de zomer met heet weer.

Gisteren gingen ik en vriendlief experimenteren in de koreaanse keuken. We hadden een bijgerechtje van kipfilet met een saus/marinade waar o.a. 3 eetlepels cayennepeper in is gegaan....
Dat verliep als volgt: Wat heet! Wat een pijn! Maar lekker!
Pinnenmutskewoensdag 17 februari 2010 @ 01:16
ik hou ervan maar m'n maag niet
Zooootjewoensdag 17 februari 2010 @ 16:52
Pittig is lekker, zolang het geen smaakverlies oplevert.
Maar ik vind iets niet snel pittig, dus ook sambal & wasabi gaat gewoon overal overheen.
RobinOokwoensdag 17 februari 2010 @ 17:48
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 20:42 schreef Miasan het volgende:
Gisteren gingen ik en vriendlief experimenteren in de koreaanse keuken. We hadden een bijgerechtje van kipfilet met een saus/marinade waar o.a. 3 eetlepels cayennepeper in is gegaan....
Dat verliep als volgt: Wat heet! Wat een pijn! Maar lekker!
Kan ik me voorstellen, want cayennepeper is wel wat scherper dan Koreaans Peperpoeder. Dus 3 eetlepels van het een of het ander maakt nogal wat uit.

seasushiwoensdag 17 februari 2010 @ 18:19
Waarom krijg ik zo vaak de hik als ik scherp eet? ( en dan al bij de eerste hap) Ik vind scherp eten heerlijk, maar hikkend mijn bordje leeg eten vergalt de boel wel.
Miasanwoensdag 17 februari 2010 @ 19:54
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 17:48 schreef RobinOok het volgende:
Kan ik me voorstellen, want cayennepeper is wel wat scherper dan Koreaans Peperpoeder. Dus 3 eetlepels van het een of het ander maakt nogal wat uit.[ afbeelding ]
Dat weet ik, maar het precieze verschil in scherpte weet ik weer niet. Weet jij het? Het recept vroeg om 4 eetlepels Koreaanse en ik deed dus 3 eetlepels cayenne.
RobinOokwoensdag 17 februari 2010 @ 20:15
Da's moeilijk. Euh, ik zou gewoon nooit cayennepeper gebruiken.
latexpiepbeestjedonderdag 18 februari 2010 @ 01:15
Nee bluuuh krijg ik diarree van, no go voor mijn darmpjes
Karammeldonderdag 18 februari 2010 @ 01:32
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
RobinOokdonderdag 18 februari 2010 @ 01:38
Nembrionicdonderdag 18 februari 2010 @ 01:57
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
Faalpost

Het lijkt verdorie wel een basisschoolwerkstukje
Nembrionicdonderdag 18 februari 2010 @ 01:59
quote:
Op dinsdag 16 februari 2010 13:40 schreef Hik het volgende:
Oh ja, het kan mij niet vaak genoeg pittig zijn.... Vindaloo, jalapeños, gevulde pepers van de markt, wasabi, chipotle, diverse sambals, moles...

Ook een groot fan van deze dips (helaas bij mijn weten niet in NL te krijgen...)

[ afbeelding ]
Nando's is inderdaad niet in NL te krijgen. Wel erg lekker.

Vindaloo is overigens soms iets te heet naar mijn smaak.
devzerodonderdag 18 februari 2010 @ 02:46
Heet ja, maar met mate en niet voor ieder gerecht. Twee jaar geleden had ik een habanero plant in mij tuin en als je daar te veel van gebruikte, kon je bijna niets meer proeven van de rest van het gerecht. Ik had ook 'thai dragon', die waren ook erg goed en wat milder, maar ik had niet zo'n grote opbrengst. Vorig jaar had ik tabasco pepers en die doe ik zelfs op mijn sandwiches. Voor de mildere gerechten groeide ik 'bananen peppers', maar daar zit amper hitte in. Eens kijken wat ik dit jaar ga groeien.
JackyWalkerdonderdag 18 februari 2010 @ 02:47
Pittig = yay!
Morgenrooddonderdag 18 februari 2010 @ 02:56
rashudodonderdag 18 februari 2010 @ 08:22
Overigens wordt sterk gekruid eten vaak alleen gebruikt om de smaak van bederf te verbergen, want zelfs de meest pittige sambal kan gaan rotten en schimmelen.
Winner_Tacodonderdag 18 februari 2010 @ 08:34
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 08:22 schreef rashudo het volgende:
Overigens wordt sterk gekruid eten vaak alleen gebruikt om de smaak van bederf te verbergen, want zelfs de meest pittige sambal kan gaan rotten en schimmelen.
Neuh
quote:
Rode peper, en dus ook sambal, bevat capsaïcine. Deze stof heeft geen smaak, maar voelt als ‘heet’. De capsaïcine prikkelt dezelfde warmtezintuigen of pijnreceptoren als wanneer er iets heets gegeten of gedronken wordt. Het lichaam probeert het irriterende stofje kwijt te raken, door de speekselproductie te verhogen en te gaan zweten.

Ook komt er endorfine vrij om de pijn te verzachten. Deze natuurlijke pijnstiller veroorzaakt een licht euforisch gevoel.
Denk dat het in die endorfines zit.
En gewenning. Eigenlijk net als drugs dat mensen steeds meer en extremer willen zoals je hier al kon lezen .
Feoladonderdag 18 februari 2010 @ 08:36
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
En wat gebeurde er daarna?

.

Ontopic, heet eten is heerlijk. Sambal .
RobinOokdonderdag 18 februari 2010 @ 12:07
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 08:34 schreef Winner_Taco het volgende:

Denk dat het in die endorfines zit.
En gewenning. Eigenlijk net als drugs dat mensen steeds meer en extremer willen zoals je hier al kon lezen .
Klopt. Zag ooit bij een semi-wetenschappelijk tv-programma over eten een experiment daarover. Hadden ze ook zo'n huilmannetje dat zogenaamd niet tegen spaanse pepers kon genomen en die 2 weken lang elke dag 1 spaanse peper rauw op laten eten. De eerste dag "bestierf" ie het nog, de laatste kon ie 'm zo wegknauwen zonder een spier te vertrekken of traan te laten. Dus voor iedereen die zegt dat ie er niet tegen kan: vaker oefenen!
Hikdonderdag 18 februari 2010 @ 13:13
Wat een onzin dat je niets meer proeft als eten pittig is...
Je hebt natuurlijk malloten die dingen pittig maken om het pittig maken. Had ooit een studievriend die gewoon óveral eetlepels cayennepeper in gooide. Ja, das misschien leuk voor een hilarisch etentje met dronken vrienden, maar het heeft natuurlijk niets met koken te maken...
Je kunt ook gewoon pepers of andere pittige smaakmakers gebruiken omdat het past in het gerecht. In zo'n geval ondersteunt het de smaak en proef je juist meer.
Het lijkt me ook lastig hoor, als je helemaal niets gewend bent. Natuurlijk hoeft niet iedereen voor zijn lol een Vindaloo curry weg te happen, maar het is toch nogal onhandig als je van alles wat een half pepertje bevat gelijk aan het janken slaat...
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2010 @ 13:32
Vindaloo

Ben mijn hele leven al gek op extreem heet eten. Heb eigen adresjes die homegrown eigen sambal maken. Marie Antoinet pepertjes.
RobinOokdonderdag 18 februari 2010 @ 13:46
Hahahaha, Marie Antoinet peper, is dat het gekke zusje van Madame Jeanette?
motorbloempjedonderdag 18 februari 2010 @ 13:46
Marie-Henriette pepertjes zijn iig licht bruisend
#ANONIEMdonderdag 18 februari 2010 @ 15:07
Henriette? Haha, zeg altijd Antoinet.
_Hestia_donderdag 18 februari 2010 @ 21:27
Ik hou wel van een beetje pittig eten, maar het moet niet TE heet zijn.
seasushidonderdag 18 februari 2010 @ 21:44
Is er nou niemand die ook de hik krijgt?
Shark.Baitdonderdag 18 februari 2010 @ 22:00
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
die zichzelf ging beschermen door
klinkt als creationisme-ik wist niet dat de peper intelligentie bezat om zichzelf genetisch te modificeren.
Zithdonderdag 18 februari 2010 @ 22:14
quote:
Op donderdag 18 februari 2010 01:32 schreef Karammel het volgende:
Op een gegeven moment is er een plant ontstaan die zichzelf ging beschermen door enorm hete vruchten te creëren. Geen dier zou daar immers van willen eten. Een uitstekend verdedigingsmechanisme.

Wat later in de geschiedenis is er een mens achter gekomen dat pepers en dergelijke uitstekend werken om niet ziek te worden van je eten. Het doodt immers behoorlijk wat ziekteverwekkers. Zonder de vele pepers in het eten in Azië zouden veel meer mensen doodgaan aan verkeerd voedsel.

Allemaal heel leuk en aardig natuurlijk, maar tegenwoordig is het helemaal niet meer nodig om het toe te voegen aan je eten. Het verdooft je tong en je smaak gaat er enorm door achteruit. Ik snap niet hoe mensen zichzelf wijs kunnen maken het daadwerkelijk lekker te vinden. Op een gegeven moment proef je gewoon nauwelijks meer iets waardoor het steeds nóg heter moet. Alles om dat beetje dat je kan proeven nog te proeven. Nooit aan beginnen.

Dan heb ik het nog niet eens gehad over het toiletbezoek de dag erna.

Nee... Heet eten is niets voor mij.
Onzin post is onzin.
Halcondonderdag 18 februari 2010 @ 22:15
Ja, sommige gerechten moeten gewoon lekker pittig zijn. Flauwe Chinese hap is niets voor mee, net zoals Mexicaans eten dat niet pittig is.
RobinOokdonderdag 18 februari 2010 @ 22:28
Meeste chinese happen horen niet pittig.
loonytikvrijdag 19 februari 2010 @ 03:01
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 18:19 schreef seasushi het volgende:
Waarom krijg ik zo vaak de hik als ik scherp eet? ( en dan al bij de eerste hap) Ik vind scherp eten heerlijk, maar hikkend mijn bordje leeg eten vergalt de boel wel.
verschillende antwoorden zijn hierop de vinden. maar wat het antwoord wat vaak voorkomt blijkt dat pittig eten op de een of andere manier het diafragma irriteert en het daar voor zorgt dat je gaat van hikken ( http://uk.answers.yahoo.c(...)0061017172419AArtBKH ). meeste mensen die ik ken hikken pas bij EXTREEM pittig eten en niet bij een normaal pittige maaltijd. zelf nog nooit gehikt bij pittig eten zelfs niet bij extreem
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 20:15 schreef RobinOok het volgende:
Da's moeilijk. Euh, ik zou gewoon nooit cayennepeper gebruiken.
Nee je moet dan ook jolokia poeder gebruiken
RobinOokvrijdag 19 februari 2010 @ 03:09
Nee, sukkel.
dundeldinsdag 23 februari 2010 @ 22:44
Ja peper moet er altijd zijn
Wat ook lekker is: Pepre Watra > Soep met 10 pepers en cassave brood
baffiedebafferzaterdag 6 maart 2010 @ 18:34
Ik vind het wel lekker, zo lang ik maar genoeg zakdoekjes heb om me neus erna te snuiten. Want het water loopt uit me neus door die hete shit.