Wtf doet ananas in een lasagne bolognese recept?quote:Op donderdag 14 januari 2010 16:29 schreef F04 het volgende:
Wanneer dat goed warm is, doe je de tomatenpuree en de ananas erbij. Goed doorroeren en even laten doorkoken.
Waar lees jij bolognese?quote:Op donderdag 14 januari 2010 17:44 schreef Dev1205 het volgende:
[..]
Wtf doet ananas in een lasagne bolognese recept?
1 pakje lasagna blaadjesquote:Op donderdag 14 januari 2010 16:26 schreef Montelly het volgende:
Wie o wie heeft een goede/lekkere lasagna recept voor mijI feel like cooking today...
Alle ingredienten zijn welkom..
[ afbeelding ]
Je moet eten geen shit noemenquote:Op zaterdag 16 januari 2010 02:50 schreef Panzerknacker666 het volgende:
Die van mij is fucking goed, geen bechamel shit, alleen spek + gehakt + veel kruiden en tomatensaus. En 2 porties pp.
Een lasagne zonder bechamelsausquote:Op zaterdag 16 januari 2010 02:50 schreef Panzerknacker666 het volgende:
Die van mij is fucking goed, geen bechamel shit, alleen spek + gehakt + veel kruiden en tomatensaus. En 2 porties pp.
quote:Op zaterdag 16 januari 2010 05:41 schreef Winner_Taco het volgende:
O en het is lasagne en niet lasagna btw
quote:Lasagna
Ingrediënten voor 4 personen
1/2 a 1 ui, 3 teentjes knoflook, 500 gr. rundergehakt, italiaanse kruiden (basilicum, oregano, majoraan, peterselie, paprikapoeder), 1 laurierblaadje, sambal, 3 kleine blikjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 pak voorgekookte lasagnevellen, olijfolie, 2 bolletjes mozzarella (of evt. 8 plakken jonge kaas), 50 gr. boter, 50 gr. bloem, 500 ml. koude melk, suiker, peper en zout.
Hulpmiddelen
Kleine braadpan, grote koekenpan, garde, ovenschaal en aluminiumfolie
Bereidingswijze
Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen (blijf roeren, anders brandt ze aan),tot deze niet zurig meer ruikt. Het ui/knoflook/olie mengsel toevoegen. In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. C. Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet; het wordt een soort klont, maar dat komt goed!). Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper.
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zon laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert" is het klaar.
Bron : http://www.smulweb.nl/126611/koken/recept/lasagna
Nog andere bevindingen?quote:Op zondag 24 januari 2010 01:54 schreef single_queen het volgende:
In Amsterdam zit bij het Westerpark een zaak die heet Lasagne. Toen mn vriendin voorstelde om daar afhaalmaaltijd te halen werd ik blij verrast!
Lasagne wordt gerund door een Italiaan die geen Nederlands spreekt en hij verkoopt 2 soorten lasagnes, THAT'S IT! Alleen kan je ook nog vragen om gehakt bij de vegetarische variant (haha).
Er zitten eten wil je niet eens, sfeerloze bende en misschien 2 krukken als interieur! De lasagne valt zwaar maar is goddelijk. Ik ging ff goed analyseren hoe die in elkaar zit, maar nu weet ik het: ik gebruik zelf té weinig pasta. Je moet niet 4 laagjes lasagnebladen gebruiken, maar minimaal een stuk of 8! Briljant nogmaals!
Dus als het niet lukt en je toevallig in Amsterdam woont... ga daar gewoon heen, it's worth it!
Ik vond m heel lekker. Normaal gooi ik er veel meer groente etc. doorheen, deze leek me vooraf saai maar was heel vol van smaak en fijn.quote:Op donderdag 21 januari 2010 07:42 schreef Winner_Taco het volgende:
Hoe zit het dan met dit recept:
[..]
Iedereen daar is er laaiend over . Wat denken julie ?
Waar dan? Adres, Website?quote:Op zondag 24 januari 2010 01:54 schreef single_queen het volgende:
In Amsterdam zit bij het Westerpark een zaak die heet Lasagne. Toen mn vriendin voorstelde om daar afhaalmaaltijd te halen werd ik blij verrast!
Lasagne wordt gerund door een Italiaan die geen Nederlands spreekt en hij verkoopt 2 soorten lasagnes, THAT'S IT! Alleen kan je ook nog vragen om gehakt bij de vegetarische variant (haha).
Er zitten eten wil je niet eens, sfeerloze bende en misschien 2 krukken als interieur! De lasagne valt zwaar maar is goddelijk. Ik ging ff goed analyseren hoe die in elkaar zit, maar nu weet ik het: ik gebruik zelf té weinig pasta. Je moet niet 4 laagjes lasagnebladen gebruiken, maar minimaal een stuk of 8! Briljant nogmaals!
Dus als het niet lukt en je toevallig in Amsterdam woont... ga daar gewoon heen, it's worth it!
Jep!!!quote:Op woensdag 27 januari 2010 11:14 schreef pussywillow het volgende:
[..]
Volgens mij is dit het. Op zich wel stoer, gewoon alleen lasagne verkopen
Volgende keer zal ik beter opletten ;-)quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |