Is idd geisoleerd, maar electriciteit en (dooi)water is niet zo'n beste combi.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 15:05 schreef Frank359 het volgende:
Is het electronische gedeelte niet voldoende geïsoleerd van de rest dan?
Alles met water en stroom denk ik welquote:Op zaterdag 9 januari 2010 15:46 schreef Bowlingbal het volgende:
Het is altijd aan te raden om zeker je koelkast en wasmachine te aarden.
Jep. En zeker gezien je koelkast eigenlijk altijd aanstaat. TS, kun je aan je verhuurder vragen wat de mogelijkheden zijn om iets te laten aarden?quote:Op zaterdag 9 januari 2010 15:47 schreef Piles het volgende:
[..]
Alles met water en stroom denk ik wel
Wat een nadeel, maar ook voordeel kan zijn is dat niet alle stroom uitspringt als er wat misgaat.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:00 schreef yootje het volgende:
Die plaatselijke aardlekschakelaar klinkt erg aanlokkelijk Bowlingbal! Het klinkt als een perfecte simpele oplossing, maar zitten er geen nadelen aan?
Het enige gevolg is dat als je koelkast kapot gaat, je dat misschien niet ziet. Dan wordt je koelkast dus warm en gaat je eten rotten. Het lijkt me dat het niet vaak voorkomt, maar een keertje warm half-rot eten in je koelkast lijkt me beter dan een koelkast zonder aardlek.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:01 schreef Piles het volgende:
[..]
Wat een nadeel, maar ook voordeel kan zijn is dat niet alle stroom uitspringt als er wat misgaat.
Voordeel: je zit niet in het donker
Nadeel: je hebt het misschien niet direct door, met alle gevolgen van dien![]()
Dat boeit me niet zo inderdaad, zolang ik maar niet geëlektrocuteerd wordt is het bestquote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:05 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Het enige gevolg is dat als je koelkast kapot gaat, je dat misschien niet ziet. Dan wordt je koelkast dus warm en gaat je eten rotten. Het lijkt me dat het niet vaak voorkomt, maar een keertje warm half-rot eten in je koelkast lijkt me beter dan een koelkast zonder aardlek.
Dat nadeel kun je voorkomen door een plaatselijke aardlekschakelaar te kiezen met een indicatielampje. Een lampje wat uitgaat als de koelkast kapot is gegaan, bijvoorbeeld.
Die kan je gelijk in een stopcontact steken ja, een GEAARD stopcontact, maar dat was dus nou exact TS zijn problee, geen geaard stopcontact. (zelfs op het plaatje hierboven is al te zien dat die in een geaard stopcontact gaat, en technisch gezien kan dat ook niet anders, voor een aardlek heb je een aarde draad nodig)quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:11 schreef Bowlingbal het volgende:
Geen idee hoe dat in het Nederlands heet. Een 'aardlekschakelaar die je gelijk in een stopcontact kunt steken' misschien? Als de persoon in de bouwmarkt je vreemd aankijkt moet je misschien naar de lokale elektronicaboer.
Een lokale aardlekschakelaar zoals in de afbeelding werkt als de koelkast aarde heeft. En dat heeft ie. Volgens mij heeft zoiets niet aarde naar de meterkast nodig.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:36 schreef Sakura het volgende:
[..]
Die kan je gelijk in een stopcontact steken ja, een GEAARD stopcontact, maar dat was dus nou exact TS zijn problee, geen geaard stopcontact. (zelfs op het plaatje hierboven is al te zien dat die in een geaard stopcontact gaat, en technisch gezien kan dat ook niet anders, voor een aardlek heb je een aarde draad nodig)
De aarde draad dus, die hij bij zijn koelkast dus niet heeft en in de meterkast wel.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:39 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Een lokale aardlekschakelaar zoals in de afbeelding werkt als de koelkast aarde heeft. En dat heeft ie. Volgens mij heeft zoiets niet aarde naar de meterkast nodig.
Want, wat is het verschil tussen zo'n lokale aardlekschakelaar en een aardlekschakelaar in de meterkast?
Euhm?quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:40 schreef Sakura het volgende:
[..]
De aarde draad dus, die hij bij zijn koelkast dus niet heeft en in de meterkast wel.
Maar die aardedraad is er dus niet zegt TS overduidelijk, dus kan je ook geen lokale aardlekschakelaar aansluiten,die moet namelijk op een geaard stopcontact, en dat geaarde stopcontact is er dus niet volgens TS zijn OP, en is er dus ook geen aardedraad waardoor er dus ook geen geaard stopcontact is en je dus geen lokale aardlek schakelaar aan kan sluiten omdat die een geaard stopcontact nodig heeft wat er volgens TS dus niet is.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:45 schreef Bowlingbal het volgende:
[..]
Euhm?
Koelkast ---> aardedraad ---> lokale aardlekschakelaar zoals in afbeelding ---> 220 zonder aarde ---> meterkast.
Dan schakelt die lokale aardlekschakelaar toch gewoon de koelkast af mocht er stroom via de aarde lopen, of heb ik het dan mis?
Ah, zo'n ding is geen vervanger van aardlekschakelaar dus? Het zorgt er alleen voor dat niet alles uitgaat, maar alleen dit apparaat?quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:52 schreef Sakura het volgende:
[..]
Maar die aardedraad is er dus niet zegt TS overduidelijk, dus kan je ook geen lokale aardlekschakelaar aansluiten,die moet namelijk op een geaard stopcontact, en dat geaarde stopcontact is er dus niet volgens TS zijn OP, en is er dus ook geen aardedraad waardoor er dus ook geen geaard stopcontact is en je dus geen lokale aardlek schakelaar aan kan sluiten omdat die een geaard stopcontact nodig heeft wat er volgens TS dus niet is.
Iets met klok en klepel verhaal. Voor een aardlekschakelaar ben je geen aarde draad nodig, Een aardlek vergelijkt de stroom die via de fase naar binnen komt met de stroom die weer naar buiten gaat via de nul. Als hier een verschil in zit, dus dat bijvoorbeeld iemand een schok krijgt van de koelkast is er een verschil bij de aardlek tussen fase en nul. Zodra dit gebeurd vliegt de aardlek schakelaar eruit.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:36 schreef Sakura het volgende:
[..]
Die kan je gelijk in een stopcontact steken ja, een GEAARD stopcontact, maar dat was dus nou exact TS zijn problee, geen geaard stopcontact. (zelfs op het plaatje hierboven is al te zien dat die in een geaard stopcontact gaat, en technisch gezien kan dat ook niet anders, voor een aardlek heb je een aarde draad nodig)
Het is wel een vervanger van een aardlek schakelaar in de meterkast, maar die MOET op een geaard stopcontact zoals op het geposte plaatje al te zien is.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:53 schreef Piles het volgende:
[..]
Ah, zo'n ding is geen vervanger van aardlekschakelaar dus? Het zorgt er alleen voor dat niet alles uitgaat, maar alleen dit apparaat?
Klopt, de aardlekschakelaar gebruikt zelf niet die aarde, maar voert hem door naar de koelkast in dit geval, die dus absoluut op een geaard stopcontact moet zitten om veilig te werken.quote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:56 schreef RainofDeath het volgende:
[..]
Iets met klok en klepel verhaal. Voor een aardlekschakelaar ben je geen aarde draad nodig, Een aardlek vergelijkt de stroom die via de fase naar binnen komt met de stroom die weer naar buiten gaat via de nul. Als hier een verschil in zit, dus dat bijvoorbeeld iemand een schok krijgt van de koelkast is er een verschil bij de aardlek tussen fase en nul. Zodra dit gebeurd vliegt de aardlek schakelaar eruit.
Op een normale aardlekschakelaar kun je niet eens een aarde draad aansluiten:
[ afbeelding ]
Dat eerste heb je dus nodigquote:Op zaterdag 9 januari 2010 16:55 schreef yootje het volgende:
Maar wat doet zo'n ding dan wel: http://www.miracle-moon.n(...)-ma-230-volt-16.php5
edit: en dit ding: http://www.carlroth.nl/catalogue/catalogue.do;jsessionid=4F34A2F6520B360CCC96EDF1315DB4B9?favOid=0000000a0000b73f00020023&act=showBookmark&lang=nl-nl&catId=NL
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |