abonnement Unibet Coolblue
pi_76298090
Thule-Groep of Thule-Gesellschaft.

Een groep waarvan wordt beweerd dat ze zich met occultisme bezig hielden.
Een groep die de voorloper was van de uiteindelijke NSDAP.
Kortom, een groep waar nog een heleboel dingen over te ontdekken zijn.
Ik heb een aantal artikelen bij elkaar gezocht en hoop dat er users zijn die aanvullingen kunnen geven.
Welke complotten werden er gesmeed, is het waar dat deze groep zich met occultisme bezig hield, was Hitler daadwerkelijk lid van dit Gesellschaft?

Is het waar dat de Thule-Groep nog steeds bestaat?
Ik zou zeggen: duik er eens in

Thule-Gesellschaft




Rechtsextremistische en antisemitische Duitse organisatie. Voorloper van het nazisme.


Het Thule-Gesellschaft wordt als tak van de Germaner Orde in 1918 in München opgericht door Rudolf van Sebottendorf. De naam van het gezelschap, Thule, is afgeleid van de term Ultima Thule, het ‘Uiterste Noorden’ en wordt gekozen om het zuivere ‘noorderlijke’ ras mee aan te duiden. De swastika wordt gekozen als embleem van de organisatie. Binnen zeer korte tijd heeft de organisatie al 1500 leden in Duitsland.

Een groot aantal leden van het Thule-Gesellschaft behoort tot de kopstukken van de latere nazi-partij van Hitler’ Bewijsmateriaal dat Hitler’zelf ook lid is geweest van de rechtse organisatie is nooit gevonden; wel wordt verondersteld dat de organisatie invloed heeft gehad op Hitler’ In 1919 richt het Thule-Gesellschaft de Duitse Arbeiderspartij (DAP) op. Deze partij is de voorloper van Hitler’s NSDAP.

Het tijdschrift van het Thule-Gesellschaft, de Volkischer Beobachter, wordt later de partijkrant van de nazi’s. Nu nog heeft het Thule-Gesellschaft een postbusadres in Oostenrijk.

Het Thule Genootschap
In de vroege 20e eeuw raakte Ultima Thule met name in Duitstalig Europa opnieuw bijzonder in de belangstelling. Dit als gevolg van de opkomst van de pseudowetenschap van de Arische rassenleer of ariosofie. Deze ideeën waren in het midden van de 19e eeuw ontwikkeld door de Franse diplomaat, schrijver en kunstenaar Arthur de Gobineau, in zijn 'Essai sur l'inégalité des races humaines' (1855). Gobineau postuleerde op nogal dubieuze gronden het bestaan van een superieur Arisch ras, waartoe behalve de blanke Europeanen trouwens ook Perzen en Indiërs zouden behoren. Deze nobele volken contrasteerden Gobineau en zijn vele navolgers graag met de inferieure semitische, 'gele' en negroïde rassen.
De obsessie met de vermeende superioriteit van het Arische ras leidde ook tot allerlei bespiegelingen over Ariërs als het 'oorspronkelijke ras'. De theorie over Ultima Thule als het mythische land van herkomst van de Noordelijke Arische rassen kreeg een grote impuls door de oprichting van de Duitse Thule Gesellschaft. De parvenu Rudolf von Sebottendorf stichtte in november 1918 deze rechts-extremistische en antisemitische beweging, die zetelde in München. Het Thule Genootschap was belangrijk doordat ze aan de wieg stond van de Deutsche Arbeiter Partei (DAP), de voorloper van Hitler's NSDAP. Sebottendorf en de meeste ander prominente leden van dit - als vrijmetselaarsloge opgezette - genootschap werden al snel op een zijspoor gerangeerd, iets wat dan weer niet gold voor oud-logelid Rudolf Hess. De ideeën m.b.t. rassenleer van het Thule Genootschap, losjes gebaseerd op de theosofische geschriften van occultiste Madame Helena Blavatsky , werden later voor een deel geïncorporeerd in de nazi-ideologie.
Centraal in het gedachtegoed van het Thule Genootschap stond het mythische Ultima Thule, het Noordse equivalent van de verdwenen beschaving van Atlantis. Thule zou bewoond zijn geweest door een ras van supermensen die door middel van magie verbonden waren met de kosmos. Ook zouden ze hebben beschikt over psychische en technologische krachten die die van de vroege 20e eeuw ver te boven gingen. Doel van het Thule Genootschap was deze geheime kennis in te zetten om het Duitse vaderland te redden en een nieuw ras van Noordse Arische Atlantiërs te vestigen, waarna een nieuwe Messias zou verschijnen om zijn volk te leiden. Dat velen hierin na verloop van tijd Hitler gingen zien, ligt voor de hand.
Zowel dit gedweep met het bovennatuurlijke, als het gevoel voorbestemd te zijn tot een bijzondere rol in de geschiedenis, raakte een gevoelige snaar bij prominente nazi's zoals Alfred Rosenberg en Heinrich Himmler. De grote vatbaarheid van de nazi's voor dit soort ideeën opent ook de deur naar allerlei speculaties. Het is geen wonder dat na 1945 veel amateuronderzoekers de conclusie trokken dat het geheime Thule Genootschap wellicht een veel grotere rol heeft gespeeld in het formuleren van de doelstellingen van de nazi's, dan op het eerste oog uit de kale feiten kan worden afgeleid.



[ Bericht 0% gewijzigd door ToT op 01-01-2010 18:39:31 ]
pi_76298468
Utopie
O.T.O.-leider Reuss had een utopie voor ogen die werkelijk waar te verwerpelijk voor woorden was en tevens ergens doet denken aan de ideeën van de eugenetische beweging. We krijgen alvast een voorproefje in ‘Parsifal und das enthüllte Grals-Geheimnis’ (1914):
‘Elke man, vrouw, meisje of jongen ouder dan 14 jaar zal regelmatig onderzocht worden door de medisch afgevaardigen van de Gezondheidsraad voor Superieure Mensen. Personen, zowel man als vrouw, die niet geschikt zijn bevonden door de Superieure gezondheidsraad om gezond nageslacht voort te brengen zal het niet toegestaan worden om te trouwen. Mensen die ondanks deze verordening toch voor nageslacht zorgen, zullen gestraft worden met gedwongen arbeid.’
Koenig meent dat de geciteerde tekst eveneens overeenkomt met de ‘theozoölogie’ van de ex-cisterciënzer monnik Jörg Lanz von Liebenfels (1874-1954). Von Liebenfels’ leraar was echter niemand minder dan Guido von List (1848-1919), die de moderne theosofie van H.P. Blavatsky had verwerkt in zijn ‘Ariosofie’. De overkoepelende geheime Germanen-Orde (ook wel Duitse Orde genoemd door historici, red.) baseerde zich op de occulte leer van Von List.
De Germanen-Orde werd in 1912 opgericht door Karl August Hellwig en Georg Hauerstein in Leipzig. Het teken van de orde was een kruis met daarboven een swastika. De Germanen-Orde viel echter uiteen door felle interne twisten in het jaar 1916. Er ontstond een afsplitsing genaamd ‘Orde van de Germaanse hoeders van de heilige graal’ in Maagdenburg, de Beierse tak werd het Thule Gesellschaft. De orde was naar voorbeeld van de vrijmetselarij ingericht.
De antisemitische leden behoorden tot de hogere echelons: aristocraten, medici, industriëlen, rechters en advocaten. Het symbool van Thule was de swastika, wat opgepikt was door Blavatsky in Tibet. Blavatsky onderscheidde zich met haar moderne theosofie weer van de historische theosofie, belichaamd in onder andere: het brahmanisme, boeddhisme, neoplatonisme en de leer van christelijke theosofen zoals Jacob Böhme (1575-1624) en Emanuel Swedenborg (1688-1772).
Blavatsky’s moderne theosofische leer was al eerder enthousiast ontvangen door de leden van de Golden Dawn en O.T.O. Golden Dawn-lid Yeats daarentegen, de latere supporter van de Ierse fascistische Blue Shirts, probeerde door bestudering van het werk van Böhme-adept en dichter William Blake (1757-1827) inspiratie op te doen. Blavatsky kende vermeend O.T.O.-medeoprichter Hartmann en correspondeerde met hem onder meer over levitatie, hetgeen volgens haar mogelijk was.
Blavatsky, volgens critici een charlatan, meende tevens rozekruiser te zijn en was een bekende van de Britse vrijmetselaar John Yarker (1833-1913), die op zijn beurt weer in contact stond met Reuss. De Grand Lodge of British Columbia and Yukon suggereert dat dit nadelig was voor Yarker, aangezien Reuss én Crowley worden beschouwd als nep-vrijmetselaren. Crowley wordt ook door kabbalisten gezien als een charlatan op het gebied van de kabbalah.

Crowley & Hess
Hess, veganist, niet-roker en geheelonthouder besloot op aanraden van een strijdmakker tijdens of net na de Eerste Wereldoorlog zich aan te sluiten bij de Duitse O.T.O. Hess zou tijdens een bijeenkomst ook een gesprek hebben gehad met Steiner, de leraar van The Rosicrucian Fellowship-oprichter Max Heindel (1865-1919), grondlegger van de antroposofie en bewonderaar van Goethe (lid van Weishaupt’s Illuminaten, red.).
Hess zou het wel altijd duidelijk opnemen voor de antroposofische beweging en de daaruit voortgekomen zogeheten ‘vrije scholen’. Hess werd na de Eerste Wereldoorlog eveneens lid van het Thule Gesellschaft en de DAP. Het is tot op heden onduidelijk of hij op dat moment direct contact onderhield met O.T.O.’er Crowley. Hess en Crowley hadden wel (vermoedelijk) een gemeenschappelijke kennis: Generaal Erich Friedrich Wilhelm Ludendorff (1865-1937).
Crowley had hem gesproken in 1925 of 1926, waarvan akte een aantekening die hij maakte in het boek ‘Gespräche mit Hitler’ (1940) van de Nazi-leider Hermann Rauschning (1887-1982): ‘He (Hitler, red.) almost certainly got the (Swastika) from us. I personally had suggested it to Ludendorff in ‘25 or ‘26.’ Hess, die behoorde tot de intiemere kringen van Thule, zou in mei 1921 Ludendorff voor het eerst geïnformeerd hebben over Hitler.
Ludendorff kon overigens op een financiële gift van 100.000 goudmark rekenen van Fritz Thyssen (1873-1951), wiens belangen werden behartigd door de Prescott Sheldon Bush (1895-1972) van de Union Banking Corporation (UBC). Journalisten Ben Aris en Duncan Campbell kwamen onder meer tot deze ontdekking: ‘How Bush’s grandfather helped Hitler’s rise to power’, gepubliceerd op 25 september 2004 in de Britse krant The Guardian.


En nog een linkje over een groepering die misschien wel gelieerd is aan de Thule-groep.

http://www.werderbruders.nl/overig.htm
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 1 januari 2010 @ 18:33:59 #3
74056 crew  ToT
pi_76298566
Is dat die groep die dacht dat je met levensenergie magie kon bedrijven, en daarom orgies hielden om zo veel levensenergie op te wekken? Die lieten ook mensen nagenoeg doodvriezen waarna ze hen weer opwarmden, om zo een stoot levensenergie te krijgen of zo. Was een tijd geleden op Discovery of zo.

Ik check het filmpje later ff! Erg interessant!
pi_76299360
jammer dat het aan het Nazisme gelieerd is... toch maar eens dat filmpje checken
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_76300189
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 18:33 schreef ToT het volgende:
Is dat die groep die dacht dat je met levensenergie magie kon bedrijven, en daarom orgies hielden om zo veel levensenergie op te wekken? Die lieten ook mensen nagenoeg doodvriezen waarna ze hen weer opwarmden, om zo een stoot levensenergie te krijgen of zo. Was een tijd geleden op Discovery of zo.

Ik check het filmpje later ff! Erg interessant!
Dat weet ik niet, zou best kunnen. Heb die documentaire niet gezien jammer genoeg.

En dankjewel
pi_76309244
Wat een ontzettend interessant topic!
Heel veel weet ik er niet van, maar ik heb begrepen dat Hitler gefascineerd werd door de Vrijmetselarij, hoewel hij het heeft verboden zodra hij aan de macht kwam. De privacy binnen een loge zat hem niet lekker, is me verteld.
De Vrijmetselarij is min of meer ontstaan door onderdrukking, Gilden kenden een geheimhoudingsplicht, dus binnen de loge kon je vrijelijk je mening uitten, met name over religieuze zaken. In die tijd werd je geacht hetzelfde geloof als je vorst te hebben. Vandaar.
Hoewel de SS ook een inwijdingsgenootschap was, net als de Vrijmetselarij, wist ik niet dat ik er een raakvlak was tussen theosofie, Nazisme en de Vrijmetselarij.
Ben benieuwd waar Arthur de Gobineau zijn ariosofie vandaan heeft..
pi_76321659
Misschien is dit boek een aanrader (wel redelijk oud....als je het nog kunt vinden)
"Hitler and the occult"
ISBN: 0-87975-973-9
pi_76340800
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 13:15 schreef thesystem het volgende:
Misschien is dit boek een aanrader (wel redelijk oud....als je het nog kunt vinden)
"Hitler and the occult"
ISBN: 0-87975-973-9
volgens mij heb ik die wel eens zien staan...of ieder geval iets wat daar qua titel op lijkt...toch eens gaan kijken
- En zoals pijn ook een vorm van voelen is, laat kou me weten dat ik wist wat warmte was.
- Ik ben de reden voor wie voor zijn lijden reden zoekt!
- Those people who tell you not to take chances, they are all missing on what life is about.
pi_76340874
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 13:15 schreef thesystem het volgende:
Misschien is dit boek een aanrader (wel redelijk oud....als je het nog kunt vinden)
"Hitler and the occult"
ISBN: 0-87975-973-9
Ga het zeker opzoeken, wil er nu eigenlijk alles van weten! Bedankt!
  dinsdag 5 januari 2010 @ 11:40:21 #10
45622 merlin693
Huh ! Asmodeus & me
pi_76431586
quote:
Centraal in het gedachtegoed van het Thule Genootschap stond het mythische Ultima Thule, het Noordse equivalent van de verdwenen beschaving van Atlantis. Thule zou bewoond zijn geweest door een ras van supermensen die door middel van magie verbonden waren met de kosmos.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Air_Base (ik meen dat hier ook nog iets met een bijna atoomramp heeft plaatsgevonden)

DE grondlegger van de vrije school steiner komt ook uit deze kringen dit zal de oorsprong zijn van de oude rassenleertheorei die ze toendertijd hanteerde
pi_76432468
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 23:15 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Wat een ontzettend interessant topic!
Heel veel weet ik er niet van, maar ik heb begrepen dat Hitler gefascineerd werd door de Vrijmetselarij, hoewel hij het heeft verboden zodra hij aan de macht kwam. De privacy binnen een loge zat hem niet lekker, is me verteld.
Hitler was een ronduit hater van de vrijmetselarij (vooral bpaalde liberale verlichtt denkbeelden daarachter, internationalisme, vrijheid en broederschap), en voorstander van het verbieden en onderdrukken van alle geheime mystieke genootschappen:
quote:
"Finally, the Jewish influence on economic affairs grows with terrifying speed through the stock exchange. He becomes the owner, or at least the controller, of the national labor force. To strengthen his political position he tries to tear down the racial and civil barriers which for a time continue to restrain him at every step. To this end he fights with all the tenacity innate in him for religious tolerance-and in Freemasonry, which has succumbed to him completely, he has an excellent instrument with which to fight for his aims and put them across. The governing circles and the higher strata of the political and economic bourgeoisie are brought into his nets by the strings of Freemasonry, and never need to suspect what is happening."
quote:
"The fight which Fascist Italy waged against Jewry's three principal weapons, the profound reasons for which may not have been consciously understood (though I do not believe this myself) furnishes the best proof that the poison fangs of that Power which transcends all State boundaries are being drawn, even though in an indirect way. The prohibition of Freemasonry and secret societies, the suppression of the supernational Press and the definite abolition of Marxism, together with the steadily increasing consolidation of the Fascist concept of the State — all this will enable the Italian Government, in the course of some years, to advance more and more the interests of the Italian people without paying any attention to the hissing of the Jewish world-hydra."
(engelse vertaling van twee stukjes uit Mein Kampf ... en eigenlijk en soort van uitspraak die ook in BNW graag guit wordt.... complot-denkertje was het toch, ons dolfje).

De NSDAP is zelf wel voortgekomen vanuit het Thule genootschap, maar juist via een sterke links-nationalistische 'arbeiderspartij' (de DAP)... Hitler raakte daarbij betrokken niet omdat hij ideologisch het met links-sociale ideeen eens was (integendeel), maar omdat hij juist door de toenmalige militaire inlichtingendienst ingehuurd was als 'spion' voor zulk mogelijk anti-kapitalistische groeperingen:

http://www.historisches-lexikon-bayerns.de/artikel/artikel_44810
quote:
Der Eisenbahnarbeiter Anton Drexler (1884-1942) gründete am 5. Januar 1919 die "Deutsche Arbeiterpartei" (DAP), die sozialistische Forderungen mit nationalistischen und antisemitischen Zielen verbinden wollte. Einmal wöchentlich trafen sich ihre Mitglieder in der Gaststätte "Sterneckerbräu". Das "Sterneckerbräu" war eine typische Münchner Gastwirtschaft der unteren Kategorie und befand sich im Tal 54 (heute 38). Auch der Bayerische Heimat- und Königsbund "In Treue fest" wurde 1921 dort gegründet.

Die einflussreiche, antisemitische "Thule-Gesellschaft" erhoffte sich von der DAP den Beginn einer rechtsradikalen Massenbewegung und unterstützte sie daher. Dennoch ließ der Namensteil "Arbeiter" nationalistische wie bürgerlich-konservative Kreise Verdacht schöpfen. Deshalb erhielt der Gefreite Adolf Hitler (1889-1945) vom Aufklärungskommando der Reichswehr den Befehl, das Treffen am 12. September 1919 zu besuchen und anschließend Bericht zu erstatten.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  dinsdag 5 januari 2010 @ 13:31:09 #12
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_76435431
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 11:40 schreef merlin693 het volgende:

[..]

http://en.wikipedia.org/wiki/Thule_Air_Base (ik meen dat hier ook nog iets met een bijna atoomramp heeft plaatsgevonden)

DE grondlegger van de vrije school steiner komt ook uit deze kringen dit zal de oorsprong zijn van de oude rassenleertheorei die ze toendertijd hanteerde
Volgens mij is er in die tijd een gevestigde orde geweest die deze theorie ofwel de wereld in heeft geholpen, danwel naar buiten heeft gebracht.

De geheime leer van Blavatsky gaat hier namelijk ook over, en stamt uit eind 1800.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  Moderator dinsdag 5 januari 2010 @ 13:34:23 #13
249559 crew  Lavenderr
pi_76435530
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 13:31 schreef Ticker het volgende:

[..]

Volgens mij is er in die tijd een gevestigde orde geweest die deze theorie ofwel de wereld in heeft geholpen, danwel naar buiten heeft gebracht.

De geheime leer van Blavatsky gaat hier namelijk ook over, en stamt uit eind 1800.
Von Liebenfels’ leraar was niemand minder dan Guido von List (1848-1919), die de moderne theosofie van H.P. Blavatsky had verwerkt in zijn ‘Ariosofie’. De overkoepelende geheime Germanen-Orde (ook wel Duitse Orde genoemd door historici, red.) baseerde zich op de occulte leer van Von List.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 17:50:37 #14
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_76446149
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 13:34 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Von Liebenfels’ leraar was niemand minder dan Guido von List (1848-1919), die de moderne theosofie van H.P. Blavatsky had verwerkt in zijn ‘Ariosofie’. De overkoepelende geheime Germanen-Orde (ook wel Duitse Orde genoemd door historici, red.) baseerde zich op de occulte leer van Von List.
1700-1800-1900 waren vage tijden.
Veel mythes stammen uit die tijden.
Boeken waarvan men vandaag de dag bijna het bestaan niet van kent, behalve de cult.

En veel bronnen van informatie wijzen naar India. Maar zoals Blavatsky zelf zegt zijn de krenten destijds al lang lang geleden uit de pap gevist. Hoewel de bron van alle geloven redelijk gelijk is.. goden-aarde-afstammelingen, zou de werkelijke leer alleen door diep ingewijde nog geleerd mogen worden, en die zou weer veel verder gaan dan alleen de kennis van de geschiedenis.
Een beetje zoals de vrijmetselaarij waar je bewustzijn en kennis perceptie per niveau veranderd.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  Moderator dinsdag 5 januari 2010 @ 18:11:22 #15
249559 crew  Lavenderr
pi_76446968
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 17:50 schreef Ticker het volgende:

[..]

1700-1800-1900 waren vage tijden.
Veel mythes stammen uit die tijden.
Boeken waarvan men vandaag de dag bijna het bestaan niet van kent, behalve de cult.

En veel bronnen van informatie wijzen naar India. Maar zoals Blavatsky zelf zegt zijn de krenten destijds al lang lang geleden uit de pap gevist. Hoewel de bron van alle geloven redelijk gelijk is.. goden-aarde-afstammelingen, zou de werkelijke leer alleen door diep ingewijde nog geleerd mogen worden, en die zou weer veel verder gaan dan alleen de kennis van de geschiedenis.
Een beetje zoals de vrijmetselaarij waar je bewustzijn en kennis perceptie per niveau veranderd.
India? Dat had ik nooit verwacht.
Ja, de meeste krenten zullen wel uit de pap zijn, maar ik ben nog steeds benieuwd naar het 'occulte' van de Thule Gruppe. Wat waren bijv. de rituelen.
  dinsdag 5 januari 2010 @ 18:34:50 #16
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_76447897
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 18:11 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

India? Dat had ik nooit verwacht.
Ja, de meeste krenten zullen wel uit de pap zijn, maar ik ben nog steeds benieuwd naar het 'occulte' van de Thule Gruppe. Wat waren bijv. de rituelen.
Ik heb gister een docu bekeken, die niet specifiek over de Thule ging, maar meer over het occulte binnen de SS zelf.
Echt een aanrader:

- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  Moderator dinsdag 5 januari 2010 @ 18:53:00 #17
249559 crew  Lavenderr
pi_76448623
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 18:34 schreef Ticker het volgende:

[..]

Ik heb gister een docu bekeken, die niet specifiek over de Thule ging, maar meer over het occulte binnen de SS zelf.
Echt een aanrader:


Ah, bedankt!
pi_76448741
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 18:33 schreef ToT het volgende:
Is dat die groep die dacht dat je met levensenergie magie kon bedrijven, en daarom orgies hielden om zo veel levensenergie op te wekken? Die lieten ook mensen nagenoeg doodvriezen waarna ze hen weer opwarmden, om zo een stoot levensenergie te krijgen of zo. Was een tijd geleden op Discovery of zo.

Ik check het filmpje later ff! Erg interessant!
Dat is magie voor amateurs. De pro's houden bloedrituelen met mensenoffers enzo.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 woensdag 6 januari 2010 @ 19:21:48 #19
74056 crew  ToT
pi_76495062
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:21 schreef ToT het volgende:
Puike TT!

Met dank aan Ticker
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:37:45 #21
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_76495710
Jaa ik denk dat die docu van een paar posts terug nu helemaal op zijn plaats is.
Tevens, is ooit uitgezonden door Discovery, mocht een aantal mensen dat er extra toe aan zetten om hem wel te kijken.

Rare jongens.. die Duitsers van destijds.
Zoals ik begrijp was duitsland tussen 1800/1950 ontzettend zijn best aan het doen om te onderzoek wie ze nou precies waren.
Het verhaal van de Swastika ben ik ook wat ingedoken. Door de jaren heen zijn er op diverse plekken volksverhuizingen geweest van de zogehete Ariërs.. hoe Hitler erbij kwam dat dit blonde figuren zijn geweest, dat weet ik niet precies, maar de Indo-Arische gemeenschap is dat alles behalve.
Tijdens opgravingen is gebleken dat deze groepering telkens het symbool van de Swastika bij zich droeg.

Hier een goede bron ervoor:
http://www.nationmaster.com/encyclopedia/swastika
De pagina zelf werd bij mij afgekapt, waardoor ik verplicht was hem in Word te copy/pasten.. dus heb hem nu ook als bron op me computer!
quote:
The discovery of the Indo-European language group in the 1790s led to a great effort by archaeologists to link the pre-history of European people to the ancient "Aryans" (variously referring to the Indo-Iranians or the Proto-Indo-Europeans). Following his discovery of objects bearing the swastika in the ruins of Troy, Heinrich Schliemann consulted two leading Sanskrit scholars of the day, Emile Burnouf and Max Müller. Schliemann concluded that the Swastika was a specifically Indo-European symbol. Later discoveries of the motif among the remains of the Hittites and of ancient Iran seemed to confirm this theory.[when?] This idea was taken up by many other writers, and the swastika quickly became popular in the West, appearing in many designs from the 1880s to the 1920s.
Leuk feitje over Iran:
quote:
The earliest epigraphically-attested reference to the word arya occurs in the 6th century Behistun inscription, which describes itself to have been composed "in arya [language or script]" (§ 70). As is also the case for all other Old Iranian language usage, the arya of the inscription does not signify anything but "Iranian".[2]
http://en.wikipedia.org/wiki/Aryan_race

Iran.. Iranian.. is dus een een andere benaming voor Arisch.
Zo krijg je ook een idee, waar deze groepen langs zijn geweest.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
  woensdag 6 januari 2010 @ 19:49:42 #22
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_76496259
Tevens bekijk ik net het kleine fragment uit de OP:


T'is toch weer bizar, dat we weten dat er een speciale kluis was van Himmler.. waar niemand in kon, en dat er 'iemand' is geweest die misschien wel een van de balangrijkste documenten heeft meegenomen.
Doet me beetje denken aan de (dag)boeken van Tesla..
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_76496797
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 19:49 schreef Ticker het volgende:
Tevens bekijk ik net het kleine fragment uit de OP:


T'is toch weer bizar, dat we weten dat er een speciale kluis was van Himmler.. waar niemand in kon, en dat er 'iemand' is geweest die misschien wel een van de balangrijkste documenten heeft meegenomen.
Doet me beetje denken aan de (dag)boeken van Tesla..
http://www.666blacksun.com/Himmler.html

Wat een grote rol heeft deze man gespeeld!
  woensdag 6 januari 2010 @ 20:10:12 #24
132152 Ticker
En de Watskeburt?!
pi_76497314
quote:
Op woensdag 6 januari 2010 20:00 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

http://www.666blacksun.com/Himmler.html

Wat een grote rol heeft deze man gespeeld!
Nu ik me deze week wat meer erin verdiept hebt, vraag ik me ook af, wiens ideologie nou precies wat was.
Ik heb begrepen dat Himmler aan het einde van de oorlog, tegen Hitler had gezegd te stoppen met het vermoorden van de joden. En zelfs heeft overwogen of geprobeerd om de macht te pakken... wat tevens ook weer niet helemaal van hem zelf kwam. Himmler kreeg ook weer tips van een van zijn occulte broederschappen.
- Maybe O.D.B My Long Distance Family -
"Computer says: no.."
"Laat hen gaan, blinden zijn zij, die blinden leiden. Indien een blinde een blinde leidt, zullen zij beiden in een put vallen". (Matteüs 15:14)
pi_76499912
Een Kippenboer wordt Reichsführer van de SS


Heinrich Himmler werd geboren op 7 oktober 1900 in München. Niets liet vermoeden dat deze man enkele jaren later de meest gevreesde man van het Derde Rijk zou worden. Al tijdens zijn jeugd was Himmler veel ziek en zal hij de rest van zijn leven met een zwakke gezondheid blijven kampen. Vooral maagproblemen blijven hem tot het einde van zijn leven tarten waarvoor hij zelfs een speciale arts, Dr. Felix Kersten, in dienst had. Ook was hij sterk bijziende.

De latere Reichsführer van de SS, die van zijn SS'rs eiste dat hun "Ariernachweiss", het bewijs dat hun voorouders Ariërs waren, tot 1750 terugging, was zelf nooit in staat aan te tonen dat zijn afstamming van moederszijde onberispelijk was. Majoor Bergmann, zijn privé-sibbekundige, zou namelijk, na langdurige en moeizame navorsingen geconstateerd hebben dat uitgerekend Himmlers moeder van Mongoolse afkomst was(!)

Hij was op school een vlijtige student met de hoogste cijfers voor geschiedenis, oude talen en godsdienst. Hij begon een studie Landbouwkunde aan de Technische Hogeschool in München en studeerde daar op 1 augustus 1922 af. Als landbouwkundig ingenieur werd Himmler even later verkoper van meststoffen bij Stickstoff-Land GmbH in Schleißheim.

In de zomer van 1923 wordt Himmler lid van de NSDAP, de partij waarvan Hitler inmiddels het boegbeeld was geworden. De SA (Sturmabteilungen), opgericht op 3 augustus 1921, was een partijmilitie van de NSDAP van Hitler, die tot doel had de politieke acties van de NSDAP kracht bij te zetten en de leden te beschermen tegen politieke tegenstanders. De SA kreeg, onder leiding van de ex-luchtmachtofficier Hermann Göring, steeds meer het karakter van een militaire organisatie.

Op 9 november 1923 neemt Himmler deel aan de militaire staatsgreep door Hitler, maar die staatsgreep gaat volledig de mist in en Hitler belandt achter de tralies en de NSDAP wordt verboden. Hitler werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenschap, maar hij komt vervroegd op 20 december 1924 weer vrij. Eind februari 1925 worden de NSDAP en de SA heropgericht. Volgens de nieuwe inzichten van Hitler zou de de SA zich uitsluitend bezig gaan houden met 'Saalschutz und Propaganda'. Ernst Röhm werd de nieuwe leider van de SA.

Himmler is in deze periode ook lid geworden van de Bund Artam (Artamanen Stichting). De occultist Guido von List (1848-1919) zag zichzelf als magiër der Armanen, die volgens hem de geestelijke leiders en priesters van de Ariërs zijn geweest. List hield er een racistisch en antisemitisch wereldbeeld op na en hij zag joden als vijandelijke samenzweerders die bestreden moesten worden. Als symbool van het nieuwe, raszuivere rijk bedacht hij de dubbele Sieg-rune, in WOII het teken van de SS. List stichtte in 1911 de Hohen Armanenorde. Zijn volgeling Lanz von Liebenfels richtte in 1905 het Guido-von-List-Gesellschaft op dat zich ontwikkelde tot een centrum van antisemitisme. Andere List-aanhangers stichtten de Hammerbund en de Germanen-orde en ook de Bund Artam ontwikkelde zich uit de deze strekking van von List.

De Bund Artam werd omstreeks 1924 opgericht en telde ongeveer 2.000 leden. Het woord 'Artamanen' was een samentrekking van het hoog-duitse 'art' (Ackerbau=akkerbouw) en 'manen' (Männer=mannen). De Artamanen bezinnen zich over het Bloed & Bodem principe, zij propageren de arbeidsdienst in de landbouw en de verdrijving van 'volksvreemden', en ijveren voor een nederzettingspolitiek en kolonisatie naar het oosten toe dat zich bevond op het Poolse grondgebied.

In deze uitgesproken racistische organisatie zijn naast Himmler, die zich spoedig tot één van de leiders ontpopt, ook Reichsbauernführer Richard Walther Darré en de latere kampcommandant van Auschwitz-Birkenau Rudolf Höss en zijn echtgenote actieve leden. In feite worden de kiemen voor de SS-staat gelegd in de Bund Artam, en tegen 1933 zal die volledig zijn opgegaan in de NSDAP en de SS.

Himmler is inmiddels opnieuw actief in de NSDAP en in 1926 opgeklommen tot plaatsvervangend gouwleider van Neder-Beieren. Ondertussen had Hitler in de schoot van de SA op 9 november 1925 een nieuwe lijfwacht opgericht: de SS (Schutzstaffel) onder leiding van Julius Schreck. De SS had toen als belangrijkste taken: de bescherming van de Führer van de partij en de bewaking van vergaderingen.

Tussen 1926 en 1929 is hij plaatsvervangend Rijkspropagandaleider en in 1927 wordt hij plaatsvervangend SS-Reichsführer. Himmler had ondertussen ook de vrouw van zijn leven leren kennen, de acht jaar oudere Margaretha. Nadat zij van hem zwanger werd huwden zij op 3 juli 1928. Met de bruidsschat kochten zij een kippenboerderij in Waltrudering. Spoedig werd hun dochter en enig kind Gudrun geboren (nà de oorlog veranderde Gudrun haar familienaam in Gudrun Burwitz.)

Op 6 januari 1929 plaatste Hitler de SS onder bevel van Heinrich Himmler. De nieuwe Reichsführer erfde een kleine groep Hitlergetrouwen, die op dat ogenblik een paar honderd leden telde. Tegen het einde van dat jaar waren er al 1000 leden, en tegen juni 1934 telde de SS ruim 50.000 SS-mannen. Sinds geruime tijd opperde Himmler het idee van een eigen veiligheidsdienst en in juni 1931 trekt hij daarvoor Reinhard Heydrich aan. Heydrich richt in augustus de SD (Sicherheitsdienst) op die snel evolueerde naar een volledig zelfstandige instelling onder leiding van de Reichsführer-SS.

De Schutzstaffel (SS) was in werkelijkheid een complexe politieke en militaire organisatie bestaande uit 3 verschillende takken, alle drie verwant maar onderling uniek. De Algemeine-SS was de hoofdtak van deze complexe organisatie en hield zich voornamelijk bezig met het politieke en het administratieve. Naast de "Algemeine SS" ontstonden allerlei substructuren zoals de geheime staatspolitie (Gestapo), de SS-Totenkopf-Verbande die met de bewaking van de concentratiekampen werd belast, en de militaire tak, de Verfügungstruppe, die later na de campagne in Frankrijk Waffen-SS werd genoemd. Om een te grote decentralisatie tegen te gaan liet Himmler alle afdelingen van SS en Polizei samenvallen onder het gezag van de Höhere SS-und Polizeiführer Hans Albin Rauter.

Spoedig zou de eerst grote test komen voor Himmler en zijn SS: de confrontatie met de SA van Ernst Röhm. De inzichten van Ernst Röhm, leider van de SA, waren niet in overeenstemming met die van Hitler. Röhm legde zijn functie neer maar keerde op 5 januari 1931 weer terug bij de SA, als 'Chef des Stabes' onder de 'Oberste SA-Führer' Hitler, die op 30 januari 1933 door president Von Hindenburg benoemd werd tot kanselier van Duitsland. De SA bereikte op dat moment het toppunt van haar macht. Het lag nog steeds in de bedoeling van Röhm om de SA te laten groeien tot een zelfstandig 'Wehrverband' onder zijn leiding. Dat baarde de Reichswehr grote zorgen.

Tijdens de zogenaamde 'Nacht der Lange Messen' -ook wel 'Röhmputsch' genoemd- in juni 1934 bewees Heinrich Himmler de waarde van de SS voor Hitler door belangrijke kopstukken van de SA, die voor de Führer en de Wehrmacht te gevaarlijk waren geworden, uit de weg te ruimen. Meer dan duizend tegenstanders, waaronder Röhm, werden vermoord. De SA verloor zijn leiders en zijn invloed.

Reichsführer SS Heinrich Himmler wordt van dan af, nà Adolf Hitler, de belangrijkste en meest gevreesde leider van het Derde Rijk en de Führerstaat werd een feit. Op de foto hiernaast op de Partijdag van Neurenberg in september 1934 (een beeld uit de documentaire Triumph des Willes van Leni Riefenstahl), zie je de ware krachtsverhoudingen op dat ogenblik. Naast Adolf Hitler staat aan zijn rechterhand Heinrich Himmler, en aan zijn linkerkant Viktor Lutze, de nieuwe leider van de SA nadat Röhm vermoord werd. In werkelijkheid had de SA, dat onder Röhm een leger naast de Reichswehr (het geregelde leger) was geworden, afgedaan en had de SS van Himmler en later zijn Waffen-SS de gewapende militaire controle overgenomen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')