FOK!forum / Culinesse à gogo / Kip 5 dagen over datum
Paulvrijdag 1 januari 2010 @ 13:03
Kan je het dan nog bakken? Of zeg je van, nee daar zitten nu teveel bacteriën in
Mirjamvrijdag 1 januari 2010 @ 13:04
--> CUL
Tahitivrijdag 1 januari 2010 @ 13:04
Gewoon rauw eten, als je het nu nog gaat bakken maak je het alleen maar erger met die bacteriën.
Mirjamvrijdag 1 januari 2010 @ 13:04
*poets
Paulvrijdag 1 januari 2010 @ 13:04
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:03 schreef MaGNeT het volgende:
Kijkend naar je username overweeg ik te zeggen: doen!
Kee, hij gaat nu de pan in
marcb1974vrijdag 1 januari 2010 @ 13:04
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:03 schreef Paul het volgende:
Kan je het dan nog bakken? Of zeg je van, nee daar zitten nu teveel bacteriën in
Bakken kan altijd natuurlijk, maar sterkte op de wc
Paulvrijdag 1 januari 2010 @ 13:04
Oh sorry Mirjam
__Saviour__vrijdag 1 januari 2010 @ 13:05
kip is enorm veilig vlees, kun je zelfs rauw eten
Butterfly91vrijdag 1 januari 2010 @ 13:13
Ik zou het niet doen.
ThunderBitchvrijdag 1 januari 2010 @ 13:15
Ruik er eens aan. Als het een beetje raar ruikt dan niet doen.
Maar volgens mij, als het in de koelkast heeft gestaan en het ruikt goed, is het best nog te eten, wel goed doorbakken. Wat kan je gebeuren?
Paulvrijdag 1 januari 2010 @ 13:19
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:15 schreef ThunderBitch het volgende:
Ruik er eens aan. Als het een beetje raar ruikt dan niet doen.
Maar volgens mij, als het in de koelkast heeft gestaan en het ruikt goed, is het best nog te eten, wel goed doorbakken. Wat kan je gebeuren?
Ok ik ga ervoor
ThunderBitchvrijdag 1 januari 2010 @ 13:20
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:19 schreef Paul het volgende:

[..]

Ok ik ga ervoor
Goed doorbakken, als het goed ruikt, is er niets aan het handje. Succes.
(als je het daarna nog in een sjuutje stooft is het helemaal beter.)
golfervrijdag 1 januari 2010 @ 13:23
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:19 schreef Paul het volgende:


Ok ik ga ervoor
R.I.P. voor de nabestaanden.
TheSwooshdockSaintsvrijdag 1 januari 2010 @ 13:25
dat wordt een kort 2010 voor je
ThunderBitchvrijdag 1 januari 2010 @ 13:26
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:23 schreef golfer het volgende:

[..]

R.I.P. voor de nabestaanden.
Welnee, btw, vaak is de datum aan de vroege kant genomen, dus met die 5 dagen zal het sowieso meevallen.
Paul, laat je niet gek maken hoor.
Teganvrijdag 1 januari 2010 @ 13:26
Ik zou het niet doen.
thesystemvrijdag 1 januari 2010 @ 13:32
Ach, zolang er geen schimmel op is en smaak boeit je niet.....kun je het eerst koken (alle bacteriën en schimmels doden) en dan bakken...smaakt crap, maar ach...het is eten...
Pietverdrietvrijdag 1 januari 2010 @ 15:07
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 13:32 schreef thesystem het volgende:
Ach, zolang er geen schimmel op is en smaak boeit je niet.....kun je het eerst koken (alle bacteriën en schimmels doden) en dan bakken...smaakt crap, maar ach...het is eten...
Je dood de bacterien, maar de gifstoffen van de bacterien zitten er nog steeds in
ThunderBitchvrijdag 1 januari 2010 @ 15:08
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je dood de bacterien, maar de gifstoffen van de bacterien zitten er nog steeds in
Ach welnee, niets aan de hand. Vroeger lieten mensen vlees versterven, ik denk nu ook nog.
Outpost76vrijdag 1 januari 2010 @ 15:26
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je dood de bacterien, maar de gifstoffen van de bacterien zitten er nog steeds in
Zit wat in maar de houdbaarheids datum is een verplichting van de regering om erger te voorkomen. Dat betekend niet dat als de datum verstreken is je t maar meteen moet weg gooien!
Pietverdrietvrijdag 1 januari 2010 @ 15:34
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:08 schreef ThunderBitch het volgende:

[..]

Ach welnee, niets aan de hand. Vroeger lieten mensen vlees versterven, ik denk nu ook nog.
Rundvlees ja, maar bij industriekip is dat niet verstandig, of de kip nog goed is of niet ligt ook erg aan bewaartemperatuur, MHD is berekend op 7 graden Celsius.
ThunderBitchvrijdag 1 januari 2010 @ 16:19
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rundvlees ja, maar bij industriekip is dat niet verstandig, of de kip nog goed is of niet ligt ook erg aan bewaartemperatuur, MHD is berekend op 7 graden Celsius.
Klopt, als het in de koelkast heeft gelegen en het ruikt goed, is er niets aan de hand, als je het goed doorbakt, het liefst daarna nog goed stoven, dan weet je het zeker dat alles goed gaar is.
Xenomaniacvrijdag 1 januari 2010 @ 16:23
Het dunste boek ter wereld; 3 eeuwen humor met Pietverdriet.
kabouter.mutsvrijdag 1 januari 2010 @ 22:03
Ja kip eten na 5 dagen over datum??
Ik wens je succes!
Zou het zelf zeker niet doen.
Een vacuum verpakt biefstukje wel hoor, maar kip???
Ziek ziek ziek. Zeker weten!
Kip na 2 dagen over datum is meestal al echt niet goed meer.
Maar goed als je per se wilt.....ruik dan eerst even heel goed en laat een ander ook even ruiken.
Pietverdrietvrijdag 1 januari 2010 @ 22:04
Zou TS op de pot zitten, of ervoor...
Paulvrijdag 1 januari 2010 @ 22:04
Ik gooi hem weg, slotje
kabouter.mutsvrijdag 1 januari 2010 @ 22:06
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:04 schreef Paul het volgende:
Ik gooi hem weg, slotje
Wijs besluit!
Zhe-AnGeLvrijdag 1 januari 2010 @ 22:07
Bah onfrisse kip
krakkemiekevrijdag 1 januari 2010 @ 22:09
Alweer zo'n sprookje: dat je bederf kan ruiken.....
Al voor dat je het ruikt, kan je vlees bedorven zijn.
Pietverdrietvrijdag 1 januari 2010 @ 22:14
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:09 schreef krakkemieke het volgende:
Alweer zo'n sprookje: dat je bederf kan ruiken.....
Al voor dat je het ruikt, kan je vlees bedorven zijn.
Als je het ruikt is het iig te ver
krakkemiekevrijdag 1 januari 2010 @ 22:15
Ik maak een voorbehoud: als jouw kip stinkt en het is nog binnen de datum, was het dan met azijn en spoel het af.
Ringovrijdag 1 januari 2010 @ 22:17
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:04 schreef Paul het volgende:
Ik gooi hem weg, slotje
Jammer, dit topic had zeker potentie.
Lienekienvrijdag 1 januari 2010 @ 22:18
D'r heeft nog niemand geroepen 'gewoon opeten, da's goed voor je weerstand!'
Ringovrijdag 1 januari 2010 @ 22:25
Dat is zeker waar, eet die kip op en je raakt zo'n beest nooit van je leven meer aan.
krakkemiekevrijdag 1 januari 2010 @ 22:52
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:18 schreef Lienekien het volgende:
D'r heeft nog niemand geroepen 'gewoon opeten, da's goed voor je weerstand!'
Ik ben helemaal voor een beetje verdacht en dus kans op weerstand. Maar dit gaat me te ver.......
Stuartvrijdag 1 januari 2010 @ 22:53
Wegflikkeren die smerige zooi
Mikkievrijdag 1 januari 2010 @ 23:14
Dat je daar nog over nadenkt .
Paulvrijdag 1 januari 2010 @ 23:17
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:17 schreef Ringo het volgende:

[..]

Jammer, dit topic had zeker potentie.
En weer open
Ringovrijdag 1 januari 2010 @ 23:55
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 23:17 schreef Paul het volgende:

[..]

En weer open
Maar dan moet je die kip natuurlijk wel nog ff opeten.
yvonnevrijdag 1 januari 2010 @ 23:57
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:09 schreef krakkemieke het volgende:
Alweer zo'n sprookje: dat je bederf kan ruiken.....
Al voor dat je het ruikt, kan je vlees bedorven zijn.
Je kunt het voelen, zeker bij kip.

Verder: jammer!
krakkemiekevrijdag 1 januari 2010 @ 23:59
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 23:57 schreef yvonne het volgende:

[..]

Je kunt het voelen, zeker bij kip.

Verder: jammer!
Dat is nieuw voor mij, hoe kan je dat voelen?
08gnoT.zaterdag 2 januari 2010 @ 00:00
Ik eet zovaak kip die al enkele dagen over de datum is, soms wel een week, en ik ben er nog nooit ziek van geworden. En mijn weerstand is absoluut niet perfect.

Voortaan toch maar naar de datum kijken vóór ikh et opeet, in plaats van erna
ThunderBitchzaterdag 2 januari 2010 @ 10:19
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:09 schreef krakkemieke het volgende:
Alweer zo'n sprookje: dat je bederf kan ruiken.....
Al voor dat je het ruikt, kan je vlees bedorven zijn.
Dat kun je WEL ruiken.
Wij hebben kippen gehad, dus ik weet waar ik over praat.
Wil niet zeggen dat je zekerheid hebt, maar ruikt ie anders dan normaal, dan weet je het zeker.
Wat een stelletje angsthazen hier.

Leve de vooruitgang, een datum.... en we denken niet meer zelf en raken in de stress.
Geen wonder dat we zoveel weggooien.
ThunderBitchzaterdag 2 januari 2010 @ 10:20
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 00:00 schreef 08gnoT. het volgende:
Ik eet zovaak kip die al enkele dagen over de datum is, soms wel een week, en ik ben er nog nooit ziek van geworden. En mijn weerstand is absoluut niet perfect.

Voortaan toch maar naar de datum kijken vóór ikh et opeet, in plaats van erna
I rest my case!
Paulzaterdag 2 januari 2010 @ 10:20
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 10:19 schreef ThunderBitch het volgende:

[..]

Dat kun je WEL ruiken.
Wij hebben kippen gehad, dus ik weet waar ik over praat.
Wil niet zeggen dat je zekerheid hebt, maar ruikt ie anders dan normaal, dan weet je het zeker.
Wat een stelletje angsthazen hier.

Leve de vooruitgang, een datum.... en we denken niet meer zelf en raken in de stress.
Geen wonder dat we zoveel weggooien.
Ik vind het wel logisch dat mensen twijfelen bij kip hoor, kip is keigevaarlijk
ThunderBitchzaterdag 2 januari 2010 @ 10:23
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 22:15 schreef krakkemieke het volgende:
Ik maak een voorbehoud: als jouw kip stinkt en het is nog binnen de datum, was het dan met azijn en spoel het af.
Dan stinkt de kip niet, maar dan heeft het zijn eigen sterke geur (wat ik ook onaangenaam vind)
Stinken is juist wanneer je ruikt dat het anders ruikt dan de normale kippengeur, een geur van verrotting.
ThunderBitchzaterdag 2 januari 2010 @ 10:25
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 10:20 schreef Paul het volgende:

[..]

Ik vind het wel logisch dat mensen twijfelen bij kip hoor, kip is keigevaarlijk
Ah, valt wel mee, als je weet waar het vandaan komt en je hebt het koel bewaard en bakt hem daarna goed, dan kun je best de gok nemen. Wat is een datum, vertrouwen op je eigen oordeel en logica.
Vertrouw je het niet, eet je het niet op, klaar. Zo simpel is het, toch? Zekjer niet doen als je er niet achter staat, doe ik ook nooit.
Kip kun je goed doorbakken en dat is een voordeel.
#ANONIEMzaterdag 2 januari 2010 @ 10:28
iemand nog iets gehoord van Paul (of was zijn nieuwe tagje wel heel toepasselijk)
scrub_nursezondag 3 januari 2010 @ 12:14
als ik twijfel over de kwaliteit van eten laat ik t mn kat ruiken,draait ze zich om en loopt weg weet ik genoeg
Teganzondag 3 januari 2010 @ 12:16
Vlees eet ik niet over de datum. De rest makkelijk paar dagen (melk) tot een week (yoghurt).
Giemzondag 3 januari 2010 @ 12:21
Wat ik me afvraag.. waarom zou je het sowieso nog willen eten?? Vind je het zo zonde om weg te gooien.. of was dit je laatste eten van de maand.. want ik zou hoe dan ook het risico niet willen lopen.
ThunderBitchzondag 3 januari 2010 @ 12:25
quote:
Op zondag 3 januari 2010 12:21 schreef Giem het volgende:
Wat ik me afvraag.. waarom zou je het sowieso nog willen eten?? Vind je het zo zonde om weg te gooien.. of was dit je laatste eten van de maand.. want ik zou hoe dan ook het risico niet willen lopen.
Er wordt al genoeg weggekiept gewoon omdat we het gewend zijn (om naar een datum te kijken).
Teganzondag 3 januari 2010 @ 12:28
Het is idd ten minste houdbaar, maar bij vlees is er meestal geen ruime marge.
Butterfly91zondag 3 januari 2010 @ 12:34
Bij verpakt eten, zoals chips/koekjes e.d. doe ik niet moeilijk over. Met vleesproducten (dus ook vleesbeleg) ben ik toch wat voorzichtiger en helemaal met kip.
ThunderBitchzondag 3 januari 2010 @ 12:37
quote:
Op zondag 3 januari 2010 12:28 schreef Tegan het volgende:
Het is idd ten minste houdbaar, maar bij vlees is er meestal geen ruime marge.
Geen idee hoe dat met vlees zit.
Je zou juist zeggen dat ze dat wel doen omdat mensen zo panisch zijn.
Teganzondag 3 januari 2010 @ 12:39
Vlees is natuurlijk bacterieheaven itt koekjes enzo. Ookal zit het verpakt, er zitten altijd wel bacterien hoor.
bbstreamszondag 3 januari 2010 @ 12:40
ik neem aan supermarkt kip? tja die dingen zijn vaak al half wit uitgeslagen dat ze al bedroven ruiken zodra je de pakking losmaakt.
Equiteszondag 3 januari 2010 @ 13:26
Kip is ook zo goedkoop dat je het risico niet eens hoeft te nemen. En als ie echt niet meer goed is valt dat 3 kamers verderop nog te ruiken.
Paulzondag 3 januari 2010 @ 13:26
Hij ligt nog in de koelkast, ik wil er wel een filmpje van maken>?
ThunderBitchzondag 3 januari 2010 @ 14:02
quote:
Op zondag 3 januari 2010 13:26 schreef Paul het volgende:
Hij ligt nog in de koelkast, ik wil er wel een filmpje van maken>?
Je maakt het nu wel erg bont.
Xenomaniaczondag 3 januari 2010 @ 14:03
quote:
Op zondag 3 januari 2010 13:26 schreef Paul het volgende:
Hij ligt nog in de koelkast, ik wil er wel een filmpje van maken>?
WTF Paul?
Nog effe en hij loopt er zelf uit.
LieLiezondag 3 januari 2010 @ 15:02
quote:
Op zondag 3 januari 2010 12:34 schreef Butterfly91 het volgende:
Bij verpakt eten, zoals chips/koekjes e.d. doe ik niet moeilijk over. Met vleesproducten (dus ook vleesbeleg) ben ik toch wat voorzichtiger en helemaal met kip.
Dat ja.
Giemzondag 3 januari 2010 @ 21:39
quote:
Op zondag 3 januari 2010 14:03 schreef Xenomaniac het volgende:

[..]

WTF Paul?
Nog effe en hij loopt er zelf uit.
Dat heb ik wel eens in mijn studentenhuis gehad met een rollade.. die had 4 maanden in het hoekje gelegen in een dicht bakje. Hij was klaargemaakt, dus stank viel mee, na 4 maanden hem te openen, lag er een lief wit schaapje in het bakje
han1987maandag 4 januari 2010 @ 09:49
Laatst ook meegemaakt. Kip klaargemaatk die al een paar dagen in de koelkast lag. De dag erna kwam alles er weer uit. Heerlijk kippetje!!!!!
Terrexmaandag 4 januari 2010 @ 11:04
Wat mensen vaak niet weten is dat alle supermarkt vleeskipvis etc al tijden overdatum is (ingevroren/ontdooit) en in het schap gesodemietert wordt,Wel eens een bakje kipfilet gepakt waar vocht in zat dat de kipfilet bijna erin verzoop nou ik zie het dagelijks als ik in de supermarkt kom. En dan nog niet tespreken over de hoeveelheid water wat in kipgespoten word zodat het meer lijkt dan het is.

Wij kochten vroeger twee kippen bij een boer buiten de stad en nou ik zou zeggen proef dat maar eens zo hoort kip tezijn!! Zelfs de Kwaliteits slager kan daar niet aan tippen.

Wat die overdatum kip betreft idd zollang die niet sterk ruikt en erg slijmerig is dan kan je hem vast nog wel consumeren.

Wel goed verhitten of stofen !!
fs180maandag 4 januari 2010 @ 15:59
quote:
Op maandag 4 januari 2010 11:04 schreef Terrex het volgende:
Wat mensen vaak niet weten is dat alle supermarkt vleeskipvis etc al tijden overdatum is (ingevroren/ontdooit) en in het schap gesodemietert wordt,Wel eens een bakje kipfilet gepakt waar vocht in zat dat de kipfilet bijna erin verzoop nou ik zie het dagelijks als ik in de supermarkt kom. En dan nog niet tespreken over de hoeveelheid water wat in kipgespoten word zodat het meer lijkt dan het is.

Wij kochten vroeger twee kippen bij een boer buiten de stad en nou ik zou zeggen proef dat maar eens zo hoort kip tezijn!! Zelfs de Kwaliteits slager kan daar niet aan tippen.

Wat die overdatum kip betreft idd zollang die niet sterk ruikt en erg slijmerig is dan kan je hem vast nog wel consumeren.

Wel goed verhitten of stofen !!
Klopt zeker, kip uit de supermarkt is niet te vertrouwen, wat daarmee gebeurd voor je het koopt..
Xenomaniacmaandag 4 januari 2010 @ 16:02
quote:
Op maandag 4 januari 2010 15:59 schreef fs180 het volgende:

[..]

Klopt zeker, kip uit de supermarkt is niet te vertrouwen, wat daarmee gebeurd voor je het koopt..
Daarom hebben ze het fenomeen 'poelier' in het leven geroepen.
(ook niet te vertrouwen maar je moet toch wat)
LeeHarveyOswaldmaandag 4 januari 2010 @ 16:05
quote:
Op vrijdag 1 januari 2010 23:57 schreef yvonne het volgende:

[..]

Je kunt het voelen, zeker bij kip.

Verder: jammer!
Dat kun je zeker! Een dag later, in je buik

En twee dagen later aan een schrale aars
Haaibaaikedinsdag 5 januari 2010 @ 23:23
quote:
Op zondag 3 januari 2010 13:26 schreef Paul het volgende:
Hij ligt nog in de koelkast, ik wil er wel een filmpje van maken>?
Gooi dan weg man..Je gaat toch geen kip bakken die vijf dagen over de datum is.ik niet tenminste.
Ik kijk altijd goed uit bij kip .
Pauldinsdag 5 januari 2010 @ 23:23
Hij ligt nu in de prullenbak, hoorde haar kakelen
Haaibaaikedinsdag 5 januari 2010 @ 23:26
quote:
Op dinsdag 5 januari 2010 23:23 schreef Paul het volgende:
Hij ligt nu in de prullenbak, hoorde haar kakelen
LOL, echt waar
Terrexzondag 13 juni 2010 @ 14:52
Als je hem nou helemaal droogbakt is die best nog wel te eten hahaha
TheSwooshdockSaintszondag 13 juni 2010 @ 15:08
quote:
Op zondag 13 juni 2010 14:52 schreef Terrex het volgende:
Als je hem nou helemaal droogbakt is die best nog wel te eten hahaha
nu niet meer denk ik hoor
Terrexzondag 13 juni 2010 @ 15:14
wel als je van groenvoer houd hahaha