Zit er een groot verschil tussen de studies Politicologie en Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties, want het komt voor mij over dat het praktisch hetzelfde is alleen met een andere naam.quote:Op vrijdag 25 december 2009 18:44 schreef andre347 het volgende:
Ik studeer Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties. Naast dat bijna alles in het Engels is merk je niet veel van het hele internationale gebeuren. Je bent er natuurlijk wel mee bezig maar het is niet zo dat ze je echt klaar stomen voor een baan bij de EU of de VN.
Dat zou ik niet weten. Heb nog nooit naar Politicologie gekeken om eerlijk te zijn.quote:Op zaterdag 26 december 2009 12:06 schreef Mestras het volgende:
[..]
Zit er een groot verschil tussen de studies Politicologie en Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties, want het komt voor mij over dat het praktisch hetzelfde is alleen met een andere naam.
Uitstekende keuze, want wat basale kennis over de VS is ook zo schaars in de VS.quote:Op zaterdag 26 december 2009 14:15 schreef Thormodo het volgende:
Misschien Amerikanistiek? Hoewel dat uiteraard wel (puur) op Amerika gefocust is.
Er zit een verschil in. Maar bij politicologie krijg je ook veel IB en internationale politieke economie etc.quote:Op zaterdag 26 december 2009 12:06 schreef Mestras het volgende:
[..]
Zit er een groot verschil tussen de studies Politicologie en Internationale Betrekkingen en Internationale Organisaties, want het komt voor mij over dat het praktisch hetzelfde is alleen met een andere naam.
Goede reactie, dankjequote:Op zaterdag 26 december 2009 19:09 schreef Ryon het volgende:
[..]
Er zit een verschil in. Maar bij politicologie krijg je ook veel IB en internationale politieke economie etc.
Ik zou gewoon lekker Politicologie studeren en daarna je verdiepen in de internationale kant. Vandaar uit kan je alle kanten uit. Veel van je studiegenoten willen dezelfde kant op en wordt
zeer veel aangeboden op dat gebied.
Bedenk wel dat het een wetenschap is en geen beroepsopleiding, Verwacht dus niet dat je 'klaargestoomd' wordt voor een baan, want dan kan je beter HBO gaan doen. Werkervaring/internationale ervaring komt in je laatste jaren, als je een mooie stage geregeld hebt of als je een jaartje in het buitenland gaat zitten.
Mocht je Europees ambtenaar willen worden - zwaar werk, maar goed betaald - dan kan je daar na je master nog een extra studie voor volgen.
Zorg er ook voor dat je tijdens je studie actief bent in een internationale studentenclub. Vandaar uit krijg je een zeer goed beeld van wat er allemaal mogelijk is.
En bovendien extreem zweverig; je moet er tegen kunnen. Ik, persoonlijk, kan dat niet.quote:Op maandag 28 december 2009 12:29 schreef 1991Char het volgende:
Culturele antropologie. Zoals de naam al zegt is dat wel erg gericht op culturen, en een stuk minder op de politiek of economie.
Wat heb je alswerkgever nou aan een afgestudeerde politicoloog (buiten onderzoeksinstituten om)?quote:Op maandag 28 december 2009 20:41 schreef PLAE@ het volgende:
Ik denk zelf dat ik voor politicologie ga. Natuurlijk mis je dan een bepaalde economische ondergrond maar die kan ik volgens mij met m'n CV wel aanvullen.
Als ik jou was zou ik dan gaan voor een beroepsopleiding. Bij elke wetenschappelijke opleiding zul je namelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Veel abstracte theorievorming en veel filosofie, pas helemaal op het einde krijg je een beeld wat je er praktisch mee kan.quote:Op maandag 11 januari 2010 03:48 schreef PhysX het volgende:
Ikzelf studeer nu IB/IO aan de RUG maar ik ga waarschijnlijk deze week stoppen. Het duurde even om te beseffen dat deze studie niets voor mij is. Ik moet echt een doel hebben van wat ik later wil worden en er vervolgens 100% voor gaan dus deze studie is misschien dus té breed voor mij. Het is allemaal erg abstract en heel veel dingen zijn zo logisch dat ik het echt niet op college uitgelegd hoef te krijgen.
Ik verwachte waarschijnlijk iets totaal anders maar tot nu toe is het zo retesaai dat ik het gewoon niet meer trek. Deze pagina op Wikipedia geeft goed aan waar de studie over gaat: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internationale_betrekkingen.
Realisme: De basisstellingen van de theorie zijn:
De staat is de belangrijkste actor in de internationale betrekkingen;
De staat is een unitaire actor;
De staat is een rationele actor die naar maximalisatie van zijn eigenbelang streeft;
Veiligheid is het belangrijkste thema in de internationale betrekkingen;
Ik bedoel maar... zoiets kan ik ook in 5 minuten bedenken, het vervolgens realisme noemen en er interessant mee gaan doen op congressen. Ik had vroeger filosofie op de middelbare school en dat heb ik dus expres NIET gekozen als vervolgopleiding. Wazige abstracte shit, vertel mij gewoon hoe ik geld kan verdienen in het buitenland!![]()
Wel jammer dat ik er nu pas achterkom dat ik de studie echt niet leuk vind. Maarja, ik keek er al 3 jaar lang naar uit om dit te gaan doen dus gaf ik het niet zomaar op. Nu is de vraag voor mij: what's next?!
Onzin, Bedrijfskunde(busniss administration kan je doen)/economics&busniss kan je zowel, publiek als in privaat terecht.quote:Op maandag 11 januari 2010 03:50 schreef Ryon het volgende:
[..]
Als ik jou was zou ik dan gaan voor een beroepsopleiding. Bij elke wetenschappelijke opleiding zul je namelijk tegen dezelfde problemen aanlopen. Veel abstracte theorievorming en veel filosofie, pas helemaal op het einde krijg je een beeld wat je er praktisch mee kan.
die heb je op de eur ook.quote:Op donderdag 14 januari 2010 19:30 schreef Rubber_Johnny het volgende:
University colleges.
Veel internationale mede studenten, dus goed voor een internationaal netwerkje. ze zeggen een hoog niveau te hebben en dat straalt op de student af. Veel gaan daarna naar het buitenland waarbij ze vaak bij prestigieuze instellingen worden aangenomen.
Je hoeft niet superintelligent te zijn volgens mij maar je moet wel een beetje een ' ik wil leren' instelling hebben.
http://www.uu.nl/EN/facul(...)e/Pages/default.aspx
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Schools/UCM.htm
http://www.vu.nl/nl/oplei(...)ty-college/index.asp
http://www.roac.nl/roac/
Ja maar die UC' s worden ook vrij serieus genomen, juist door hun reputatie.quote:Op donderdag 14 januari 2010 19:33 schreef Angelonfire23 het volgende:
[..]
die heb je op de eur ook.
verder denk ik dat de naam van de uni ook meespeelt. als je zegt dat je op de uni van tilburg heb gezeten word je internationaal minder serieus genomen dan de EUR, UVA of nijenrode ofzo bijv.
Het is toch meer voor van die ''cum laude'' studentjes?quote:Op donderdag 14 januari 2010 19:30 schreef Rubber_Johnny het volgende:
University colleges.
Veel internationale mede studenten, dus goed voor een internationaal netwerkje. ze zeggen een hoog niveau te hebben en dat straalt op de student af. Veel gaan daarna naar het buitenland waarbij ze vaak bij prestigieuze instellingen worden aangenomen.
Je hoeft niet superintelligent te zijn volgens mij maar je moet wel een beetje een ' ik wil leren' instelling hebben.
http://www.uu.nl/EN/facul(...)e/Pages/default.aspx
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Schools/UCM.htm
http://www.vu.nl/nl/oplei(...)ty-college/index.asp
http://www.roac.nl/roac/
Nee, joh. Dat valt hartstikke mee. De vakken verschillen niet veel van dat van reguliere colleges.quote:Op donderdag 14 januari 2010 21:56 schreef Mestras het volgende:
[..]
Het is toch meer voor van die ''cum laude'' studentjes?
De directeur van een van die instellingen (geloof dat het Hans Adriaansens was) heeft eens het punt gemaakt dat ook studenten met een 6 gemiddeld op hun eindlijst kunnen excelleren.quote:Op donderdag 14 januari 2010 21:56 schreef Mestras het volgende:
[..]
Het is toch meer voor van die ''cum laude'' studentjes?
volledige studie in het buitenland, is best duur en niet voor iedereen weg gelegd helaas.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 01:36 schreef Bora-Bora het volgende:
Specialiseer op een 'concreet' vakgebied wat jou ligt en waarin je wel toekomst ziet. Zorg ervoor daarnaast je talen op een goed niveau te krijgen, bijv door extra vakken te kiezen, of zelfstudie te doen bijv.
Doe een paar jaar studie in het buitenland met Erasmus en tijdens het stagelopen, en probeer met die basis in buitenlandse bedrijven aan de bak te komen.
Internationale betrekkingen en politicologie zijn superinteressante studies (zelf ook gedaan), maar concreet kun je er weinig mee, en het is evenmin een studierichting waar de internationale bedrijven naar op zoek zijn.
Goed zijn op een specifiek vakgebied + je talen beheersen, dat geeft je echt een (aantal) streepje(s) voor! Ook als je vervolgens de bestuurskant op wilt.
Je kunt natuurlijk ook gelijk voor een volledige studie in het buitenland kiezen!
Het antwoord op je vraag heb ik nog steeds niet.quote:Op woensdag 30 december 2009 15:22 schreef GoodGovernance het volgende:
[..]
Wat heb je alswerkgever nou aan een afgestudeerde politicoloog (buiten onderzoeksinstituten om)?
Iemand die het politieke spel snapt en universiteir niveau heeft:p Je kan als ambtenaar prima aan de bak. Of bij een ZBO als beleidsmedewerker.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 09:09 schreef PLAE@ het volgende:
[..]
Het antwoord op je vraag heb ik nog steeds niet.
Hoor het graag van afgestudeerden
Ik vind het erg moeilijk allemaal. De studie Politicologie lijkt me op het eerste oog erg interessant alleen het hele gebeuren van ambtenaren of beleidsmedewerkers en het vaak vele schrijven (beleid opstellen) en het hoge kantoorgehalte wat er bij hoort past denk ik niet echt bij mij.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:11 schreef Angelonfire23 het volgende:
[..]
Iemand die het politieke spel snapt en universiteir niveau heeft:p Je kan als ambtenaar prima aan de bak. Of bij een ZBO als beleidsmedewerker.
Maar belangrijkste je hebt de titel msc. en dat geeft aan dat je een bepaalde inteligentieniveau hebt.
Verder zal je in private bedrijven minder snel aangenomen worden dan iemand die bijv. bedrijfskunde heeft gedaan, simpel gezegd omdat je gewoon skills mist. Een traineeship kan natuurlijk wel, daar gaat het om je intiligentieniveau en word je zelf gevormd..
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |