abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 16 april 2013 @ 17:38:56 #76
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125360677
Nee, de broden zijn wel een stukje kleiner.
The love you take is equal to the love you make.
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 16 april 2013 @ 17:45:05 #77
163650 Greys
pi_125360909
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_125361016
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:14 schreef casper019 het volgende:
ik ben er van plan binnenkort 1 aante schaffen, na wat reviews te hebben gelezen is mijn oog op Moulinex Uno OW3101 gevallen
- degelijk en goed geprijst

heeft iemand ervaringen daamee? En in t begin wil ik het liefst eerst gewoon oefenen en porberne met kant en klaar mixen.
Weet iemand of je ook met kant en klaa rmixen goeie en lekkere resultaten krijgt?
en het brood uit een broodbak machine als je zeg maar voor 1000 grams brood gaat heeft dat het zelfde formaat als supermarkt brood om t maar zo te zeggen?
Uhm.. je weet hoe groot een supermarktbrood is toch? Heb je die broodbakmachineblikken wel eens gezien? :P
pi_125361049
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 17:45 schreef Greys het volgende:
Ik vond die kant en klaar mixen vaak echt prima, in elk geval al tien keer lekkerder dan 'gewoon' brood :)
Ik haalde de kant en klaar mixen bij de molen hier. Maar de eigenaar is overleden, en zijn vrouw stopt ermee. Dat is godver balen :'(
pi_125362907
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 16 april 2013 @ 18:43:21 #81
163650 Greys
pi_125362992
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Zoiets :D

IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:43:58 #82
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125363015
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:41 schreef casper019 het volgende:
haha nee heb nog nooit broodbakmachine brood gezien, hoeziet dat eruit?
is t anders qua vorm? of lijkt t gewoon op normaal brood?
Vierkanter en een groter brood is vooral hoger
The love you take is equal to the love you make.
pi_125363328
lol ziet er grappig uit, lijkt me alleen bagger snijden hahah
maar je hebt dus grotere sneetjes met zon broodbakmachine zeg maar? (je kan geen kleinere maken??)
  dinsdag 16 april 2013 @ 18:53:13 #84
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125363394
Kleiner broodje maken, wordt ie lager.

En het snijdt inderdaad bagger.
The love you take is equal to the love you make.
pi_125363488
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 18:43 schreef Greys het volgende:

[..]

Zoiets :D

[ afbeelding ]
Ligt maar helemaal aan het blik wat erin zit. Bij mij lijkt het sterk op een normaal brood, zit gewoon een langwerpig blik in. Overigens kortgeleden weer een brood gebakken met de meergranen-kant en klaar mix van de C1000, erg geslaagd. Nu een kant en klaar mix speltbrood meegenomen van de natuurwinkel, ben benieuwd. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125364041
maar is het brood van een broodbackmachine ook compacter of ook lekker lcuhtig??

http://www.vergelijk.nl/b(...)YCFdQctAodO3kAPA&v=3

en weet iemand of die Moulinex een beetje ''normale'' vorm broden maakt??

en is brood van een broodbakmachine nou echt zoveel lekkerder dan bakkers brood?? (ik bak nu afentoe zelf brood in de oven en tis een beetje een hobby geworden vandaar dat ik er nu op ben gekomen zon machine aan te schaffen)
pi_125371839
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken
is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines?
  dinsdag 16 april 2013 @ 21:33:27 #88
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125371954
Het kan ook heel luchtig zijn en vers kan het erg lekker zijn. En vaak zit er een gat onder in het brood.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 16 april 2013 @ 21:56:17 #89
62913 Blik
The one and Only!
pi_125373263
Er gaat niks boven een versgebakken brood. Heerlijk is het. Zelfs een doodsimpele variant met volkorenmeel is heerlijk.
pi_125390685
en als je brood maakt van losse ingrediënten, waar kopen jullie je ingrediënten?
weet iemand een leuke recepten site?
pi_125515048
Ik maak de laatste tijd het deeg in de BBM en maak dan bolletjes en doe ze in de oven.. Het brood word echter niet echt luchtig, zijn daar tips voor?

(Ik maak het deeg gewoon volgens de handleiding, daarna zet ik de BBM op 'dough', dan zou het toch goed moeten gaan? Recept dat ik gebruik is: 240 ml water, 420 g bloem, 3/4 tl olie, 3/4 tl suiker, 3/4 tl zout en 1 tl gist)

[ Bericht 44% gewijzigd door Reflectionne op 20-04-2013 08:47:05 ]
pi_125685482
nou heb ik vandaag mn broodbakmachine gekregen, staan er bij allen recepten dat ik meelsoort T55 moet gebruiken
echter kan ik dat nergens vinden ook niet via googlen
weet iemand wat dat is precies?
pi_125686741
Geen flauw idee, het lijkt mij ook niet echt uitmaken welk meelsoort je gebruikt, lijkt mij meer een kwestie van smaak?
pi_125687073
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden ''
pi_125687968
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 18:12 schreef casper019 het volgende:
nope er staat letterlijk in t boekje '' het gebruik van een meelsoort T55 word aangeraden ''
Zal ontgtwijfeld ook wel met willekeurig ander soort meel lukken. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125688017
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2013 21:31 schreef casper019 het volgende:
Ik lees trouwens dat bij veel broden uit broodbakmachines dat er een ''gat'' in t brood zit vanwege de deeghaken
is dat nog steeds zo of alleen bij de oudere machines?
Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten? :P Overigens totaal niet storend, je moet ze alleen wel even goed invetten om ze er makkelijk uit te krijgen.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_125688946
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 18:38 schreef trovey het volgende:

[..]

Hoe wil je anders kneden als er geen kneedhaken in de machine zitten? :P Overigens totaal niet storend, je moet ze alleen wel even goed invetten om ze er makkelijk uit te krijgen.
met wat moet je e invetten dan??

en weet iemand dat over dat Meel T55?

bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb...
http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html
daar staat t nog eens in mn handleiding!
pi_125689114
quote:
0s.gif Op woensdag 24 april 2013 19:05 schreef casper019 het volgende:

[..]

met wat moet je e invetten dan??

en weet iemand dat over dat Meel T55?

bij alle recepten die in mn recepten boekje (Moulinex ow3101) erbij staan staat dat ik dat mail nodig heb...
http://www.gebruikershand(...)dleiding-299570.html
daar staat t nog eens in mn handleiding!
Ik vet de kneekhaken(buiten- en binnenkant) en de pen waarop ze staan en waar de haken de bodem raken in met wat boter, plakken ze niet zo vast aan de pennen en in het brood en daardoor is de kans dat je de haken gaat beschadigen doordat je teveel geweld gebruikt ook minder, ik heb de anti-aanbaklaag op zowel de haken en op de bakpan nog perfect want als die gaat beschadigen gaat het steeds moeilijk worden om het brood uit de vorm te krijgen. :P Als ik de boel wat moet losmaken uit de pan gebruik ik een houten spatel, werkt perfect. ^O^
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 24 april 2013 @ 19:18:33 #99
163650 Greys
pi_125689409
Dat van T55 moet je niet te nauw nemen, dat is de uitmalingsgraad van het meel:
Ik googlede op 'meel 55' en toen kreeg ik meteen:

http://www.dekooktips.com/warenkennis/graan-rijst/meel-uitm.htm

quote:
De fijnste bloem van het type 45 wordt ook wel ook ' patentbloem' genoemd (in vrijwel alle supermarkten verkrijgbaar) en is bedoeld voor fijn gebak en cake. Verder komt bloem van het type 45 veel voor (in mixen) voor fijn gebak en cakemeel.

De 'gewone' tarwebloem in de supermarkt is van het type 55. Deze bloem heeft over het algemeen zeer slechte bakeigenschappen en is niet geschikt voor gerezen brood. Gebruik deze bloem voor: sauzen, pap, pannenkoeken, bladerdeeg, pasteideeg, gebak (eventueel met toevoeging van bakpoeder).

Behalve voor sommige 'broodmixen' die in de supermarkt te vinden zijn, wordt bloem van de andere types (65 en hoger) voornamelijk door de industrie (en de warme bakker) gebruikt voor het bakken van brood. Deze bloemsoorten - ook wel bakkersmeel genoemd - worden voor particulier gebruik alleen in speciaalzaken, molens etc. verkocht.
Kortom, niks van aantrekken verder, gewoon eerst eens lekker gaan rommelen met kant en klare broodmixen uit de supermarkt zou ik zeggen :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_125692412
nu heb ik net mn 1e brood gebakken
krijg alleen het brood niet uit t bakje zeg maar doe ik wat fout??
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')