Als je een rits testen hebt gehad, waarvan een echo zeker een van de belangrijkste is, zou ik me niet druk maken. Wat ik al eerder aangaf: overslagen zijn normaal, tenzij ze optreden bij inspanning of je hebt er 3 of meer na elkaar. Dan is er reden tot onderzoek, aangezien er dan een kans is dat er wel degelijk iets aan de hand is met je hart. Mochten deze testen niets laten zien dan zou ik me niet meer ongerust maken.quote:Op zondag 3 januari 2010 17:56 schreef FaraoDe84e het volgende:
Ey, dat heb ik ook, ik dacht dat gewoon onschadelijk was een paar achter elkaar en dat dat erbij hoorde. Ik heb 2 jaar geleden een holtertest van 24 uur gehad en daar kwamen onschadelijke overslagen uit ofzo volgens mij. Afgelopen zomer kreeg ik opeens hele ritsen achter elkaar maar dat hield wel op. Ze duurden ook ongeveer 5 secondes. Ik heb een fietstest gedaan daar kwam niets uit en een echo gehad (raad ik je aan). Het antwoord van DDM die er meer verstand van lijkt te hebben stelt me niet echt gerust. Zijn die ritsen extrasystolen ook gevaarlijk wanneer je hart uit al deze tests gezond is gebleken.
Ik heb gereageerd via je PMquote:Op zondag 3 januari 2010 18:09 schreef DeParo het volgende:
Als ik internet op raadpleeg dan varieert het van een hartstilstand tot niet-schadelijk. Niet erg goed voor je gemoedrust. Maar goed ik heb maar besloten in medische gevallen nooit meer internet te raadplegen, tenminste, niet langer dan 5 minuten. Misschien dat DDM of iemand anders het antwoord weet maar ik maak voor volgende week nog ff een afspraak met m'n huisarts en eis een gesprek met een cardioloog.
Goed zoquote:Op maandag 1 maart 2010 17:29 schreef DeParo het volgende:
Zal even nog de resultaten van het ziekenhuis hier posten.
Bloedonderzoek: Goed
Fietstest : Goed
Echo : Goed
Kastje : Goed
ECG : Goed
Paar overslagen werden gemeten en rond die overslagen ging de hartslag omhoog dat was het enige opvallende. Ik weet niet wat dat precies inhield maar het schijnt geen kwaad te kunnen ofzo en ook niet iets waar tegen ze iets kunnen doen ofzo volgde het niet helemaal maar verder positief.
Ja kwam beetje door mensen op de achtergrond die zaten te praten.quote:Op maandag 1 maart 2010 20:59 schreef DDM het volgende:
[..]
Goed zo![]()
Dat dikgedrukte stukje vind ik dan wel weer jammer. Dan wordt toch de essentie van het consult gemist. Ondanks het feit dat alle uitslagen goed zijn is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat het nou daadwerkelijk inhoudt. Enerzijds kan dat aan jou liggen, je bent opgelucht en mist daardoor gedeelten van het gesprek, anderzijds kan de arts het te moeilijk verwoord hebben zodat jij er niets van snapt. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.
Bij mij is het gekomen door de hartoverslagen zelf. Ik merkte het 3 jaar geleden ongeveer en ik raakte er gestresst van het was midden in een drukke periode. Even later flipte ik in combinatie met hyperventilatie hem helemaal uit op het station dacht dat ik gek werd. Toen heb ik er toch een tijdje mee rondgelopen. Maar het enige wat ik overgehouden heb aan internet lezen is dat er mensen waren die zeiden dat ze er al 10 jaar mee rondliepen. Nou dat wilde ik absoluut niet zat net in m'n studie etc dus dacht fock it.quote:Op maandag 1 maart 2010 22:44 schreef PIETR het volgende:
Heb chronische hyperventilatie en heb daardoor ook 'last' van overslagen. Heb mezelf, toen ik het voor het eerst had, goed binnestebuiten laten keren en toen is er niets gevonden. Daar moet je het dan mee doen. Geloof me, het internet raadplegen is echt het slechtste wat je kunt doen. Altijd lees je wel ergens een ernstig geval van een persoon die dezelfde klachten heeft als dat jij zelf hebt. Hierdoor schiet je dan weer in de stress, met als gevolg dat je weer hartsoverslagen krijgt.
Het beste wat je kunt doen is je goed laten onderzoeken en als dan blijkt dat de overslagen onschuldig zijn er zo min mogelijk aandacht aan besteden. Probeer het ook niet te voorkomen door geen koffie meer te drinken oid, want dan blijf je er toch onbewust mee bezig.
Beta-blokker? Overleg met je huisarts.quote:Op donderdag 10 juni 2010 17:39 schreef Vulcano68 het volgende:
Ik heb er ook zo'n jaar last van. Als ik me heb ingespannen tot zwetens toe begint het tijdens het tot rust komen. Meestal zo'n tien minuten. Maar helaas heb ik het steeds vaker en heftiger. Een kleine inspanning wordt meteen afgestraft met soms wel 3 hele dagen hartoverslagen. Duidelijk voelbaar en te veel achter elkaar. Overigens ben ik niet bang om dood te gaan of zo of ernstige hartklachten. Dat speelt bij mij geen rol.
Sterker nog, als ik het zat wordt op een gegeven moment, ram ik me keihard op de borst. Niet dat het helpt, maar ik ben het dan wel echt zat. Wat moet je anders doen? Op dagen dat ik het niet heb, ben ik weer bang dat als ik te veel beweeg het weer krijg. Het enige waar ik bang voor ben is dat het steeds vaker en heftiger gaat worden. Dan heb ik geen kwaliteit van leven meer. Dat vind ik enger dan de dood. Ook heb ik veel last van brandend maagzuur. Meestal gaat het daarmee gepaard. Als ik er last van heb en een sigaret opsteek, voel ik het ineens qua intensiteit toenemen. Roken verergert het dus. Waarom? Zuurstofgebrek? Want als ik bemerk dat ik bijna niet ademhaal gaat het ook harder tekeer. En als ik diep ademhaal en even vasthou, dan gaat het even goed zelfs. Tips?
Vraag bij je huisarts een verwijzing naar een cardioloog. Ik heb zelf al sinds de pubertijd last van overslagen en weet dat dit geen kwaad kan. Enkele jaren geleden kreeg ik er oppeens veel meer last van, meerdere overslagen per minuut. Mijn huisarts vond dat te veel en heeft me doorverwezen. Ik heb een echo en een holteronderzoek gehad. Er kwam niks uit, maar ik was wel goed onderzocht en vond het erg gerustellend dat er niks aan de hand was. Cardioloog raadde me wel aan om te stoppen met roken, en dat heb ik ook gedaan. Bij mij is het zo dat ik er meer last van krijg als ik gespannen (stress) ben. Als je aan niks anders meer kan denken, blijf je er last van houden. Dat is niet nodig. Een goed onderzoek kan dan behoorlijk gerustellend werkenquote:Op vrijdag 18 juni 2010 22:04 schreef Vulcano68 het volgende:
Afgelopen vrijdag de ergometrie (fietstest), daar was dus niets aan de hand, maar er was wel sprake van enkele overslagen. Ik heb er nog steeds last van en kan het niet langer meer uitstaan. Het is er te vaak, te lang en te hevig. Wat is het nou en wat kan men/ik er aan doen. Het gaat echt niet goed zo met me. Huisarts vertelt steeds hetzelfde, namelijk dat het geen kwaad kan. Hij bedoelt uiteraard dat ik er niet dood van zal gaan. Maar daar gaat het bij mij huist niet om. Ik wil mijn vertrouwde leventje terug zonder die storende overslagen. Anders ben ik ergens anders heel bang voor, dat ik totaal ga flippen en doorsla. Alle tips zijn welkom. Desnoods zelfdokteren. Het maakt mij niets meer uit, als het maar werkt. Alvast bedankt allemaal.
Het probleem ligt waarschijnlijk bij mijn nogal broodnuchtere huisarts, die het waarschijnlijk niet belangrijk genoeg vind zolang het maar niet levensbedreigend is. Sommige mensen op diverse fora klagen dat ze zo bang zijn als ze een paar overslagen per dag hebben. Jeetje, dan zou ik wel in kunnen pakken met mijn zes tot tien overslagen per minuut! En daar ligt hem nou net het probleem. Op de dagen dat ik het niet heb ben ik altijd extra voorzichtig met bewegen en het doen van inspanningen en dat terwijl ik @#$% nog maar 41 ben! Het valt me namelijk op dat ik er altijd last van krijg na het warm krijgen na inspanning. Ik volg je tip op en dwing mijn huisarts mij door te verwijzen naar een echte cardioloog.quote:Op vrijdag 18 juni 2010 22:15 schreef Jurk het volgende:
[..]
Vraag bij je huisarts een verwijzing naar een cardioloog. Ik heb zelf al sinds de pubertijd last van overslagen en weet dat dit geen kwaad kan. Enkele jaren geleden kreeg ik er oppeens veel meer last van, meerdere overslagen per minuut. Mijn huisarts vond dat te veel en heeft me doorverwezen. Ik heb een echo en een holteronderzoek gehad. Er kwam niks uit, maar ik was wel goed onderzocht en vond het erg gerustellend dat er niks aan de hand was. Cardioloog raadde me wel aan om te stoppen met roken, en dat heb ik ook gedaan. Bij mij is het zo dat ik er meer last van krijg als ik gespannen (stress) ben. Als je aan niks anders meer kan denken, blijf je er last van houden. Dat is niet nodig. Een goed onderzoek kan dan behoorlijk gerustellend werkenMijn huisarts vond veel overslagen wel zorgwekkend en ik ben blij dat hij me doorstuurde.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |