quote:
Maar hoe moet ik S bepalen dan ?quote:Op dinsdag 15 december 2009 23:27 schreef GlowMouse het volgende:
Het zijn betrouwbaarheidsintervallen, de eerste gebaseerd op een steekproef uit de normale verdeling waarvan de standaardafwijking bekend is (sigma), de tweede gebaseerd op een steekproef uit de normale verdeling waarvan de standaardafwijking onbekend is (en geschat wordt met S).
Je bent een topperquote:Op dinsdag 15 december 2009 23:36 schreef GlowMouse het volgende:
http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=64168
je maakt je cirkeltje te kleinquote:Op woensdag 16 december 2009 16:50 schreef Burakius het volgende:
[ afbeelding ]
Zie het omkringelde. Hoe kunnen ze nou heel droog die twee n'en wegstrpen. Ik heb getracht het uit te werken door die 3(n+1) uit te werken tot : 3n + 3 en dan dingen wegstrepen, maar dan nog kom ik er niet op. Help please.
p.s.
Dit is trouwens een ratio test (Quotiëntentest)
Er wordt helemaal niks 'weggestreept'. Die factor |x|/3 is onafhankelijk van n en dus een constante factor wanneer n je variabele is. Zodoende is de limiet van |xn/3(n+1)| voor n →∞ gelijk aan |x|/3 maal de limiet van n/(n+1) voor n →∞.quote:Op woensdag 16 december 2009 16:50 schreef Burakius het volgende:
[ afbeelding ]
Zie het omkringelde. Hoe kunnen ze nou heel droog die twee n'en wegstrpen. Ik heb getracht het uit te werken door die 3(n+1) uit te werken tot : 3n + 3 en dan dingen wegstrepen, maar dan nog kom ik er niet op. Help please.
p.s.
Dit is trouwens een ratio test (Quotiëntentest)
dat klopt niet.quote:En ik weet ook dat (n+2)! = (n+2)n!
Oke dat zou goed kunnen. Voor (n+1)! = (n+1)n! wel geldig.quote:
Tja, je kent de definitie van ! toch hoop ik?quote:Op woensdag 16 december 2009 21:31 schreef Burakius het volgende:
[..]
Oke dat zou goed kunnen. Voor (n+1)! = (n+1)n! wel geldig.
Dus dan is het voor (n+2)! = (n+1)(n+2) n! of iets in die richting?
tja ik weet dat (n+2)! = (n+1) * (n+2) * ....... etc. dus = (n+1) * (n+2) * n! (hoop dat dit correct is).quote:Op woensdag 16 december 2009 21:34 schreef Iblis het volgende:
[..]
Tja, je kent de definitie van ! toch hoop ik?
Ik zou het wel andersom schrijven, nu lijkt het net of de termen steeds hoger gaat, maar dus:quote:Op woensdag 16 december 2009 21:42 schreef Burakius het volgende:
[..]
tja ik weet dat (n+2)! = (n+1) * (n+2) * ....... etc. dus = (n+1) * (n+2) * n! (hoop dat dit correct is).
Het is faculteit. Dus 3! = 1 * 2 * 3
Thx duidelijk!quote:Op woensdag 16 december 2009 21:53 schreef Dzy het volgende:
[..]
Ik zou het wel andersom schrijven, nu lijkt het net of de termen steeds hoger gaat, maar dus:
(n+2)! = (n+2) * (n+1)! = (n+2) * (n+1) * n!
Het opzoeken kost ook nog O(n) zodat je voor het totaal op O(n²) komt. Door sorteren van beide lijsten kun je tot O(n logn) komen, maar de vraag is of dat bij n=100 veel uitmaakt.quote:Daarna maak ik een forloop die een b getal uit B neemt en dan i=b%10 uitrekent, dan zoek ik alleen in lijst Ai naar het getal b.
Die bound heb je ook, want je weet dat het natuurlijke getallen zijn. Je kan dan het maximum zoeken in O(n), een array maken vol booleans met de maximumgrootte van het gevonden maximum + 1, en alle startwaarden in die array op false zetten.quote:Op zaterdag 19 december 2009 13:06 schreef Iblis het volgende:
Is de boel wel gebound of weet je meer over de input, dan kun je een lineaire oplossing nadenken.
Er zullen vast wel meer bounds zijn waardoor het makkelijk wordt om een lineaire oplossing te bedenken. Als je weet dat de getallen natuurlijke getallen zijn (zoals in dit geval) ook, dus ksnap niet precies wat je bedoelt.quote:Op zaterdag 19 december 2009 14:12 schreef GlowMouse het volgende:
Iblis heeft het over een a priori bekende bound, bedenk maar eens waarom het dan makkelijk wordt
Jouw 'oplossing' is niet goed, je ziet zelf dat het al fout gaat bij een groot getal.
In de praktijk kan je hierop letten, maar om de orde van n te bepalen hoef je niet te letten op maximumgetal K en kdenk dat Optimistic bedoelde dat hij de laagste orde n wou. De oplossing die ik in mn post noemde is overigens ook geaccepteerd als oplossing (als n dichtbij K zit), alleen wordt hij nauwelijks gebruikt -.-quote:Op zaterdag 19 december 2009 14:22 schreef GlowMouse het volgende:
Je moet kijken naar de verwerkingstijd als functie van je input. In jouw functie is die exponentieel, want om een groot getal K in te voeren kost dat mij log(K) stapjes terwijl de geheugenallokatie K stapjes kost.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |