Wel slecht dat LSVb en ISO het zelf niet op hun website hebben. In ieder geval, zoals de voorzitter van de LSVb al zegt, het moet nog wel eventjes in een wet worden vastgelegd. Een gentlemen's agreement is leuk zolang niemand het schendt.quote:Op donderdag 10 december 2009 19:18 schreef RobertoCarlos het volgende:
Dit nieuwsbericht wordt wel opgepikt, zie hier vanuit Nijmegen:
http://www.ans-online.nl/(...)ijft-toch-betaalbaar
en hier in Trouw:
http://www.trouw.nl/nieuw(...)e_niet_duurder_.html
Te zwaar? Of gewoon niet meer interessant?quote:Op donderdag 10 december 2009 19:25 schreef zquing het volgende:
tvp, overweeg om economie te laten vallen
Dat is sowieso aan te raden voor iedereen die ook maar overweegt om een tweede bachelor/master te gaan doen. Het kost je niks, maar kan duizenden euro's schelen.quote:Op donderdag 10 december 2009 19:43 schreef dr.dunno het volgende:
tvp, zo te horen nog snel even aanmelden voor de master van de 2de studie.
http://translate.google.nl/#nl|en|stervendehoerenkankerkachelquote:Op donderdag 10 december 2009 16:48 schreef Horloge het volgende:
[..]
Dat is niet wat er bedoeld wordt. Onder 'laatste nieuws' heeft NOS Headlines het nu op een andere (volgens mij de juiste) manier geformuleerd:
[..]
Je kunt volgens mij dit jaar niet meer inschrijven voor (laat staan beginnen aan) een WO-studie dit schooljaar, en als dat zo is geldt het helaas niet voor jou.
omstandigheden waardoor ik haast onmogelijk nog genoeg punten kan halen om geen BSA te krijgen..... Wel interessant, maar denk dat ik maar keuzevakken ga nemen voor de extra verdieping, want sommige dingen zijn echt te saai voor woorden.quote:Op donderdag 10 december 2009 20:03 schreef Horloge het volgende:
Te zwaar? Of gewoon niet meer interessant?
[..]
De bedoeling is dat het al per 2010-11 in gaat, dus dat zal technisch wel mogelijk zijn. Vergeet niet dat het al in een eerste behandelingsronde is geweest in de Eerste Kamer. Ik weet alleen niet wat nu de verdere procedure is.quote:Op donderdag 10 december 2009 22:34 schreef dr.dunno het volgende:
opvallend is overigens dat
1. het nog door de eerste kamer moet, nog moet worden gepubliceerd in het staatsblad enz en dat er dus nog wel een paar jaar overheen gaat.
Nee, je moet het echt al studeren om in aanmerking te komen. Zie bij het nieuwsbericht uit ANS:quote:Op donderdag 10 december 2009 22:34 schreef dr.dunno het volgende:
2. het gaat om een aanmelding op zichzelf, er staat niet dat die poging succesvol moet zijn.
quote:De onderwijsminister heeft gezegd erop toe te zien dat universiteiten geen instellingscollegegeld mogen vragen bij studenten die aan een tweede studie begonnen zijn tijdens hun eerste studie, maar ’slechts’ het wettelijk vastgestelde collegegeld.
Waarom al die onduidelijkheid zeg. Vandaag zeggen ze dit, morgen dat, en nergens wordt het via een officieel kanaal gecommuniceerd.quote:Op vrijdag 11 december 2009 09:11 schreef RobertoCarlos het volgende:
Als ik dit artikel lees, zou de invoeringsdatum 2011 zijn.....
http://www.mareonline.nl/artikel/0910/14/0501/
En kennelijk komt de wet op 22 december voor besluitvorming in de 1e kamer, maar dat staat nog niet in de planning van hun website.,,,,
Dat zou ik in mijn geval zeer onterecht vinden. Als ik verder ga met Filosofie (en die kans is groot), dan zal ik het komende half jaar niets aan mijn eerste studie doen. 67 ECTS is té veel voor één semester, 42 kan ik wel aan. De VU heeft derhalve ook geen kosten aan mij, maar ontvangt wél een bedrag. Volgend jaar doe ik dan in het tweede semester de resterende 25 ECTS en strijkt de VU alsnog geld op voor mijn afstuderen. Op geen enkel moment lopen ze dus geld mis.quote:Op vrijdag 11 december 2009 09:11 schreef RobertoCarlos het volgende:Hou er trouwens maar rekening mee dat je flink opgejaagd gaat worden door de uni's op het moment dat je je afstuderen van je 1e studie uitstelt om je 2e studie af te maken.... De uni's ontvangen immers geen geld meer voor je...
Zo stimuleert minister Plasterk dus studievertraging, wat een asholequote:Op vrijdag 11 december 2009 11:33 schreef BlaatschaaP het volgende:
Als dit doorgaat, vind ik het goed nieuws!
Betekent wel dat ik flink moet gaan goochelen om én dit jaar m'n Bachelor niet af te ronden, én me dan volgend jaar moet inschrijven voor een nieuwe Bachelor én ergens tussendoor ook nog een Master wil doen.
Dat is inderdaad het meest schrijnende van dit hele gebeuren, dat ijverige studenten worden gestraft en lamballen die 5 jaar over een studie van 3 jaar doen gewoon mogen blijven aankloten. Het LSVb komt overigens juist op voor dat soort lamballen. (Volgens mij zijn ze trouwens nooit akkoord gegaan met het eerder genoemde schrijnende feit, dat was Plasterk's idee, maar dat terzijde.)quote:Op vrijdag 11 december 2009 23:18 schreef Tirza het volgende:
[..]
Zo stimuleert minister Plasterk dus studievertraging, wat een ashole. Studenten met een diploma straffen en trage studenten belonen
en dat de LSVB hiermee akkoord gaat, ongelofelijk
.
Word je dan wel toegelaten aan de uni? (Op basis van je propedeuse neem ik aan?) En heb je dan geen bindend studieadvies? Anders heeft het nog geen zin.quote:Op vrijdag 11 december 2009 23:18 schreef Tirza het volgende:
Ik ben momenteel bezig met afstuderen, maar twijfel serieus om dat volgend schooljaar pas te gaan doen. Dat scheelt duizenden euro's, aangezien ik een wo-bachelor wil gaan volgen.Ongelofelijk
![]()
Dus je wilt jouw afstuderen minimaal 3 jaar uitstellen? Dat wordt lastig...quote:Op vrijdag 11 december 2009 23:18 schreef Tirza het volgende:
[..]
Ik ben momenteel bezig met afstuderen, maar twijfel serieus om dat volgend schooljaar pas te gaan doen. Dat scheelt duizenden euro's, aangezien ik een wo-bachelor wil gaan volgen.![]()
Is die afspraak ook beperkt geldig of niet?quote:Op donderdag 10 december 2009 19:09 schreef Horloge het volgende:
De laatste ontwikkeling in deze is dat de LSVb een akkoord schijnt te hebben gesloten met de universiteiten en hogescholen. Hierbij is afgesproken dat mensen die vóór het afronden van de eerste studie beginnen met een tweede studie, die tweede opleiding tegen wettelijk collegegeld mogen afmaken (link). Plasterk wil de instellingen aan deze afspraak houden.
http://www.eerstekamer.nl(...)antekening_8/f=y.pdfquote:a. Door het ministerie van OCW is voorgesteld de plenaire behandeling van het
wetsvoorstel 31821 (versterking besturing) uit te stellen tot na het kerstreces. De
commissie blijft bij haar voorstel de plenaire behandeling plaats te laten vinden op 21/22
december 2009. Zij kan zich echter ook vinden in een plenaire behandeling op 26 januari
2010 indien het College van Senioren daartoe mocht besluiten. De commissie hecht er aan
dat op dit punt op korte termijn duidelijkheid bestaat.
Waarom 3 jaar uitstellen? Het hele idee is dan toch juist dat je je nieuwe studie geheel ook tegen wettelijk collegegeld kan volgen?quote:Op zaterdag 12 december 2009 09:57 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Dus je wilt jouw afstuderen minimaal 3 jaar uitstellen? Dat wordt lastig...
Zoals ik het begrepen heb, moet je dan wel gelijktijdig 2 studies volgen.quote:Op zaterdag 12 december 2009 18:15 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Waarom 3 jaar uitstellen? Het hele idee is dan toch juist dat je je nieuwe studie geheel ook tegen wettelijk collegegeld kan volgen?
Wat is dan het verschil met het oude voorstel? Een tweede studie tijdens je eerste doen blijft toch 'altijd' voor wettelijk collegegeld (wat je maar 1 keer betaalt)?quote:Op zaterdag 12 december 2009 19:07 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Zoals ik het begrepen heb, moet je dan wel gelijktijdig 2 studies volgen.
Zolang er niets op papier staat is het de vraag wat de status is van deze afspraak. Er wordt ontzettend slecht (beter: gewoon niet) gecommuniceerd door de studentenorganisaties, dus van hen worden we niets wijzer. Het is dus afwachten wat ze precies hebben afgesproken en hoe dit wordt vastgelegd.quote:Op zaterdag 12 december 2009 10:05 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Is die afspraak ook beperkt geldig of niet?
Leuk ook om het zo'n algemene naam als "versterking besturing" (sowieso een té positieve naam) te geven, terwijl het veel meer omvat.quote:Op zaterdag 12 december 2009 11:03 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ze zijn nu aan het bepalen wanneer het voorstel centraal behandeld wordt. Het gaat wel erg snel nu....
[..]
http://www.eerstekamer.nl(...)antekening_8/f=y.pdf
quote:Op zaterdag 12 december 2009 19:33 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Wat is dan het verschil met het oude voorstel? Een tweede studie tijdens je eerste doen blijft toch 'altijd' voor wettelijk collegegeld (wat je maar 1 keer betaalt)?
Het gaat erom dat je twee studies naast elkaar doet. Dus het gaat NIET alleen de aanmelding, je moet de studies tegelijk doen. Als de ene studie dan afgerond is vóór de andere, kun je de tweede studie tegen wettelijk collegegeld afmaken.quote:Op zaterdag 12 december 2009 19:34 schreef BlaatschaaP het volgende:
In het linkje staat:
[..]
Wat de praktische invulling daarvan precies gaat worden, weet ik alleen ook nog niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |