Ik denk ook dat het onmogelijk is.quote:Op maandag 7 december 2009 14:35 schreef Yi-Long het volgende:
Ik denk dat het onmogelijk is, want je zult het leger nodig hebben om zo'n staatsgreep te 'steunen', en volgens mij hebben wij niet een leger dat zich bij 'het volk' zou aansluiten, bij een eventuele staatsgreep.
Laten w stellen de onvrede bij de burger, of onvrede bij enkele generaals over het regeringsbeleid.quote:Op maandag 7 december 2009 14:37 schreef Flurry het volgende:
En wat zou een aanleiding zijn voor zoiets drastisch?
Dat denk ik ook. Verder zal de gemiddelde tegenwoordige Nederlander te lui zijn om daadwerkelijk iets te ondernemen tegen een eventuele 'onderdrukker'quote:Op maandag 7 december 2009 14:35 schreef Yi-Long het volgende:
Ik denk dat het onmogelijk is, want je zult het leger nodig hebben om zo'n staatsgreep te 'steunen', en volgens mij hebben wij niet een leger dat zich bij 'het volk' zou aansluiten, bij een eventuele staatsgreep.
Verrek!quote:Op maandag 7 december 2009 14:38 schreef RemcoDelft het volgende:
Een staatsgreep kan toch nooit veel voorstellen hier? Je vaart met je nuke-sub ergens rondjes in de Noordzee, stuurt een mailtje met: "nu ben ik de baas", en als je je zin niet krijgt, verglaas je Den Haag![]()
Ik ben niet tegen een staatsgreep hoor. Sterker nog, ik zou het toejuichen. Dit land zou vrij makkelijk een heel stuk beter op zeer veel punten kunnen presteren, en met een lagere belastingdruk ook nog.quote:Op maandag 7 december 2009 14:38 schreef ErwinRommel het volgende:
[..]
Ik denk ook dat het onmogelijk is.
Maar het is interessant om te discussieren over de uitvoering, ongeacht of het mogelijk of onmogelijk is.
Zelf ben ik uiteraard tegen, maar het is uit pure interesse.
Indien men die Generaals coup echt had uitgevoerd vraag ik mij af hoe de reactie zou zijn van het volk.
Mjah, misschien als je overtuigend genoeg het nieuwe beleid kunt brengen, en dus het volk massaal achter je kan krijgen, dat het zou lukken, maar in dit land heb je weer zaken als Het Koningshuis en de HRA-regeling, waarbij het eigenlijk beter zou zijn als je dat compleet zou afschaffen, maar er zijn toch veels te veel mensen in NL die er afhankelijk van zijn, of het op zijn minst in stand willen houden.quote:Op maandag 7 december 2009 14:39 schreef error_404 het volgende:
[..]
Dat denk ik ook. Verder zal de gemiddelde tegenwoordige Nederlander te lui zijn om daadwerkelijk iets te ondernemen tegen een eventuele 'onderdrukker'
De kilometerheffing natuurlijk!quote:Op maandag 7 december 2009 14:37 schreef Flurry het volgende:
En wat zou een aanleiding zijn voor zoiets drastisch?
Ik zie meerdere problemen.quote:Op maandag 7 december 2009 14:53 schreef ErwinRommel het volgende:
Een fictief scenario indien men de gehele krijgsmacht mee heeft zou kunnen zijn:
In het holst van de nacht alle parlementariers van het bed lichten plus de kabinets-leden.
Deze interneren we maar even op een kazerne.
De leden van het Koninklijk Huis krijgen huisarrest en hun communicatie word afgesneden.
Evenals de korpschefs van politie worden onder huisarrest gesteld.
De rechterlijke macht worden tijdelijk van hun functie ontheven en onder huisarrest geplaatst.
Het binnenhof word ingenomen alwaar de coup-leider plaats neemt.
Agenten van politie worden tijdelijk vervangen door militairen op straat en zodra de stabiliteit is vastgesteld van de militaire machthebbers tekenen deze een contract waarin ze afstand zullen doen van evt acties en hun werk op normale wijze zullen voortzetten.
Potentiele tegenstanders worden in de gaten gehouden.
De pers krijgt een tijdelijk verbod om opinie's te verspreiden. Enkel nieuws wat van de militaire leiding komt mag gepubliceerd worden tot nader order.
Bij het ochtend gloren komt de nieuwe machthebber met het bericht dat het land is overgenomen door een tijdelijke militaire regering en dat de burger op het hart word gedrukt door te gaan men hun dagelijkse bezigheden en het werk gewoon door kan gaan.
Ook roept het uit tot rust en dat er geen reden is voor paniek.
De leider roept ook op om vooral niet zich te verzetten.
Het dagelijkse leven is business as usual. Ga naar het werk, ga naar een bar/restaurant/cinema, kortom, doet uw ding.
Geen halve maatregelen.quote:In het holst van de nacht alle parlementariers van het bed lichten executeren plus de kabinets-leden.
Ik ga dus uit van het scenario dat het leger dit juist uitvoert. Dus dat de legerleiding minus minister dit plan uitvoert.quote:Op maandag 7 december 2009 15:09 schreef Yi-Long het volgende:
[..]
Ik zie meerdere problemen.
- voor zo'n operatie heb je erg veel mensen nodig, die je ook nog eens van te voren goed moet informeren etc. De kans dat het dus uitlekt is ontzettend groot.
- Ik denk niet dat je het leger achter je krijgt, tenzij de staatsgreep vanuit de legerleiding zelf komt.
- Ik denk dat de internationale bondgenoten van NL zullen ingrijpen, tenzij je daadwerkelijk echt het grootste gedeelte van het volk achter je krijgt... wat me erg moeilijk lijkt, gezien de gigantische versplintering in dit land.
En waarom zou je in Den Haag willen gaan zitten? Als je echt een nieuwe start wil maken, zou ik iets centraler gaan zitten, zodat je meteen met je vernieuwingen etc kunt beginnen. Den Haag is een symbool van de oude vastgelopen (vriendjes) politiek. Je wilt een signaal afgeven naar het volk toe dat die tijd over is, en dat de nieuwe overheid gewoon weer 100% in dienst van het volk zal werken.
Interessant artikel over coups, complotten en pogingen daartoe in ons eigen landjequote:Staatsgrepen: Coups en complotten
Staatsgrepen doen zich vooral voor in bananenrepublieken aan de andere kant van de wereld. Een coup d'état lijkt in het huidige Europa vrijwel ondenkbaar, en al helemaal in het Hollandse polderland. Toch kent ook onze geschiedenis een reeks minder constitutionele complotten en couppogingen. Over een roerig verleden.
[...]
Reeds tijdens de oorlog liepen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland mensen rond met een duidelijk omschreven beeld van het autoritaire bewind dat het vaderland na de bevrijding nodig had. Bij de Oranjes had koningin Wilhelmina daar zo haar eigen ideeën over en daarbij kon ze rekenen op de sympathie van schoonzoon Bernhard. Enkele kopstukken van de Ordedienst, een verzetsorganisatie die in feite de voortzetting was van de BVL uit het interbellum, koesterden een soortgelijk ideaal. Al in 1942 hadden voormalig landmachtcommandant jonkheer generaal Willem Roëll, graaf Gerrit Schimmelpenninck en oud-gouverneur van Nederlands-Indië jonkheer Bonifacius Cornelis de Jong plannen gepresenteerd om na de bevrijding als driemanschap op te treden en de macht naar zich toe te trekken.
[...]
Voor de radio riep generaal Willem Roëll (oud-OD) zijn oud-verzetsstrijders op tot verzet tegen de regering onder de vlag van het door hemzelf opgerichte Nationaal Verbond, terwijl oud-premier Pieter Gerbrandy, voorzitter van het Nationaal Comité Handhaving Rijkseenheid, opperbevelhebber generaal Hendrikus Kruls polste over zijn bereidheid tot deelname aan een staatsgreep. Kruls weigerde elke medewerking.
Gerbrandy probeerde het ook bij generaal Simon Spoor, bevelhebber in Nederlands-Indië, maar ook deze weigerde. Opmerkelijk genoeg had diezelfde Spoor op eigen houtje twee conservatieve kamerleden die in Indië op werkbezoek waren, gevraagd of zij aan een staatsgreep wilden deelnemen. In elk geval gistte het ook onder de Nederlandse officieren in Indië. De raadselachtige dood van Spoor maakte het er niet beter op, zeker niet toen na zijn overlijden bleek dat zijn medisch dossier was verdwenen en er geen sectie was verricht.
[...]
In feite is er maar één scenario denkbaar, en dat is er een van een toenemende politieke chaos en maatschappelijke onrust waarin een Prins van Oranje (de beoogde koning Willem IV?), met behulp van een deel van de krijgsmacht en instemming van de overige krijgsmachtdelen en de Nederlandse bevolking, het kabinet en de beide Kamers naar huis stuurt, om vervolgens nieuwe verkiezingen aan te kondigen. De kans dat dit scenario ooit werkelijkheid wordt, is vrijwel uitgesloten. Want hoewel daarmee de hoop van de toenmalige Koning Willem III (het terugdraaien van de grondwetsherziening) in vervulling zou gaan, leert de ervaring dat ná de staatsgreep de problemen meestal pas echt beginnen.
Lees verder >>
Dit zou niet eens zo onrealistisch zijn, zolang je als leger(leiding) er voor zorgt dat er geen geweld wordt gebruikt, zeker niet tegen burgers, je zal wellicht de stekker uit de AIX willen trekken, omdat je daarmee het internet in Nederland plat legt en dan meer controle over de media zal hebben, hoewel dit ook tegen je kan werken,gezien de internetverslaving van de gemiddelde Nederlander, maar ik denk niet dat de bevolking daarvoor de staat op gaat, zolang ze nog TV hebben.quote:Op maandag 7 december 2009 14:53 schreef ErwinRommel het volgende:
Een fictief scenario indien men de gehele krijgsmacht mee heeft zou kunnen zijn:
*Knip*
Naast dit, zou ik een avondklok in stellen tot nader order, ook dit zullen de meeste Nederlanders wel accepteren, het is namelijk een onzekere tijd dan, dus zullen ze liever binnen zitten. Ook hier wil je waarschijnlijk wat strenger op treden in bepaalde wijken, waar je eerder rellen kan verwachten.quote:Bij het ochtend gloren komt de nieuwe machthebber met het bericht dat het land is overgenomen door een tijdelijke militaire regering en dat de burger op het hart word gedrukt door te gaan men hun dagelijkse bezigheden en het werk gewoon door kan gaan.
Het lijkt me dan ook reuze interessant om in Nederland gewoon eens te zeggen: "we hebben genoeg wetten, het is af, het is goed zo"! Het slaat nergens op dat honderdduizenden ambtenaren continu bezig zijn met "een procentje meer hier, een procentje minder daar"! Gewoon mee stoppen, en over 10 jaar nog eens kijken of er wat veranderd moet worden.quote:Op maandag 7 december 2009 14:58 schreef Beelzebufo het volgende:
De 'regering' heeft het te druk met proefballonetjes en aan elkaars stoelpoten zagen.
We moeten juist richting een veel kleinere overheid. Want de huidige overheid is al lang niet meer bezig in dienst van het volk.quote:Op maandag 7 december 2009 15:26 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Het lijkt me dan ook reuze interessant om in Nederland gewoon eens te zeggen: "we hebben genoeg wetten, het is af, het is goed zo"! Het slaat nergens op dat honderdduizenden ambtenaren continu bezig zijn met "een procentje meer hier, een procentje minder daar"! Gewoon mee stoppen, en over 10 jaar nog eens kijken of er wat veranderd moet worden.
Maar gek genoeg zijn degenen die daarover moeten beslissen degenen die er nu geld aan verdienen, dus gaat het zonder zware opstand gewoon zo door.
Dat ook. Maar helaas geldt hier hetzelfde: degenen die dat moeten doen, gaan zichzelf echt niet ontslaan!quote:Op maandag 7 december 2009 15:33 schreef Yi-Long het volgende:
[..]
We moeten juist richting een veel kleinere overheid. Want de huidige overheid is al lang niet meer bezig in dienst van het volk.
Dat snap ik, en mede daarom zou ik dus een staatsgreep toejuichen.quote:Op maandag 7 december 2009 15:37 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Dat ook. Maar helaas geldt hier hetzelfde: degenen die dat moeten doen, gaan zichzelf echt niet ontslaan!
En ondanks de beloofde vermindering van regeldruk, komt er steeds meer bij...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |