abonnement Unibet Coolblue
pi_79959568
Waar precies in mijn post staat ajax?
pi_79972028
Jammer van zaterdag, was niet echt nodig geweest volgens mij. Nu maar vooruit kijken naar de volgende wedstrijd, aanstaande zondag ADO thuis.
pi_80078874
quote:
Geduldig wachtte Jacob Mulenga (26) tot hij zijn eerste contract als professioneel voetballer ondertekende. De Zambiaan was de negentien al gepasseerd toen hij besloot zijn leven toe te wijden aan de sport.

Jelmer van der Dussen
UTRECHT

Zeven jaar later acteert hij in de Nederlandse Eredivisie bij FC Utrecht. In de Domstad voelt hij zich wekelijks boven zijn niveau uitstijgen. "Sinds mijn prestaties op de Afrika Cup heb ik het idee dat alles binnen mijn bereik ligt." VoetbalPrimeur sprak met de oersterke Afrikaan.



Mulenga liet zich op jonge leeftijd niet lokken door de roem van het voetbal, zoals vele talenten wel deden. Hij koos ervoor zijn kwaliteiten te bewaren tot hij zijn middelbare school had afgerond. "Ik voetbalde al op heel jonge leeftijd en droomde over een carrière als professional", zegt Mulenga. "Maar voor mij en mijn ouders was het belangrijk dat ik mijn school zou afmaken. Op school draait het niet alleen om de leerstof, minstens zo belangrijk zijn de sociale contacten die je op doet. Met die ervaringen ben ik het voetbal veel beter gaan begrijpen."

Zambia

Met een diploma op zak stelde Mulenga zich op negentienjarige leeftijd open voor de voetbalwereld. Hij blies zijn loopbaan leven in toen hij bij de Zambiaanse derdeklasser AfriSport FC tekende. Vanaf dat moment nam zijn ontwikkeling komeetachtige vormen aan. Hij was net gepromoveerd naar de tweede divisie toen hij als twintigjarige een invitatie ontving voor de nationale ploeg van Zambia. Dat besluit kwam toenmalig bondscoach en oud-PSV'er Bwayla Kalusha op veel kritiek te staan.


"Ik was de eerste speler uit de tweede divisie van Zambia die voor het nationale team werd opgeroepen. Mensen vonden het onverantwoordelijk om een speler te selecteren die nog nooit op het hoogste niveau had gespeeld. Het was erg snel, maar Kalusha had mij zien spelen en zei: 'Jacob, jij bent klaar voor de nationale ploeg.' Dat hij vertrouwen in mij had, bleek wel uit het feit dat ik direct een basisplaats kreeg."

Zes jaar nadat hij als speler van AfriSport zijn vuurdoop als international onderging, maakt hij steevast deel uit van de Zambiaanse nationale ploeg. Mulenga is uitgegroeid tot sterkhouder van zijn land en bekroonde die status eerder dit kalenderjaar op de Afrika Cup. Met twee doelpunten en een assist oogstte hij nationale en zelfs continentale lof als spits van de Afrikaanse kwartfinalist.

"Sinds mijn prestaties op de Afrika Cup heb ik het idee dat alles binnen mijn bereik ligt. Het toernooi heeft mij veel gegeven. Ik ben nog geen big star, maar mensen praten over mij. Na afloop van de Afrika Cup werd ik verkozen in het beste elftal van deze editie, een heel grote eer. Ik heb de afgelopen jaren hard gewerkt om zover te komen. Om dan op die manier beloond te worden, stemt mij blij."
Interesse

"Ik kan niet ontkennen dat er sinds de Afrika Cup clubs geïnteresseerd zijn. Het toernooi is voor mij zo goed verlopen, dat veel scouts is opgevallen wat mijn mogelijkheden zijn. Mijn zaakwaarnemer belde na de Afrika Cup en vertelde dat hij met een aantal partijen had gesproken. Die clubs lieten weten mij de komende periode te zullen volgen. We zien wel wat er deze zomer gaat gebeuren. Misschien blijven er een paar clubs over, misschien ook niet."


Mulenga benadrukt niet op een transfer te azen, maar is geenszins van plan de deur dicht te gooien mocht een mooie club zich deze zomer in Utrecht melden. "De clubs weten dat ik nog een doorlopend contract heb bij FC Utrecht en dat ze eerst met hen moeten gaan praten. Ik laat mijn keuze afhangen van de clubs die zich voor mij melden. Misschien zeg ik wel tegen FC Utrecht: 'Ik wil absoluut niet vertrekken.' En als Utrecht zegt dat het mij niet kwijt wil, is het geen enkel probleem om hier te blijven. Dit is niet zomaar een club, dit is een prachtige club."

Potentie

Een belangrijk speerpunt voor Mulenga om de Domstad niet al na een jaar vaarwel te zwaaien is de potentie van het huidige FC Utrecht. Sinds de miljoeneninvestering van grootaandeelhouder Frans van Seumeren schittert de club in het halen van talent. "FC Utrecht is ambitieus en op termijn klaar om prijzen te winnen. Wanneer? Dat hangt ervan af hoe deze ploeg bij elkaar blijft."

"Maar als het zich op deze manier voortzet, gaat deze club absoluut een titel winnen. Dat valt af te lezen aan het soort spelers hier speelt, het soort supporters op de tribune zit en het soort stad dit is. Ik ben nog niet zo lang in Nederland, maar de manier waarop de mensen mij hier behandelen is heel anders dan mijn ervaringen in andere landen. In positieve zin."

Waar Mulenga sinds zijn komst van het Franse Chateauroux ook goede ervaringen mee kent is de technische staf van FC Utrecht. De Zambiaan is lovend over de werkwijze van trainers Ton du Chatinier en Jan Wouters. "Positief aan deze trainer (Du Chatinier, red.) is dat hij jongens niet wil vormen tot spelers die ze niet zijn. Hij helpt je met het verbeteren van de kwaliteiten waar toekomst in zit en probeert je nooit te kneden tot een andere voetballer."

"Een punt waar ik mij volgens de trainer in moet verbeteren is het egoïsme voor het doel. Ik kom vaak in een kansrijke situatie, maar speel de bal vervolgens naar een ploeggenoot. De trainer verlangt van mij dat ik zelfzuchtiger word. Hij wil dat ik bij wijze van spreken heel het veld over ren en een doelpunt maak. 'Je hebt snelheid, kracht en twee goede voeten. Tegenstanders zijn banger voor jou dan jij voor hen', zegt hij dan. Dat helpt mij dit seizoen en de jaren die nog komen gaan."

"Op sommige momenten besef ik niet hoe sterk en snel ik ben. Daar heb ik altijd aan getwijfeld. Maar de coach heeft mij er op gewezen dat ik een van de sterkste en snelste jongens ben. Nu twijfel ik niet meer. 'Geef de bal, dan ga ik wel'. Ik wist wel dat ik die kwaliteiten bezat, maar het is de truc om te weten hoe je skills op de juiste momenten moet benutten."
voetbalprimeur.nl
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  vrijdag 9 april 2010 @ 10:16:41 #204
25678 PBateman1978
Glow Sticks!
pi_80114607
quote:
Jubileumwedstrijd Michel Vorm

Michel Vorm keept zondag zijn 100e competitiewedstrijd in het eerste van FC Utrecht. Een prachtige mijlpaal!

Volgens onze archivaris heeft Michel In de voorgaande 99 wedstrijden 45 (!) keer de nul gehouden, wat deze mijlpaal een bijzondere maakt. Zijn mooie reeks van dit seizoen blijkt hiermee geen uitzondering. Een mooie, misschien wel unieke prestatie.

Wij feliciteren Michel van harte met dit resultaat en wensen hem zondag de 46e clean sheet toe.

Bestuur Stichting True Support
Ja la lalaa Michel in Oranje
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80115451
Dit gaat ons een probleem opleveren.. Michel gaat weg in de zomer, dat kan niet missen
pi_80187377
Vorm had zijn prijs binnen, de contracten zijn verlengd, dus we konden weer heerlijk niets doen.

Wat een slechte wedstrijd, met nijholt en vd maarel voorop. Nu moet ik zeggen dat ik nijholt al tijden zat ben qua spel, maar vd maarel verbaasde me. Dipje misschien.

Niet dat er iemand van de rest beter presteerde overigens. Het is een schande!
pi_80194494
quote:
Op zondag 11 april 2010 15:28 schreef Tha_Duck het volgende:
Het is een schande!
Daar is alles mee gezegd. Onvoorstelbaar zeg. En vooral van der Maarel ja. Ik word overigens ook niet goed van die van Wolfswinkel, geen bal raken en maar gaan liggen constant of zeiken op medespelers. Woensdag Groningen. Ben benieuwd of du Chatinier hier nog iets van kan maken in die 3 dagen.
pi_80199033
Ik kon niet vanwege een 65-jarig huwelijk van mijn grootouders. kreeg continu sms-jes van vrienden dat ze wensten ook zoiets te hebben vandaag... toen wist ik wel genoeg....
pi_80214912
Het was ook wel te verwachten, playoffs zijn al behaald, weg motivatie, en ''offday'' nummer 6 ofzo dit seizoen ?

Word moe van dat gelul achteraf ook, we weten wel dat het weer een wanvertoning was Ton, maar wat ga je er nou eens aan doen ?
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80214968
quote:
Op vrijdag 9 april 2010 10:45 schreef Tha_Duck het volgende:
Dit gaat ons een probleem opleveren.. Michel gaat weg in de zomer, dat kan niet missen
Kunnen we die wietteler van Ado wel halen... die stond goed in zn goal

Wat een bagger zondag! Alleen Nesu en Schut probeerden er nog wat van te maken. Kan me voorstellen dat die Nesu zich langzamerhand ook aan het afvragen is wat hij hier nog doet...
  maandag 12 april 2010 @ 13:07:50 #211
251893 WD.40
Multispray
pi_80222485
En zo zal Wuytens zich wss afvragen waarom hij bij Heracles weggegaan is. Heeft iemand trouwens nog gehoord wie 'Man of the Match' geworden is, of heeft er niemand een sms gestuurd ?
Even spuiten...zo gepiept!
pi_80222580
quote:
Op maandag 12 april 2010 13:07 schreef WD.40 het volgende:
En zo zal Wuytens zich wss afvragen waarom hij bij Heracles weggegaan is.
Dat denk ik niet, we zijn ietsiepietsie groter dan Heracles, met alle respect voor wat ze dit seizoen presteren.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
  maandag 12 april 2010 @ 13:19:38 #213
251893 WD.40
Multispray
pi_80222902
Ik doelde ook op sportief gebied en dan nog met de nodige ironie.
Even spuiten...zo gepiept!
pi_80224028
quote:
Op maandag 12 april 2010 13:19 schreef WD.40 het volgende:
Ik doelde ook op sportief gebied en dan nog met de nodige ironie.
Het scheelt wat, 2 punten ?
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80225986
Het moet niet groter gemaakt worden dan het is hoor. Een potje verlies tegen Ado. Boeien. Was niet best, nee. Maar als we grunn winnen met 2-0 is alles weer vergeten. Er wordt gedaan of er mensen dood zijn, de club opgeheven is en iedereen hiv heeft in Nederland.

En Wuytens zal zeker wel blij zijn. Met alle respect voor Heracles, maar een topclub kan je het niet noemen. Voor volgend jaar voorspel ik dat ze net boven de degradatiestreep zullen eindigen. Simpelweg omdat dan Verbeek weg is en er een aantal spelers zullen vertrekken. Tel daarbij op dat als ze eens 6 potjes op rij verliezen, dat de moraal daalt en het pover wordt, en dan ben ik benieuwd wat ze nog kunnen.

Utreg is natuurlijk ook geen topclub die in de top 3 meespeelt, maar we spelen altijd mee voor europees voetbal en het linker rijtje. We zijn een redelijk stabiele club die de afgelopen 10 jaar best iets gepresteerd heeft (3x bekerfinale, 2x winst bv). Nee, we zijn geen top3. Maar we horen wel bij de 4 clubs die nooit gedegradeerd is!
pi_80226645
quote:
Op maandag 12 april 2010 14:31 schreef Tha_Duck het volgende:
Het moet niet groter gemaakt worden dan het is hoor. Een potje verlies tegen Ado. Boeien. Was niet best, nee. Maar als we grunn winnen met 2-0 is alles weer vergeten. Er wordt gedaan of er mensen dood zijn, de club opgeheven is en iedereen hiv heeft in Nederland.
Dat we verliezen van Den Haag is ook geen drama, dat kan gebeuren, maar dit was wel de zoveelste wedstrijd dit seizoen waar het wel heel erg was gesteld met de instelling van de spelers, en het getoonde spel.

Kijk, het is allemaal betrekkelijk natuurlijk, we hebben nu al meer punten dan vorig seizoen en de playoffs zijn veilig gesteld, maar het kan altijd beter natuurlijk.

Ton met zijn ‘’offday’’, moe word ik er van, echt al minstens de 6e keer dat ie dat roept he na een slechte wedstrijd dit seizoen, gaat nergens over toch ?
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80227212
Helemaal mee eens. Maar ik vraag me serieus af hoe het komt, ik denk niet dat het aan Ton ligt maar meer aan wat spelers die niet willen. Er worden er natuurlijk een zwikkie op straat gegooid binnenkort, die zullen wel niet erg hard meer willen. En je mist types als JP en Kuijt. Die konden een team echt op sleeptouw nemen.

En als nuchter bekijkt:
Schut - Probeerde wel, zelfs in de spits
Mulenga - Mooie omhaal, redelijke kopbal
Nesu - Werkte hard, ging redelijk
Mertens - Werkte wel, maar wilde te mooi doen
Silberbauer - Werkte bij vlagen hard, maar kreeg het niet draaiend
Wuytens - Weinig op aan te merken, viel niet echt op
Vorm - Niet sterk, ook niet superslecht. Beetje pech bij 2e doelpunt
Danso - Nooit kapot van geweest, type Douglas. Werkte er wel voor
van Mierlo - Amper gezien, neutrale mening over

De echte faalhazen waren eigenlijk Nijholt, vd Maarel, v Wolfswinkel en Asara.

Dus wat dat betreft viel het nogal mee eigenlijk.

Volgens seizoen zijn er wat azijnpissers weg, misschien een leuke spits erbij nog. En dan maar eens zien waar het strand. Ik zie wel een stijgende lijn de laatste 3 jaar als ik eerlijk ben.
pi_80339492
Van der Maarel heeft me nog niet overtuigd gisteren. Lensky daarentegen werd terecht als man of the match uitgeroepen.
pi_80339891
Lensky was zeker terecht MotM, vond verder Nesu ook goed spelen.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80377205


We zijn verwend dit seizoen.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80387151
Nesu en Lensky waren prima.

Hoewel vd Maarel nog niet goed speelt, vond ik hem goed herpakken na Ado. Hij stond er maar mooi wel, en speelde een matige tot vlagen acceptabele wedstrijd vond ik. Hij heeft gewoon een dipje, en vind het knap hoe hij er overheen probeert te komen, vechtersmentaliteit. Denk dat het nog wel goedkomt met die jongen.

RvW viel me weer tegen, al speelde hij nu eens over de middenlijn wat wel voor meer dreiging zorgde. Maar met de schamele voorzetten die komen, wordt het toch lastig. Wat mis je Dave dan toch, die zorgde altijd wel voor 3 of 4 goede voorzetten per wedstrijd, daar had je iets aan gehad met Mulenga en RvW.
pi_80456690
Zo, dat was een fijn daggie!

Net op tijd in rotjeknor (kut aangegeven stadion) maar heerlijk zonnetje en temperatuurtje. Uitvak uitverkocht, dus lekker druk. Beetje zingen en springen, lekker! Lang geleden dat het zo lekker was om te gaan.

Nu Vitesse nog ff oprollen
pi_80474232
quote:
Lensky wilde vertrekken na trainingsbezoek supporters

19/04/2010 09:06

Jacob Lensky heeft op het punt gestaan zijn contract bij FC Utrecht in te leveren vanwege het supportersincident van zaterdag. De directie van FC Utrecht heeft de verdediger op andere gedachten kunnen brengen.

Inleiding voor het bijna inleveren van zijn contract was het trainingsbezoek van enkele FC Utrecht-supporters. Zij betraden zaterdag het veld, zouden met vuurwerk hebben gegooid naar de spelers en eisten in woord en gebaar betere prestaties en een overwinning tegen Sparta (zondag), meldt De Telegraaf. Alles bij elkaar reden genoeg voor Lensky om zijn contract in te willen leveren, wat hij uiteindelijk dus niet deed.

Ook algemeen directeur Jan Willem van Dop was allesbehalve blij met het incident. 'Wij staan er altijd voor open om met supporters te praten en hebben dat ook met een vrij forse delegatie gedaan.'

De algemeen directeur sprak van een eerder onderhoud tussen club en supporters. 'We begrepen dat het daarmee klaar was. Toch is dat blijkbaar niet bij iedereen aangekomen. Het is duidelijk dat het betreden van het veld door een aantal mensen zeer intimiderend is ervaren.'

FC Utrecht won zondag overigens wel bij Sparta: 0-3. Jacob Lensky nam met een afstandsschot de eerste goal voor zijn rekening.
Van Vi.nl

Wat is dat nou weer voor een kansloze actie; we zijn toch geen feyenoord, laat die jongens ff rustig trainen; als Lensky alsnog besluit te stoppen met voetbal aan het eind van het seizoen zou het me niet verbazen....
pi_80474568
quote:
Op maandag 19 april 2010 11:19 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Van Vi.nl

Wat is dat nou weer voor een kansloze actie; we zijn toch geen feyenoord, laat die jongens ff rustig trainen; als Lensky alsnog besluit te stoppen met voetbal aan het eind van het seizoen zou het me niet verbazen....
Snap het ook niet goed, het spel was inderdaad niet om aan te zien de laatste tijd, maar om dan vuurwerk naar spelers te gaan gooien...

Wel vind ik Lensky ook een beetje overdrijven, praat die actie niet goed, maar om dan gelijk je contract in te leveren...

Hopelijk blijft ie gewoon ballen, want in zijn huidige vorm is het 1 van de beste middenvelders in de Eredivisie.
Let's drop some acid and go to a titty bar.
pi_80474790
Lensky is psychisch gezien niet echt stabiel uh. Dus dat verbaast me dan weer niets.

En ik vind eerlijk gezegd dat je best commentaar mag hebben voor of na een training (niet onderbreken), je betaald wel hun salaris en dat moeten ze niet vergeten. Echter vuurwerk en dat soort onzin gaan veel, maar dan ook veel te ver.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')