FOK!forum / Culinesse à gogo / Wasabi pasta bewaren
Quinn_Dexterdinsdag 1 december 2009 @ 19:42
Heb een tijdje geleden een tubetje wasabi-pasta gekocht.



Volgens het doosje moet het spul na opening, binnen 3 weken worden gebruikt.

Nu ben ik best een liefhebber van wasabi maar zo'n tubetje opmaken binnen 3 weken lukt me niet. Ik vraag mij dan ook af of die 3 weken erg letterlijk moet worden genomen of niet ?
BasEnAaddinsdag 1 december 2009 @ 19:45
Ik denk dat wasabi wel iets langer meegaat. Toch zeker wel een paar maanden.
Kevincydinsdag 1 december 2009 @ 19:45
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:42 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Heb een tijdje geleden een tubetje wasabi-pasta gekocht.

[ afbeelding ]

Volgens het doosje moet het spul na opening, binnen 3 weken worden gebruikt.

Nu ben ik best een liefhebber van wasabi maar zo'n tubetje opmaken binnen 3 weken lukt me niet. Ik vraag mij dan ook af of die 3 weken erg letterlijk moet worden genomen of niet ?
1 dag erover heen en je gaat kapot als je het eet
donthatedinsdag 1 december 2009 @ 19:46
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:45 schreef Kevincy het volgende:

[..]

1 dag erover heen en je gaat kapot als je het eet
Ja zou het nog geen 2uur langer bewaren
Vandaag...dinsdag 1 december 2009 @ 19:46
Nooit geweten, ik heb het altijd maanden in de koelkast. Smaakt gewoon hetzelfde.
Buschettadinsdag 1 december 2009 @ 19:47
Ik zou het figuurlijk nemen

Flikker die shit weg en volgende keer vries je kleine porties in
Kevincydinsdag 1 december 2009 @ 19:51
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:46 schreef Vandaag... het volgende:
Nooit geweten, ik heb het altijd maanden in de koelkast. Smaakt gewoon hetzelfde.
Ja dat is één van de grootste geheimen van de wereld!
t1m0kdinsdag 1 december 2009 @ 20:15
Wasabi is eeuwig houdbaar. Waarom? Omdat het pittig is. Naast zout en zuur is scherp een van de beste eigenschappen die eten kan hebben om het lang te kunnen bewaren. Net zoals jij kunnen schimmels en bacteriën ook niet al teveel scherp eten verdragen.
_Arual_dinsdag 1 december 2009 @ 23:55
Oh, wist ik niet. Hier ligt het soms enkele maanden.

Wil je het toch opmaken binnen drie weken, dan raad ik je het volgende recept aan (waarna je nog driekwart tube te gaan hebt, maar goed):

Tonijnsteak met wasabi saus
ASSpirinewoensdag 2 december 2009 @ 01:12
Het valt me wel op dat dingen tegenwoordig minder lang "houdbaar" zijn. Vroeger kon je zoiets, volgens de verpakking, jaren bewaren bij wijze van spreken. Tegenwoordig moet alles al gekoeld bewaard worden, en x aantal dagen nog opening geconsumeerd worden

Ik had hier mosterd liggen dat zeker een jaar over datum was. Gewoon eten, geen problemen mee gehad. Zelfs op flessen spa stond er vroeger een datum dat jaren verder was, tegenwoordig mag je blij zijn als je het, volgens hen, een half jaartje ofzo mag bewaren
Quinn_Dexterwoensdag 2 december 2009 @ 07:14
Mocht ik overlijden als gevolg van overjarige wasabi houd ik jullie allemaal persoonlijk aansprakelijk, hehe
#ANONIEMwoensdag 2 december 2009 @ 09:54
de wasabi die ik heb staat volgens mij nieteens een houdbaarheidsdatum op of het staat er in japans misschien? zal volgende x het kartonnetje even tjekken hier gaat t iig maanden mee.
anboniwoensdag 2 december 2009 @ 12:56
quote:
Op woensdag 2 december 2009 01:12 schreef ASSpirine het volgende:
Het valt me wel op dat dingen tegenwoordig minder lang "houdbaar" zijn. Vroeger kon je zoiets, volgens de verpakking, jaren bewaren bij wijze van spreken. Tegenwoordig moet alles al gekoeld bewaard worden, en x aantal dagen nog opening geconsumeerd worden
Ja, leve de immer toenemende betutteling vanuit instanties die lang niet altijd weten waar ze het over hebben
Oceanonixwoensdag 2 december 2009 @ 19:33
Het is echt maar 3 weken houdbaar na openen. Schimmel groeit er prima in en je ziet en proeft het niet. Maar je word er wel enorm ziek van.
Er schijnt ook wasabi poeder te koop te zijn. Dat kan je wel bewaren en aanmaken zo veel als je nodig hebt.

Ik wist het ook niet maar op de sushi-workshop die ik vorige week deed kreeg ik dit te horen.
Buschettawoensdag 2 december 2009 @ 19:45
quote:
Op woensdag 2 december 2009 19:33 schreef Oceanonix het volgende:
Het is echt maar 3 weken houdbaar na openen. Schimmel groeit er prima in en je ziet en proeft het niet. Maar je word er wel enorm ziek van.
Er schijnt ook wasabi poeder te koop te zijn. Dat kan je wel bewaren en aanmaken zo veel als je nodig hebt.

Ik wist het ook niet maar op de sushi-workshop die ik vorige week deed kreeg ik dit te horen.
tuurlijk is dat zo. TS kan jouw en mijn advies denk ik het beste opvolgen.

En dus alle andere posters aansprakelijk stellen voor haar dood