abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_75193476
Heb een tijdje geleden een tubetje wasabi-pasta gekocht.



Volgens het doosje moet het spul na opening, binnen 3 weken worden gebruikt.

Nu ben ik best een liefhebber van wasabi maar zo'n tubetje opmaken binnen 3 weken lukt me niet. Ik vraag mij dan ook af of die 3 weken erg letterlijk moet worden genomen of niet ?
Quinn Dexter
  dinsdag 1 december 2009 @ 19:45:03 #2
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_75193598
Ik denk dat wasabi wel iets langer meegaat. Toch zeker wel een paar maanden.
pi_75193632
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:42 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Heb een tijdje geleden een tubetje wasabi-pasta gekocht.

[ afbeelding ]

Volgens het doosje moet het spul na opening, binnen 3 weken worden gebruikt.

Nu ben ik best een liefhebber van wasabi maar zo'n tubetje opmaken binnen 3 weken lukt me niet. Ik vraag mij dan ook af of die 3 weken erg letterlijk moet worden genomen of niet ?
1 dag erover heen en je gaat kapot als je het eet
"Fuck the phones! Unless Carmen Electra calls for an
emergency titty-fuck, dont pick up!"
"He's so full of shit that his eyes are brown"
  dinsdag 1 december 2009 @ 19:46:22 #4
280358 donthate
Aandachtsgeilurt
pi_75193651
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:45 schreef Kevincy het volgende:

[..]

1 dag erover heen en je gaat kapot als je het eet
Ja zou het nog geen 2uur langer bewaren
  dinsdag 1 december 2009 @ 19:46:51 #5
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_75193670
Nooit geweten, ik heb het altijd maanden in de koelkast. Smaakt gewoon hetzelfde.
  dinsdag 1 december 2009 @ 19:47:33 #6
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_75193700
Ik zou het figuurlijk nemen

Flikker die shit weg en volgende keer vries je kleine porties in
pi_75193874
quote:
Op dinsdag 1 december 2009 19:46 schreef Vandaag... het volgende:
Nooit geweten, ik heb het altijd maanden in de koelkast. Smaakt gewoon hetzelfde.
Ja dat is één van de grootste geheimen van de wereld!
"Fuck the phones! Unless Carmen Electra calls for an
emergency titty-fuck, dont pick up!"
"He's so full of shit that his eyes are brown"
pi_75194955
Wasabi is eeuwig houdbaar. Waarom? Omdat het pittig is. Naast zout en zuur is scherp een van de beste eigenschappen die eten kan hebben om het lang te kunnen bewaren. Net zoals jij kunnen schimmels en bacteriën ook niet al teveel scherp eten verdragen.
pi_75197461
Oh, wist ik niet. Hier ligt het soms enkele maanden.

Wil je het toch opmaken binnen drie weken, dan raad ik je het volgende recept aan (waarna je nog driekwart tube te gaan hebt, maar goed):

Tonijnsteak met wasabi saus
pi_75199864
Het valt me wel op dat dingen tegenwoordig minder lang "houdbaar" zijn. Vroeger kon je zoiets, volgens de verpakking, jaren bewaren bij wijze van spreken. Tegenwoordig moet alles al gekoeld bewaard worden, en x aantal dagen nog opening geconsumeerd worden

Ik had hier mosterd liggen dat zeker een jaar over datum was. Gewoon eten, geen problemen mee gehad. Zelfs op flessen spa stond er vroeger een datum dat jaren verder was, tegenwoordig mag je blij zijn als je het, volgens hen, een half jaartje ofzo mag bewaren
pi_75201583
Mocht ik overlijden als gevolg van overjarige wasabi houd ik jullie allemaal persoonlijk aansprakelijk, hehe
Quinn Dexter
pi_75203556
de wasabi die ik heb staat volgens mij nieteens een houdbaarheidsdatum op of het staat er in japans misschien? zal volgende x het kartonnetje even tjekken hier gaat t iig maanden mee.
pi_75208965
quote:
Op woensdag 2 december 2009 01:12 schreef ASSpirine het volgende:
Het valt me wel op dat dingen tegenwoordig minder lang "houdbaar" zijn. Vroeger kon je zoiets, volgens de verpakking, jaren bewaren bij wijze van spreken. Tegenwoordig moet alles al gekoeld bewaard worden, en x aantal dagen nog opening geconsumeerd worden
Ja, leve de immer toenemende betutteling vanuit instanties die lang niet altijd weten waar ze het over hebben
pi_75222730
Het is echt maar 3 weken houdbaar na openen. Schimmel groeit er prima in en je ziet en proeft het niet. Maar je word er wel enorm ziek van.
Er schijnt ook wasabi poeder te koop te zijn. Dat kan je wel bewaren en aanmaken zo veel als je nodig hebt.

Ik wist het ook niet maar op de sushi-workshop die ik vorige week deed kreeg ik dit te horen.
  woensdag 2 december 2009 @ 19:45:47 #15
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_75223263
quote:
Op woensdag 2 december 2009 19:33 schreef Oceanonix het volgende:
Het is echt maar 3 weken houdbaar na openen. Schimmel groeit er prima in en je ziet en proeft het niet. Maar je word er wel enorm ziek van.
Er schijnt ook wasabi poeder te koop te zijn. Dat kan je wel bewaren en aanmaken zo veel als je nodig hebt.

Ik wist het ook niet maar op de sushi-workshop die ik vorige week deed kreeg ik dit te horen.
tuurlijk is dat zo. TS kan jouw en mijn advies denk ik het beste opvolgen.

En dus alle andere posters aansprakelijk stellen voor haar dood
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')