Volgens mij heb je al twee kansen gemist om een voorbeeld aan je arts te vragen.quote:In mijn bedrijfsarts heb ik niet veel vertrouwen, die heeft al twee keer gevraagd om een integratieplan toen ik nog helemaal niet klaar was om te gaan werken.
Je hebt toch een case-manager vanuit het bedrijf waar je werkt toegewezen gekregen als het goed is? Vanuit WvP ben je verplicht sowieso iedere 6 weken te evalueren en een plan van aanpak op te stellen. Dit gaat in samenspraak met je case-manager en dat plan neem je dan mee naar je arbo-dienst.quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:01 schreef Oceanonix het volgende:
Ik loop alweer een tijdje ziek thuis (sinds juni) met een burn-out.
Ik ga opnieuw de vraag krijgen om een integratieplan in te leveren.
Ik wil echter niet te snel beginnen (2 x 2 uur vind ik al te veel). En ik heb geen idee hoe mijn integratieplan het beste kan maken.![]()
Kortom heeft iemand een integratieplan voor me? Ik heb wat voorbeelden nodig om de mijne op te stellen.
In mijn bedrijfsarts heb ik niet veel vertrouwen, die heeft al twee keer gevraagd om een integratieplan toen ik nog helemaal niet klaar was om te gaan werken.![]()
Voor de duidelijkheid ik wil zelf weer aan het werk en heb echt het gevoel dat het weer mogelijk is. Maar ik weet ook dat ik het langzaam moet opbouwen om niet opnieuw ziek thuis komen te zitten.
Wie o wie kan me helpen?
Aangezien de meeste van die 'mannen' betaald worden door de werkgever, is dat niet geheel verrassend. Misschien kunnen ze je bij het UWV op weg helpen?quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:31 schreef Oceanonix het volgende:
nee die heb ik niet gemist. Van het woord werk kreeg ik toen nog paniekaanvallen. Kortom dat was echt te vroeg.
De bedrijfsarts volgt alleen maar het schema en doet niets voor mij en alles voor de werkgever. Helaas bestaan dat soort mannen ook nog steeds.
Ik neem aan dat je via je huisarts ook nog bij een psycholoog loopt. Die kan je hierbij helpen.quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:31 schreef Oceanonix het volgende:
nee die heb ik niet gemist. Van het woord werk kreeg ik toen nog paniekaanvallen. Kortom dat was echt te vroeg.
De bedrijfsarts volgt alleen maar het schema en doet niets voor mij en alles voor de werkgever. Helaas bestaan dat soort mannen ook nog steeds.
Ik denk dat dat de moeilijkheid is bij alle niet-fysieke klachten. Bij een gebroken been kun je een foto maken en aanwijzen "kijk, stuk". Ik denk wel dat dit soort klachten in de meeste gevallen wel degelijk echt en serieus zijn, hoewel er ongetwijfeld ook zat mensen zijn die er misbruik van maken en bij een klein beetje stress al meteen 'burnout' hebben. (net zoals er hele volksstammen zijn die bij een beetje keelpijn en een loopneus meteen griep of longontsteking hebben)quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:04 schreef LasTeR het volgende:
Dit zijn één van de dingen waar ik redelijk in geïnteresseerd ben. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om het te hebben, en heb over het algemeen als snel het gevoel dat men zich aanstelt als ze hierover klagen.
1 sinds juni dit jaarquote:Op vrijdag 27 november 2009 21:34 schreef OpperTokkie het volgende:
[..]
Je hebt toch een case-manager vanuit het bedrijf waar je werkt toegewezen gekregen als het goed is? Vanuit WvP ben je verplicht sowieso iedere 6 weken te evalueren en een plan van aanpak op te stellen. Dit gaat in samenspraak met je case-manager en dat plan neem je dan mee naar je arbo-dienst.
Belangrijke vragen zijn:
- 1 Hoe lang zit je al ziek thuis?
- 2 Wat is je eigen visie en heb je die al helemaal uitgedacht?
- 3 Hoe staat je behandelaar (arts, psychiater) er in?\
- 4Hoe is de verstandhouding tussen jou en je werkgever nu je ziek bent?
En zo zijn er genoeg belangrijke zaken waar je over na moet denken om een goed plan op te kunnen stellen.
Ik begeleid vanuit mijn bedrijf (verzuimgerelateerde dienstverlening) nu een oud collega die heeft een advocaat van de bond.. Hij is inmiddels bijna 3 jaar ziek werkgerelateerd... Is voor 40% afgekeurd onterecht, de plannen van aanpak heeft de werkgever achteraf ongetekend ingediend bij het UWV (waardoor die jongen nu onterecht WIA heeft.. Hij heeft nog steeds een arbeidscontract bij die werkgever voor 100% En nog snapt die advo van de bond het niet... Ik ga nu voor hem een laatste voorstel indienen.. Maar de bond heb ik persoonlijk uit ervaring dus heel weinig vertrouwen in...quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:43 schreef Lienekien het volgende:
Ik vraag me af of je voor zoiets niet heel goed bij een vakbond terecht kan. Ook als je daar nog niet lid van bent, zou ik er toch eens informeren.
Nee hoor, dan heb je toch een verkeerde perceptie van het begrip "re-integratie". Zo kun je bv heel goed re-integreren in een andere functie binnen het bedrijf, in een andere werkkring, een ander takenpakket, whatever.quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:15 schreef Oceanonix het volgende:
@r_one
voor mij is het nu integreren. Re-integreren zou inhouden dat ik er weer precies hetzelfde zou instaan als voordat ik ziek ben geworden. En dat lijkt me niet handig aangezien ik dit toch echt als een les wil zien en dit nooit meer wil meemaken.
Welk "schema"quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:31 schreef Oceanonix het volgende:
De bedrijfsarts volgt alleen maar het schema en doet niets voor mij en alles voor de werkgever.
Het wordt mij niet duidelijk wat voor rol die advocaat speelt en wat hij volgens jou niet snapt.quote:Op vrijdag 27 november 2009 21:49 schreef OpperTokkie het volgende:
[..]
Ik begeleid vanuit mijn bedrijf (verzuimgerelateerde dienstverlening) nu een oud collega die heeft een advocaat van de bond.. Hij is inmiddels bijna 3 jaar ziek werkgerelateerd... Is voor 40% afgekeurd onterecht, de plannen van aanpak heeft de werkgever achteraf ongetekend ingediend bij het UWV (waardoor die jongen nu onterecht WIA heeft.. Hij heeft nog steeds een arbeidscontract bij die werkgever voor 100% En nog snapt die advo van de bond het niet... Ik ga nu voor hem een laatste voorstel indienen.. Maar de bond heb ik persoonlijk uit ervaring dus heel weinig vertrouwen in...
Blijkbaar heb je geen kennis van de materie.. Anders had je uit mijn beknopte verhaal op kunnen maken dat die advocaat van de bond een flink aantal fouten maakt.. Daarbij is het verhaal erachter verder niet relevant en veel te omslachtig om hier helemaal op te schrijven het maakt slechts duidelijk hoe onkundig de bond in dit soort zaken is.quote:Op zaterdag 28 november 2009 06:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het wordt mij niet duidelijk wat voor rol die advocaat speelt en wat hij volgens jou niet snapt.
Mijn advies aan TS is om eens via de vakbond informatie te vragen over hoe je zo'n re-integratie aanpakt en zo'n re-integratieplan opzet.
Als dat de enige slechte ervaring zou zijn zou je inderdaad een punt hebbenquote:Op zaterdag 28 november 2009 10:48 schreef Lienekien het volgende:
Dus op grond van jouw ervaring met een advocaat van de bond trek je de conclusie dat de bond dus onkundig is in dit soort zaken.
Veel te kort door de bocht, wat mij betreft.
Bij een standaard re-itegratietraject komt geen advocaat om de hoek kijken. In genoemde situatie zal ws. iets meer aan de hand zijn.quote:Op zaterdag 28 november 2009 10:48 schreef Lienekien het volgende:
Dus op grond van jouw ervaring met een advocaat van de bond trek je de conclusie dat de bond dus onkundig is in dit soort zaken.
Veel te kort door de bocht, wat mij betreft.
Een arbeidsdeskundige is verplicht, dus daar ga ik wel vanuit.quote:Op zaterdag 28 november 2009 21:06 schreef Ynske het volgende:
Heb je begeleiding van een arbeidsdeskundige? die van mij helpt me om langzaamaan de juiste stappen te nemen om uiteindelijk weer in t werkproces te komen
sterkte iig
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |