Aan ons de eer dit jaar met kerst het nagerecht te maken en ik wil dus graag en grand dessert, met allemaal
kleine dingetjes maken.
Nu ben ik dus nog op zoek naar suggesties en aanvullingen (of mss wel afwijzingen) op wat ik op dit moment in gedachten heb.
- zelfgemaakte slagroom truffel (of echt als truffel of als plakje van een rolletje gesneden)
- chocoladeparfait met cake-bodem
- zabaglione van marsalawijn
Ik heb nu nog minimaal 2 miniglaasjes over om gevuld te worden. Ik dacht zelf aan iets van een citroenmousse of iets dergelijks, maar hou me aanbevolen voor suggesties (met recept uiteraard).
Ik las ook ergens iets over een espresso-granité (gezoete espresso laten bevriezen en dan met een vork los schrapen en het schraapsel in een glaasje doen. Lijkt me ook wel aardig hierbij.
Ik twijfel nog over ijs, maar dan zal dan hooguit een heel klein stukje (een mooi rechthoekig plakje oid lijkt me wel mooi.
Roept u maar, wat moet ik absoluut wel doen? En wat absoluut niet?
Ik kan evt. de recepten van de 3 hierboven genoemde gerechten wel uittikken als iemand dat wil. [ Bericht 1% gewijzigd door BE op 15-11-2009 18:09:28 ("klein" toegevoegd) ]