Zojuist bij "eten en drinken 2010" geweest. Er zijn vast meer Fok!ers die deze ervaring van ons willen horen
Opzich was het erg leuk, alleen de toegang was wat hoog (17,50 pp). Was het opzich, in het totaalplaatje, wel waard, maar voor puur toegang schandalig veel te veel.
Een erg leuke markt met allemaal leuke wijnkramen, delicatessen, etc. En een kraam van Bouillon!, een culinair magazine, waar de hoofdredacteur enthousiast zat te zijn. Gelijk een abonnement genomen.
Jammer was wel dat wij om even na half zeven binnen kwamen, om zeven uur een (erg leuke!) workshop vederwild van Stephan Nijst hadden (2,50 pp), even na half acht daar klaar waren, en de markt om acht uur dicht ging
Daarna het restaurant onveilig gemaakt. Hier stonden 5 goede restaurants, Rudolph van Veen, en een wijn toko met goede wijnen, port, en goed wijnadvies (Als je niet een uitzendbureau dame had, ook als je afweek van het geijkte lijstje wat er rondging met gerechten/wijnen....).
Wij hebben eerst een rode wijn (3,75) met een hertenbout (10 euro) gegeten bij de Witte Raaf. Erg lekker. Daarna een aantal (

) toetjes gehaald. Eerst een kaasplank (7,50) met een portje (3,75) gehaald bij Choix du Chef. Daarna nog een dessert bij de Witte Raaf (sinaasappelsorbet ijs met een gemarineerde mandarijn, een schijf droge en lekker zoete mandarijn, en een truffel-chocolade cake, erg lekker!). Met een rode dessertwijn met een rozijn achtige smaak. Geweldige combi.
Daarna moest en zou ik nog een hapje hebben van de stand van Rudolph van Veen. Hier een ontzettend lekker perengebakje met vanillesaus (3,75). Hier een lekkere witte wijn bij.
Al met al flink wat geld over de balk gegooid (185 euro), maar daar ook wat voor terug gekregen (6 boeken, nl 4 edities bouillon!, een additieven in voedsel-gids, en een erg leuk ingredientenboek/kookboek), flink en lekker gegeten en gedronken, 2 gedroogde worsten, en een leuke workshop.
Als ze nou alleen de producten en de workshops wat duurder maakten, en de toegang wat lager, dan zou het gevoelsmatig iets meer kloppen, zelfs voor hetzelfde bedrag of misschien iets meer ook nog wel. Nu betaal je 17,50 waar je niets voor terug krijgt, en kan je voor 13 euro erg lekker eten...
En die afgrijselijke live-muziek, die veels te hard door de zaal klonk..... dat hoeft echt niet.
Al met al een erg leuke avond tussen allemaal mensen die zichzelf erg belangrijk en culinair vonden