abonnement Unibet Coolblue
  zondag 2 mei 2010 @ 02:11:05 #101
109614 Haunter
Frusciantastic
pi_80921797
Optreden zelf was erg goed ja! Publiek was inderdaad veel te tam, maar komt, no offence natuurlijk, door het grote aantal 40+ers vooraan.
pi_80922028
Eerste keer Editors, was een geweldige ervaring.
Geluid was dik in orde, en live komen de nummers nog beter over.
Hulde.
pi_80931308
Wat een geweldige show!! Ze worden als maar beter en beter...
Wat ik vooral vond opvallen is dat de nummers van ITLAOTE live echt zo veel beter zijn dan op cd.
Geweldige setlist ook. Last Day is echt top! En alles onder het motto "niet lullen maar spelen"

Hoe waren Airship en ilkeTrains? Die heb ik helaas moeten missen.
Live the dream
pi_80941003
Niet lullen maar spelen is volgens mij het motto van alle britse bandjes. Ze zeggen nauwelijks wat en spelen alleen maar
pi_80942598
Ik vond het weer geweldig! Dit was mijn derde keer en ze blijven me verbazen. Het enige minpunt aan de show was het tamme publiek. Ze werden wel wat losser, maar nog niet helemaal zoals het hoort.
Voor de rest was het genieten en nu maar hopen dat ze naar Lowlands komen.
Feyenoord Rotterdam
pi_80944892
Was mijn 9e keer, qua sfeer wat tegenvallend maar het blijft een geweldige band, zo genoten en hard meegezongen.

Ik hou van deze band
pi_80947935
De eerste keer voor mij maar een geweldige ervaring. Vond ze live fantastisch ook al was het publiek wat mat. Het voorprogramma van Airship gemist, maar I Like Trains is niet voor mij weggelegd. Wat een deprimerende monotone stem van de zanger zeg .
pi_80958900
Wat was het super zeg! M'n eerste keer Editors waarbij ik wel kon horen wat ze speelden en zongen.
Paar jaar terug op Pinkpop kon ik er niet veel van verstaan toen ze in de kleine tent speelden.
Dit is iig een band om weer te gaan bekijken.
pi_80962388
Recensie van oor.nl:
quote:
EDITORS NA SLOME START TOCH HEMELTERGEND MOOI

2-5-2010

Nog geen half jaar geleden barstte Editors op momenten uit de voegen van de Melkweg. Met toen nog relatief nieuw materiaal van hun naar elektronica gezwaaide derde album bleek dat ze een echte stadionband zouden kunnen zijn. Grote verwachtingen dus voor de HMH vanavond. En na een statisch en tam begin maken Tom Smith en consorten die verwachtingen uiteindelijk ook waar.

In tegenstelling tot in de Melkweg geen lange, sluimerende synth-intro voor In This Light And On This Evening. Het is na enkele seconden meteen to the point en liedjes raggen. Lights, An End Has A Start, You Don’t Know Love. Net als vorige keer husselen ze nummers van alle drie de albums door elkaar. De heren zijn duidelijk niet meer onzeker over hun muziek, dit is gewoon goed. Tegelijk klinkt het ook als business as usual en oogt het minder speels. Een gemiddelde werkdag. Vooral Smith lijkt op de automatische piloot te functioneren. In de Melkweg stuiterde hij als een bezetene naar alle hoeken van het podium, klom overal op en vloog tegen de muren, alsof er ladingen aan opgekropte energie uit zijn systeem moesten. Vanavond lijkt hij te slenteren op een paar vierkante meter, straalt hij in eerste instantie vooral vermoeidheid. Het publiek is solidair en houdt het voorlopig rustig.

Na Bones en A Life As A Ghost, dat redelijk doodslaat, is er een opleving met Eat Raw Meat = Blood Drool. De band komt op stoom en Smith lijkt wakker te worden. En van oerdegelijk draait het dan langzaam naar heel vermakelijk. Zoals altijd met de monotone stem van Smith als middelpunt, op een vreemde manier tegelijk kil en warm. Wat tilt hij nummers als Last Day of Smokers Outside The Hospital Doors daarmee naar een, en hier quote ik nog maar eens het vorige concertverslag, hemeltergend mooi niveau.

Met Bullets, The Big Exit, The Racing Rats en Munich schakelen ze definitief naar een hogere versnelling. De videoschermen blinken, vuurgeisers ontploffen op de rand van het podium en een lading glitter daalt neer op het inmiddels flink bewegende publiek. Voor de toegift komt Smith eerst solo terug om op de piano het kalme No Sound But The Wind te spelen en daarmee op belachelijk fraaie wijze de soms postapocalyptische sound van de band nog eens te illustreren. Niet verbazingwekkend dat het nummer gebaseerd is op het Pulitzerwinnende meesterwerk The Road van Cormac Mccarthy. Voor de eindsprint is de band weer volledig bezet en spelen ze met Bricks And Mortar, Papillon en Fingers In The Factories een geweldige climax aan de show. Next stop: Amsterdam Arena.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_80964319
Ja, was erg gaaf! Zou goed kunnen dat de volgende show in de Ziggo Dome gaat zijn, ArenA lijkt me wat al te gek
  zondag 30 mei 2010 @ 02:09:55 #111
11102 knep
Mountainfreak
pi_82088961
Vandaag genoten van het optreden op Pinkpop .
pi_82093813
Het was tof, maar wel minder dan het concert was natuurlijk buiten, veel meer mensen, duurde niet lang en er lopen bij het concert allemaal Editors fans, hier komen ook nog wat mensen die et nietecht kennen, waardoor de sfeer heel anders is.
pi_82094329
Nou, ik heb Editors al heel vaak live gezien, zowel op festivals als met concerten in kleine en grotere zalen. Maar ik vond dit echt hun slechtste optreden ooit. Het leek wel of Tom een routineklusje afraffelde.
pi_82094470
Wat jammer zeg...
Heb het via de live stream gevolgd maar vond het merendeel van het publiek ook niet echt enthousiast, alleen bij Papillon. Zo kwam het tenminste over.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  zondag 30 mei 2010 @ 12:35:55 #115
189731 superjojo
Wok de Draak
pi_82095176
quote:
Op zondag 30 mei 2010 12:09 schreef bloodymary het volgende:
Nou, ik heb Editors al heel vaak live gezien, zowel op festivals als met concerten in kleine en grotere zalen. Maar ik vond dit echt hun slechtste optreden ooit. Het leek wel of Tom een routineklusje afraffelde.
Bij 3voor12 noemde ze dit optreden het beste op Nederlandse bodem...
I'm on my way just like everyday to get milk and kerosine.
pi_82095467
quote:
Op zondag 30 mei 2010 12:35 schreef superjojo het volgende:

[..]

Bij 3voor12 noemde ze dit optreden het beste op Nederlandse bodem...
013 vond ik persoonlijk beter. Wat ik wel erg tof vond was No sound but the wind
Sowieso stonden er een paar idioten bij ons die alleen maar deden lullen en vertelden dat ze de muziek niets vinden. Rot dan op

En ze komen ook nog eens 19 juni in het voorprogramma van Muse
pi_82103432
quote:
Op zondag 2 mei 2010 02:11 schreef Haunter het volgende:
Optreden zelf was erg goed ja! Publiek was inderdaad veel te tam, maar komt, no offence natuurlijk, door het grote aantal 40+ers vooraan.
Onzin. Ik ben zelf 40+ en ga graag (en vaak) uit mijn dak bij bands. Gisteren stond ik ook bij The Editors op Pinkpop. Vooraf voor mij een van de belangrijkste bands om dit jaar te bekijken.

Technisch zat het allemaal prima in elkaar en daar heb ik ook echt van genoten. Maar wat ik bij The Editors (en veel bands) mis is de connectie met het publiek. Een echt goed concert met veel beleving is een kwestie van geven en terugkrijgen. Als je zelf niet echt de interactie met het publiek zoekt, dan krijgen de meeste artiesten die ook niet terug. Alleen af en toe voordoen dat er meegeklapt moet worden is niet voldoende.

Teveel artiesten zijn enorm in zichzelf en hun muziek gekeerd. Dan springt die vonk ook niet over en dat was naar mijn idee gisteren ook het geval bij The Editors. Inderdaad jammer, want muzikaal gezien hadden we als publiek niets te klagen.
"A man who views the world the same at 50 as he did at 20 has wasted 30 years of his life."- Muhammed Ali
  zondag 30 mei 2010 @ 16:01:40 #118
43642 Bayswater
What'sYourFunctionInLife?
pi_82103638
Sinds de laatste cd is Editors geen band meer om uit je dak te gaan, puur genieten en interactie wordt op zo'n moment storend voor mij. De show moet genoeg zijn. Rammstein heeft bijvoorbeeld ook geen interactie nodig, terwijl velen wel uit hun dak gaan. Kortom, laat dat gelul en dat geklap tussen/tijdens de nummers maar weg, tis meer een tekortkoming.

Maar dat is mijn mening.
Life lies a slow suicide
Orthodox dreams and symbolic myths
From feudal serf to spender
This wonderful world of purchase
pi_82104696
quote:
Op zondag 30 mei 2010 12:35 schreef superjojo het volgende:

[..]

Bij 3voor12 noemde ze dit optreden het beste op Nederlandse bodem...
Haha, nou wie weet, ik heb ze gezien in Keulen, Antwerpen, Brussel en diverse malen in Werchter......
pi_82104748
Trouwens bij hun laatste concert in Vorst Nationaal, Brussel was er zeker interactie met het publiek. Maar misschien dat die zaal dat oproept, is helemaal rond, dat is daar altijd wel. Ik heb daar zelfs Interpol extrovert zien zijn.....
pi_82342888
Vanavond vanaf 22.10u live vanaf Rock am Ring:

Klik!
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_82344070
thnx voor de tip
Some people should be around your entire life; others should just make an appearance.
pi_82346753
Oe, het is nu al bezig!
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_82347403
Ik ga binnenkort naar Muse, en daar staan de Editors in het voorprogramma!
pi_82347514
Pinkpop: check!
Muse: check!
Rock Werchter: check!

En nu nog even inschakelen voor RaR
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')