abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 november 2009 @ 18:43:18 #1
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_74428653
Met natuurlijk een link naar het vorige deel... Game on!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 5 november 2009 @ 18:47:25 #2
277601 Dankky
Ik weet het niet
pi_74428751
Toch even melden dat Vegemite beter is dan all die 'amerikaanse' pindakazen
Ik weet het wel
pi_74439347
Wij hebben vanavond maar brood gegeten; met pindakaas. (Calvé)

Dankky, Vegemite vind ik niet echt lekker (ik heb het vorige week nog eens uitgetest, in Australië), maar Vitam-R is superlekker! (ook zo'n gistsmeersel)
quote:
Op donderdag 5 november 2009 18:18 schreef maartena het volgende:

Skippy heeft tonnen meer suiker in de pindakaas dan Calve.
Ik vond het eerst wel lekker, maar vind het nu eigenlijk te zoet. Zelfde met Jif.

Ik koop tegenwoordig vaak de pindakaas van Trader Joe's, die is wel goed.
Ik houd er ook niet van als er suiker in zit; pinda's + plantaardige vetten + zout is voldoende lekker zonder toevoegingen.
 FR
  vrijdag 6 november 2009 @ 15:54:19 #4
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_74456885
Vinden jullie de keuken van je huidige land lekker?

Ik hou eigenlijk niet zo van de Hollandse keuken, behalve stamppot en bruine bonen. Maar ook de Zweedse keuken vind ik niets, vooral gekookte aardappelen in een sausje, erg saai moet ik zeggen.

In Zimbabwe vond ik het ook niets, sadza (de pap die je met je handen eet) is binnen te houden, maar erg droog, t vlees heeft weinig vlees en alles is moddervet. Het enige grote voordeel is de bief, heerlijk, en heel erg goedkoop. Als ik het kon vinden en voor mezelf kookte was het dus altijd een grote lap bief. Oh, en de avocado's, zo groot als pompoenen, en die kostten ook niets...

Ik zoek nog het land waar de keuken goed bij me past, maar ik denk dat dat lastig wordt. M'n smaak is gewoon te divers..
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  vrijdag 6 november 2009 @ 21:39:01 #5
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_74468360
Oh, dit recept voor satesaus van pinda's kwam ik tegen...voor jouw fogel!

The principle of noninterference in affairs that are within the domestic jurisdiction of states is the anchor to state sovereignty within the system of international relations and obligations.

Het verkeerde onder ctrl. v Nog even wennen aan de nieuwe computer!

Hier het recept:

- 1 cup of roasted peanuts (or use crunchy peanut butter)
- 1 clove of garlic
- 2 cloves shallot
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp ground coriander seeds
- 1 small block of palm sugar (or replace with brown sugar)
- Salt, white pepper, a bit of olive oil

Process everything in a food processor until well mixed.

To serve, place the peanut sauce on a plate, add a dash of fish sauce, drizzle generously with kecap manis, and squeeze juice of a lime. I omitted chili from the sauces as some of my friends don’t eat hot food. Feel free to add one of two freshly chopped chilies in the sauce.
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zaterdag 7 november 2009 @ 21:55:52 #6
21350 breaky
Harder praten a.u.b
pi_74493234
quote:
Op vrijdag 6 november 2009 15:54 schreef AKnynke het volgende:
Vinden jullie de keuken van je huidige land lekker?

Ik hou eigenlijk niet zo van de Hollandse keuken, behalve stamppot en bruine bonen. Maar ook de Zweedse keuken vind ik niets, vooral gekookte aardappelen in een sausje, erg saai moet ik zeggen.

In Zimbabwe vond ik het ook niets, sadza (de pap die je met je handen eet) is binnen te houden, maar erg droog, t vlees heeft weinig vlees en alles is moddervet. Het enige grote voordeel is de bief, heerlijk, en heel erg goedkoop. Als ik het kon vinden en voor mezelf kookte was het dus altijd een grote lap bief. Oh, en de avocado's, zo groot als pompoenen, en die kostten ook niets...

Ik zoek nog het land waar de keuken goed bij me past, maar ik denk dat dat lastig wordt. M'n smaak is gewoon te divers..
Ik vind de keuken hier in Laos wel ok.....het is in iedergeval meer spannend dan de Zweedse keuken. Ik eet lang niet alles..ben nogal kieskeurig soms. Te spicy kan ik zoiezo niet eten dan krijg ik last van mijn maag.

Sommige dingen zoals ingewanden, vissenogen en sommige insecten sla ik liever over net zoals rauwe gefermenteerde vissaus of de darminhoud van een koe die als lekkernij word gezien.

Maar veel verse groenten, een overvloed aan vers fruit, het veelvuldig gebruik van limoentjes ipv van azijn en de aanwezigheid van verse baguettes en croissants maken dat ik de Nederlandse keuken niet al teveel mis

Heb trouwens een tijdje in Zweden gezeten en vond de keuken ook saai. En hotdogs met aardappel puree was nou ook niet mijn favoriete snack
Modus Vivendi!
Beetje aan het werk @ Lao P.D.R.
Soda water en Earl Grey :-)
  zondag 8 november 2009 @ 02:17:25 #7
277601 Dankky
Ik weet het niet
pi_74498900
quote:
Op zaterdag 7 november 2009 21:55 schreef breaky het volgende:

[..]
Heb trouwens een tijdje in Zweden gezeten en vond de keuken ook saai. En hotdogs met aardappel puree was nou ook niet mijn favoriete snack
Hotdogs met aardappel puree. WTF! Dat meen je niet?

Franse keuken en Italiaanse keuken zijn superb! Beetje jammer dat het beide bagger landen zijn om te bezoeken waardoor je genoodzaakt wordt frans en italiaans eten zelf aan te schaffen.
Ik weet het wel
pi_74500232
Hier in Indonesie is het zalig qua eten betreft, lekker gevarieerd van varken tot vleermuis (nog niet geprobeerd overigens, die vleermuis), en vanaf 40 eurocent heb je al een maaltijd als het echt goedkoop moet. Ik moet echter geen chili in mijn eten, niets wat heter is dan een paprika. Maar ook dat is geen probleem, al kijken ze je soms vreemd aan.
  zondag 8 november 2009 @ 20:13:45 #9
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_74517855
Ik klaag niet over het eten in Argentinië, hier in de regio zijn de specialiteiten forel (echt geweldig) en wild (everzwijn, hert en soms konijn). Naast natuurlijk de flinke lappen vlees van koe, geit (lekker!!!), lam en varken. Kip komt ook geregeld voor. Maar wat er mist? Groente! Ik denk dat die 200gr groente die je volgens het voedingsbureau per dag moet eten, ik hier nog niet per week red Ze verkopen het wel hoor, maar ik ´vergeet´ het nogal eens Bij een asado wordt een enkele keer wel een grote salade gemaakt, maar meer dan sla, tomaat en ui is dat ook niet natuurlijk. We zitten hier wel vlakbij (mwa, 500km is vlakbij) de fruit-vallei, dus je kan aardig wat fruit scoren (maar daar hou ik dan weer niet zo van).

Wat ik mis zijn de aziatische gerechten. In Buenos Aires zitten wel veel Aziatische restaurantjes, maar hier totaal niet. Er is er nu eentje, Luna Oriental ofzo (nog neit geweest), die voert een interessante mix van Grieks (lekker!) en Arabisch Heb er al 3x voor een dichte deur gestaan, maar hij lijkt intussen weer open. Nadeel: mijn vriendin houdt niet van pittig en vind alles bij voorbaat al niet lekker *zucht*. Was een hele overwinning toen ze dan maar eens een stukje komkommer ging proberen (vind ze nu geweldig).
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_74541811
Groenten hier te kust en te keur. Ik eet tegenwoordig sperzieboontjes, daar hoefde je in Nederland niet mee aan te komen. Verder veel groenten overal doorheen, roerbakken, roosteren, gewoon rauw.
pi_74770850
Franse keuken is prima, wat mij betreft, en de Italiaanse is fantastisch - topicschop.
 FR
pi_74772044
Ben nog een paar dagen op reis, maar ik ga eind van de week eens proberen macaroni te maken.
pi_74773084
De Spaanse keuken is ook niet zo lekker, neem altijd de Hollandse dingen mee,
  dinsdag 17 november 2009 @ 09:54:09 #14
21350 breaky
Harder praten a.u.b
pi_74774313
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 08:52 schreef hondjes het volgende:
De Spaanse keuken is ook niet zo lekker, neem altijd de Hollandse dingen mee,
Ik heb heerlijk zitten eten in Spanje. Wat vind je niet zo lekker dan?
Modus Vivendi!
Beetje aan het werk @ Lao P.D.R.
Soda water en Earl Grey :-)
  dinsdag 17 november 2009 @ 14:39:01 #15
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_74782122
Er is nogal een verschil tussen "vakantie-eten" en huis-tuin-en-keuken eten. Als ik in Spanje op vakantie ben eet ik iedere dag buiten de deur, heerlijk en gevarieerd. Als ik er zou wonen en mijn dagelijkse boodschappen voor het avondeten in de super moet doen wordt het al gauw minder natuurlijk. Ik eet in Argentinië ook niet (meer) dagelijks biefstuk
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  dinsdag 17 november 2009 @ 15:02:28 #16
21350 breaky
Harder praten a.u.b
pi_74782861
Tja...hier eet ik ook niet elke dag aziatisch. Maar in Nederland at ik ook niet elke dag Hollandse pot. Maar het lijkt me dat je in landen zoals Argentie en Spanje qua eten meestal niet hoeft te klagen.
Modus Vivendi!
Beetje aan het werk @ Lao P.D.R.
Soda water en Earl Grey :-)
pi_74803121
quote:
Op dinsdag 17 november 2009 09:54 schreef breaky het volgende:

[..]

Ik heb heerlijk zitten eten in Spanje. Wat vind je niet zo lekker dan?
Het viel mij zo tegen dat zoveel dingen in liters olie gebakken worden. Alles komt zo vet uit de pan, gewoon, bij veel van mijn Spaanse kennissen; en het is een smaak die je op een gegeven moment een beetje zat wordt.

Verder vond ik tapas, tortilla, paella wel prima gewoontes trouwens.
 FR
pi_74957138
Op zakenreis. Zit nu op een neuslengte afstand van Singapore. Best aantrekkelijk om even te gaan winkelen morgenmiddag voordat ik weet terug vlieg.
pi_74957145
Hee, is er geen centraal 'kijk mij eens boodschappen doen in het buitenland-buitenland' topic?
pi_74960135

ik heb zuurkool gevonden in een winkel hier!

1 blik is wel ¤1.90 maar dat mag de pret niet drukken. Binnenkort dus aan de zuurkool. Rookworst moet ik nog ergens zien te ritselen, al heb ik al wel een goede vervanger in de vriezer thuis liggen.
  dinsdag 24 november 2009 @ 18:01:57 #21
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_74968712
Hier in de grote stad is alles van over de hele wereld te koop (elk land heeft zowat een eigen gebied met daarbij behorende markt).

Ik heb niet echt grote problemen met welke keuken dan ook. Goed voedsel is niet altijd even makkelijk te vinden overal (met name Cuba), maar als ge zoekt zal gij vinden.
reset
  Moderator dinsdag 24 november 2009 @ 20:40:06 #22
45833 crew  Fogel
pi_74970531
Hee, een nieuw topic.
De Noorse keuken is inderdaad ook niet erg spannend en is gelukkig de laatste jaren erg geinternationaliseerd
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_74973409
Over boodschappen en buitenlandse keuken gesproken: Aanstaande zaterdag staat in centraal Stockholm een Nederlandse markt. Poffertjes!
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
  woensdag 25 november 2009 @ 06:34:18 #24
21350 breaky
Harder praten a.u.b
pi_74982730
quote:
Op dinsdag 24 november 2009 21:47 schreef Knutknuttsson het volgende:
Over boodschappen en buitenlandse keuken gesproken: Aanstaande zaterdag staat in centraal Stockholm een Nederlandse markt. Poffertjes!
Ook patatje met en frikandel speciaal?

En zie ik het goed? Heb jij nou een ABBA sig?
Modus Vivendi!
Beetje aan het werk @ Lao P.D.R.
Soda water en Earl Grey :-)
  woensdag 25 november 2009 @ 09:16:12 #25
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_74984097
quote:
Op dinsdag 24 november 2009 21:47 schreef Knutknuttsson het volgende:
Over boodschappen en buitenlandse keuken gesproken: Aanstaande zaterdag staat in centraal Stockholm een Nederlandse markt. Poffertjes!
Ik hoop dat ze het in Malmo ook hebben. Daar ben ik nl op zaterdag!
reset
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')