Hmm ik vond het op zich wel okay als ik het warm en ontzettend veel dorst had, om dan een heel koud biertje te drinken, maar dan maskeert de kou ook de smaak. Het bittere stond me een beetje tegen, nu heb ik daar geen last meer van. Komt natuurlijk ook waarschijnlijk een beetje omdat kinderen gewoon niet snel van bitter houden, en volwassenen daar minder last van hebben. Wijn heb ik altijd lekker gevonden. Ik ben het op zich natuurlijk wel met je eens dat als TS wijn echt smèrig vindt, het waarschijnlijk nooit echt gaat werken.quote:Op donderdag 5 november 2009 13:26 schreef Curiosity het volgende:
Inderdaad je smaak veranderd maar niet opeens een omslag van iets niet lusten en nu lekker vinden.
Ergens vond je het dan toch wel te pruimen anders blijf je niet stug doordrinken.
Ik had vroeger toen ik jong was ook niet veel geld, maar alles beter dan bier want dat vond en ik vind ik nog steeds niet zuipen, ik nam wel een glaasje wit, dan maar iets minder snel dronken
Ik ontwikkel me ook graag en daar hoort ook bij dat je leert dat er bepaalde dingen zijn waar je niet van houdt of die je niet kuntquote:Op donderdag 5 november 2009 13:25 schreef oxylus11 het volgende:
[..]
Och sommige mensen willen zich gewoon verder ontwikkelen. Je kan natuurlijk je hele leven als malle pietje je middelvinger tegen alles wat je niet bevalt blijven opsteken en trots zijn op je stevige ruggegraat, maar na de pberteit wordt dat gewoon treurig. Tenminste in de meeste milieus. Als je uit een sociaal zwakker milieu komt dan kan dat je hele leven acceptabel blijven.
Ik heb geen idee wat de grote oeroeboeroes (lolwut) over speciaalbier bij het eten vinden, maar ik heb het vaak genoeg gedaan. Speciaalbier is lekker, eten is lekker, maar er zit veel minder interactie tussen dan tussen een goede wijn en aansluitend eten. Ook dat heb ik empirisch vastgesteld. Jij niet, want je mot geen wijn. Dat kan, maar je mist wel wat.quote:Op donderdag 5 november 2009 13:30 schreef Nembrionic het volgende:
Het stoort je blijkbaar dat ik iets doe/lekker vind dat volgens jou, volgens "de grote oeroeboeroes" bestempeld dient te worden als "not done". Daaruit blijkt dat jij het dus heel erg belangrijk vindt wat de groten der groten erover te zeggen hebben, anders zou je niet zo reageren.
Omdat ik rode wijn niet lekker vind heb ik geen ontwikkelde smaak? Dat is nou precies het die culinaire superioriteit waar ik zo'n hekel aan heb.
Ik "mot" geen wijn omdat ik wijn niet lekker vind. Dat wil niet zeggen dat ik het niet vaak genoeg geprobeerd heb.quote:Op donderdag 5 november 2009 13:34 schreef speknek het volgende:
[..]
Ik heb geen idee wat de grote oeroeboeroes (lolwut) over speciaalbier bij het eten vinden, maar ik heb het vaak genoeg gedaan. Speciaalbier is lekker, eten is lekker, maar er zit veel minder interactie tussen dan tussen een goede wijn en aansluitend eten. Ook dat heb ik empirisch vastgesteld. Jij niet, want je mot geen wijn. Dat kan, maar je mist wel wat.
Ik had het niet beter kunnen verwoorden.quote:Op donderdag 5 november 2009 13:25 schreef oxylus11 het volgende:
[..]
Och sommige mensen willen zich gewoon verder ontwikkelen. Je kan natuurlijk je hele leven als malle pietje je middelvinger tegen alles wat je niet bevalt blijven opsteken en trots zijn op je stevige ruggegraat, maar na de pberteit wordt dat gewoon treurig. Tenminste in de meeste milieus. Als je uit een sociaal zwakker milieu komt dan kan dat je hele leven acceptabel blijven.
Bij jou zit je ontwikkeling in het wel of niet drinken van wijn?, drink je er dan niet te veel van dan werkt het averechtsquote:Op donderdag 5 november 2009 13:25 schreef oxylus11 het volgende:
[..]
Och sommige mensen willen zich gewoon verder ontwikkelen. Je kan natuurlijk je hele leven als malle pietje je middelvinger tegen alles wat je niet bevalt blijven opsteken en trots zijn op je stevige ruggegraat, maar na de pberteit wordt dat gewoon treurig. Tenminste in de meeste milieus. Als je uit een sociaal zwakker milieu komt dan kan dat je hele leven acceptabel blijven.
Olijven en kazen moest ik voorheen ook niets van hebbenquote:Op donderdag 5 november 2009 14:01 schreef tuxepux het volgende:
Komt vanzelf, gewoon af en toe proeven en ineens kom je erachter dat het lekker is.
Toen ik 18 was, lustte ik geen bier, wijn, koffie, olijven, sterke kaas, enz. en ik gooide 4 scheppen suiker in mijn thee. Je smaak verandert vanzelf. Nu moet ik niks meer hebben van suiker en smul ik van een goed glas rode wijn met kaasjes erbij
Ik word trouwens wel erg suf van rode wijn, en dat hoor ik van meer mensen, dus misschien moet je er helemaal niet aan beginnen
Ja, dat inderdaad. Als je het een beetje wilt versnellen, ga dan eens naar een goede wijnwinkel en vraag een rode wijn voor beginners. Ze weten dan wel wat je nodig hebt, niet de zware wijnen maar een frisse rode wijn. Sommige rode wijn kun je ook koud drinken trouwens. Nou ja, genoeg te ontdekkenquote:Op donderdag 5 november 2009 14:50 schreef MissHobje het volgende:
Probeer het eerst eens dan met de hele zachte lichte rode wijnen die zijn er echt wel.
En vind je het nu niet fijn dat je het wel kan waarderen? Dat is een beetje mijn punt.quote:Op donderdag 5 november 2009 14:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Olijven en kazen moest ik voorheen ook niets van hebben
Tegenwoordig vind ik ze heerlijk maar dat is gewoon terloops gebeurd.
Ja, ik ben blij dat ik het nu lust. Maar mijn punt is dat ik ze op eigen houtje in de loop der tijd ben gaan waarderen door af en toe te proberen, niet omdat ik van commentaar af wil zijn en ze dwangmatig ben gaan eten. Snap je het verschil nou?quote:Op donderdag 5 november 2009 15:46 schreef focal het volgende:
[..]
En vind je het nu niet fijn dat je het wel kan waarderen? Dat is een beetje mijn punt.
De discussie ontstond door de drijfveer van TSquote:Op donderdag 5 november 2009 15:58 schreef David het volgende:
Het punt is toch dat TS wijn WIL leren drinken. Dus deze hele discussie is nutteloos.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |