FOK!forum / Culinesse à gogo / beef wellington moeilijk?
hanskraaijjrmaandag 2 november 2009 @ 14:58
Ik wil voor kerst beef wellington allah Gordon Ramsay maken en ik vroeg me af of het moeilijk te maken is?
Moet je gewoon wat bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen of heb je ook grotere stukken bladerdeeg bij de supermarkt?
Moet je de biefstuk apart bestellen?
lemonlimemaandag 2 november 2009 @ 15:06
Ik zou de ossenhaas wel van te voren bestellen bij je slager of supermarkt.
Verder is het niet moeilijk maar je moet het goed plannen. de duxelle maken kost even wat tijd (kun je wel in het voren doen) en je moet er vooral voor zorgen dat het deeg wel gaar wordt maar het vlees mooi rosé blijft.
Voor het deeg kun je gewoon plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen.
di0r1maandag 2 november 2009 @ 15:18
---Sorry, niks gezegd---

[ Bericht 72% gewijzigd door di0r1 op 02-11-2009 15:28:10 ]
Pietverdrietmaandag 2 november 2009 @ 15:50
Gewoon doen wat hij voordoet
RobinOokmaandag 2 november 2009 @ 18:18
Waarom zou je dat willen maken? Heb echt nooit begrepen wat mensen daar nou aan vinden. Vlees verstoppen in een lap deeg. Yuk. Blij dat ik niet bij jou eet deze kerst
Chielusmaandag 2 november 2009 @ 18:42
Het gaat om de smaken van de paddestoelen die in het vlees trekken, het deeg is om dit bij elkaar te houden en het vocht vast te houden. Dus het is wel wat meer dan vlees in een lap deeg.
RobinOokmaandag 2 november 2009 @ 19:01
Omslachtige, domme manier om je vlees naar paddestoel te laten smaken dus.
missy_cmaandag 2 november 2009 @ 19:03
Smaken verschillen

Het is niet moeilijk om te maken. Pas wel op als je groot stuk vlees hebt, dan wordt het moelijker te timen.
Kan je bijvoorbeeld beter 2 stukken ossehaas van 400 gram in bladerdeeg wikkelen, ipv 1 stuk van 800 gram.
Pietverdrietmaandag 2 november 2009 @ 20:16
quote:
Op maandag 2 november 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zou je dat willen maken? Heb echt nooit begrepen wat mensen daar nou aan vinden. Vlees verstoppen in een lap deeg. Yuk. Blij dat ik niet bij jou eet deze kerst
Ah RobinOok, voor jouw zou ik nog hetero worden
RobinOokmaandag 2 november 2009 @ 20:28
Hihi.
onearmedmanmaandag 2 november 2009 @ 20:30
quote:
Op maandag 2 november 2009 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zou je dat willen maken? Heb echt nooit begrepen wat mensen daar nou aan vinden. Vlees verstoppen in een lap deeg. Yuk. Blij dat ik niet bij jou eet deze kerst
Hoezo ik wil graag wat te zeiken hebben.
Black-Holemaandag 2 november 2009 @ 23:28
quote:
Op maandag 2 november 2009 18:42 schreef Chielus het volgende:
Het gaat om de smaken van de paddestoelen die in het vlees trekken, het deeg is om dit bij elkaar te houden en het vocht vast te houden. Dus het is wel wat meer dan vlees in een lap deeg.
Doe het dan met wat Prosciutto, eekhoorntjesbrood en tijm, Jamie Oliver style
golferdinsdag 3 november 2009 @ 00:00
Ik vind Wellingrton zo vreselijk gedateerd en typisch Brits en uit de mode.
Daarbij heb ik nooit echt begrepen waarom dat meestal sompige deeg er omheen moest.
Zelden een Wellington gegeten die echt gaar deeg had.
PaarsBeestjedinsdag 3 november 2009 @ 04:42
De culi-snobs hebben zich ook weer gemeld... wel een hele makkelijk manier om iemands CUL enthousiasme om zeep te helpen
popolondinsdag 3 november 2009 @ 04:51
Tja ik snap al dat negatieve ook niet helemaal. Als het nou om die honderden Mac/BK etc. topics gaat, ok. Maar dit is toch wat anders.
Rbhpdinsdag 3 november 2009 @ 05:06
Sappig deeg? Dan heb je nooit goede beef wellington gegeten. In 2000 heb ik in Gordan Ramsay gegeten (Chelsea wijk geloof ik) en die beef wellington was zo enorm goed, dat ik nu Hells kitchen volg vanwege die beef wellington. En hij was niet eens duur, voor 150 pond een 3 course menu.

Ik probeer hem ook tijdens speciale gelegenheden te maken.

Ik doe het zo:

- Oven voorverwarmen op 210 graden;
- Even het vlees in een pan met olie, dichtschroeien om het vocht erin te houden;
- Mushrooms pureren en in een warme droge pan om het vocht eruit te halen;
- Rol plastic folie uit en leg daar de plakken parmaham op, spreid de mushroom puree over de parma ham;
- De beef erop en dan de parma ham met puree om de beef heen wikkelen;
- Dit geheel 15 min in de koelkast stoppen voor de vorm van de wellington;
- Bladdeeg daarna erbij, wat eigeel er overheen met de kwast, zorg ervoor dat je het bladdeeg uitsnijdt, net genoeg om het eromheen te wikkelen waarbij je het dichtvouwt aan de onderkant. Smeer er weer eigeel op aan de buitenkant, laat het geheel even 5 minuten staan, weer eigeel erop en dan de oven in voor 35 minuten (op 210 graden) (voor medium well), ik doe er aardappelen bij en een salade.
- Als ie klaar is, en dat weet je eigenlijk pas als je hem opensnijdt, even 7 a 8 minuten laten liggen, en dan pas opensnijden.

Het is niet zoveel werk als het lijkt, een uurtje en je kan aan tafel.