Sappig deeg? Dan heb je nooit goede beef wellington gegeten. In 2000 heb ik in Gordan Ramsay gegeten (Chelsea wijk geloof ik) en die beef wellington was zo enorm goed, dat ik nu Hells kitchen volg vanwege die beef wellington. En hij was niet eens duur, voor 150 pond een 3 course menu.
Ik probeer hem ook tijdens speciale gelegenheden te maken.
Ik doe het zo:
- Oven voorverwarmen op 210 graden;
- Even het vlees in een pan met olie, dichtschroeien om het vocht erin te houden;
- Mushrooms pureren en in een warme droge pan om het vocht eruit te halen;
- Rol plastic folie uit en leg daar de plakken parmaham op, spreid de mushroom puree over de parma ham;
- De beef erop en dan de parma ham met puree om de beef heen wikkelen;
- Dit geheel 15 min in de koelkast stoppen voor de vorm van de wellington;
- Bladdeeg daarna erbij, wat eigeel er overheen met de kwast, zorg ervoor dat je het bladdeeg uitsnijdt, net genoeg om het eromheen te wikkelen waarbij je het dichtvouwt aan de onderkant. Smeer er weer eigeel op aan de buitenkant, laat het geheel even 5 minuten staan, weer eigeel erop en dan de oven in voor 35 minuten (op 210 graden) (voor medium well), ik doe er aardappelen bij en een salade.
- Als ie klaar is, en dat weet je eigenlijk pas als je hem opensnijdt, even 7 a 8 minuten laten liggen, en dan pas opensnijden.
Het is niet zoveel werk als het lijkt, een uurtje en je kan aan tafel.
No bad soldiers under a good leader