Gevoel is leuk, maar dit soort zaken moet je met verstand aanpakken, niet met gevoel.quote:Op dinsdag 27 oktober 2009 17:53 schreef merry77 het volgende:
klopt, daarom moet ik het toch eerst nog met de jurist bespreken voordat ik echt aan die stap kom.
Maar zo is mijn gevoel nu wel.
[..]
Dat hangt af van afspraken die er zijn gemaakt over gebruik van e-mail. Ik zou in ieder geval je zakelijke e-mail-adres niet gebruiken voor iets anders dan contacten met collega's, klanten en leveranciers in deze situatie.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 12:37 schreef merry77 het volgende:
mag een manager die je wil ontslaan je nog binnenkomende email doorsturen naar zijn eigen adres of in jouw inbox kijken?
Volgens mij niet:quote:Op donderdag 29 oktober 2009 12:37 schreef merry77 het volgende:
mag een manager die je wil ontslaan je nog binnenkomende email doorsturen naar zijn eigen adres of in jouw inbox kijken?
en het antwoord:quote:Hallo, ik heb een vraag:
Mag een werkgever eisen van een werknemer dat hij/zij, ten allen tijde inzage versterkt in zijn/haar (bedrijfs-) e-mail account.
Er wordt geeist dat toegang versterkt wordt in het account (en inzage in de e-mails) voor collega’s en de werkgever zelf.
Dit lijkt me hoogst ongebruikelijk en een aantasting van het privacy-recht.
-Hoe zit dat juridisch?
mvg
http://blog.iusmentis.com(...)e-status-van-e-mail/quote:Beste Willy, dat lijkt mij inderdaad een onredelijke aantasting van de privacy van de werknemer. Bij een vermoeden van misbruik mag de werkgever wel toegang eisen tot een account, of zich daar zelf toegang toe verschaffen. Maar structureel toegang eisen kan niet zomaar.
Als het gaat om een functioneel e-mailadres (bijvoorbeeld ’sales’ of ‘helpdesk’) dan kan de werkgever natuurlijk wel eisen dat meerdere mensen bij dat account kunnen.
Ben je naar huis gestuurd of zit je op je werk maar maken ze je het werken onmogelijk?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 12:53 schreef merry77 het volgende:
ik kan zelf niet meer bij mijn accoutn (sinds het aanzeggesprek).
En ik heb geen algemeen emailadres.
Nou gebruikte ik hooguit mijn zakelijke adres om af en toe iets interessants (geen porno, maar interessante nieuwsfeite e.d.) naar mijn eigen prive mailbox te sturen.
Een zakelijk contact had mij een email gestuurd en een verkoper wilde van mij weten wat er in stond. Omdat ik geen toegang meer had zou hij bij mijn manager gaan vragen of die de mail kon bekijken.
Kan het dus niet bewijzen.
Ben je akkoord gegaan met het ontslag dan?quote:Op donderdag 29 oktober 2009 13:37 schreef merry77 het volgende:
nee ben al een paar dagen thuis. Hoef me niet te melden.
Okee, maar volgens mij moet je in elk geval duidelijk aangeven dat je beschikbaar bent voor werk (bijvoorbeeld via aangetekende brief) anders dan wordt het straks door de rechtbank gezien alsof jij akkoord gegaan bent met je ontslag.quote:Op donderdag 29 oktober 2009 14:16 schreef merry77 het volgende:
nee.Maar aangezien ik toch niet op het netwerk kan ... maakt het niet uit waar ik zit.
Mijn telefoon staat aan.
Ik stuur morgen nog een mailtje met wat zaken om over te dragen (hetgeen erg weinig is, want heb net 4 projecten afgesloten). Dus ik heb slechts maar 1 ding waar ik nog aan zou kunnen werken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |