Of maak een foto van de pagina en upload 't plaatje ergens, dat scheelt véél werkquote:Op zondag 25 oktober 2009 21:59 schreef Sunnythesun het volgende:
Volgens mij heb ik een mexicaans kookboekje waar wat recepten met de Madame Jeanette staan. Als je het leuk vind kan ik eens snuffelen en een en ander overtypen?
De enige manier om de Mme Jeannette toe te passen.quote:Op zondag 25 oktober 2009 21:43 schreef Joe-Momma het volgende:
Ik kook meestal gewoon een hele (dichte) peper mee. gewoon voor de smaak en pas wel op dat ie niet open barst. Wanneer het gerecht klaar is kun je de peper verwijderen en een paar stukjes op je bord leggen.
In sommige restaurants gooien ze er verschillende soorten pepers door, waaronder de Naga Jolokiaquote:Op maandag 26 oktober 2009 11:07 schreef Flurry het volgende:
[..]
12??? ik denk dat ik 't eerst even met 3 of 4 probeerKlink wel erg lekker en ik heb vrijwel alles in huis... binnenkort eens maken
Hoe leer je zoiets eten?quote:Op maandag 26 oktober 2009 11:20 schreef Limey het volgende:
[..]
In sommige restaurants gooien ze er verschillende soorten pepers door, waaronder de Naga Jolokia.
Dit is dus nog een milde variant
quote:
Dat dus.quote:Op maandag 26 oktober 2009 11:32 schreef Axia het volgende:
[..]
Meeste mensen zijn er mee opgegroeid.
Ik zou toch zweren dat er ook recepten met mj in stonden.. niet dusquote:Op zondag 25 oktober 2009 22:10 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Ik moet wel ff kijken of ze echt gebruikt worden eerst hoor, maar dacht het wel. Kom ik morgen ff op terug goed?
Inderdaad. Is mij eens overkomen dat de hele Madam Jeanette dus naar binnen ging. Uren last van gehad.quote:Op zondag 25 oktober 2009 21:44 schreef Khadgar het volgende:
Mijn moeder laat altijd een Madam Jeanet meesudderen met de kip van de Roti. Erg smakelijk maar je moet wel goed zoeken dat je hem eruit vist vóór je gaat eten
Ik hoorde laatst een tip voor als je peper makkelijk wilt terugvinden. De peper in een thee-ei (heten die dingen zo?) stoppen en dan laten dobberen.quote:Op maandag 26 oktober 2009 14:55 schreef Seven.of.Nine het volgende:
[..]
Inderdaad. Is mij eens overkomen dat de hele Madam Jeanette dus naar binnen ging. Uren last van gehad.
Waar zitten zulke restaurants in nederland die dat doen?quote:Op maandag 26 oktober 2009 11:20 schreef Limey het volgende:
[..]
In sommige restaurants gooien ze er verschillende soorten pepers door, waaronder de Naga Jolokia.
Dit is dus nog een milde variant
Fors thee-ei nodig, voor een madame jeanettequote:Op maandag 26 oktober 2009 14:57 schreef Axia het volgende:
[..]
Ik hoorde laatst een tip voor als je peper makkelijk wilt terugvinden. De peper in een thee-ei (heten die dingen zo?) stoppen en dan laten dobberen.
Geen idee hoe die persoon het doetquote:Op maandag 26 oktober 2009 16:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Fors thee-ei nodig, voor een madame jeanette
of neem een adjuma, da's zo'n beetje hetzelfde, alleen kleinerquote:Op maandag 26 oktober 2009 16:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Fors thee-ei nodig, voor een madame jeanette
Haha super trouwens dit recept... ik had zaterdag een curry gemaakt met kippenbouten en het vel en bot nog bewaard en heb ook nog een halve pot pindakaas staan waar ik niks mee doe, dus.... de bouillon staat vast op. Morgen even invriezen en dan in het weekend verderquote:Op maandag 26 oktober 2009 14:40 schreef saaw het volgende:
Surinamse pindasoep!
Maak een bouillon [1 liter] van kip [250 gram] met wat zwarte peperkorrels en ui. Laat 6 eetlepels pindakaas oplossen deze bouillon en breng het geheel al roerend aan de kook. Als het eenkeer kookt en de pindakaas is opgelost doe je er drie madame jeanette bij en laat je het nog een half uurtje door koken.
Wel voor het eten ze er weer uit halen en tijdens het koken goed in de gaten houden dat ze niet openbarsten!
Twee weken lang elke dag 1 rode peper opeten. Na die 2 weken doet het je niks meer. Zo snel raak je eraan gewend.quote:
Ik vraag me af waarom je dat zou willenquote:Op maandag 26 oktober 2009 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Twee weken lang elke dag 1 rode peper opeten. Na die 2 weken doet het je niks meer. Zo snel raak je eraan gewend.
Geen idee waar. Ik woon nog steeds een groot deel van het jaar in Engeland. Daar is het wel te krijgen, maar daar heb jij niets aanquote:Op maandag 26 oktober 2009 16:06 schreef loonytik het volgende:
[..]
Waar zitten zulke restaurants in nederland die dat doen?Ik ken ze in ieder geval helaas niet
ik durf nietquote:Op maandag 26 oktober 2009 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Twee weken lang elke dag 1 rode peper opeten. Na die 2 weken doet het je niks meer. Zo snel raak je eraan gewend.
quote:Op maandag 26 oktober 2009 20:13 schreef Flurry het volgende:
[..]
Haha super trouwens dit recept... ik had zaterdag een curry gemaakt met kippenbouten en het vel en bot nog bewaard en heb ook nog een halve pot pindakaas staan waar ik niks mee doe, dus.... de bouillon staat vast op. Morgen even invriezen en dan in het weekend verder
Had iets te weinig pindakaas over (bleven vlokjes in de bouillon, geen egale massa), dus aangevuld met een half zakje pindasambal. Helemaal goed nu. Zacht zoetig, kruidig en prettig warm in de keelquote:Op maandag 26 oktober 2009 23:04 schreef saaw het volgende:
[..]Groot succes vind ik het altijd
![]()
Zet wel een raam open tijdens het koken trouwens want anders sta je met traanoogjes.
Omdat je dan een nog groter bereik hebt van dingen die je kunt/wilt eten/bestellen en je niet zoveel lekkers hoeft te missen. Zelfde reden waarom zeikerds die geen olijven en geen franse kaas en geen koriander en geen zus en geen zo en geen dit en geen dat lusten of verdragen zich over hun miemels heen zouden moeten zetten. Als je het bij voorbaat al opgeeft wordt het nooit wat.quote:Op maandag 26 oktober 2009 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vraag me af waarom je dat zou willen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |