abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 26 oktober 2009 @ 11:15:06 #26
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74071779
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:59 schreef Sunnythesun het volgende:
Volgens mij heb ik een mexicaans kookboekje waar wat recepten met de Madame Jeanette staan. Als je het leuk vind kan ik eens snuffelen en een en ander overtypen?
Of maak een foto van de pagina en upload 't plaatje ergens, dat scheelt véél werk
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  maandag 26 oktober 2009 @ 11:17:52 #27
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_74071865
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:43 schreef Joe-Momma het volgende:
Ik kook meestal gewoon een hele (dichte) peper mee. gewoon voor de smaak en pas wel op dat ie niet open barst. Wanneer het gerecht klaar is kun je de peper verwijderen en een paar stukjes op je bord leggen.
De enige manier om de Mme Jeannette toe te passen.

GEEN HAP VAN NEMEN!!!

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_74071941
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:07 schreef Flurry het volgende:

[..]

12??? ik denk dat ik 't eerst even met 3 of 4 probeer Klink wel erg lekker en ik heb vrijwel alles in huis... binnenkort eens maken
In sommige restaurants gooien ze er verschillende soorten pepers door, waaronder de Naga Jolokia .
Dit is dus nog een milde variant
"Now that's no way for a kid to be wastin his time, readin' that long-haired gobbledegook"
Foghorn Leghorn
  maandag 26 oktober 2009 @ 11:26:14 #29
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74072116
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:20 schreef Limey het volgende:

[..]

In sommige restaurants gooien ze er verschillende soorten pepers door, waaronder de Naga Jolokia .
Dit is dus nog een milde variant
Hoe leer je zoiets eten?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_74072194
Qua pittigheid kan ik mee praten. Ik heb een zo een madame jeanette voor een weddenschap moeten eten. Voor 30euro moest ik er 1min op kauwen en dan doorslikken. Ik heb daarna nog 3 dagen last gehad van een brandende bek, brandende maag en het brande zelfs bij het schijten. Dus doseer die ondingen, anders word de smaak overheerst door de peper
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_74072333
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:26 schreef Flurry het volgende:

[..]

Hoe leer je zoiets eten?
Meeste mensen zijn er mee opgegroeid.
pi_74072762
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:26 schreef Flurry het volgende:

[..]

Hoe leer je zoiets eten?
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:32 schreef Axia het volgende:

[..]

Meeste mensen zijn er mee opgegroeid.
Dat dus.


Waar ik vandaan kom (Birmingham), woont een vrij grote Indische/Pakistaanse gemeenschap. Ik ben er meer opgegroeid door bij vriendjes thuis regelmatig mee te eten en zoals men in Nederland Chinees gaat halen, haal je daar vaak wat bij Indische/Pakistaanse eetgelegenheden. Mijn vriendin (Nederlands) krijgt het niet weg. De tranen staan letterlijk in haar ogen als ze hap neemt.
"Now that's no way for a kid to be wastin his time, readin' that long-haired gobbledegook"
Foghorn Leghorn
  maandag 26 oktober 2009 @ 14:40:56 #33
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_74077937
Surinamse pindasoep!
Maak een bouillon [1 liter] van kip [250 gram] met wat zwarte peperkorrels en ui. Laat 6 eetlepels pindakaas oplossen deze bouillon en breng het geheel al roerend aan de kook. Als het eenkeer kookt en de pindakaas is opgelost doe je er drie madame jeanette bij en laat je het nog een half uurtje door koken.

Wel voor het eten ze er weer uit halen en tijdens het koken goed in de gaten houden dat ze niet openbarsten!
an urge to help mankind overcomes me
pi_74078312
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 22:10 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ik moet wel ff kijken of ze echt gebruikt worden eerst hoor, maar dacht het wel. Kom ik morgen ff op terug goed?
Ik zou toch zweren dat er ook recepten met mj in stonden.. niet dus Was misschien toch een ander boekje.. Er worden wel veel andere exotische pepers gebruikt die ik nergens kan krijgen helaas
  maandag 26 oktober 2009 @ 14:55:49 #35
259412 Seven.of.Nine
Seven volstaat. :*
pi_74078383
quote:
Op zondag 25 oktober 2009 21:44 schreef Khadgar het volgende:
Mijn moeder laat altijd een Madam Jeanet meesudderen met de kip van de Roti. Erg smakelijk maar je moet wel goed zoeken dat je hem eruit vist vóór je gaat eten
Inderdaad. Is mij eens overkomen dat de hele Madam Jeanette dus naar binnen ging. Uren last van gehad.
Resistance is futile
pi_74078436
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:55 schreef Seven.of.Nine het volgende:

[..]

Inderdaad. Is mij eens overkomen dat de hele Madam Jeanette dus naar binnen ging. Uren last van gehad.
Ik hoorde laatst een tip voor als je peper makkelijk wilt terugvinden. De peper in een thee-ei (heten die dingen zo?) stoppen en dan laten dobberen.
pi_74078459
Hij is wel heet las ik:

100,000–350,000 op Scoville scale (http://en.wikipedia.org/wiki/Scoville_scale)
pi_74080821
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:20 schreef Limey het volgende:

[..]

In sommige restaurants gooien ze er verschillende soorten pepers door, waaronder de Naga Jolokia .
Dit is dus nog een milde variant
Waar zitten zulke restaurants in nederland die dat doen? Ik ken ze in ieder geval helaas niet
pi_74081346
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:57 schreef Axia het volgende:

[..]

Ik hoorde laatst een tip voor als je peper makkelijk wilt terugvinden. De peper in een thee-ei (heten die dingen zo?) stoppen en dan laten dobberen.
Fors thee-ei nodig, voor een madame jeanette
pi_74081431
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Fors thee-ei nodig, voor een madame jeanette
Geen idee hoe die persoon het doet
Misschien proppen?

Edit: alhoewel, ik heb laatst een thee-ei (voor losse thee, niet voor peper ) bij de Xenos gekocht en was best groot. Was geen ijzeren maar eentje van hard-plastic. Daarin kan je makkelijk een madame jeanette erin proppen
  maandag 26 oktober 2009 @ 17:51:30 #41
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74084499
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:21 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Fors thee-ei nodig, voor een madame jeanette
of neem een adjuma, da's zo'n beetje hetzelfde, alleen kleiner
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  maandag 26 oktober 2009 @ 20:13:23 #42
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74089612
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 14:40 schreef saaw het volgende:
Surinamse pindasoep!
Maak een bouillon [1 liter] van kip [250 gram] met wat zwarte peperkorrels en ui. Laat 6 eetlepels pindakaas oplossen deze bouillon en breng het geheel al roerend aan de kook. Als het eenkeer kookt en de pindakaas is opgelost doe je er drie madame jeanette bij en laat je het nog een half uurtje door koken.

Wel voor het eten ze er weer uit halen en tijdens het koken goed in de gaten houden dat ze niet openbarsten!
Haha super trouwens dit recept... ik had zaterdag een curry gemaakt met kippenbouten en het vel en bot nog bewaard en heb ook nog een halve pot pindakaas staan waar ik niks mee doe, dus.... de bouillon staat vast op. Morgen even invriezen en dan in het weekend verder
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  maandag 26 oktober 2009 @ 20:36:20 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74090585
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 11:26 schreef Flurry het volgende:

[..]

Hoe leer je zoiets eten?
Twee weken lang elke dag 1 rode peper opeten. Na die 2 weken doet het je niks meer. Zo snel raak je eraan gewend.
  maandag 26 oktober 2009 @ 21:05:20 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74091711
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 20:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Twee weken lang elke dag 1 rode peper opeten. Na die 2 weken doet het je niks meer. Zo snel raak je eraan gewend.
Ik vraag me af waarom je dat zou willen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_74092374
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 16:06 schreef loonytik het volgende:

[..]

Waar zitten zulke restaurants in nederland die dat doen? Ik ken ze in ieder geval helaas niet
Geen idee waar. Ik woon nog steeds een groot deel van het jaar in Engeland. Daar is het wel te krijgen, maar daar heb jij niets aan
"Now that's no way for a kid to be wastin his time, readin' that long-haired gobbledegook"
Foghorn Leghorn
  maandag 26 oktober 2009 @ 21:25:42 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_74092470
OT
Foghorn Leghorn is natuurlijk geweldig!
"Eyes no chicken eyes is boy, thats a chicken over there in that doooogsuit"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 oktober 2009 @ 21:45:09 #47
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74093137
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 20:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Twee weken lang elke dag 1 rode peper opeten. Na die 2 weken doet het je niks meer. Zo snel raak je eraan gewend.
ik durf niet
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  maandag 26 oktober 2009 @ 23:04:56 #48
74276 saaw
fight harder or walk away
pi_74096058
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 20:13 schreef Flurry het volgende:

[..]

Haha super trouwens dit recept... ik had zaterdag een curry gemaakt met kippenbouten en het vel en bot nog bewaard en heb ook nog een halve pot pindakaas staan waar ik niks mee doe, dus.... de bouillon staat vast op. Morgen even invriezen en dan in het weekend verder
Groot succes vind ik het altijd
Zet wel een raam open tijdens het koken trouwens want anders sta je met traanoogjes.
an urge to help mankind overcomes me
  zondag 1 november 2009 @ 10:17:40 #49
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_74270932
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 23:04 schreef saaw het volgende:

[..]

Groot succes vind ik het altijd
Zet wel een raam open tijdens het koken trouwens want anders sta je met traanoogjes.
Had iets te weinig pindakaas over (bleven vlokjes in de bouillon, geen egale massa), dus aangevuld met een half zakje pindasambal. Helemaal goed nu. Zacht zoetig, kruidig en prettig warm in de keel
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  zondag 1 november 2009 @ 11:54:08 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_74272582
quote:
Op maandag 26 oktober 2009 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vraag me af waarom je dat zou willen
Omdat je dan een nog groter bereik hebt van dingen die je kunt/wilt eten/bestellen en je niet zoveel lekkers hoeft te missen. Zelfde reden waarom zeikerds die geen olijven en geen franse kaas en geen koriander en geen zus en geen zo en geen dit en geen dat lusten of verdragen zich over hun miemels heen zouden moeten zetten. Als je het bij voorbaat al opgeeft wordt het nooit wat.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')