vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 19:04 |
De vraag lijkt me duidelijk. Hoe kan het dat als je spaghetti over hebt en deze daags erna opwarmt in een koekepan dat het dan veel lekkerder is? Wie het weet mag het zeggen ![]() | |
RemcoDelft | maandag 19 oktober 2009 @ 19:08 |
In mijn ervaring is dat meestal niet waar... | |
Tahiti | maandag 19 oktober 2009 @ 19:09 |
tvp: wil ik ook wel eens weten, en wie maakt er ook wel eens pastasaus om het pas de volgende dag op te eten? ![]() | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 19:09 |
Misschien komt het hier wel door:quote: ![]() | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 19:12 |
[offtopic] Ik ga maar eens naar de winkel om de benodigde ingredienten te halen. Hopen dat de huisvrouwen inmiddels weg zijn daar zodat ik meteen door kan lopen aan de kassa ![]() | |
Tahiti | maandag 19 oktober 2009 @ 19:13 |
quote:de huisvrouwen wel, de oma's die niet kunnen pinnen zijn er nog ![]() | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 19:13 |
quote:Die schup ik wel aan de kant ![]() | |
davako | maandag 19 oktober 2009 @ 19:18 |
quote:Terechte klacht. Eigenlijk moet je Spaghetti 1 dag vooraf maken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
El_Psycho | maandag 19 oktober 2009 @ 19:22 |
quote:De saus heeft meer tijd gehad om in de pasta te trekken misschien? | |
FHR | maandag 19 oktober 2009 @ 19:25 |
quote: quote:Van 'Bad Science' van Ben Goldacre. Maar waarom opgewarmde pasta lekkerder is? Misschien dat kruiden er beter ingetrokken zijn. Of misschien meer water eruit verdampt waardoor het minder verdund is? | |
Pietverdriet | maandag 19 oktober 2009 @ 19:27 |
quote:Hoe wil je dat onderzoek, 200 mensen nemen en daar 100 altijd verse geven en 100 opgewarmde, en dan na 10 jaar kijken of er 1 of 2 mensen in de ene groep meer kanker hebben als in de andere groep? | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 20:01 |
OMG HIJ IS KEILEKKER DAT BELOOFT WAT VOOR MORGEN OMGOMG!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Sapstengel | maandag 19 oktober 2009 @ 20:03 |
Volgens mij is het idd de saus die wat beter is "gerijpt" ofzo. Soep is ook lekkerder als je het een dag eerder maakt. | |
Gits | maandag 19 oktober 2009 @ 20:05 |
quote:Volgens mij is dat het gewoon, de smaken hebben meer tijd gehad om in te werken. Wel grappige vraag eigenlijk, ik vind het de 2e dag ook vaak lekkerder, net als andere sauzen overigens. | |
Buschetta | maandag 19 oktober 2009 @ 20:11 |
Hangt ervanaf welke saus je neemt. Champignon spagetti vind ik de dag ernaa niet meer te vreten. | |
Dr.Hilfiger | maandag 19 oktober 2009 @ 20:14 |
quote:Ingrediënten krijgen de tijd om te vermengen. Een terrine smaakt vaak ook beter na een bepaalde tijd. Daarom gaat fonceerdeeg ook even de koelkast in om dat proces op gang te brengen. ![]() | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 20:14 |
Je moet ook geen ![]() ![]() ![]() | |
Sachertorte | maandag 19 oktober 2009 @ 20:17 |
quote:Zeer juist. Ik constateer overigens dat macaroni zelfs met champignons erin de dag erna ook lekkerder is. | |
RobinOok | maandag 19 oktober 2009 @ 20:29 |
quote:Is gewoon niet zo. Klaar. | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 20:30 |
Nou met mijn spaghetti is dat wel altijd zo ![]() ![]() | |
Sachertorte | maandag 19 oktober 2009 @ 20:40 |
quote:Het is wel zo. | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 20:41 |
Klaar. | |
Red_85 | maandag 19 oktober 2009 @ 20:43 |
Waarom is de saus na 2 dagen eigenlijk lekkerderderderder? Omdat de smaken beter hebben kunnen trekken. Zelfde met suddervlees, 2de dag is het altijd nog lekkerder. | |
Buschetta | maandag 19 oktober 2009 @ 20:47 |
quote:Goede pasta kan natuurlijk nooit beter zijn de volgende dag. De pasta is altijd beter als het 1 dag blijft staan voordat hij gedraait is. Aangezien TS waarschijnlijk Euroshopper pasta of andere prefab rotzooi koopt is het logisch aagezien de goedkope gluten en ander rotzooi een dag duurt voordat ze uberhaupt smaak hebben. anders nemen jullie even contact op met "dell’International Pasta Organisation" en ga de discussie aan met hen ![]() | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 20:49 |
Heb je daar een mailadres van? ![]() | |
Sapstengel | maandag 19 oktober 2009 @ 20:49 |
Pasta word er idd niet beter op. Ik kook gewoon altijd nieuwe de volgende dag. | |
Buschetta | maandag 19 oktober 2009 @ 21:45 |
quote:I kid you not http://www.internationalpasta.org/ | |
Gert | maandag 19 oktober 2009 @ 21:49 |
quote:Nee, of met zalm. Dat ga je ook niet bewaren en opwarmen de volgende dag. Bolognese daarentegen, pas na een dag of zeventien wordt dat echt wat minder. ![]() | |
vosss | maandag 19 oktober 2009 @ 21:53 |
quote: quote:Ik sloot af met hasta la pasta ![]() Benieuwd of ik wat terug krijg van ze ![]() | |
Buschetta | maandag 19 oktober 2009 @ 22:04 |
quote:Waarschijnlijk is er inmiddels al een pastaagent op jouw zaak gezet en heb je binnenkort bezoek ![]() | |
Gripper | dinsdag 20 oktober 2009 @ 08:17 |
De pasta zelf zal misschien niet lekkerder worden na een nachtje staan, maar de saus wel! Als ik pastasaus maak, mag ie ook best een nachtje in de koelkast (of met dit weer: buiten) en dan de volgende dag opeten. De smaken trekken inderdaad beter in. | |
_The_General_ | dinsdag 20 oktober 2009 @ 08:20 |
Ik heb dat met Chinees ![]() | |
tim2308 | dinsdag 20 oktober 2009 @ 08:28 |
LOL, Italianen gruwen van het opwarmen van restjes! Je kan ook de pasta 3 minuten minder koken dan op de verpakking staat (NADAT de saus klaar is), de saus bij de pasta doen en dan het geheel nog 2 minuten op het vuur zetten. | |
Dunckie | dinsdag 20 oktober 2009 @ 12:00 |
Goede (zelfgemaakte!) pastasaus moet eigenlijk een uur of 2 opstaan, liever nog wat langer. Geen wonder dat bij keukenklunzen die denken in een kwartiertje een lekkere pasta te maken de brei een dag later pas lekker is. | |
Hagelkaas | dinsdag 20 oktober 2009 @ 14:10 |
quote:24 uur kan ook makkelijk, mits je goed vlees gebruikt. | |
Dunckie | dinsdag 20 oktober 2009 @ 14:20 |
? | |
Hagelkaas | dinsdag 20 oktober 2009 @ 14:25 |
quote:24 uur laten doorsudderen. Topsaus krijg je dan. | |
vosss | dinsdag 20 oktober 2009 @ 19:21 |
Ik zit nu dus opgewarmde spaghetti van gisteren te eten en dat is echt lekker ![]() | |
vosss | dinsdag 20 oktober 2009 @ 19:22 |
Maar dr moet wel een gebakken eitje, flink wat peper en een scheut maggi overheen ![]() |