abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_73853883
De vraag lijkt me duidelijk. Hoe kan het dat als je spaghetti over hebt en deze daags erna opwarmt in een koekepan dat het dan veel lekkerder is?

Wie het weet mag het zeggen
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:08:19 #2
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_73854047
In mijn ervaring is dat meestal niet waar...
censuur :O
pi_73854099
tvp: wil ik ook wel eens weten, en wie maakt er ook wel eens pastasaus om het pas de volgende dag op te eten?
pi_73854102
Misschien komt het hier wel door:
quote:
Medische onderzoekers hebben verklaard dat het eten van opgewarmde spaghetti bolognese het risico om kanker te krijgen kan verminderen.

Zij ontdekten namelijk dat door het vele malen opwarmen, waarbij ook wat extra olie wordt toegevoegd, de gezonde bestanddelen van de in de spaghetti verwerkte tomaten als het ware worden opgepept.
Door het opwarmen wordt de structuur van de tomatenmolecule lycopene zodanig gewijzigd dat het gemakkelijk in de bloedsomloop kan worden opgenomen. Lycopene is een sterke antioxidant die schadelijke moleculen neutraliseert en waarvan bewezen is dat het bescherming biedt tegen kanker en ook gebruikt kan worden om hartkwalen en diabetes te bestrijden.

Studies hebben uitgewezen dat het verwerken van rauwe tomaten in puree of sauzen bijzonder goed kan zijn voor de gezondheid.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_73854210
[offtopic]

Ik ga maar eens naar de winkel om de benodigde ingredienten te halen.
Hopen dat de huisvrouwen inmiddels weg zijn daar zodat ik meteen door kan lopen aan de kassa
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_73854247
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:12 schreef vosss het volgende:
[offtopic]

Ik ga maar eens naar de winkel om de benodigde ingredienten te halen.
Hopen dat de huisvrouwen inmiddels weg zijn daar zodat ik meteen door kan lopen aan de kassa
de huisvrouwen wel, de oma's die niet kunnen pinnen zijn er nog
pi_73854263
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:13 schreef Tahiti het volgende:

[..]

de huisvrouwen wel, de oma's die niet kunnen pinnen zijn er nog
Die schup ik wel aan de kant
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:18:13 #8
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_73854446
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:04 schreef vosss het volgende:
De vraag lijkt me duidelijk. Hoe kan het dat als je spaghetti over hebt en deze daags erna opwarmt in een koekepan dat het dan veel lekkerder is?

Wie het weet mag het zeggen
Terechte klacht. Eigenlijk moet je Spaghetti 1 dag vooraf maken
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
pi_73854604
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:04 schreef vosss het volgende:
De vraag lijkt me duidelijk. Hoe kan het dat als je spaghetti over hebt en deze daags erna opwarmt in een koekepan dat het dan veel lekkerder is?

Wie het weet mag het zeggen
De saus heeft meer tijd gehad om in de pasta te trekken misschien?
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:25:36 #10
33800 FHR
Omhoog fietsen? Stoeltjeslift!
pi_73854700
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:09 schreef vosss het volgende:
Misschien komt het hier wel door:
[... Lycopene is een sterke antioxidant die schadelijke moleculen neutraliseert en waarvan bewezen is dat het bescherming biedt tegen kanker en ook gebruikt kan worden om hartkwalen en diabetes te bestrijden. ...]
quote:
Antioxidants are the textbook example, since they
are, after all, the cornerstone of all the most prevalent
claims of the nutritionism industry. Chemicals related
to antioxidants are elevated in blood tests in people
who live longer; and on paper, in a metabolism textbook,
looking at what they do in the body, you might
think antioxidants should be helpful; they're also
abundant in vegetables, and eating your greens is one
of the few things shown to be good for you. Filling up
on antioxidants made sense as a hypothesis. But huge
numbers of studies, systematic reviews of those studies,
and meta-analyses of those studies, have shown
that antioxidant supplements have no benefit on heart
disease, and may even increase the risk of cancer.
Van 'Bad Science' van Ben Goldacre.

Maar waarom opgewarmde pasta lekkerder is? Misschien dat kruiden er beter ingetrokken zijn. Of misschien meer water eruit verdampt waardoor het minder verdund is?
Fietsen is gezond, eet meer fiets
  maandag 19 oktober 2009 @ 19:27:01 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73854759
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:09 schreef vosss het volgende:
Misschien komt het hier wel door:
[..]


Hoe wil je dat onderzoek, 200 mensen nemen en daar 100 altijd verse geven en 100 opgewarmde, en dan na 10 jaar kijken of er 1 of 2 mensen in de ene groep meer kanker hebben als in de andere groep?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73856047
OMG HIJ IS KEILEKKER DAT BELOOFT WAT VOOR MORGEN OMGOMG!!!!
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_73856133
Volgens mij is het idd de saus die wat beter is "gerijpt" ofzo. Soep is ook lekkerder als je het een dag eerder maakt.
pi_73856242
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:25 schreef FHR het volgende:

[..]


[..]

Van 'Bad Science' van Ben Goldacre.

Misschien dat kruiden er beter ingetrokken zijn.
Volgens mij is dat het gewoon, de smaken hebben meer tijd gehad om in te werken.

Wel grappige vraag eigenlijk, ik vind het de 2e dag ook vaak lekkerder, net als andere sauzen overigens.
  maandag 19 oktober 2009 @ 20:11:48 #15
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_73856483
Hangt ervanaf welke saus je neemt. Champignon spagetti vind ik de dag ernaa niet meer te vreten.
pi_73856579
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 20:03 schreef Sapstengel het volgende:
Volgens mij is het idd de saus die wat beter is "gerijpt" ofzo. Soep is ook lekkerder als je het een dag eerder maakt.
Ingrediėnten krijgen de tijd om te vermengen. Een terrine smaakt vaak ook beter na een bepaalde tijd.

Daarom gaat fonceerdeeg ook even de koelkast in om dat proces op gang te brengen.
pi_73856580
Je moet ook geen paddestoelen in je overheerlijke spaghetti flikkeren !
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 19 oktober 2009 @ 20:17:01 #18
265075 Sachertorte
VVD-mentaliteit
pi_73856705
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 20:14 schreef vosss het volgende:
Je moet ook geen paddestoelen in je overheerlijke spaghetti flikkeren !
Zeer juist. Ik constateer overigens dat macaroni zelfs met champignons erin de dag erna ook lekkerder is.
Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
  maandag 19 oktober 2009 @ 20:29:39 #19
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_73857242
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 19:04 schreef vosss het volgende:
Hoe kan het dat als je spaghetti over hebt en deze daags erna opwarmt in een koekepan dat het dan veel lekkerder is?
Is gewoon niet zo. Klaar.
pi_73857298
Nou met mijn spaghetti is dat wel altijd zo !
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  maandag 19 oktober 2009 @ 20:40:23 #21
265075 Sachertorte
VVD-mentaliteit
pi_73857712
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 20:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Is gewoon niet zo. Klaar.
Het is wel zo.
Quousque tandem abutere, PvdA, patientia nostra?
pi_73857774
Klaar.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_73857855
Waarom is de saus na 2 dagen eigenlijk lekkerderderderder?
Omdat de smaken beter hebben kunnen trekken.
Zelfde met suddervlees, 2de dag is het altijd nog lekkerder.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  maandag 19 oktober 2009 @ 20:47:05 #24
69415 Buschetta
Jouw IP toevallig ?
pi_73857982
quote:
Op maandag 19 oktober 2009 20:40 schreef Sachertorte het volgende:

[..]

Het is wel zo.
Goede pasta kan natuurlijk nooit beter zijn de volgende dag. De pasta is altijd beter als het 1 dag blijft staan voordat hij gedraait is.

Aangezien TS waarschijnlijk Euroshopper pasta of andere prefab rotzooi koopt is het logisch aagezien de goedkope gluten en ander rotzooi een dag duurt voordat ze uberhaupt smaak hebben.

anders nemen jullie even contact op met "dell’International Pasta Organisation" en ga de discussie aan met hen
pi_73858066
Heb je daar een mailadres van?
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')