abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 14 oktober 2009 @ 17:04:34 #1
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_73686479


Nadat ik net het filet-americain topic even omhoog heb geschopt ook nog maar een topic voor m'n andere grote liefde : Steak Tartare !

Ik zou dit wel eens zelf willen maken, heeft iemand dat wel eens gedaan ?
Wat is de beste manier om je biefstuk klein te krijgen, snijden/hakken, of de vleesmolen ?
Andere tips ?
zzz
  woensdag 14 oktober 2009 @ 17:28:24 #2
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_73687117
Tartaar kun je volgens mij kant en klaar kopen... (wordt toch met tartaar gemaakt)
Maar voor de rest: Je ne sais pas, de enige keer dat ik het ooit heb gegeten was op de champs-elysees in Parijs, heerlijk!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
  † In Memoriam † woensdag 14 oktober 2009 @ 17:31:13 #3
230491 Zith
pls tip
pi_73687203
Maak het zoals de tartaren het vroeger maakten
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  † In Memoriam † woensdag 14 oktober 2009 @ 17:45:45 #4
230491 Zith
pls tip
pi_73687581
The basis of the name is the legend that nomadic Tatar people of the Central Asian steppes did not have time to cook and thus placed meat underneath their horses' saddles. The meat would be tenderised by the end of the journey and just needed to be cut in pieces.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_73687585
Interessante observatie: topics op Fok moeten ook rijpen, in het begin zijn ze 'n beetje bagger maar na verloop van tijd worden ze beter

OT: ik heb geen idee, maar ben ook wel benieuwd. tvp dus.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:07:26 #6
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_73688145
vraag anders gewoon je slager of hij het door de vleesmolen gooit
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:09:54 #7
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_73688227
http://www.mijnreceptenbo(...)ak-tartare-8771.html
http://koken.blogo.nl/2008/07/31/recept-steak-tartare/
quote:
Steak tartare voor 4:

600 gram gehakte biefstuk

dooiers van 4 zeer verse eieren

1 uitje, ragfijn gehakt

4 eetlepels kappertjes, gehakt

handvol gehakte peterselie

mayonaise, zo’n 2 eetlepels

ketchup, 2 eetlepels

1 eetlepel scherpe mosterd

worcester sauce, 2 eetlepels

cayennepeper of Tabasco
Hoe je het moet maken kan je bij de quote zelf wel verzinnen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:34:52 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73688899
Gewoon een biefstuk met een scherp mes fijnhakken, door de molen wordt te fijn vind ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:36:26 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73688949
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 18:09 schreef The_Hives het volgende:
http://www.mijnreceptenbo(...)ak-tartare-8771.html
http://koken.blogo.nl/2008/07/31/recept-steak-tartare/
[..]

Hoe je het moet maken kan je bij de quote zelf wel verzinnen
Mayonaise, Ketchup en mosterd zou ik gewoon weglaten, het is geen filet americain
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:42:13 #10
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_73689147
Weet iemand wat voor vlees ik daar het best voor kan gebruiken? (Engelse benaming aub) Sirloin?
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 18:53:05 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73689472
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 18:42 schreef popolon het volgende:
Weet iemand wat voor vlees ik daar het best voor kan gebruiken? (Engelse benaming aub) Sirloin?
[ afbeelding ]

Als je het grof met een mes snijd, neem dan een tenderloin (ossehaas)
Als je het door de molen gooit voldoet eigenlijk al het magere vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 19:01:07 #12
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_73689714
Dank u.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  woensdag 14 oktober 2009 @ 20:14:12 #13
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_73692113
quote:
Op woensdag 14 oktober 2009 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mayonaise, Ketchup en mosterd zou ik gewoon weglaten, het is geen filet americain
I know

Had gewoon eerste paar opties in google bekeken en verschillende vormen neergezet. Net wat de liefhebber wil
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_73693637
Ongeveer Rick Stein's variant: http://parissteaktartare.blogspot.com/
Klopt niet helemaal, volgens mij doet Rick er in de French Odyssey wat sweet chili sauce door.
Verder kan alles on the side, kappertjes, sjalot, ansjovis evt. mayonaise danwel ketchup. Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar als je niet gelijk alles erdoor heen prakt, kan elke eter dat zelf beslissen.
pi_73694517
Eigenlijk zegt de foto van de TS genoeg. Daar ligt ook alles rondom de steak. Augurkjes was ik vergeten.
Beetje worcestershire saus doe ik er wel in. En een kleine lik Dijon mosterd. En Peterselie. Er komt volgens de traditie een gulle portie frites bij, dus daar kun je de aanwezigheid van mayonaise danwel ketchup mee rechtvaardigen.
De rauwe eierdooier vind ik essentieel, gewoon om het plaatje en om het geheel lekker smeuig te maken.
Momenteel gebruik ik idd haas, zowel van paard als rund. Dan kan de tartare wat groffer blijven, gezien de al goede textuur van het vlees. Maar goedkopere stukken gaan ook, bijv. rosbief, maar dan wel een goed stuk. In Belgie ligt veel malser supermarktrundvlees dan in de winkels hier. De tartaar moet niet tot pindakaas gechopt worden, maar gebruik je een taaie lap met zenen, rest je haast geen andere keus. Dus het begint met een mooi stukje vlees.
pi_73702028
Mijn vader heeft zo'n oude gehaktmolen. Wel eens hamburgers gemaakt met biefstukjes en varkenshaas. Allebei echt super lekker. Denk dat het wel ongeveer zelfde principe zal zijn voor tartaar.
The above is of no importance.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')