abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_73685150
091216_205006_Ooops.jpg

100107_205006_img1807.png
Een centraal topic om alle vragen omtrent de vraag "Help, ben ik zwanger?" in te verzamelen.
100107_205006_img1807.png

Zwanger?
Wel zwanger, of toch niet zwanger? Er komen nogal eens topics voorbij, waarin de vraag wordt gesteld of de TS al dan niet zwanger zou kunnen zijn. Wat de consequentie is van het missen of te laat innemen van de pil en of je buiten je ouders om naar de dokter kan gaan of een morning after pil (MAP) kan halen.

Voorbehoedsmiddelen 091216_205006_voorbehoedsmiddelen.jpg
Om niet zwanger te worden gebruik je natuurlijk voorbehoedsmiddelen. Veelgebruikte voorbehoedsmiddelen zijn: het condoom, het vrouwencondoom, de pil, de prikpil, de pleisterpil, het koperspiraaltje, het hormoonspiraaltje, het pessarium, de femcap, implanon en de nuvaring.

Toch kan het wel eens voorkomen dat een van deze middelen je onvoldoende beschermd hebben, je het condoom niet gebruikt hebt, of de pil bent vergeten.

De pil vergeten
Wat moet je doen als je de pil bent vergeten en geen risico wilt lopen op zwangerschap?

Er zijn verschillende mogelijkheden afhankelijk van de week waarin je je pil vergeten bent.
Kijk hiervoor bijvoorbeeld op anticonceptievergeten.nl, anticonceptie-online.nl of op sexwoordenboek.nl om te kijken wat in jouw geval het beste is om te doen.

Morning After Pil (MAP)
De morning-after pil slik je om te voorkomen dat je in verwachting raakt. Het is geen voorbehoedsmiddel, maar een noodmaatregel achteraf. Je kunt het gebruiken als bijvoorbeeld het condoom is gescheurd, je de pil bent vergeten of er een gaatje in het pessarium bleek te zitten en je persť niet zwanger wilt raken.

Je moet de pil zo snel mogelijk na het onbeschermde seksuele contact innemen, uiterlijk binnen 72 uur. Het tijdstip van inname maakt veel verschil voor de effectiviteit. Neem je de pil binnen 24 uur dan is de kans dat het zwangerschap voorkomt veel groter dan wanneer je 2 dagen wacht.

Is al teveel tijd verstreken, dan kun je een pechspiraaltje laten plaatsen door je huisarts. Dit is zeer effectief.

Vanaf 1 januari 2005 is de morning-afterpil vrij te koop bij de drogist en apotheek. De merknaam is Norlevo en het kost ongeveer § 13,-.

Houd er rekening mee dat je je na het slikken misselijk kunt voelen en je borsten wat gespannen kunnen aanvoelen.

In 1 ŗ 2 % van de gevallen werkt de morning-after pil niet. Heb je de morning-afterpil geslikt, maar blijft je menstruatie uit, doe dan voor de zekerheid een zwangerschapstest. Ga er dus niet als vanzelf vanuit dat als je de morning-afterpil hebt geslikt je niet zwanger bent: het middel kan falen. Hoe langer je hebt gewacht met slikken, hoe groter die kans is.091216_205006_zwanger.jpg Zwangerschapssignalen
Er verschillende signalen die aangeven dat je zwanger zou kunnen zijn. Hieronder vind je de belangrijkste wat verder uitgelicht.


Uitblijven van de menstruatie.
Dit is het eerste en meest betrouwbare signaal als je een regelmatige maandelijkse cyclus hebt. Het is echter mogelijk dat je enkele druppels bloed verliest of een lichte bloeding hebt rond de tijd dat je ongesteld zou moeten worden, zelfs als je zwanger bent.Als je geen regelmatige cyclus hebt, merk je misschien eerst enkele andere zwangerschapssymptomen op voordat je ontdekt dat je menstruatie is uitgebleven.

Je moe voelen.
Je kunt je ongewoon moe voelen in de eerste paar weken van de zwangerschap. Dit komt waarschijnlijk door een stijging in het gehalte van het hormoon progesteron.

Misselijkheid.
Je kunt je misselijk gaan voelen en zelfs overgeven, zo tussen de tweede en achtste week van de zwangerschap. Hoewel dit soms ‘ochtendmisselijkheid’ wordt genoemd, kan het op elk moment van de dag of de nacht optreden.

Veranderingen in je borsten.
In de eerste weken van de zwangerschap kunnen je borsten groter worden, gevoeliger zijn of tintelen (zoals bij sommige vrouwen gebeurt vlak voor hun menstruatie). Daarnaast kunnen de aderen op je borsten zichtbaarder worden en je tepels donkerder worden.

Vaker naar de wc gaan.
Vanaf zes tot acht weken na de conceptie zul je soms ’s nachts op moeten staan om naar de wc te gaan. Sommige zwangere vrouwen merken ook dat ze wat urine verliezen als ze hoesten, lachen of niezen.

Stemmingswisselingen en stress.
In het beginstadium van de zwangerschap kun je last krijgen van snelle veranderingen in je humeur en soms begin je zelfs te huilen zonder dat je weet waarom. Dit komt waarschijnlijk door de veranderingen in de hormoonspiegels, die in je lichaam optreden.

Verandering van de smaak van voedsel.
Je merkt misschien dat je bepaalde dingen laat staan, zoals thee, koffie of vet voedsel. Sommige vrouwen krijgen ook zin in etenswaren waar ze normaal niet van houden.

Zwangerschapstesten
Komen deze symptomen je bekend voor, wil je meer duidelijkheid, heb je niet direct na de onveilige seks aktie genomen? Dan kun je weinig anders dan afwachten. Nadat je overtijd bent geweest (oftewel, je bent niet ongesteld geworden op de verwachte dag), kun je een test halen bij drogist, apotheek, supermarkt en zelfs sommige benzine stations hebben ze.

Test zo snel mogelijk! Bekende zwangerschapstesten zijn die van Clear-Blue en Predictor. De werking ervan is simpel, je plast over een het monsterstaafje heen, volgt de aanwijzingen op en binnen een aantal minuten heb je de uitslag.

091216_205006_2942312696_fe11ac44e0.jpg


Zwanger, en dan?
Maak een afspraak bij je huisarts of GGD! Hier zal nogmaals worden getest of je zwanger bent en de arts zal hier met je over praten. Deze mensen hebben een beroepsgeheim en zullen in geen geval contact opnemen met je ouders hierover.

Ben je zwanger, dan is het belangrijk dat je een beslissing neemt waar je zelf helemaal achter staat. Wat zijn je mogelijkheden?


• Je kunt het kind krijgen en zelf opvoeden. Als je nog jong bent en je bent alleen hiertoe niet in staat, zijn er overal in het land zijn opvangmogelijkheden. Om te weten welke adressen er bij jou in de buurt zijn, kun je het beste het FIOM (073-6128821) of de VBOK (0900-2021088) bellen. Je kunt als je tiener bent ook op de site van tienermoeders.nl kijken.

• Je kunt het kind krijgen en afstaan voor adoptie. Ook hiervoor kun je terecht bij het FIOM.

• Je kunt je zwangerschap beŽindigen door een abortus. Als je met iemand wilt praten over je beslissing wel of geen abortus te ondergaan, maak dan een afspraak bij het FIOM (073-6128821). Zeg dat het om een zwangerschapsgesprek gaat, want dan kun je meestal snel terecht.

Als laatste
In geval van twijfel, doe altijd een zwangerschapstest en ga naar de dokter! Laat je niet ompraten of beÔnvloeden door mensen van buitenaf. Het gaat om jouw gemoedstoestand en toekomst. Laat je ook niet doorverwijzen naar testen op het internet die je zouden kunnen vertellen of je wel of niet zwanger bent! Deze zijn bijzonder onbetrouwbaar en kunnen natuurlijk niet in jouw lichaam kijken.

Ga naar de huisarts, deze heeft een geheimhoudingsplicht. Je ouders komen er niet achter. Meld dit ook bij hem/haar. De huisarts kan je geruststellen, duidelijkheid geven en verder helpen!

100107_205006_img1807.png
Bovenstaande informatie is o.a. afkomstig uit sexwoordenboek.nl, anticonceptie-online.nl en anticonceptievergeten.nl
100107_205006_img1807.png

Heb je nu toch nog vragen EN bovenstaande doorgelezen, stel dan je vraag in dit topic. Je kan je vraag gerichter stellen en krijgt een beter antwoord. Open niet een los topic.

Linkje naar het vorige deel.

[ Bericht 1% gewijzigd door zarGon op 24-06-2013 22:56:04 ]
Never regret anything, beacuse one time it was exaclty what you wanted.
Op donderdag 29 mei 2014 01:52 schreef Tamashii het volgende:
Aan Ado vraagt iedereen toestemmming
pi_73686508
mooie OP

en terecht centraal topic.
  Vis een optie? vrijdag 6 november 2009 @ 00:10:17 #3
70532 loveli
N
pi_74440654
tvp
crap in = crap out
pi_74453836
TVP
"We moeten ons bewust zijn van de superioriteit van onze beschaving, met zijn normen en waarden, welvaart voor de mensen, respect voor mensenrechten en godsdienstvrijheid. Dat respect bestaat zeker niet in de Islamitische wereld".
pi_76542831
Ik ben met een meisje naar bed geweest met condoom maar heb de stamper er ook even zonder in gehad. Ik ben niet in haar klaar gekomen. 36uren later heeft ze een Morning After Pil genomen. Het is een week geleden en na het weekend moet ze ongesteld worden.

Hoe groot schatten jullie de kans in dat ze zwanger is?
pi_77164437
hey heb even een serieuze vraag, mn vriendin begon afgelopen maandag dat ze dacht dat ze zwanger was.. was een gevoel zei ze.. we hebben ook de symptonen bekeken op internet en ze was een maand of 2 geleden regelmatig misselijk daar is ze ook voor naar de dokter geweest en ze heeft zich laten testen op allergieŽn maar daar is niks uitgekomen.. maar dat is niet het enige ze is laatste tijd ook redelijk vaak moe moet ik me nu zorgen maken of niet? ze wordt nog steeds normaal ongesteld en we gebruiken pil en condoom... dus lijkt mij sterk dat ze zwanger is, maar heb ook gelezen dat er ook vrouwen zijn die gewoon ongesteld worden terwijl ze zwanger zijn? en ik bedoel waarom zou ze een gevoel hebben dat ze zwanger is? we hebben gisteren ook maar een zwangersschapstest gehaald maar die kunnen we pas doen over 2 weken aangezien ze dan pas weer ongesteld wordt... maar wat denken jullie zou ze zwanger zijn of is dat zo goed als onmogelijk aangezien ze gewoon ongesteld wordt enz? we zitten hier allebei niet echt op te wachten aangezien ik nog thuis woon en mn vriendin studeert en op kamers woont doordeweeks.. zou niet echt goed uitkomen zeg maar, bedankt alvast!
  Vis een optie? zaterdag 23 januari 2010 @ 07:26:08 #7
70532 loveli
N
pi_77169888
Stel dat ze zwanger is ondanks dat ze ongesteld is, dan heeft wachten tot ze ongesteld is ook weinig zin he.. Gewoon testen. En hoe moe is redelijk moe? Kan net zo goed een winterdipje zijn. Ik denk niet dat ze zwanger is, maar als ze dat zelf wel denkt, gewoon nu testen. Test is nu al betrouwbaar mocht ze al 2 maanden zwanger zijn.
crap in = crap out
pi_77748722
Vorige woensdag heb ik seks gehad met mijn vriendje,
alles verliep prima tot bij het wegtrekken de condoom afgleed en in mij bleef zitten,
ik ben namelijk niet aan de pil. Na dit voorval zijn we onmiddelijk de morning afterpil gaan halen die ik dan ook meteen heb ingenomen. Diezelfde avond heb ik mijn regels gekregen.
Bestaat de kans dat ik zwanger ben ?
alvast bedankt!
pi_77751008
quote:
Op zondag 7 februari 2010 22:23 schreef Anonymousgirl het volgende:
Vorige woensdag heb ik seks gehad met mijn vriendje,
alles verliep prima tot bij het wegtrekken de condoom afgleed en in mij bleef zitten,
ik ben namelijk niet aan de pil. Na dit voorval zijn we onmiddelijk de morning afterpil gaan halen die ik dan ook meteen heb ingenomen. Diezelfde avond heb ik mijn regels gekregen.
Bestaat de kans dat ik zwanger ben ?
alvast bedankt!
Welke wijsheid heb je uit de OP gehaald?

En wat bedoel je met: "Diezelfde avond heb ik mijn regels gekregen." ?
Never regret anything, beacuse one time it was exaclty what you wanted.
Op donderdag 29 mei 2014 01:52 schreef Tamashii het volgende:
Aan Ado vraagt iedereen toestemmming
pi_77790246
Wat bedoel je met OP ?
De dag dat ik seks heb gehad en de MAP heb genomen heb ik ook mijn maandstonden gekregen ( in de avond )
pi_77790757
quote:
Op maandag 8 februari 2010 22:48 schreef Anonymousgirl het volgende:
Wat bedoel je met OP ?
De dag dat ik seks heb gehad en de MAP heb genomen heb ik ook mijn maandstonden gekregen ( in de avond )
OP is Openings Post. Dus het hele verhaal waar dit topic mee begint. Heb je dat gelezen en ook geklikt op verdere links?

En die "regels" waar jij het over hebt, daarmee bedoel je dus gewoon dat je 's avonds ongesteld bent geworden?
Never regret anything, beacuse one time it was exaclty what you wanted.
Op donderdag 29 mei 2014 01:52 schreef Tamashii het volgende:
Aan Ado vraagt iedereen toestemmming
pi_77791069
Ik heb alles goed gelezen en verdere informatie gezocht, de MAP zou in 90 % van de gevallen de zwangerschap voorkomen als deze binnen de 12 uur wordt ingenomen.
Ja dat bedoel ik.
pi_77792856
Dan hoef je je weinig zorgen te maken. De MAP heb je op tijd ingenomen en je bent ongesteld geworden.

Als je nog meer zekerheid wil, ga je langs de huisarts, hij heeft geheimhoudingsplicht en kan je een uitsluitende test geven.
Never regret anything, beacuse one time it was exaclty what you wanted.
Op donderdag 29 mei 2014 01:52 schreef Tamashii het volgende:
Aan Ado vraagt iedereen toestemmming
pi_77826404
Oke, bedankt voor de hulp
pi_78085941
hai,
ik heb een vraag.
ik ben 2a3 weken geleden overgestapt van de normale pil naar de prikpil.
ik ben ongesteld geworden een week na dat ik de prikpil heb gehad en na mijn periode heb ik sex gehad met mijn vriend maar niet veilig.
hij is niet in mij gekomen maar het scheelde niet veel.
is het mogelijk dat ik zwanger ben???

groetjess alvast bedankt.
(b)
  Vis een optie? woensdag 17 februari 2010 @ 09:00:56 #16
70532 loveli
N
pi_78088860
Volgens mij werkt de prikpil meteen, ik ga er vanuit dat de arts bij overstappen daar meer over heeft certeld en dat je lang genoeg bent dorgegaan met je oude pil, tot je de injectie kreeg. Niets aan de hand dus.
crap in = crap out
pi_78095898
ja heeft ie inderdaad maar ik was veelste senuachtig om het te onhouden:$ ik weet het echt erg maar ik ga ze dan wel even opbellen misschien verstandiger.

iig heel erg bedankt voor je reactie;)

Groetjess Ymara
quote:
Op woensdag 17 februari 2010 09:00 schreef loveli het volgende:
Volgens mij werkt de prikpil meteen, ik ga er vanuit dat de arts bij overstappen daar meer over heeft certeld en dat je lang genoeg bent dorgegaan met je oude pil, tot je de injectie kreeg. Niets aan de hand dus.
(b)
pi_78743008
Mijn vriendin slikt STEDIRIL 30 en dat is in de stopweek toch ook veilig bij onbeschermde sex? Of menen jullie anders?
  Vis een optie? vrijdag 5 maart 2010 @ 01:01:19 #19
70532 loveli
N
pi_78757987
Als de pil goed geslikt wordt is 'ie het hele jaar door veilig, ook in de stopweek.
crap in = crap out
pi_79090697
Tnx

[ Bericht 98% gewijzigd door LimboFan op 14-03-2010 20:05:53 ]
JAAAAH JAAAA!!!
  donderdag 25 maart 2010 @ 00:39:39 #21
205280 pumpkinsoup
The Queen Is Dead
pi_79555564
Heey wat moet ik doen:

ik ben afgelopen zondag begonnen met een nieuwe strip maar ben hem dinsdag vergeten in te nemen en vandaag ook (had hem niet bij me)

Heb net die van dinsdag en woensdag tegelijk genomen toen ik weer thuis kwam, en morgen ochtend die van donderdag dus.

is dat zo goed? en is het gewoon veilig of moet ik nu wachten met sex?

de laatste keer dat ik sex heb gehad is zaterdag, is dat nu ook gevaarlijk en moet ik morning after pill?

(niet echt meer morning after )..
  Vis een optie? donderdag 25 maart 2010 @ 01:25:04 #22
70532 loveli
N
pi_79556233
Hoeveel uur zat er tussen de pillen? Als er 36 uur of minder tussen zit, geldt het niet als vergeten pil. Volgens de nieuwe richtlijnen van het nederlands genootschap van huisartsen ofzo maakt 1 vergeten pil niet uit.
crap in = crap out
  donderdag 25 maart 2010 @ 01:28:01 #23
205280 pumpkinsoup
The Queen Is Dead
pi_79556268
Heb maandag ochtend (rond 1 uur smiddags eigenlijk) de pil genomen, ben hem dinsdag vergeten en die van vandaag (woensdag) die heb ik vanavond rond 12:00 genomen samen met die van dinsdag.

morgen ochtend neem ik die van donderdag gewoon weer..

Er zit dus wel iets meer dan 12 uur tussen wanneer ik die van woensdag in had MOETEN nemen en hem genomen heb..
  Vis een optie? donderdag 25 maart 2010 @ 01:34:58 #24
70532 loveli
N
pi_79556340
Ik lees even beter, dinsdag en woensdag vergeten en je slikt 'em normaal gesproken 's ochtends? Volgens de nieuwe richtlijnen is 1 pil niet erg, maar 2 pillen in week 1 is wel erg. Tijdstip van seks icm pillen in eerste week vergeten is riskant, als ik met m'n duffe hoofd genoeg kan nadenken en naar de dagen kijk van seks en pil vergeten.
MAP is nutteloos, want geloof ik binnen 3 dagen meest effectief. Morning after spiraaltje kan wel, maar moet je even zelf op googelen, want ik ben hondsmoe en ga pitten.

Lees even het tabelletje onderaan, die klopt.
http://nhg.artsennet.nl/k(...)tandaard/M02_svk.htm

Succes!!!!
crap in = crap out
  Vis een optie? donderdag 25 maart 2010 @ 01:37:02 #25
70532 loveli
N
pi_79556359
Voor het gemak ff copy-paste wat te doen bij 2 of meer vergeten in week 1:
laatst vergeten pil alsnog innemen en strip afmaken
zonodig morning-afterpil (evt. morning-afterspiraal)
aanvullende anticonceptie tot de pil weer 7 dagen genomen is

En nu ga ik echt slapen
crap in = crap out
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')