FOK!forum / Klaagbaak / Dingen die "pittig" zijn
Drinkymaandag 12 oktober 2009 @ 23:15
Wat is dat toch voor onzin, staat er op een zakje/pakje "pittig", en dan koop je het in de hoop dat het ook echt pittig is, blijkt het godverdomme vieze teringjantjes mild te zijn . Waarom doen ze dit steeds, als iets niet pittig is moet je er niet "pittig" op schrijven, dat is namelijk erg gay

Klacht: Voedsel in Nederland met het kenmerk "pittig" terwijl het eigenlijk mild is
robert-dirksenmaandag 12 oktober 2009 @ 23:16
Thai Sweet Chilli
BlueMagemaandag 12 oktober 2009 @ 23:17
Dit topic is best wel een aanleiding voor een pittige discussie.
n0irmaandag 12 oktober 2009 @ 23:17
De waarheid .
Kutmild eten.
Daywalk3rmaandag 12 oktober 2009 @ 23:20
Pringles extreme chilli pepper
griekjeeemaandag 12 oktober 2009 @ 23:21
Eens. Ik kocht pas 'mexicaanse'(yeah, right ) hot taco saus, is het gewoon mild
Biogardemaandag 12 oktober 2009 @ 23:22
Bagger verwijderd.

Post met; Ik dacht <<-- waar het al fout gaat, zijn weg. Je leest de OP maar.
3keernixmaandag 12 oktober 2009 @ 23:22
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:22 schreef Biogarde het volgende:
Bagger verwijderd.

Post met; Ik dacht <<-- waar het al fout gaat, zijn weg. Je leest de OP maar.
Pittige actie van een pittige mod, kortom. Pittig topic
Appletreemaandag 12 oktober 2009 @ 23:23
De gemiddelde Nederlander heeft dan ook niet de smaakpapillen voor een dagelijkse sambalfabriek maaltijd.
x69maandag 12 oktober 2009 @ 23:23
Ts kan gewoon niet goed de verpakkingen lezen.
stevenmac26maandag 12 oktober 2009 @ 23:24
Was vandaag aan het eten bij een vriendin van me en die zei dat het eten behoorlijk pittig was en ze had voor haar zelf ook een glas water meegenomen en ik nam een hap in de hoop dat het redelijk pittig was maar het was geen ene moer, me neefje van 1 zou het zelfs kunnen eten
Fascinationmaandag 12 oktober 2009 @ 23:25
Heb ik geen last van. Ben je een buitenlander, Ts?
CantFazeMemaandag 12 oktober 2009 @ 23:25
Drinky.
de_boswachtermaandag 12 oktober 2009 @ 23:26
Pittige Tijden
de_boswachtermaandag 12 oktober 2009 @ 23:26
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:24 schreef stevenmac26 het volgende:
Was vandaag aan het eten bij een vriendin van me en die zei dat het eten behoorlijk pittig was en ze had voor haar zelf ook een glas water meegenomen en ik nam een hap in de hoop dat het redelijk pittig was maar het was geen ene moer, me neefje van 1 zou het zelfs kunnen eten
Wijven vinden alles al snel pittig inderdaad.
Zitten ze je te rimmen als je pepers hebt gegeten, brand het al op de tong
bijdehandmaandag 12 oktober 2009 @ 23:27
Bifi-worstjes hot = cold
stevenmac26maandag 12 oktober 2009 @ 23:28
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:27 schreef bijdehand het volgende:
Bifi-worstjes hot = cold
Scherp, maar dan zijn alle bifi worstjes, koud dan he
x69maandag 12 oktober 2009 @ 23:28
Inna is wel hot

Zucht
TNAmaandag 12 oktober 2009 @ 23:28
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:26 schreef de_boswachter het volgende:
Pittige Tijden
Het leven is een zure bom
Drinkymaandag 12 oktober 2009 @ 23:30
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:24 schreef stevenmac26 het volgende:
Was vandaag aan het eten bij een vriendin van me en die zei dat het eten behoorlijk pittig was en ze had voor haar zelf ook een glas water meegenomen en ik nam een hap in de hoop dat het redelijk pittig was maar het was geen ene moer, me neefje van 1 zou het zelfs kunnen eten
Dit bedoel ik dus
Maikuuulmaandag 12 oktober 2009 @ 23:30
Pittige kapsels
stevenmac26maandag 12 oktober 2009 @ 23:32
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:30 schreef Maikuuul het volgende:
Pittige kapsels
Zat er aan te komen dat iemand hier mee komt natuurlijk
eucalyptusmaandag 12 oktober 2009 @ 23:33
Wasabi
de_boswachtermaandag 12 oktober 2009 @ 23:33
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:32 schreef stevenmac26 het volgende:

[..]

Zat er aan te komen dat iemand hier mee komt natuurlijk
Stond er al, maar dat had Bio verwijderd.
Maikuuul zal dan ook een ban krijgen nu vanwege opruiend gedrag.
de_boswachtermaandag 12 oktober 2009 @ 23:34
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:33 schreef eucalyptus het volgende:
Wasabi
Die saus daarvan
TNAmaandag 12 oktober 2009 @ 23:34
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:32 schreef stevenmac26 het volgende:

[..]

Zat er aan te komen dat iemand hier mee komt natuurlijk
Het was mijn fipo, maar Biogarde vond 'm blijkbaar minder geslaagd
DrDarwinmaandag 12 oktober 2009 @ 23:35
Flurrymaandag 12 oktober 2009 @ 23:36
Herkenbaar, maar ook wel logisch, ze gaan uit van de gemiddelde smaak van mensen. Nederlanders eten niet zo scherp. Het verneukeratieve is wel dat als je Indiaas bestelt, dat sommige restaurants "zeer scherp" hanteren naar Nederlandse, en andere naar Indiase maatstaven
stevenmac26maandag 12 oktober 2009 @ 23:36
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:33 schreef eucalyptus het volgende:
Wasabi
Flurrymaandag 12 oktober 2009 @ 23:37
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:35 schreef DrDarwin het volgende:
[ afbeelding ]
Hoe is die? Ik bestelde laatst lamb vindaloo bij een goede Indiaan en dat was het eerste eten dat ik in jaren tegen ben gekomen dat ik niet kon eten
Zeitgeistmaandag 12 oktober 2009 @ 23:39
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:15 schreef Drinky het volgende:
Wat is dat toch voor onzin, staat er op een zakje/pakje "pittig", en dan koop je het in de hoop dat het ook echt pittig is, blijkt het godverdomme vieze teringjantjes mild te zijn . Waarom doen ze dit steeds, als iets niet pittig is moet je er niet "pittig" op schrijven, dat is namelijk erg gay

Klacht: Voedsel in Nederland met het kenmerk "pittig" terwijl het eigenlijk mild is
fles Blair's Mega Death Sauce kopen en erover heen mikken. Dan is het wel pittig
stevenmac26maandag 12 oktober 2009 @ 23:39
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:36 schreef Flurry het volgende:
Herkenbaar, maar ook wel logisch, ze gaan uit van de gemiddelde smaak van mensen. Nederlanders eten niet zo scherp. Het verneukeratieve is wel dat als je Indiaas bestelt, dat sommige restaurants "zeer scherp" hanteren naar Nederlandse, en andere naar Indiase maatstaven
Hehe herkenbaar, in Amsterdam zit er eentje en die noemt het nog mild en me bek brande echt uit
DrDarwinmaandag 12 oktober 2009 @ 23:41
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:37 schreef Flurry het volgende:

[..]

Hoe is die? Ik bestelde laatst lamb vindaloo bij een goede Indiaan en dat was het eerste eten dat ik in jaren tegen ben gekomen dat ik niet kon eten
Lekker man, ongelooflijk lekker......
Limeymaandag 12 oktober 2009 @ 23:42
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:35 schreef DrDarwin het volgende:
[ afbeelding ]
Phall of Tindaloo is wat pittiger. Dat moet je eens proberen.
BeeBeeCeemaandag 12 oktober 2009 @ 23:43
Madame Jeannette Peper, is ook wel een pittige tante. Ik ben veel gewend maar na 1 zo'n peper opgegeten te hebben sloegen de vlammen wel m'n moel uit
MrManiakmaandag 12 oktober 2009 @ 23:45
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:26 schreef de_boswachter het volgende:
Pittige Tijden


stevenmac26maandag 12 oktober 2009 @ 23:45
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:43 schreef BeeBeeCee het volgende:
Madame Jeannette Peper, is ook wel een pittige tante. Ik ben veel gewend maar na 1 zo'n peper opgegeten te hebben sloegen de vlammen wel m'n moel uit
Voor een weddeschap eentje opgegeten, had helemaal buikkramp ervan hehe
DrDarwinmaandag 12 oktober 2009 @ 23:46
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:42 schreef Limey het volgende:

[..]

Phall of Tindaloo is wat pittiger. Dat moet je eens proberen.
Als die alleen maar pittiger is hoeft het niet, bij Pataks zit ik al constant aan de salade en het Naan om de pittigheid te temmen.
Als ie ook nog lekkerder is dan wil ik het wel proberen, want potverdomme wat is die Patak's vindaloo lekker.

[ Bericht 0% gewijzigd door DrDarwin op 13-10-2009 10:01:33 ]
DrDarwinmaandag 12 oktober 2009 @ 23:50
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:43 schreef BeeBeeCee het volgende:
Madame Jeannette Peper, is ook wel een pittige tante. Ik ben veel gewend maar na 1 zo'n peper opgegeten te hebben sloegen de vlammen wel m'n moel uit
Die gebruikte ik een keer voor Chili,....drie deuren verderop kregen de mensen nog tranen in de ogen...
Dus alles weggemieterd, de pan schoongeveegd met keukenpapier en daar alsnog de Chili in gemaakt en nog kregen de eters spontaan last van roodhoofdigheid en plotse zweet momenten.....
Maar het was wel lekker, dat dan weer wel.
Flurrymaandag 12 oktober 2009 @ 23:53
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:43 schreef BeeBeeCee het volgende:
Madame Jeannette Peper, is ook wel een pittige tante. Ik ben veel gewend maar na 1 zo'n peper opgegeten te hebben sloegen de vlammen wel m'n moel uit
oh, hou op inderdaad... zonder de pitjes is het nog wel te doen, maar geheel.... heb er wel sambal van gemaakt en dacht dat het wel zou wennen, maar volgens mij krijg je eerder een maagperforatie dan dat je daaraan went... geen idee hoe die Surinamers dat doen
rinzzzmaandag 12 oktober 2009 @ 23:55
terechte klacht
BeeBeeCeemaandag 12 oktober 2009 @ 23:59
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Flurry het volgende:

[..]

oh, hou op inderdaad... zonder de pitjes is het nog wel te doen, maar geheel.... heb er wel sambal van gemaakt en dacht dat het wel zou wennen, maar volgens mij krijg je eerder een maagperforatie dan dat je daaraan went... geen idee hoe die Surinamers dat doen
Je moet hem ( of haar ) heel in de pan doen bij je gerecht, daarna eruit halen, anders verneuk je je eten...... En je maag.
Denk dat Surinamers het gewend zijn, wordt bij hun met de paplepel naar binnen gegoten
krioromaandag 12 oktober 2009 @ 23:59
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:36 schreef Flurry het volgende:
Herkenbaar, maar ook wel logisch, ze gaan uit van de gemiddelde smaak van mensen. Nederlanders eten niet zo scherp.
Terechte klacht wel.
2dopedinsdag 13 oktober 2009 @ 00:00
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:53 schreef Flurry het volgende:

[..]

oh, hou op inderdaad... zonder de pitjes is het nog wel te doen, maar geheel.... heb er wel sambal van gemaakt en dacht dat het wel zou wennen, maar volgens mij krijg je eerder een maagperforatie dan dat je daaraan went... geen idee hoe die Surinamers dat doen
Madam Jeanette is heerlijk inderdaad. Let erop dat het membraan het meest pittige gedeelte is van de peper, in tegenstelling tot de pitjes wat vaak wordt gedacht (niet dat die niet scherp zijn ofzo) .

Behoorlijk linke klus om die dingen te snijden, op 1 of andere manier weet je dat spul toch altijd op plekken te vegen waar je het vooral niet wil hebben Als je alleen al je gezicht aanraakt met die zooi aan je klauwen is het al net alsof je een pot tijgerbalsem op je porem hebt zitten .
Acinonyxdinsdag 13 oktober 2009 @ 00:01
Terechte klacht

'pittig' op z'n hollands
Drinkydinsdag 13 oktober 2009 @ 00:11
Zoveel mensen die dit een terechte klacht vinden, en nog willen de fabrikanten het niet aanpassen.

Ik wil het eigenlijk niet zeggen maar, Dat dit kan in Nederland!
stevenmac26dinsdag 13 oktober 2009 @ 00:12
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 00:11 schreef Drinky het volgende:
Zoveel mensen die dit een terechte klacht vinden, en nog willen de fabrikanten het niet aanpassen.

Ik wil het eigenlijk niet zeggen maar, Dat dit kan in Nederland!
Nieuw programma voor Sbs met Alberto en Rob, Red mijn pittige eten en dan gaan ze achter onwetende koks aan enzo
x69dinsdag 13 oktober 2009 @ 00:14
En het eten dat niet pittig is binnen 4 sec door een onmogelijke opening in de muur gooien?
stevenmac26dinsdag 13 oktober 2009 @ 00:16
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 00:14 schreef x69 het volgende:
En het eten dat niet pittig is binnen 4 sec door een onmogelijke opening in de muur gooien?
Nee roepen: Dat dit kan in Nederland, is eis gerechtigheid. Ik ga hier achteraan voor jullie
Drinkydinsdag 13 oktober 2009 @ 00:20
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 00:16 schreef stevenmac26 het volgende:

[..]

Nee roepen: Dat dit kan in Nederland, is eis gerechtigheid. Ik ga hier achteraan voor jullie
En dan?
MADVILLAINdinsdag 13 oktober 2009 @ 00:55
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:30 schreef Maikuuul het volgende:
Pittige kapsels
Dennis_enzodinsdag 13 oktober 2009 @ 01:32
Mensen die altijd superheet eten proeven op een gegevn moment niks meer. Mild ftw dus!
MADVILLAINdinsdag 13 oktober 2009 @ 02:06
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 01:32 schreef Dennis_enzo het volgende:
Mensen die altijd superheet eten proeven op een gegevn moment niks meer. Mild ftw dus!
Multivitaminedinsdag 13 oktober 2009 @ 07:01
Pittig naar Nederlandse maatstaven ja. Dan weet je het al.
aussieaussiedinsdag 13 oktober 2009 @ 09:02
Dragoriusdinsdag 13 oktober 2009 @ 09:04
quote:
Op maandag 12 oktober 2009 23:35 schreef DrDarwin het volgende:
[ afbeelding ]


Tindaloo is nog een stapje hoger
helldeskrdinsdag 13 oktober 2009 @ 09:08
De meeste nederlanders weten niet wat pitig is..
Die gooien van die ranzige konimex sambal manis door de nassi..
Wat een bocht is dat zeg..alles smaakt naar de manis..blegh..
Lekkere zelf gemaakte brandal bij de toko vandaan
Olie in de pan..knoflook en sambal erbij ..vleesje der in...nog wat zelf gekweekte munt tijm en koreander..jammie
ManianMandinsdag 13 oktober 2009 @ 09:47
Ik heb toen zo'n programma gezien, een vrouw maakte alles pittig. Ze maakte speciale tomaten soep met knoflook en pepers. Ze gooide fucking 9 TEENTJES KNOFLOOK erin 15 SPAANSE PEPERS en dat maakte ze in een soep keeltje waar maximaal 1 à 2 liter in kan. Alle mensen die een kopje soep kregen, kregen het benauwd toen ze de eerste slok soep dronken
2dopedinsdag 13 oktober 2009 @ 09:50
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 09:47 schreef ManianMan het volgende:
. Alle mensen die een kopje soep kregen, kregen het benauwd toen ze de eerste slok soep dronken
Spaans benauwd zeker!?
ManianMandinsdag 13 oktober 2009 @ 09:51
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 09:50 schreef 2dope het volgende:

[..]

Spaans benauwd zeker!?
Cruise.Elroydinsdag 13 oktober 2009 @ 09:55
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 01:32 schreef Dennis_enzo het volgende:
Mensen die altijd superheet eten proeven op een gegevn moment niks meer. Mild ftw dus!
Het is eerder andersom. Mensen die weinig kunnen proeven houden van heet eten (dan proeven ze nog wat)
Ik heb gelukkig een zeer gevoelig tongetje dus een heel klein beetje heet is voor mij heet genoeg; proef je ook het eten nog.
Flurrydinsdag 13 oktober 2009 @ 11:04
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 09:55 schreef Cruise.Elroy het volgende:

[..]

Het is eerder andersom. Mensen die weinig kunnen proeven houden van heet eten (dan proeven ze nog wat)
Ik heb gelukkig een zeer gevoelig tongetje dus een heel klein beetje heet is voor mij heet genoeg; proef je ook het eten nog.
Complete onzin

Je hebt verschillende receptoren voor smaak en voor het pijn/hitte gevoel dat pepers geven. Als je het nou over kruiden met een sterke smaak had gehad dan konden we praten, maar met betrekking tot pepers slaat het nergens op.
Cruise.Elroydinsdag 13 oktober 2009 @ 11:46
quote:
Op dinsdag 13 oktober 2009 11:04 schreef Flurry het volgende:

[..]

Complete onzin

Je hebt verschillende receptoren voor smaak en voor het pijn/hitte gevoel dat pepers geven. Als je het nou over kruiden met een sterke smaak had gehad dan konden we praten, maar met betrekking tot pepers slaat het nergens op.
Dat zeg ik toch? Mensen die weinig proeven hebben liever heet eten omdat ze op die manier nog een sterke sensatie bij het eten hebben, juist omdat het via een ander "systeem" loopt.

Ook is het dat het branden sterker is bij mensen met veel receptoren volgens wikipedia, maar die info stond er een half jaar geleden nog niet volgens mij: http://en.wikipedia.org/wiki/Supertaster